- 2011 05 29, 12:49
Labai puiki vieta kalboms - kultūra, geresnės ir negalėtų būti.
Aš irgi turiu šiek tiek ryšių su kalbomis. Kas be ko, moku lietuviškai. Ir angliškai tikrai gerai. Šiek tiek moku ir prancūzų, nes mokykloje mokiausiu gal kokius 6 metus. Rusų kalbos išmokau net nežinau iš kur... kažkaip, mama žiūri filmus, serialus rusų kalba, turi draugę su kuria bendrauja rusiškai ir visos kartu eidavom prie jūros,kai buvau maža, aš nuolat girdėdavau šitą kalbą. Juokinga, bet kai šeimoje kažką mama tėčiui norėdavo pasakyti, kad aš nesuprasčiau, sakydavo rusiškai..mha, po kiek laiko aš pradėjau viską suprasti.. o būna situacijų, kad mieste kažkas kažko rusiškai paklausia ir aš nesuprantu kas vyksta, bet pradedu visai puikiai šnekėti rusiškai ir net galiu padėti rasti kelią. Mane nuo senų laikų taip pat traukia Suomija... paauglystėj buvo visokie savęs ieškojimai, gotizmai, pankizmai, labai mėgau grupę HIM, The Rasmus ir kitas, kadangi jos iš Suomijos, tai ir pamišau dėl šios šalies ir kalbos. Pradėjau mokytis savarankiškai, o dabar moku suomišką dainelę, keletą žodžių ir frazių. Šiuo metu studijuoju filologiją ir švedų kalbą. Dėstytoja sakė, jog greitai moku perprasti tarimą ir jei kartais ir patingiu išmokti naujus žodžius, bet tarimas vistiek yra super. na, nes man labai patinka įsijausti į kalbą, tada kažkaip, atrodo, atsiskiriu nuo savęs ir tampu kažkuo kitu, šneku tarsi tikrai būčiau tos šalies pilietė. Magiškas dalykas tos kalbos... būna, kartais girdžiu dainą, net nežinau kokia kalba ji dainuojama, bet suprantu žodžius, kartais net po keletą eilučių. Tikrai labai patinka žodžiai, jei kažkas keliauja į kitą šalį, visad paprašau, kad parvežtų laikraščių, mėgstu tyrinėti po vieną žodį, skaityti balsu, išsiaiškinti reikšmes. Paskutiniu metu labai žaviuosi Islandija... ji tokia atiskyrusi nuo viso pasaulio, atrodytų, taip sunku į ją patekti. net įsivaidzuoju kaip šaunu yra ten gyventi, mažos jaukios gyvenvietės. žmonės vieni kitus pažįsta, visi geri, gražus, neatsiskyrę nuo gamtos.. klausau Sigur Ros ir kartoju žodžius iš paskos. ech, tiesiog myliu visą Skandinaviją. Šaltą, tyrą, melsvą...