- 2022 08 28, 10:33
Opaque rašė:Pasidarė įdomu, kuo skiriasi temos "mano sielos muzika" ir "muzika". Paskaitinėjau abi temas nuo pirmų postų, aišku, ne viską. Kiek suprantu pirmojoj temoj dalinamės savo mėgstamom dainom, o antroj priedo dar ir apskritai apie muziką galima diskutuot.
Man pasidarė įdomu, ar yra žmogelių šitam forume formaliai (įprastinėj mokykloj ar muzikos mokykloj) ar neformaliai (savarankiškai, kaip laisvalaikio užsiėmimą ar privačiai) besimokiusių ar tebesimokančių muzikos? Kiek laiko jau mokotės? Ką rinkotės, mokytis grot kokiu nors instrumentu ar vokalo? O gal ir to, ir to? Man iš tiesų labai įdomu ar galima mokytis savarankiškai iki pakankamai įgudusio lygio, ar ateina laikas, kai atsimuši į sieną ir belieka pirkt muzikos pamokų, kad toliau patobulėt?
Aha, mano sielos muzika tai paprastai dalinamės patikusia muzika ir nuoroda į ją. O muzikos temoj, kaip jau pati rašei galima ir šiaip diskutuoti, rašyti apie muziką.
Aš nuo vaikystės dainavau chore ir nuo kokios trečios klasės iki septintos mokiaus groti fortepijonu privačiai. Kokių 13-14 metų metus privačiai mokiausi groti gitara. Po to įstojau 11 klasėj į Tallat-Kelpšos muzikos proftechą... Į muzikos teorijos specialybę. Vidurinę baigiau, o speco ne. Tada įstojau į muzikos pedagogiką VIKO (nebėr dabar ten šios specialybės). Specializacija buvo chorinis dirigavimas. Bet irgi nebaigiau. Baigiau tik du kursus.
Kelpšoj ir VIKO grojau fortepijonu ir VIKO dar ir gitara buvo mano antras instrumentas...
Dabar retai groju, deja, neprisiverčiu niekaip, nors žinau, kad jausiuos geriau pagrojusi... :/
Šiaip daug žmonių išmoksta grot ar dainuot be mokytojų, vieni taip be mokytojų ir dainuoja ar groja, pagrinde populiarioj muzikoj, ne klasikinėj, o kiti po to vistiek dar pasimoko truputį pas mokytojus. Net tie patys iš populiariosios muzikos, manau. Gal gitara yra tas instrumentas, kur dažniau savarankiškai mokosi grot, ypač populiarioj muzikoj.
Ir turbūt dainavimo yra sunkiausia mokytis. Ypač be mokytojo. Ir ypač klasikinio dainavimo. Nėra neįmanoma, bet sunkoka. Yra pavyzdžių, kad net klasikinio dainavimo išmoko be mokytojo patys... Pamenu kažkoks garsus dainininkas dirbo iš pradžių teatre pagalbiniu darbuotoju, kol jo kažkas neišgirdo dainuojant.
Ir pati mačiau porą dainininkų kur patys sakė išmoko dainuot klasikinio vokalo ir dalyvavo talentų šou.
Aš taip ir po studijų su mokytojais nepadainuočiau.
Taip kad viskas nuo atkaklumo ir darbo priklauso, manau. Gali eit mokytis pas geriausius mokytojus, bet jei pats, pati neįdėsi daug darbo, tai nieko nebus.
I am a silent warrior...Forumo taisyklės
[//>>>čia<<<\\]driuokti@gmail.com