Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė DankanasMaklaudas
#241299 Nebūtina užsimerkti prieš nepatogias mano žinutės dalis. Atsikirtimo čia nebuvo. Tiesiog manau, kad tau nebūtinos visokios cacos ir lialios, kad perduočiau paprasčiausią informaciją apie forumo politiką.

O persekiojimo atvejus, kaip ir minėjau, galima spręsti individualiai su administracija.

Tolerancija tolerancijai, o tvarka tvarkai.
Jeigu nesugebama kontroliuoti forumo <..>

Forumas kuo puikiausiai sukontroliuojamas. Ir leidimo redaguoti žinutes nebuvimas yra viena iš kontrolės priemonių.
Parašė pakeleivis
#241302 Kokie čia dar nepatogumai tos tavo žinutės? Truputis daugiau darbo moderatoriams? Tai jeigu tingisi galima surasti žmones kuriems rupės.

Jeigu tu nesuprati ką reiškia paranoja tai tada pridėk antraštę prie savo forumo - "nesugebantys papostinti taip, kad būtų tuo postu patenkinti yra nepageidaujami".

Šitas tavo militaristinis paaiškinimas naudingas tik tau pačiam. Aš diskusijos prašiau, o ne copy paste iš forumo nuostatų.

Be 'cacų lelių', tokie "tai tu elkis normaliai, ką tau 'nedaeina', labai sunku čia kažką normaliai padaryt kaip visi kiti? nesupranti tokios elementarios priežasties? yra taip ir viskas" dažnai nemažai prideda prie viso kokteilio.

Geros dienos.
Parašėnemoku
#241306 Jau buvo mineta, kad jei kazkas pageidauja, galima parasyti moderatoriams ir jie tvarkingai istrins. Bet kazkodel ta ignoruoji.
Vartotojo avataras
Parašė Agni
pakeleivis rašė:
Gr3ta rašė:
Lifelover rašė:Labai norėčiau, kad moderatoriai/administratoriai padarytų taip, kad būtų galima redaguoti/ištrinti savo žinutę.

tikrai pritariu

Aš irgi taip manau. Gal ir yra priežaščių, ypač iš forumo tvarkytojų pusės, prieš, tačiau visgi kiek man yra tekę susidurti praktika yra ta, kad redaguoti ir ištrinti yra ir turi būti leidžiama.

Jeigu taip jau atsitinka, kad žmogus savo žinutes, pvz. dienoraštyje, ištrina, reikia tiesiog užrakinti temą ir jau kam reikės tas susigaudys kad kiti pašnekovai nėra "su savim besikalbantys debilai". Man tai yra visiškai nesuprantamas ir savanaudiškas argumentas, atsiprašau jei įžeidžiu.

Dar vienas argumentas yra toks, kad tokiame forume kartais apsilanko ir paranoiški žmonės bei žmonės su didele, nežinau kaip išversti, social anxiety. Nemanau, kad jų atžvilgiu yra teisinga neleisti pakeisti ar ištrinti savo žinučių - nesvarbu kokio senumo. Tai tiesiog prieštarauja visai tokio forumo logikai.

Manau, kad tai taipogi pažeidžia žmogaus laisves (nors šitas punktas yra neesminis taigi prašau jo nepriimti kaip pagrindinio). Tai ką aš parašiau turiu ir teisę atsiimti; tai svarbu ir dėl privatumo priežaščių.

Jeigu žmonės piktnaudžiauja juos galima išbanint. Jeigu žmonės tiesiog ištrina visus įrašus, tai čia nėra nieko blogo - jeigu juos pakeičia taip, kad pašnekovas atrodytų blogai - tai jau yra vandalizmas. Visur galima rasti kompromisa tačiau tiesiog nelanksčiai primesti savo taisykles yra nesąžininga. Manau, kad turėtų būti balsavimas ir postas su argumentais už/prieš.

Man tai yra opi problema ir manau, kad ne tik man.

kadangi esu teisininkė, tai galiu tau pasakyt, kad jokio teisių pažeidimo čia nėra. forumas yra mano nuosavybė, todėl su ja elgiuosi taip kaip man atrodo tinkamiausia. labai teisingai pasakė nemoku.
Vartotojo avataras
Parašė Agni
pakeleivis rašė:
DankanasMaklaudas rašė:Į visus šiuos argumentus galima atsakyti labai paprastai...
"Think before you post"

O su paranojom ir realiais persekiojimo atvejais galima tvarkytis individualiai. Tereikia susisiekti su forumo administraciją ir problema bus sprendžiama.

Ši tema (žinučių redagavimo/trynimo galimybės sugražinimo) yra iškeliama vėl ir vėl, tačiau karti patirtis rodo, kad situacija nesikeičia.

Jei manai, kad ateity kažkokį postą reikės trinti ir/ar keisti pagal aplinkybes, gal geriau jo nerašyti išvis?

Manau, kad tai yra neįtikėtinai netolerantiškas ir siauras požiūris (tikrai nenoriu įžeisti, bet nesuprantu Jūsų pozicijos).

Iš tokio forumo tikėčiausi daugiau. Bet jeigu Jūsų tokia politika aš ją gerbiu ir tokią problemą sprendžiu paprastai - einu į kitą forumą. Tiesiog norėjau pasidalinti mintimis, galbūt yra žmonių kurie to nepasako. Sėkmės Jums.

(Realiam gyvenime tai ką pasakai neišlieka 'amžiams'. Ir be to tam ir reikalingi forumai.. Yra didžiulis skirtumas tarp gyvenimo ir virtualios erdvės ir man gaila, kad kai kurie žmonės to nesugeba suprasti. Be to šitaip atkirsti žmogui kurį kankina paranoja bei bendravimo nerimas, netgi virtualaus!, yra tiesiog kvaila. Tai yra mano nuomonė ir ja aš nenoriu nieko įžeisti; aš jaučiuosi įsižeidęs šitos laisvės nebuvimu. Jeigu nesugebama kontroliuoti forumo reikia arba daugiau moderatorių arba dar vienos atrankos kontrolės registracijoje arba leisti redaguoti tik tam tikrose forumo vietose.

Juk dažnai čia užsuka jautrūs, nedrąsūs žmonės kurie galbūt ir nežino kaip išreikšti savo mintis, pasako kažką ko nenorėjo ir tada visą dieną juos kankina nerimas. Arba žinodami, kad negali pakeisti savo žodžių prie vieno sakinio save kankina valandą. Ir šitas 'think' bus skaudžios ašaros. Bet gal ir teisinga - taip jūs parodote poziciją, kad šis forumas yra veikiau informacijos pasikeitimas ir čia tokios problemos tiesiog nebus suprastos. Ir mano nuomonė visiškai nesvarbi - galima padaryti balsavimą. Gal ir dauguma manys, kad su tuo susijusios bėdos yra pernelyg didelės. Tada ir toliau eisiu pas savo draugus butelį ir kaubojų. Ir tai būtų nieko jeigu visuose forumuose tokios galimybės nebūtų, bet kaip minėta - ji dažniausiai yra.)

tai ne psichiatrijos ligoninė ar kabinetas, ne gydymo priemonė, ne pasaulio gelbėjimo akcija, o tik galimybės bendrauti su tokio pat likimo žmonėmis, jei tokia priemonė netenkina, prašom ieškoti kitų būdų.
Parašėnemoku
#243491 Neatsidaro nuoroda net nukopijavus.
Parašėnegative
#243506 tai nieko tokio, tiesiog kaip pavyzdį paėmiau.
Parašė Dusulys
#243522 Daug zmoniu nenaudojamus vaistus palieka rinkti dulkes stalciuose arba ismeta juos.Kodel nesukurus vietos forume, kur, kazkam nereikaikalingi medikamentai, butu atiduodami tiems zmonems, kuriems ju tikrai reikia? Jokios komercijos, zinoma.Cia galima kelti daug prielaidu, kodel tai neimanoma, bet svariai ispildzius ideja, nauda butu akivaizdi.
Vartotojo avataras
Parašė DankanasMaklaudas
#243523 Švariai šios idėjos išpildyti neįmanoma. Turiu bjaurų įtarimą, kad ir Lietuvos teisinė bazė labai nepritartų tokios minties įgyvendinimui.
Parašė Dusulys
#243525 Neagalima platinti psichotropiniu medziagu.Trankviliantai i tai tik ieitu, ju ir taip negalima butu perduoti kazkam kitam, turint omeny sia ideja, nes atsirastu personos bandancios tuo piktnaudziaut.Visa kita su istatymais nesikerta.
Parašėnemoku
#243527 O receptinius vaistus tai jau tipo galima laisvai pardavineti be recepto bet kam? As turiu itarima, kad tai galetu labai blogai baigtis, nes visgi cia ne vitaminai, kad internete pardavineti...
Parašė Dusulys
#243528 Nebutu tai pardavinejimas...Laisvas apsikeitimas.Receptiniai vaistai ar ne, svarbiausia, kad jie neitraukti i jokius kontroliuojamu medziagu sarasus.Kriminaline policija neturi jokio isipareigojimo kontroliuoti to, kas nera ju isipareigojimas ( sitoj vietoj reikia atmesti visus benzodiazepinus ir i juos panasius vaistus ) Teises aktai nebutu pazeidziami.
Vartotojo avataras
Parašė Morpheus
#243529 Jokiu viesu dalinimosi vaistais cia nebuvo ir nebus. Si tema nesvarsytina. Nori vaistu eik pas daktara recepto. Turi per daug vaistu - kalbek su daktaru, kad israsinetu maziau. Viskas toliau sia tema diskusijos tik man i PM.
ParašėKatastrofa
#243530 Morpheus, nepyk, bet kodėl vaistai, kurie dulka kažkieno stalčiuje, negali būti panaudoti kito žmogaus sveikatos gerėjimui?
Čia ne pardavimas, ar dar kažkas, tiesiog noras padėti.
Jei tie vaistai netinka kažkam, kas jų nenaudoja, gal tiks kitam, kurių jis negali nusipirkti arba kitoks atvejis?
Pvz: Zeldoksas, neuroleptikai, jie labai brangūs Lietuvos rinkoj, ne kiekvienas juos gali nusipirkti.
Nedarau reklamos, tesiog sakau, kad TAI būtų pagalba kad ir paštu.