Moderatorius: mango

Vartotojo avataras
Parašė intentions
#279048 super :super
Vartotojo avataras
Parašė Mellisa
#279053 Vau. :super :super :super :super
Vartotojo avataras
Parašė Stewie
#279078 Ačiū jums, net keista, kaip sužavėjo vašelis, prieš kurį laiką bandžiau virbalais , ir visai nusivyliau, matyt ne mano ginklas :D Šitas rinkinys darytas beveik 100 proc. youtube pagalba, žingsnis po žinksnio , nors norint laisvės nėrime reikia išmokti shemas skaityti, kas man dar neįkandama.
Vartotojo avataras
Parašė Vėjo
#299255 Paveikslėlis
Vartotojo avataras
Parašė Vėjo
#299257 Paveikslėlis
Parašėhappymouse
#299261 vau :super
ir padarymas, ir objekto pasirinkimas (treti metai vis dar neabejinga pelėdom) =)
Vartotojo avataras
Parašė Vėjo
#299265 padovanojau šitą pelėdą savo psichologui, Šv. Kalėdų proga, kaip išminties simbolį :) Bet čia ne mano idėja. Radau internete pavyzdį ir šiek tiek pakoregavau.
Vartotojo avataras
Parašė Vėjo
Agni rašė:Ar gali man kas nors iššifruoti šią schemą?

http://s018.radikal.ru/i513/1202/23/9a58aa9ef7fd.jpg

http://www.craftyarncouncil.com/chart_crochet.html

Aš nelabai daug neriu, bet panašu, kad reikia pradėti nuo apačios, vidurinės „vėduoklės“, iš dešinės į kairę ir kilti aukštyn.

1) Išmegzti pynutę, kurią sudarytų 19 kilpučių. 4 paskutinės kilpelės skaitosi, kaip stulpelis su 2 užmetimais.

2) Siūlą užmesti ant vašelio du kartus ir šitą stulpelį išmegzti penktoje nuo dešinės kilpelėje, ištraukiant siūlą per 3 kartus (trigubas stulpelis). Toje pačioje (penktoje nuo dešinės) kilpelėje, turi būti 8 stulpeliai su dviem užmetimais, įskaitant pirmąjį stulpelį, kurio atitikmuo yra keturios išmegztos kilpelės.

3) Praleisti 3 kilpeles ir tada 3 išmegzti, tada vėl praleisti 3 kilpeles ir kartoti 2 paragrafo veiksmą (kas yra 8 stulpeliai su dviem užmetimais, išmegzti per vieną kilpelę. Tik šį kartą pirmasis stulpelis nebebus 4 išmegztos kilpelės).

4) Praleisti 3 kilpeles ir paskutinę išmegzti paprastuoju stulpeliu, be užmetimo.

5) Išmegzti 5 kilpeles, mezginį apsukti ir išmegzti stulpelį su dviem užmetimais, kilpelėje, kuri priklauso žemesnės eilutės paskutiniam stulpeliui , arba, kitaip sakant, išmegzti stulpelį sekančioje kilpelėje(čia 5 išmegztos kilpelės reiškia stulpelį iš 4 kilpelių ir vieną papildomą grandį, kurios reikalauja raštas). Tada išmegzti vieną kilpelę ir kartoti tą patį veiksmą, kai stulpelis su dviem užmetimais išmezgamas sekančioje kilpelėje. Taip nerti, kol bus išnerti 8 stulpeliai.

6) Praleisti 3 kilpeles ir išmegzti dar vieną „vėduoklę“, kurią sudaro 8 stulpeliai.

7) Išmegzti 4 kilpeles, praleisti vieną grandį iš ankstesnės eilutės ir paprastuoju stulpeliu, be užmetimo, sujungti gautą „grandinę“, su mezginiu.

8) Tada išmegzti dvi sekančias kilpeles paprastuoju stulpeliu ir išmegzti tris kilpeles, kurias po to vėl reiks sujungti. Taip nerti kol bus išnertos 4 „auselės“.

9) Kai bus prieita kita „vėduoklė“ kartoti tą patį.

10) Apsukti mezginį Išmegzti 2 kilpeles jungiamuoju stulpeliu (angl. Slip stitch) , išmegzti 4 kilpeles, sujungti su antrosios „auselės“ viršūne paprastuoju stulpeliu. Ir po to išmegzti pynutę iš 5 kilpelių, kurią reikės sujungti su sekančios „auselės“ viršūne, paprastuoju stulpeliu.

11) Dabar išmegzti pynutę iš 7 kilpelių, kurią, praleidus sekančias dvi „auseles“, reikia sujungti su antros „vėduoklės“ viena iš vidurinių „auselių“.

12) Tada vėl 5 kilpelės, ir sujungimas. Ir 4 kilpelės pabaigai. Tada raštas kartojasi.
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#302825 Ačiū labai, tik dabar pastebėjau =)

o čia dvv nerta mano dukrytės krikštynų suknelė:

Paveikslėlis
Vartotojo avataras
Parašė mango
#302826 vau,super :angel
Vartotojo avataras
Parašė intentions
#302830 nuostabu.... :angel
Vartotojo avataras
Parašė Būsena
#302834 Labai gražu :flo
Vartotojo avataras