Moderatorius: mango

Vartotojo avataras
Parašė Virtual
#127374 Help!!!

Kaip vadinasi sios geles?
Paveikslėlis
Vartotojo avataras
Parašė Virtual
#127404 jau zinau - čėras
Vartotojo avataras
Parašė smekla
#127409 Vaau, geras! Dabar ir aš žinosiu :D , nes pas mane darže kažkas labai jau panašaus pražydo, ir maniau, kad tai kokiatai bijūno rūšis.. Bet vnž labai gražu :heart
Vartotojo avataras
Parašė mango
#127575 Paveikslėlis

ELEBORAS, ČĖRAS (Heleborus)

Eleborai – vėdryninių šeimos (Ranunculaceae) daugiamečiai žoliniai augalai. Lapai giliai plaštakiškai suskaldyti, žaliuoja per žiemą, dekoratyvūs. Gentyje – apie 15 rūšių. Geriausiai auga apydrėgniame kalkingame, puveningame priemolyje, sunkiau – drėgnose dirvose. Labiau mėgsta pavėsį, bet puikiai auga ir saulėtoje vietoje. Krūmai gana aukšti ir tankūs. Vienoje vietoje auga dešimtis metų, todėl sunkiai pakenčia persodinimą ir kero dalijimą.
Vartotojo avataras
Parašė mango
#129839 Šiandien mano namai vepia jazminais. Primerkiau kambariuose, "apsinarkašinus" nuo jų maonaus kvapo.
Parašė Indre
#138479 Mane toliau džiugina orchidėja - laisčiau su trąšomis ir ji atsidėkojimui išleido tris šakeles ir ant jų po penkis-septynis žiedus.. neapsakomai gražiai atrodo!!!
:angel
Vartotojo avataras
Parašė smekla
#138493 Vaau kaip fainei, aš tai seniai vis galvoju, ir vis susilaikau bent dėl kainos.. O kaip reik orchidėją augint? Girdėjau jai reik permatomo vazono ir pastoviai šlapiai laikyt?
Parašė Indre
#138516 Juk būna maximose orchidėjų išpardavimai.. tada galima nusipirkti - tik reik geriausiai atrodančią pirkti. Na, specializuotose parduotuvėse orchidėjos brangesnės, bet gal ir sveikesnės...

Manoji balta orchidėja. Ją gavau dovanų beveik prieš du metus. Iš pradžių nemokėjau jos auginti. Ji nemėgsta šalčio ir skersvėjų - o ji iš pradžių pas mane taip gyveno, tai greit numetė žiedus... nesiteikiau jos tręšti - ilgai metus nekrovė žiedų... tačiau jau laikiau šiltai, ne per šviesiai - ir sulaukiau šešių ar tai septynių žiedų.. tačiau ji neapsikentė kraustymųsi po butus ir vėl numetė žiedus.. tačiau šį kartą buvau pamokinta draugės, kad ją reikia tręšti orchidėjoms skirtomis trąšomis (maximoje pirkau, apie keturis litus)..

Kągi išmokau apie šią gėlę - nekaitalioti augimo vietos, nelaikyti kur šaltas skersvėjis pučia, nereik ir labai saulėtos vietos (pas mane dabar ji tik vakarais gauna saulės spindulių..), lieju kartą į savaitę virintu vandeniu su truputėliu trąšų, o kartą į mėnesį palieju po šiltu dušu (čia būna tropinis lietus orchidėjai)...

Nemanau, kad daug rūpesčio - per daug lepią gėlę jau seniai būčiau išmetus. O ši pareikalauja dėmesio, bet neperdaugiausiai ir kas svarbiausia - džiugina akį ir širdį.
:angel

Va, o auga ji dar tame pat vazonėlyje kur ir padovanojo - permatomame. Tik jį įstačiau į molinį dubenėlį.
Parašė a
#146176 orchidėjos - nuostabios gėlės.
Vartotojo avataras
Parašė smekla
#147800 Šiandien jau surinkau petunijos ir virbenio sėklų =)
Parašė incognito
#149066 gimtadieniui gavau dovanų orchidėją. vasarą pamiršdavau palaistyt, maniau nuvyto iki išmetimo, bet ne, prilaisčiau, leidžia naujus žiedus. grožis.

per išpardavimus būna gerokai pigiau, tikrai mačiau. verta, taip džiugina :song
Vartotojo avataras
Parašė Sheila
#149077 Aha aš irgi gavau prieš mėnesį vestuvių proga darbe orchidėją. Man paaiškino, kad ją reikia maždaug kartą per savaitę palaikyti įmerkus į šiltą vandenį kokį pusvalanduką, kruopščiai laikausi nurodymų, tai puikiai gražiai žydi, nė žiedelis nenukrito.
Vartotojo avataras
Parašė mango
#149517 Jei galit, pradžiuginkit ir mus, įmeskit nuotraukytes gelyčiu
Vartotojo avataras
Parašė Kerol
#149536 Pas mane ant palangės šalia kaljano ir pliušinės žalios varlės amarilis išskleidė baltą žiedą :angel
Vartotojo avataras
Parašė smekla
#149545 :))) :))) :heart mištu iš pavydo :DD vaikystėj namuos būdavo tai ir dabar vis svajoju turėt :heart