Moderatorius: mango

Vartotojo avataras
Parašė sonia
Liepa rašė:jei kalbėsim apie šuns rinkimąsi, tai aš neturėjau jokių abejonių, nes mano meilė nuo vaikystės yra vokiečių aviganiai, ir visąlaik svajojau turėti būtent tokį. Ir kai jau įsigijau, pati taikiausi prie jo poreikių - reikia ilgai vaiksčiot, vaikštom, reikia dresuoti, dresuojamės ir t.t Nes ko tik nepadarysi iš meilės 8)
O tuo pačiu sau atradau visai naują pasaulį, ir būtent mano bernas (t.y šuo) mane ištraukė iš juodžiausio depresijos liūno.

vaikysteje turejau ir as vokieti. geri atsiminimai.
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#1391 Sonios levrete Boni

Paveikslėlis
Vartotojo avataras
Parašė AUmba
sonia rašė:as tai visoms gyvenancioms bute ir nenorincioms su sunimi tureti daug problemu del suns dydzio (ypatingai), judrumo, milijono plauku ant visu baldu ir rubu ir t.t. siulyciau rinktis grifonus, mopsus, spicus, chihuahua, levretes ir kt. Zodziu tokius sunis, kurie nereikalautu ypatingos kailio prieziuros (kaip jorksyrai), ant kuriu nebijotum uzlipti ar uzgulti (kaip toiterjeru), kuriu nereiketu vedzioti valanda lauke (medzioklines veisles) ir kuriuos reikalui esant (lyjant lietui, spaudziant saltukui ar pavelavus grizti is darbo) net galima ismokyti reikalus atlikti dezuteje ar ant laikrasciu.

bet levretės juk irgi medžioliniai :)
ParašėLiepa
#1393 grakšti mergytė :D
sakykit, o nagus jūs kartais nukerpat jai? :wink:
Vartotojo avataras
Parašė sonia
AUmba rašė:bet levretės juk irgi medžioliniai :)

aga, tik idomu ka medzioja :roll: levretes del savo mazumo jau priskiriamos prie dekoratyviniu veisliu. nelabai isivaziduoju i kokia medziokle ja butu galima paimti :D uzsienyje dar levretes dalyvauja begimo varzybose, bet lietuvoje kolkas tokiu dalyku neturime.
Vartotojo avataras
Parašė sonia
Liepa rašė:grakšti mergytė :D
sakykit, o nagus jūs kartais nukerpat jai? :wink:

nagus nuolat karpau. karta per menesi vidutiniskai. jei cia namiokas, kad neva nagai ilgi, tai atsakysiu, kad tokia jau letena yra - ilgi pirstai ir nagai.
ParašėLiepa
sonia rašė:

nagus nuolat karpau. karta per menesi vidutiniskai. jei cia namiokas, kad neva nagai ilgi, tai atsakysiu, kad tokia jau letena yra - ilgi pirstai ir nagai.

tai ne namiokas, o tiesiog klausimas ;)
ačiū už atsakymą :) šviečiuosi ir apie kitas veisles, tpsakant, kad ne tik apie vokiečius išmanyčiau ;)
Paskutinį kartą redagavo Liepa 2007 10 30, 14:17. Iš viso redaguota 1 kartą.
Vartotojo avataras
Parašė AUmba
sonia rašė:
AUmba rašė:bet levretės juk irgi medžioliniai :)

aga, tik idomu ka medzioja :roll: levretes del savo mazumo jau priskiriamos prie dekoratyviniu veisliu. nelabai isivaziduoju i kokia medziokle ja butu galima paimti :D uzsienyje dar levretes dalyvauja begimo varzybose, bet lietuvoje kolkas tokiu dalyku neturime.

:? mačiau "Bitėje" kad kurtų bėgimo varžybos būna :?
Vartotojo avataras
Parašė sonia
AUmba rašė::? mačiau "Bitėje" kad kurtų bėgimo varžybos būna :?

tokios ten ir varzybos... paskutini karta irenginys apskritai sugedo :D begom pora kartu ir mes. Kadangi priklausom kurtu savininku klubui, tai per ju rengiamus susitikimus ir ta irengini istraukia, bet jis toks megejiskas ir labai jau primityvus...
Vartotojo avataras
Parašė svajone
#1415 Turėti šuni mano svajonė jau nuo pat vaikystės. Kol kas gyvenu su tėvais, o jie tam nepritaria. Kai tik iš jų išsikelsiu - iš kar įsigysiu. Labiausiai žavi niufaundlendai, bet suvokiu, kad tokiam meškinui butas netiktų.
ParašėSandra
#1727 Sonia, o jeigu taviske medziokline, argi jai nereikia lauke issidukti, kiek suptantu medzioklinius reikia nuo 1-2 h.vedzioti. Ji labai grazi, o ar nera hiperaktyvi. nes as labai noriu Biglio, bet jis labai aktyvus....koks jos budas, nes taviske LABAI irgi nieko...
Vartotojo avataras
Parašė sonia
Sandra rašė:Sonia, o jeigu taviske medziokline, argi jai nereikia lauke issidukti, kiek suptantu medzioklinius reikia nuo 1-2 h.vedzioti. Ji labai grazi, o ar nera hiperaktyvi. nes as labai noriu Biglio, bet jis labai aktyvus....koks jos budas, nes taviske LABAI irgi nieko...

as gi sakau, kad mano suo nera medzioklinis. taip, jis labai greitas ir vikrus, taciau jie tuo ir ypatingi, kad jiems nereikalingi ilgi pasivaiksciojimai, uztenka 15 min, o jei lyja ar stiprus vejas, jos ir su botagu neisvarysi i lauka.

ju charakteris labai lankstus, todel suni galima sakyti gali uzsiauginti pagal poreikius - jei zmogus megsta daug judeti, levrete puikiai palaikys kompanija, nes yra labai istverminga ir nenuilstanti, jei zmogus visa diena diena vartysis lovoje, tai ji taip pat gules salia ir snaus.

Levreciu mazyliai, kaip beje ir visi suniukai, buna labai judrus, reikalauja daug demesio, zaidimu. Ir nors levretes yra jautrios psichikos, stipriai reaguoja i pakelta seimininko tona, jas butina aukleti. Beje, auklejimui pasiduoda labai legvai. Taigi su maniske del visko mes "susitarem" gana greitai.
ParašėSandra
#2719 o kiek ji cm. iki keteros?
Vartotojo avataras
Parašė sonia
Sandra rašė:o kiek ji cm. iki keteros?

pagal standarta ugis leistinas 32-38 cm. pas mane kazkas per viduriuka.
Parašė jurgita
#4713 na as irgi isterpiu i jusu puslapiuka, nes labai myliu gyvunus ir pasigirtinai pasakysiu kad auginau dalmantina, bet jis jautrus ligoms, vaikiukas turi astma, ir namie tiesiog labai brangus islaikymas, tad teko padovanoti vienai mergytei :( bandziau auginti katyte bet as pati alergiska jos plaukuciams visa uztinstu:( bet neseniai suejo man 33 metukai ir man sesuo su seima nori padovanoti vokieciu terrjera arba jegterjera, tad skaitineju apie juos ir nezinau ka daryti, nors gyvenu name; tiesa dar turiu papuga vidutinio dydzio bet ji su mazuoju nelabai sutaria, o dusioje viduje jauciu kad reikia suniuko, tik as tokios veisles niekada neturejau nezinau nei ju charakterio, pries 8 metus dar pekinesa turejau pas tevus liko kai istekejau; jie labai prie jo prisiriso, o vat del sios veisles nezinau zada uz menesio i namaus atvezti, jis grynaveislis ir tevai kilmingi, lauksiu jusu nuomoniu, sakau kad gal taip jis mano dieneles prasviesins ir sunus tures kuo uzsiimti