Moderatorius: mango

Parašėlakstute
#32556 noriu paklausti: ar iš ties reikia kažkokių spec.leidimų norint laikyti gyvūną? =)
Vartotojo avataras
Parašė sonia
Perla rašė:Sandra stai ka man parase vet. gydytoja del tavo problemos
laba diena,
kaulus reikia duoti zalius,virti sunkiai virskinami ir gali viduriuoti.Nuo zaliu kaulu viduriai gali uskieteti.Manau,kad jusu atveju praeis savaime.Ilgai nelaukit,nes viduriavimo priezastis gali buti visai ne ta.
ar jau neviduriuoja?

pamirsai pridurti, kad vienintele rusis, kurios kaulu apskritai negalima duoti jokiems sunims, yra kiaulienos kaulai.
Parašė Perla
lakstute rašė:mane iš proto veda tai kad visur pilna katino plaukų :bloga

na o paklausti norėčiau tai: mano katinas kambarinis ir lauko nematęs, kažin jei pradėčiau jį vedžioti po lauką? ar neišprotėtų jis man?

katino plauku gali buti pilna del to kad seri netinkamu maistu,reiketu pirkti brangseni bet kokybiskesne ne is vieno zmogaus girdejau kate maitinama kokybiskesniu maistu sumazeja plauku slinkimas,arba kita iseitis sukuoti bent kazdiena bent karta.
o del lauko tikrai neisprotetu tik is pradziu ji vedziok uz pavadelio kad jis priprastu,ispradziu gali buti bailus bijoti garsu aplink ,placios erdves ,bet kuo dazniau vesi tai ir greiciau pripras.
Parašė Perla
sonia rašė:
Perla rašė:Sandra stai ka man parase vet. gydytoja del tavo problemos
laba diena,
kaulus reikia duoti zalius,virti sunkiai virskinami ir gali viduriuoti.Nuo zaliu kaulu viduriai gali uskieteti.Manau,kad jusu atveju praeis savaime.Ilgai nelaukit,nes viduriavimo priezastis gali buti visai ne ta.
ar jau neviduriuoja?

pamirsai pridurti, kad vienintele rusis, kurios kaulu apskritai negalima duoti jokiems sunims, yra kiaulienos kaulai.

veterinarai sako geriau duoti kiaulienos nei paukstienos (pastarieji ,,peilis gyvunams")
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#33354 beje, gyvunu laikymo taisykles kiekviename mieste gali skirtis.
Vartotojo avataras
Parašė sonia
Agni rašė:beje, gyvunu laikymo taisykles kiekviename mieste gali skirtis.

taip, mano duotose kaip tik ir parasyta VILNIAUS. o jei pasigooglintumete, yra ir kitu miestu.
Vartotojo avataras
Parašė sonia
Perla rašė:veterinarai sako geriau duoti kiaulienos nei paukstienos (pastarieji ,,peilis gyvunams")

tokiu atveju, sie veterinarai is dalies klaidina zmones. jau kalbejau apie suns serima sunu temoje. dar karta perkopijuoju kas suniui tinka ir kas ne RAW dietoje (natūralios mėsos, subproduktų, ir kaulų su mėsa dieta, kai visą maistą šuo gauna natūralų ir niekaip neapdorotą).

Reikia duoti įvairią mėsą, įvairius subroduktus (kepenis, kasą, plaučius, trachėjas, galvas, uodegas ir panašiai) ir įvairius kaulus su mėsa (pvz, vištų, kalakutų kakliukus, vištų sparniukus, jautienos krūtinine dalį, vištų nugaras, kalakutų uodegas ir panašiai) Žali, neapdoroti kaulai yra lengvai virškinami, gerai pasisavinami ir yra būtini. Jie, kaip neretai manoma, nekenkia, tik turi būti ne atraminiai (ne šlaunikauliai, ir ne pernelyg kieti) Mėsą geriau duoti dideliais gabalais, kad šuo turėtų ją plėšyti dantimis, taip geriau nusivalo apnašos nuo dantų.

Beje, veterinarams mažiausiai žinoma sritis yra šunų šėrimas, nes: vyresnės kartos vetai (pas kurios didžiausia patirtis gydyme) net nėra turėję tokios disciplinos, o papildomai domėtis jie fiziškai nebeturi laiko (nes reikia gilnti specializacijs žinias). Be to, dauguma neturi savo šunų :)
Parašėlakstute
#33362 Ačiū Jums už visus patarimus B)
Bet vistiek mano katinas eina išproto dėl kažko, kniaukia, laksto, drasko tapetus :bloga jau rimtai ant jo supykau, nejau morčius prasidėjo, bet jis kastruotas ??? =)
Parašė Perla
#33383 kad ir kastruotas katinas kazkaip jiem jei tuo laiku turetu buti morcius jie kazkaip tai jaucia ir eina isproto kaip ir nekastruotas (bet zymiai ramiau)
Vartotojo avataras
Parašė oksana
#36474 Esu pasimetusi ir nebezinau ka daryti taip norejau suniuko ,anksciau Belgu grifoniuko,bet dabar jau noriu sarpejaus,bet esme tame ,kad atsirado netoli musu pardavejai ir galeciau ryt is ryto pult ir pirkti,bet kaip tokiai durniai kaip man suprasti save ,kad tai ne viendiene uzgaida? :bum
Vartotojo avataras
Parašė ZNS
#36476 šuniui reikia labai pasiruošti, domėtis veisle.
pagalvok, ar tie parduodami šarpėjai turi kilmės dokumentus?
ar tu galėsi juo rūpintis, kai susirgs?
šarpėjus - labai problemiškas, tikrai ne kiekvienam tinkantis šuo, dažnai alergiškas, jautrus maistui, karščiui, dulkėms. o ką jau kalbėti apie sudėtingą charakterį. ar turėsi laiko nuo kelių mėnesiukų jį vesti pas dresuotoją?
Vartotojo avataras
Parašė oksana
#36478 As apie ji viska turbut zinau ,bet vesti pas dresiruotoja nezadejau?Galvojau pati susitvarkysiu su komandelem elementariom,as i parodas jo neveziosiu
Vartotojo avataras
Parašė ZNS
#36479 išvis kiekvienam šuniui būtina profesionali bendrojo paklusnumo dresūra. galima, aišku, ieškotis patarimų internete bei knygose, bet su tokia sunkia veisle kaip šarpėjus aš tikrai nerizikuočiau saviveikla užsiiminėt...
Vartotojo avataras
Parašė oksana
#36487 Gal kas galit imesti kokiu nuorodu ar sunu veisliu -apsitarem su vyru ,kad mums visgi sarpejus per didelis :verkiu