Moderatorius: mango

ParašėLiepa
#4757 jurgita, nesupratau :roll: kaip jūs galvojat imti kitą šuniuką, jei vieno jau atsisakėt, nes buvo per brangu išlaikyt, o ir vaikas alergiškas?? :?
Parašė jurgita
Liepa rašė:jurgita, nesupratau :roll: kaip jūs galvojat imti kitą šuniuką, jei vieno jau atsisakėt, nes buvo per brangu išlaikyt, o ir vaikas alergiškas?? :?

sunus alergiskas kates plaukui ir namu dulkiu erkutei, o ano atsisakeme del dydzio ir del to kad kale pati turejo alergija kaip nustate vet.klinikose ir ji buvo labai didele, o si mazaji mes galvojame kime voljere laikyti bet gal nuo menesio laiko ir ziema jam dar bus biskiuka per salta
Parašė jurgita
jurgita rašė:
Liepa rašė:jurgita, nesupratau :roll: kaip jūs galvojat imti kitą šuniuką, jei vieno jau atsisakėt, nes buvo per brangu išlaikyt, o ir vaikas alergiškas?? :?

sunus alergiskas kates plaukui ir namu dulkiu erkutei, o ano atsisakeme del dydzio ir del to kad kale pati turejo alergija kaip nustate vet.klinikose ir ji buvo labai didele, o si mazaji mes galvojame kime voljere laikyti bet gal nuo menesio laiko ir ziema jam dar bus biskiuka per salta

dar pridursiu kad edala turejome duoti alergiskiems sunims ir brangu, plius visokie tepalai ir vitaminai nes pliko ir lauke nebudavo nes jei per salta
ParašėLiepa
jurgita rašė:

iš anksto atsiprašau, jei pasirodysiu pikta - tikrai tokia nesu. Tik labai labai myliu gyvūnus, ir kovoju už jų teises.
Taigi, klausimas toks: ką darysit, jei išaiškės, kad kuris nors vaikas, ar kitas šeimos narys alergiškas naujam šuniukui?
ParašėLiepa
jurgita rašė:dar pridursiu kad edala turejome duoti alergiskiems sunims ir brangu, plius visokie tepalai ir vitaminai nes pliko ir lauke nebudavo nes jei per salta

kiek planuojate per mėnesį išleisti šuniui? maistui, jei prireiks vaistams, ir pan??
Parašė jurgita
Liepa rašė:
jurgita rašė:dar pridursiu kad edala turejome duoti alergiskiems sunims ir brangu, plius visokie tepalai ir vitaminai nes pliko ir lauke nebudavo nes jei per salta

kiek planuojate per mėnesį išleisti šuniui? maistui, jei prireiks vaistams, ir pan??

siam mazajam na kas aisku kauliukai plius manau iki 50 Lt. ir vitaminai 25 Lt. bet is esmes man idomu ju charakteris ir savybes nes kiek skaiciau visur skirtingai apie juos rasoma
Parašė jurgita
jurgita rašė:
Liepa rašė:

siam mazajam na kas aisku kauliukai plius manau iki 50 Lt. ir vitaminai 25 Lt. bet is esmes man idomu ju charakteris ir savybes nes kiek skaiciau visur skirtingai apie juos rasoma

na dar pridursiu ko niekur neradau nei anglu netuose nei kitoje info kad dalmantinai nerealiai seriasi kasdien ir ju plaukai super ziauriai istringa i rubus, kojines megztinius ir nesvarbu kad as saviske isvedusi i kiema sukuodavau deja
ParašėLiepa
#4789 jurgita, labai labai rekomenduoju neimti medžioklinio šuns, o jagterjeras būtent toks ir yra...
be to, šunį reiktų maitinti pilnaverčiu, kokybišku, subalansuotu maistu, jokie kaulai, košės netinka. Nebent norėtum šerti pagal RAW metodiką, t.y. gryna mėsa, ir subproduktais, bet mėsa turi būti įvairi, t.y., ir jautiena, ir vištiena, ir kalakutiena, tik kiauliena netinka. Mėsa turėtų būti su kaulais, bet tik tokiais minkštučiais, lengvai sukramtomais. tie didieji, kuriuos dažnai žmonės kiša savo augintiniams, labai netinka, nuo tokių šunims tik dyla dantys, ir į senatvę teks paskui maistą jam trinti, nes jis nebeturės kuo kramtyti... :? Ir apskritai, jei nuspręsi taip maitinti, tai pagrindinis maistas yra mėsiškas, o kauliukai nebent tie, kurie pasitaiko mėsos gabale, ir kuriuos šuo lengvai nurija, nesusižalodamas gerklės.
Neskriauskit šuniuko prastai maitindami jį, nes paskui dar daugiau išleisit veterinarams...
Šuo turi tapti pilnaverčiu šeimos nariu, o ne tik tuo, kas laksto kažkur kieme, kuriam numetamas kaulas, ir kartais paglostomas, kai pačiam šeimininkui užeina noras :?
Su šuniu reikia užsiimti :!:
ParašėLiepa
#4790 ir netingėsiu pasikartoti:
ką darysit, jei paaiškės, kad kas nors iš šeimos narių alergiškas šuniukui??
ParašėLiepa
jurgita rašė:
na dar pridursiu ko niekur neradau nei anglu netuose nei kitoje info kad dalmantinai nerealiai seriasi kasdien ir ju plaukai super ziauriai istringa i rubus, kojines megztinius ir nesvarbu kad as saviske isvedusi i kiema sukuodavau deja

kadangi labai domiuosi šunimis, apie šėrimasi žinojau, skaičiau kažkuriame forume. Tik daug skaitydama, ir domėdamasi sužinojau begalę dalykų, ir ne tik apie aviganius (juos myliu labiausiai)
Parašė jurgita
Liepa rašė:
jurgita rašė:

kadangi labai domiuosi šunimis, apie šėrimasi žinojau, skaičiau kažkuriame forume. Tik daug skaitydama, ir domėdamasi sužinojau begalę dalykų, ir ne tik apie aviganius (juos myliu labiausiai)

oi mieloji nezinau ka tau atsakyti, keista as irgi labai myliu sunis mano mylimiausi yra ilgaplaukiai vokietukai, beje jie labai grazus, turejau koli bet ji musu buvo priglausta tikslaiu radome miske su iaugusia virve, na kur gi as neparsivesiu namo laikiau voljere bet senute buvo ir nustipo, po to voljeras liko, bet atsirado dalmantine, o po to jau pasekmes zinai as ir vyras kolkas unio plaukui na kolkas ir mazasis neesame alergiski, kaimynai siule vokieti bet atsisakiau o norisi mazesnio, taip kad as irgi be ju gyventi negaliu o kaip dabar be darbo ir namie ir dar kaime tai norisi sienomis eiti ir dar ta depresija apemusi
ParašėLiepa
jurgita rašė:
oi mieloji nezinau ka tau atsakyti, keista as irgi labai myliu sunis mano mylimiausi yra ilgaplaukiai vokietukai, beje jie labai grazus, turejau koli bet ji musu buvo priglausta tikslaiu radome miske su iaugusia virve, na kur gi as neparsivesiu namo laikiau voljere bet senute buvo ir nustipo, po to voljeras liko, bet atsirado dalmantine, o po to jau pasekmes zinai as ir vyras kolkas unio plaukui na kolkas ir mazasis neesame alergiski, kaimynai siule vokieti bet atsisakiau o norisi mazesnio, taip kad as irgi be ju gyventi negaliu o kaip dabar be darbo ir namie ir dar kaime tai norisi sienomis eiti ir dar ta depresija apemusi

tai įsigyk šuniuką, labai gelbėja nuo depresijos :D
tik sakau, šuns auginimas yra tikrai rimtas reikalas, į tai reikia žiūrėt atsakingai...
neimk medžioklinio, nes pati paskui verksi, geriau jau tada kokį mažutėlį iš prieglaudos ;) pamatysi, kaip atsidėkos begaline meile :D
Parašė jurgita
Liepa rašė:
jurgita rašė:

tai įsigyk šuniuką, labai gelbėja nuo depresijos :D
tik sakau, šuns auginimas yra tikrai rimtas reikalas, į tai reikia žiūrėt atsakingai...
neimk medžioklinio, nes pati paskui verksi, geriau jau tada kokį mažutėlį iš prieglaudos ;) pamatysi, kaip atsidėkos begaline meile :D

aciu dar pamastysiu...
Vartotojo avataras
Parašė sonia
#4951 kai rinkausi suny, taip pat masciau apie jagdterjera. buvau nuvaziavusi ir i veislyna, pazistama pora laiko (jos tetis medziotojas).

Ne suo, o dinamitas... net man jis per greitas pasirode, nors as flegmiskumu nepasizymiu :). labai stiprus medziotojo instinktai - vejasi viska, kas juda ir tada jau neprisisauksi jo. Labai retai kas juos laiko savo malonumui, dazniausiai - medzioklei. Be to, Lietuvoje jie dazniausiai yra su medziotoju draugijos dokumentais. O tai irgi skatina pagalvoti apie tai, koki suni gausi.
Parašė jurgita
sonia rašė:kai rinkausi suny, taip pat masciau apie jagdterjera. buvau nuvaziavusi ir i veislyna, pazistama pora laiko (jos tetis medziotojas).

Ne suo, o dinamitas... net man jis per greitas pasirode, nors as flegmiskumu nepasizymiu :). labai stiprus medziotojo instinktai - vejasi viska, kas juda ir tada jau neprisisauksi jo. Labai retai kas juos laiko savo malonumui, dazniausiai - medzioklei. Be to, Lietuvoje jie dazniausiai yra su medziotoju draugijos dokumentais. O tai irgi skatina pagalvoti apie tai, koki suni gausi.

oi sonia si suneli kuri man zada dovanoti irgi laiko seimyna uzsiimanti veisimu: vokieciu aviganiu trumpaplaukiu, ilgaplaukiu ir jagterjeru, pati vidumi jauciu ka reiskia tureti ir myleti "vilka" bet jis man per didelis, pati dar isitempusi esu dar sunkoka, ta depresija aisku man del darbo netekimo ir kito neradimo, manau dideli vaidmeni gyvenime suvaidino, labai stengiuosi pati kovot, o kas liecia si suneli tiesiog nezinau nes salimais uz 2 km miskai, pati gyvenu kaime na net nezinau, tiesiog uzsukau ir cia tiesiog gauti patarimu