Moderatorius: mango

ParašėLiepa
#1779 Čia dalinamės patirimi apie gyvūnų auginimą, jų elgsenos ypatumus, jų sukeliamas ligas, ar pačių gyvūnų ligas :wink:

Begaline rašė:vyrui alergija :evil:
jisai man nebent vėžlį nupirktų :lol: bet aš paskaičiau, kad jiems reikalingas specialus akvariumas su apšvietimu ir šildytuvu, tai čia per brangus malonumas :roll:

o ar teko girdėti, kad yra nealergizuojančių katiniukų? ;)
Paskutinį kartą redagavo Liepa 2007 11 05, 11:18. Iš viso redaguota 3 kartus.
ParašėBegaline
#1804 numirė mano mažutė :cry: dar naktį krapštėsi, girdėjau. o dabar jos jau nebėra :(
Liepa rašė:o ar teko girdėti, kad yra nealergizuojančių katiniukų? ;)

nea, pirmąsyk girdžiu. o plačiau apie juos kur galima sužinoti? bet turbūt labai brangūs, jei specialiai veisti...
ParašėLiepa
#1813 labai užjaučiu dėl žiurkėnytės Paveikslėlis

pirmiausia dar noriu pasitikslinti, kam būtent alergiškas tavo vyras, ar tyrėsi? t.y. jų plaukams, ar dar kam nors kitam (būna seilėm..)?
šiaip būna kornišreksai (Cornich Rex) ir sfinksai, juos alergiški katėms žmonės gali laikyti :D Niu, sfinksai tai labai savotiško grožio, ne visiem jie patinka, o kornišai labai mieli :D
Taip, šių veislių katės nėra pigios, tačiau būna įvairių situacijų veislynuose, ir dažnai galima susitarti ar dėl kainos, ar dėl bendrasavininkystės ;)
gali į google įsivest veislės pavadinimus ir išmes tau daug įvairių puslapių. Jei tingėsi pati ieškotis, parašyk čia, aš tau paieškosiu ir įmesiu į šią temelę.
Labai linkėčiau tau turėti katę, tikrai superinė yra gyvūnų terapija :D

beje, dar nuėjau pasiskaitinėt apie kates, tai kaip nesukeliančią alegrgijos mini sibirinę katę :roll: kas mane labai nustebino...
štai link'as, jei skaitai rusiškai
http://mur-mur.h12.ru/cats/articles/non_allergic.htm
ParašėLiepa
#1815 beje, šią diskusiją apie kates labai norėčiau perkelti į kačių skyrelį, bet nemoku :oops: tai tikriausiai teks laukti, kol Agni prisijungs ir man pagelbės :)

dabar tai visai pridirbau :oops: norėjau sujungti su bendra tema apie kates, o štai kas gavosi.. pykstu ant savęs :evil:
ParašėBegaline
#1932 nea, jisai plaukams. nesityre. bet kas keisciausia, tai kol ta kate buvo mazyte, dar neturejo alergijos jai (ir jo mama), o kai uzaugo, tai prasidejo... matyt, tas alergenas pas kate tik suaugus atsirado :roll:
ParašėLiepa
Begaline rašė:nea, jisai plaukams. nesityre. bet kas keisciausia, tai kol ta kate buvo mazyte, dar neturejo alergijos jai (ir jo mama), o kai uzaugo, tai prasidejo... matyt, tas alergenas pas kate tik suaugus atsirado :roll:

gal pasieškojai info apie tuos katiniukus? sakau, gal pavyktų tau įkalbėti vyrą? aš labai džiaugčiausi, ir labai labai tau to linkiu.
Jei alergija plaukams, tai kornišai puikiai tiks :D

P.S. aš visą gyvenimą turėjau kokį nors gyvūną, o labai dažnai jų būdavo net keli - ir šuo, ir katinas, ir žiurkė... ir vienas iš tų mano katiniukų sukėlė man ir mano broliui odos grybelį :cry: mes jį atidavėm kitiems žmonėms, ir kaip bebūtų keista, jiems nieko. Bet ir po šio atvejo turėjau bent porą katinų dar, neatbaidė manęs.
Taigi, ką norėjau šiuo savo postu pasakyti, kad gal tavo vyras buvo alergiškas būtent tai katei? :roll: siūlyčiau išsitirt, jei ne dėl savęs, tai dėl tavęs :wink:
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#2026 mano katė ištisai miaukia, bet nesustodama, nemiaukia tik tada, kai atsigulu miegot ir ji miega šalia manes. ištisai kiša galvą, kad kasyčiau ir glostyciau smakrą. nesuprantu kas jai yra. mėnesiui buvau išvažiavus. ar ji galėjo išprotėt dėl to?
ParašėLiepa
Agni rašė:mano katė ištisai miaukia, bet nesustodama, nemiaukia tik tada, kai atsigulu miegot ir ji miega šalia manes. ištisai kiša galvą, kad kasyčiau ir glostyciau smakrą. nesuprantu kas jai yra. mėnesiui buvau išvažiavus. ar ji galėjo išprotėt dėl to?

o gal jai morčius?
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#2028 :lol: nia :lol: per morčių visai kitaip elgiasi.
Vartotojo avataras
Parašė sonia
Liepa rašė:gal pasieškojai info apie tuos katiniukus? sakau, gal pavyktų tau įkalbėti vyrą? aš labai džiaugčiausi, ir labai labai tau to linkiu.
Jei alergija plaukams, tai kornišai puikiai tiks :D

na maniskis alergiskas visokiems kaciu plaukams, tai kornishas ne isimtis. tas jo plaukas dar blogesnis nei paprastu kaciu. tiksliau ne plaukas, o pukas, poplaukis. jis dar ikyresnis, skraido ore ir alergizuoja.
bet cia tik maniskiui taip, gal kitiems ir neveikia.
Vartotojo avataras
Parašė sonia
Begaline rašė:nea, jisai plaukams. nesityre. bet kas keisciausia, tai kol ta kate buvo mazyte, dar neturejo alergijos jai (ir jo mama), o kai uzaugo, tai prasidejo... matyt, tas alergenas pas kate tik suaugus atsirado :roll:

tai gali buti todel, kad pas jaunus kaciukus plaukas buna visai kitoks, kol pasikeicia i nuolatini.
Vartotojo avataras
Parašė sonia
Agni rašė::lol: nia :lol: per morčių visai kitaip elgiasi.

vadinasi jau pastojo :roll:
ParašėLiepa
sonia rašė:

na maniskis alergiskas visokiems kaciu plaukams, tai kornishas ne isimtis. tas jo plaukas dar blogesnis nei paprastu kaciu. tiksliau ne plaukas, o pukas, poplaukis. jis dar ikyresnis, skraido ore ir alergizuoja.
bet cia tik maniskiui taip, gal kitiems ir neveikia.

aš pati nesu su tuo susidūrus, tik pateikiau info iš visokių forumų :roll: Nes jei alergizuotų gyvūno plaukas, tai alergizuotų nuo visų gyvūnų - ir šunų, ir kačių ir žiurkėnų. Kačių plaukas kažkuo kitoks, kei pvz. šunų, o būtent kornišo tas plaukas dar kitoks, ir todėl atseit nesukelia alergijos.
Niu, o sfinksas išvis neturi plaukų, todėl ir problemos kaip ir nebelieka :D

bet apskritai, tai siūlyčiau išsitirti, arba nueiti į svečius pas ką nors, kas kates laiko, pvz., pas mane :D
Begaline, kviečiu jus su vyru į svečius, įsitikinsite, ar yra vyrui alergija ;)
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#2033 nuo Šventojo Katino? nekaltas prasidėjimas? :shock: :shock: :shock:
Vartotojo avataras
Parašė sonia
Agni rašė:nuo Šventojo Katino? nekaltas prasidėjimas? :shock: :shock: :shock:

gal ja buvo kas i lauka pabegiot isleides? :roll: