Moderatorius: mango

Vartotojo avataras
Parašė niktė
#234625 Sveiki =)
Drįstu pradėti šią naują temą, į kurią siūlau įsijungti viseims, kas tik turi truputeli kantrybės, uzsispyrimo, myli augalus. Arba atvirksciai- tiesiog visi, kurie nori naujos, idomios, testines veiklos, kurie turi tam siek tiek laiko, kuri neleistu nugrizti į gilu liudesi, padetu lengviau "pratempti" niuru rudeni, o jei pavyks,-ir toliau testi siurprizu kupina veikla.

Tai beveik nekainuoja pinigu, pagrindas-jusu paciu idetas darbas ir prieziura, tai tikrai idomu :DD

Pati tuo uzsiimineju jau beveik metai, nesu labai patyrus, taciau ziniu tame jau turiu, patyrimo-jau siek tiek, manau, pats laikas prikalbinti ir kitus. Galiu kazkiek teigti, jog si veikla-butent bonsai auginimas man padejo pajudeti is mirties tasko, palaipsniui atgaunu vidine ramybe, pakantuma, svarbiausia-gyvenimo dziaugsma :jap

taigi, jeigu bus norinciu,- parasykit, tada bus galimybe cia rasyti toliau.

=)
Vartotojo avataras
Parašė niktė
#236916 tikrai nera norinciu?.... :D
ar tiesiog cia niekas nesilanko?.... :D
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
#236918 O kuo bansai auginimas skiriasi nuo paprasto augalo auginimo?
Vartotojo avataras
Parašė John Kennedy
#236934 Ooo, labai idomu, noreciau ir as auginti koki nors medeli. Ar tai sudetinga?
Vartotojo avataras
Parašė Jozhik v'tumane
#236936 Aš irgi norėčiau auginti bonsą, bet nėr namie vietos dar vienam vazonui. Man kažkaip atrodo, kad bonso auginimas brandina žmogų - jie taip iš lėto auga, reikia turėti kantrybės sulaukti rezultatų. =)
Vartotojo avataras
Parašė niktė
insomnia rašė:O kuo bansai auginimas skiriasi nuo paprasto augalo auginimo?

bonsai auginimas - savotiska terapija, santykis su medziu, jo puselejimas savitas, man be galo idomus, ir seip, auginant viena medeli (paciam auginant is seklos, ar issikasus suzalota, idomesnes formos medeli is gamtos kazkur, ar nusipirkt jau suformuota parduotuvese,bet ta nelabai patarciau daryt, nes daznai jie buna jau sergantys, nesveiki, pazeistos, silpnos saknys ir pan...)
KUo skiriasi?... man tai atrodo daug kuo. aisku, auginimas, kaip ir bet kokio augalo, taciau jam butina prieziura, rupestis ir pan.
O ir seip, bonsai medeliu formavimo menas -atskira, net meniskai priskiriama veikla, kadangi ji suformuot - kantrybes, rupestingumo dalykas, tai menas ;) =)
Vartotojo avataras
Parašė niktė
Jozhik v'tumane rašė:Aš irgi norėčiau auginti bonsą, bet nėr namie vietos dar vienam vazonui. Man kažkaip atrodo, kad bonso auginimas brandina žmogų - jie taip iš lėto auga, reikia turėti kantrybės sulaukti rezultatų. =)

na, daug vietos vienas ar keli medeliai tikrai neuzims, tik svarbiausias dalykas - ar skirsit bent minimuma jiems reikalingo laiko... =)
pats metas pradet, jeigu norite :DD

is tiesu, pritariu, jog ju auginimas savotiskai brandina, nes pvz juos priziuredama vos ne persijungiu i meditavima, isiklausau i save, lkeidziu mintim teketi laisvai. jie suartina ir leidzia man pajusti neatsiejama risi su gamta, skatina kurti...
galiu teigti, jog butent JIE ir padejo man palaipsniui, ir is leto isbristi is depresijos.
Vartotojo avataras
Parašė niktė
Gavelinni rašė:Ooo, labai idomu, noreciau ir as auginti koki nors medeli. Ar tai sudetinga?

Smagu, kad susidomejote =)

ne, ne taip jau ir sunku =) ziurint dar, nuo ko pradesite - ar nuspresite auginti nuo seklos (pvz citrinmedi, apelsina, granatmedi-butent pastarasis labai grazus ir gan greitai auga po isdygimo jei tinkamai priziurimas) visai kas kita, jeigu norit augint musu krastu medeli, issikasta kur nors (tik pradzioj nepatarciau imtis kokio tai spygliuocio, ypac pusies, jos labai lepios, pati pradzioj kokias 3 numarinau, tai buvo be galo apmaudu, o ir sudetingiau jas formuot del spygliu - nepatogu, jautrios vandens pertekliui ir pan.)jei issikast kur nors, dabat tiesiog jau deretu palaukti pavasario, kai baigs iseiti isalas, tuomet butu pats metas =)
siulyciau augint is seklos, nes tai suteikia be galo daug dziaugsmo, kai matai, kaip kalasi daigelis ir pan. aisku, tik tai uzima daugiau laiko -kol uzaugs medelis, tinkamas formuot - kazkur du, trys metai, priklauso nuo rusies.
seip tai neuzima nei pernelyg daug laiko, nei daug pinigu.

jei apsispresite - parasykite - bandysiu placiau patart, kai jau zinosite koki noretumet augint ir kokiu budu :) =)

Lankysiuosi cia daug dazniau, tad galit rasyt - visiems atsakysiu =)
Parašėnemoku
#242329 O kiek kainuoja bonsai?
Vartotojo avataras
Parašė niktė
nemoku rašė:O kiek kainuoja bonsai?

na, labai įvairiai... :) nuo dydžio priklauso, nuo to, kiek pačiam medeliui metų... :) šiaip jei nedidelis medelis, tai laisvai galima įsigyt ir kažkur nuo 50 lt, na, o paskui proporcingai kaina didėja... :)
Parašė C'est la folie
#247583 Turiu vieną medelį, pigiai buvau radęs parduotuvėje. Atrodo sveikas, auga, nedžiūva, lapai nekrenta. Planuoju užsisakyt kokių visžalių medelių sėklų ir iš sėklos bandyti auginti, kažkaip netraukia nevisžaliai, nes jiems reikia žiemos sąlygas sudaryti, kas gali sukelti nemažai vargo.
Vartotojo avataras
Parašė niktė
C'est la folie rašė:Turiu vieną medelį, pigiai buvau radęs parduotuvėje. Atrodo sveikas, auga, nedžiūva, lapai nekrenta. Planuoju užsisakyt kokių visžalių medelių sėklų ir iš sėklos bandyti auginti, kažkaip netraukia nevisžaliai, nes jiems reikia žiemos sąlygas sudaryti, kas gali sukelti nemažai vargo.

šaunu =) patart galiu visokiais klausimais, pati iš sėklų išsidaiginau pinus nigra (juodąją pušį) ir citrinmedžius... :) o nenori pabandyti išsidaigint kokią citriną, ar granato daigelį?... :) tam puikiai tinka parduotuvėje isigytu vaisiu seklos, jei jos viduj vaisiaus nera sudziuve, menkos, neissivyste :) parašyk, kai nusprasi, ka ir kaip darysi, butu idomu isgirst, galeciau patarimu, gudrybiu papasakot =)

smagu, kad bent kazkas is JŪSŲ domisi šia tema =) tai išties nuostabus užsiėmimas, nerėikalaujantis daug laiko. man bonsai auginimas, formavimas kaip ir meditacijos, ramybes isreikstumo forma, kuomet bunu tik as, medelis ir mano mintys =)

Tad nekantriai lauksiu zinutes su apsisprendimu, jei dar nepraejo upas =)
Vartotojo avataras
Parašė Mellisa
#248995 As susaldziau dvi orchidejas. Gaila. Kazin mest, ar laukt. Pumpurai kaip uzstingo, nesiskleidzia, lapai nuvyto, minksti... Bliamba, vis oro man maza.
Parašėnegative
#249015 labai jau lepūs tie bonsai... :bloga
Vartotojo avataras
Parašė Mellisa
#249019 Bet grazus. Viena kaip kalnas zydi, vyras dovanojo.
Reikejo man visas nuo lango nuimt.