Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė signs
#429752 Man pasikeitus sertraliną iš Asentra į Orion visiškai dingo poveikis. Buvo taip bloga.. Tą pačią dieną jaučiausi blogai, o paskambinau gyd ir pasakiau situaciją, tai iškart pakartotinai išrašė ir ėjau ieškoti kur Asentra pirkti
Vartotojo avataras
Parašė Memento89
#435750 Labas,

prieš mėnesį sutriko dėmesys, pradėjau nebemiegot naktimis ir didelis jaudulys dėl darbo. Ima šiurpas apie jį pagalvojus. Apsilankiau pas psichologą, bet nesusitvarkius su miegu ir nemiegojus apie savaitę laiko, teko apsilankyti pas psichiatrą. Jis paskyrė migdomūjų vakarui ir Cipralex ryte tokiom dozėm :
4dienos 2.5mg > 4dienos 5mg > 2dienos 10mg tada susisiekti su juo apsišnekėti.

dabar eina tik 6toji diena kaip jį geriu, ir antra 5mg dozė. bet aš jaučiuosi jau kaip zombis. Nieko nenoriu daryti, vaikštau iš kampo į kampą, čiupinėju save, burna džiūna, ir blogiausia, kad visiškai nebešneku. paklausia klausimo ir į jį nesugebu atsakyti. darbe užduočių neatlieku ir dar labiau bijau eiti į darbą tokios būklės. Ar galima gauti bilioteni? ar man gal reikia mesti tą cipralex ?
Vartotojo avataras
Parašė emar
#435751 Jei vaistai nepadeda, tai juos reikia keisti. O išsimiegojimas padeda? Ar gali paskambinti gydytojui ir paklausti?
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#435753 Na gal nebūtinai nepadeda, čia tik pradžia ir gali būti tik pradiniai šalutiniai poveikiai... Bet sutinku su emar, kad reik susisiekti su gyd...
Vartotojo avataras
Parašė Memento89
emar rašė:Jei vaistai nepadeda, tai juos reikia keisti. O išsimiegojimas padeda? Ar gali paskambinti gydytojui ir paklausti?

paskaičiau šią temą, pagal kitų atsiliepimus, iki to cipralex padėjimo dar reikia daugiau laiko, net informaciniame lapelyje rašo kad jis gali būti po 2-3savaičių. o man nei savaitės nėra nuo vartojimo. Ir jau nebežinau ar tas toks šalutinis poveikis dėl cipralex ar dėl mikdomojo ar dėl kažko kito. pradžiai atrodė kad viskas blogėja kad nemiegu ir miegas sureguliuos. bet su mikdomaisiais - kelias valandas per naktį pavyksta numigti (iki 5 valandų). Pagal pirminę gydytojo rekomendaciją mikdomuosius taip pat turiu vartoti bent 10 naktų.
Bijau jam skambinti, bijau ir abejoju koks sprendimas yra geresnis, ar išsikankinti dar 5 dienas ir tada skambinti.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#435757 Oi ne, tik nesikankink, neverta, tikrai...
Ką darau aš kai bijau skambinti...
1. pagalvoju ko bijau... pvz. ar kad susinervins gyd. ir ką pasakys... tada galvoju nu ir kas.. paburbės, bet aš žinosiu tikrą atsakymą ir nebereiks sukt sau daugiau smegenų...
2. susirašau ant lapelio ko noriu paklausti.
3. susirašius neatidėlioju, o imu ir skambinu.
4. jei vis tiek baisu... rašausi ko bijau ir kodėl... pvz. lentelę... vienoj eilėj "ko bijau" kitoj eilėj "kodėl nereikėtų bijoti". pvz. kaip su tuo, kad bijau jog apibars... tai rašaus "ko bijau" - kad apibars... "kodėl nebijot" - nes man bus po to ramiau, žinosiu tikslų atsakymą...
5. paskambinu.

Drąsiau!!! :geek Po to parašyk kaip sekėsi. :)
Mes su tavimi, nieko blogo nenutiks, turi teisę žinoti!
Vartotojo avataras
Parašė despair
#435767 Dėl šalutinių gal vertėtų truputį pakentėti, jie kažkur dviejų savaičių laikotarpyje turėtų praeiti. Kiek esu pats keitęs AD, visada paprašau gydytojo, kad duotu nedarbingumą savaitei, ir jei reikia dar – išrašo papildomai. Gydytojas nėra tavo priešas, paskambink, pasiklausinėk, gal visai padėtų raminamieji tų pirmųjų savaičių laikotarpiui.

Jaučiu atjautą tau, man viskas prasidėjo nuo nemigos, suėjo nervai, dabar depresija. Kartais net ir dabar visas drebėdamas keliuosi į darbą, mąstau ką čia sugalvot, kad nenueit. Bet kažkaip persilaužiu, ir atėjus į darbą viskas gerai. Žinoma, tikriausiai mūsų situacijos skiriasi. Mano darbovietė nesmerkia dėl šitų sutrikimų, o vadovė viską žino ir esant reikalui duoda apmokamų laisvų dienų. Viskas bus okay, stiprybės. B)
Vartotojo avataras
Parašė emar
#435768 Svarbiausia išsimiegoti. Kol nemiegi ir vaistų poveikis kitas. Ir man išrašė raminamųjų (Bromazepamą) ir cipralex'ą. Bet raminamuosius išrašė gerti dieną (mažesnėm dozėm) ir naktį. Aš raminamuosius sąžiningai gėriau turbūt savaitę, bet man reikėjo ir dirbti, tai paprašiau, kad leistų nuimti dienmis, o vėliau gerdavau tik kai reikėdavo išsimiegoti. Cipralex'ą vartojau pusantrų metų.
Tai faktiškai pasikeitė pats nerimo poveikis greičiausiai. Jis kol kas paralyžuoja labiau. Bandyk ieškoti relaksacijos būdų, kurie tau padėtų.
Ir, aišku, būtinai klausk gydytojo, jis dirba su kitais žmonėmis, gali perduoti jų patirtį ir pasiūlyti sprendimų.
Vartotojo avataras
Parašė Memento89
#435826 kalbėjau su psichiatru, paskyrė biuliotenį ir sakė toliau tuos pačius vaistus vartoti ryte cipralex x1 tablete, vakare triazolamo benzodiazepino mikdomasis. pasakius simptomus, ypač užsigniaužimą ir nenorą gerti vaistus jis primygtinai siūlė siuntimą į ligoninę, tada galvoje užsirakino mintys ir nieko nebepasakiau. bet ligoninė atrodo baisiausia vieta kur tik galima nukeliauti. Ir taip kyla abejones, jei namuose per 10 dienų nuo AD negerėja, tai kaip ligoninėj per savaitę pagerės ar pataikys vaistus, kurių rezultatui taip pat reikia laiko. ar praktika yra tiesiog duoti ligoniui tokia vaistu doze kad atjungs smegenis nuo kuno ir gulėsiu visa diena... ;(
Vartotojo avataras
Parašė emar
#435827 Gerdama Cipralex'ą, aš tikrai jaučiau poveikį. Ir poveikis buvo tas, kad jei anksčiau kai kurios situacijos ir mintys gramzdindavo į desperaciją, gerdama Cipralex'ą jaučiausi abejinga toms mintims ir situacijoms, bet galėjau stebėti iš šono savo reakcijas ir mintis. Tada pradėjau mokytis vengti situacijų, nebekelti reikalavimų, keisti reakcijas. Bet aš tuo pat metu lankiau psichoterapijos konsultacijas.