Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Mona
Garik22 rašė:Beje Virtual, buvau pas gydytoja, sake dvieju rusiu antidepresantus vartot negalima.. Sake man truksta Dopamino ( neuroleptiko ), o nuo AD ju negausi.

Kaip tai negalima? Aš geriu 2 rūšių. Galbūt negalima gert 2 tos pačios rūšies AD, pvz. SSRI. Ir žinau, kad ir kiti geria ne po vieną AD.
Vartotojo avataras
Parašė Ars Velvetica
#225327 Man būtent įdomu, ar kam nors gydytojai yra skyrę AD su Seroquel XR esant bipoliniam sutrikimui. Paprastai ankstesnė strategija būdavo AD + nuotaikos stabilizatorius, bet praktikoje pastebėta, kad tai sukelia jatrogeninius manijos epizodus, t.y. pačių medikamentų (AD) sukeltus manijos epizodus. Svarstau, ar didelė tikimybė, kad taip nutiktų vartojant AD su Seroquel XR (300-400 mg).

Šitaip klausiu todėl, kad pavargau nuo savarankiškų eksperimentų. Sesijos ir apskritai studijų metu įsigudrindavau "pramušti" kvetiapino poveikį įvairiais tonizuojančiais preparatais - eleuterokoku (Tonussan), ženšeniu (Gerimax) ir ypač vitaminų preparatais su aminorūgštimis, nuo jų iškart suaktyvėja smegeninės darbas (Vitiron). Bet man tai darosi panašu į "buitinę" narkomaniją. Tad ir svarstau, gal tikrai pridėt AD.
Vartotojo avataras
Parašė Ars Velvetica
#225550 Na štai, nuo šiandien mėginsim derinti sertraliną su kvetiapinu. Uf.
Vartotojo avataras
Parašė Ramu5
#225983 Nu laikykitės jūs. Kad nebūtų tų "lomkių", ar kaip tie laužymai vadinasi, kai šalutiniai efektai...
Vartotojo avataras
Parašė DDarijus
#226019 Ars Velvetica, esu apie pusmetį vartojęs AD (duloxetiną) su kventiapinu. Toks derinys man buvo paskirtas diagnozavus bipolinį sutrikimą. Jaučiausi gerai, nuotaika buvo geresnė, nei vidutinė.
Kaip keičiasi savijauta, kai "pramušti" kvetiapino poveikį įvairiais tonizuojančiais preparatais?
Vartotojo avataras
Parašė Ars Velvetica
#226510 Dabar jau trečia savaitė, kaip vartoju 50 mg sertralino ir 300 mg kvetiapino. Antros savaitės pabaigoje buvo gerokai pakilęs darbingumas, bet, va, šios savaitės pradžioje vėl krito. Anksčiau visada vartodavau 100 mg sertralino, bet dabar kol kas su gydytoja paliekame mažiau, kad būtų galima geriau stebėti nuotaikos pakilimą ir galimą "persivertimą". Reikalas tame, kad kvetiapinas stabilizuoja, bet man, taip sakant, trūksta mąstymo galios - iki gydymo kvetiapinu skaitydavau daug ir stichiškai. Vienas iš "pramušančių" preparatų man buvo "Vitiron", iš esmės tai vitaminų ir mineralų kompleksas, bet jis turi aminorūgščių, ir turiu smarkų įtarimą, kad jos man ir "pakelia" taip trūkstamus dopamino "levelius". Kadangi dirbu ir studijuoju, produktyvumas man būtinas, taigi vartojant Vitiron šalia kvetiapino jausdavausi labai sėkmingas ir pats normaliausias žmogus žemėje. Bet įspėju iš patirties - tą "biocheminę audrą", kylančią smegenyse, reikia mokytis suvaldyti ir nukreipti, antraip viskas tebus energijos švaistymas, iš principo tik kelis žingsnius nuo hipomanijos/manijos.
Vartotojo avataras
Parašė Ars Velvetica
#226511 Kažkada, kai vartodavau tik sertraliną be jokio nuotaikos stabilizatoriaus ar neuroleptiko, ir vartodavau aminorūgščių kompleksą "Memortop", tai varydavau kaip mašina :D Tuo metu ir teko susidurti su vienu iš Lietuvos psichiatrijos šulų, Germanavičiumi, kuris perspėjo, kad negalima vartoti tokio aminorūgščių preparato su tokiu kiekiu sertralino, nes tiek vienas, tiek kitas didina neurotransmiterių kiekį, tad smegenyse užverda tikra košė :D
Tad stebėkit, kaip kas jus veikia, skaitykite vaistų anotacijas, net jei jose pateikiami tik teoriniai vaistų veikimo mechanizmai - jie vis tik ne iš piršto laužti.
Vartotojo avataras
Parašė Ars Velvetica
#226848 Na, ką, gydytoja pastebėjo, kad man visai neblogai (tiesą sakant, šią akimirką nuo dviejų valandų miego ir pernakt rašomo atsiskaitomojo rašto darbo bišk "užkilo stogas" :bloga ), ir liepė užbaigti išrašyto sertralino pakuotę. Kaži, ar nebus bumt atgal :achtung
Vartotojo avataras
Parašė Ars Velvetica
#227292 Ot, įdomus reikalas su tuo kvetiapinu... Grįžau prie 400 mg XR'o ir, galima sakyti, viskas į vietas (vėl) sustojo. Viena vertus, smagu, kad vaistai veiksmingi ir yra organizmas atsakas, bet, kita vertus, - ar kada nors jų atsikratysime..?
Vartotojo avataras
Parašė Virtual
#227304 tu seroqueli ar kvetiapina vartoji?

man niekas isvis netinka apart paprasto seroquel be jokiu xr [cukrus kritineja, silpnumo priepuoliai, nu ir svoooris irgi...]
Vartotojo avataras
Parašė Ars Velvetica
#227305 Seroquel XR (paailginto atpalaidavimo forma). Seroquel, kaip žinai, yra užpatentuotas "firminis" kvetiapinas (veiklioji medžiaga), šiuo metu jau yra keli generic'ai, t.y. tą patį standartizuotą kvetiapiną gamina kitos farmacinės bendrovės savais pavadinimais - Ketipinor, Quentin, Kventiax ir t.t. :)
Vartotojo avataras
Parašė Virtual
#227309 a jo tiksliai as su ketipinoru sumaisiau :kazokas
Vartotojo avataras
Parašė Ramu5
Virtual rašė:tu seroqueli ar kvetiapina vartoji?

man niekas isvis netinka apart paprasto seroquel be jokiu xr [cukrus kritineja, silpnumo priepuoliai, nu ir svoooris irgi...]

po kiek miligramų vartoji?
Vartotojo avataras
Parašė Virtual
#227629 eee. 400 - kartais 300
Vartotojo avataras
Parašė DDarijus
#227641 O tas XR geriau veikai nei paprastas? kas tas "prailgintas atpalaidavimas"?
Ant depakino raso "modifikuoto atpalaidavimo"