Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
HappyAngel rašė:Kokia būtų jūsų nuomonė iš patirties ar žinių, kad kvetiapiną vartoti galima ir dienos metu po tarkim 25 mg ar mažiau. Vietoj raminamųjų, nes kvetiapinas geriau todėl, kad prie jo nepriprantama kaip prie raminamųjų.

Jis mane asmeniškai labai slopina. Net nežinau, dienos metu gal ketvirčio užtektų. Nes aš su 25 mg miegu kaip užmušta. Tiesiog dabar keitė gydymą šiek tiek, koregavo gal tiksliau, ir liepė kuo mažiau gerti kad ir to bromazepamo ar kt raminamųjų, kurie per ilgą laiką padaro neatitaisomą žalą organizmui. Tas pasireiškia dažnai jau senstant. Tai kažkiek išgąsdino. O štai pasiūlymas gerti antipsichotiką pasirodo yra geriau. Kokia būtų jūsų nuomonė? :?

Nesutikciau su jos nuomone. Mazom dozem benzodiazepinas manau maziau padaro zalos nei neuroleptikas.
Parašė novemberfog
#387083 Sveiki,
atsiprašau, jeigu tokia tema jau buvusi, nepavyko man rasti. Noriu paklausti patarimo ir pagalbos. Nesu gėrusi jokių vaistų. Neseniai apsilankiau jau pas trečią psichiatrą ir pirmą kartą pavyko užmegzti normalų pokalbį. Jis diagnozavo man bipolinį II ir išrašė Quetiapine. Kaip niekad negėrusiai vaistų, truputį baisu. kokios jūsų patirtys, kokie gali būt realūs šalutiniai poveikiai? Ačiū
Vartotojo avataras
Parašė biggie
novemberfog rašė:Sveiki,
atsiprašau, jeigu tokia tema jau buvusi, nepavyko man rasti. Noriu paklausti patarimo ir pagalbos. Nesu gėrusi jokių vaistų. Neseniai apsilankiau jau pas trečią psichiatrą ir pirmą kartą pavyko užmegzti normalų pokalbį. Jis diagnozavo man bipolinį II ir išrašė Quetiapine. Kaip niekad negėrusiai vaistų, truputį baisu. kokios jūsų patirtys, kokie gali būt realūs šalutiniai poveikiai? Ačiū

Vienas geriausiu vaistu tokiai diagnozei, bipolinei depresijai 150-300mg yra normali doze, tik truputi maista prisiziuret reikia, nes svoris megsta pakilt
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
feniksas rašė:Esminis skirtumas yra koki Kvetiapina jus geriat, ar jus geriat prailginto veikimo, ar jus geriat, sena versija, pigesne, neprailginto veikimo. Kalbu is savo asmenines patirties, prailginto veikimo kvetiapina geriau ne pilnai netgi 2metus, kasdien, ir pradzioj po 400mg, o veliau po 600mg, tai buvo bedu su pulsu, su spaudimu, sirdim, tai salia to teko gerti metroprolol vaista butent pulsui ir sirdziai. Siuo metu geriu sena versija kvetiapino, neprailginto veikimo, gerokai pigesnis vaistas, migdo tikrai geriau negu parilginto veikimo ir bent jau man, nekelia nei pulso nei spaudimo ar kitu bedu su sirdim nera, tad rekomenduociau vartoti kvetiapina neprailginto veikimo ir senaja versija. Plius neprailginto veikimo taip stipriai nekelia apetito, pradekit nuo nedideliu doziu ir palaipsniui didinkit
Parašė vitamin9
#408565 Sitas SH su sirdim man kazka daro konkreciai bent kartais,brudas vaistas.Negali but kazko panasiai kaip vitaminai tik nerima nuema :D Zodziu metu. Gyvenimas - Kova su vaistas :D Filmas :D Kaip siulot? Pamazinau ketvirciu,jau kokia savaite su virsum,galvoju kada kita ketvirti mazinti,kiek laiko turetu trukti nutraukimas kad jausdamasis sudinai nesugalvociau ateit cia kanors parasyt,nes tai reikstu viskas visai normaliai is bedos. :D Gal butu normalu 1/4/sav bet pergreit manau. Geriau 1metus. Soksiu paskiau i kita karusele :D
Vartotojo avataras
Parašė biggie
artas rašė:Ar sis vaistas tinka tik depresijai neesant bipoliniui sutrikimui ?

Taip, tik mazesnemis dozemis bei kaip priedas prie antidepresanto.
Parašė vitamin9
#408895 O tai kodel sena gera quetiapino tema uzrakino? Gerai kad rasiau pasikapstau paziuret kas kaip buvo. :)
Sio menesio pradzioj ivyko idomus dalykas,netycia raminanciu kuriuos geriu neturejau,bet kadangi turiu kitu be problemos pageriau kitu stipresniu biski ai problemu nebuvo,paskiau sugryzus buvo didele subine kokia savaite,o gal net ir dabar. Uzturejau toki panikos priepuoli kad masinoj parkrites gulejau,jau rasiau gal. Kas dar graziau kad uzturejau toki pati ir pries pora dienu. Ir dar graziau kad siandien nuo namu vos nuejus apsisukau atgal eit pasijutus blogai nes visa diena nekazka ir likus 100 metru iki namu turbut pajutau kad PZ!!! jau kazkaip pamirses buvau tuos panikos priepuolius,bet tokie nesveiki kad krisk ant zemes iskarto atrodo,net namo nepareisi tuos 100 metru.....Baisu zodziu,dabar galvoju,cia man lomkes kad 4 dienas raminancius kitus pageriau ir uzmusiau anu raminanciu visa "pagreiti pagavusi" nes pajauciau kad iskarto subine nuo vienos tabletes supratau kad viso "build up" ir net nuo 5 nepagausiu,o kad sugrazint visa poveiki tai bent savaites reikejo gal dar ir reikes menesiu ar poros ziurint kas vyksta. Ar man lomkes kad quetiapina sumazinau 1/4. Nuo quetiapino gali but ziauru? Sakau cia net nejuokinga jau,vaziuot reikejo tai net nevaziavau,bet kai 100 metru nuo namu pritupiau nes SAKES tai jau biski baisu. Nors taip kitom dienom viskas normaliai 10 dienu atgal buvau sumastes vaiksciot daugiau tai praeidavau pora h viskas norm. Nesuprantu KOMINIAI panikos priepuoliai krenta bet tokie nejuokingi konkreciai ir nesuprantu nuo ko,nejaugi taip extremaliai gali nuo vienu is dvieju variantu.Nu blem dar sedeciau subinej 3 savaites suprantu,vaiksciojau nemazai savaite su virsum atgal. Is dangaus krenta zodziu tokie priepuoliai kad NX,nepagaunu kur kampas,tai bloga ir tesiasi bloga visa laika o ne taip.
Parašė vitamin9
#409544 Cukraliges nuo sito brudo nebuvo niekam? Kazkokius idomius dalykus burnoj jauciu saldziau pavalgius,seiles kaupiasi gomuri kutena taip idomiai,vandens geriu nemazai bet ir priestai nemazai geriau,galvoju ar nebus cukrus uzkiles.
Parašė vitamin9
#409959 Quetiapinas ir panasus vaistai mazina prakaito issiskyrima todel kuno temperatura pakyla perdaug kazkur rase,jaustas dalykas kamnors nelabai? daug judant vasara kokiu salutiniu?
Vartotojo avataras
Parašė signs
#409965 Kaip tik nuo vasaros pradžios susimažinau kvetiapiną nuo 200 iki 50.

Nebuvo prakaitavimo, tik įdomus dalykas, kad temperatūra rodė 35.7 - 36. 1, 2 sav.

O buvo ir virš 37,be jokių simptomų.

Kaip tau?
Parašė vitamin9
signs rašė:Kaip tik nuo vasaros pradžios susimažinau kvetiapiną nuo 200 iki 50.

Nebuvo prakaitavimo, tik įdomus dalykas, kad temperatūra rodė 35.7 - 36. 1, 2 sav.

O buvo ir virš 37,be jokių simptomų.

Kaip tau?

Nelabai zinok tikrinau tik pasidomejau,man ir taip spaudimas pakiles cia gal nuo seroquel,o gal nuo nervu...Kazin kiek rimti siti dalykai,siaip pranesa ar gali kazkas ekstremalesnio but :) Dieve kas per nuodas,net kuna sugadina.....
Vartotojo avataras
Parašė signs
#410000 Kažkoks baisus vaistas savo poveikiu. Jis farmos išreklamuotas. Nuo Amerikos prasidėjo, kai gydytojai belenkokiam simptomui pradėjo naudoti. Nerimui? Nu blyn, jis antipsichotikas, sedaciją duoda. Tačiau vidinės įtampos nenuima.

Valerijoną verčiau vartosiu 2x šaukštelius prieš miegą palaipsniui, žiūrėsiu koks efektas.

O psicho sakė, kad AD poveikis antipsichotikų maskuojamas. Noriu nusimesti