Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė biggie
Mersas rašė:Aciu, o kas dar mazina ta streso hiperaktyvia asi?

Bet kas, kas leidzia atsipalaiduoti - meditacija, diafragminis kvepavimas, nezinau, kam koks budas tinka. Vienas papildas, kuris tikrai tam veiksmingas, yra fosfatidilserinas, Rhodiola Rosea, sako, irgi veikia. Siaip pasigooglink apie HPA (Hypothalamus-Pituitary-Adrenal) Axis, pati streso sistema nera sudetinga, tiek kad ji turi daug inervaciju is ivairiu neuromediatoriu, o pagrindiniai jos stabdytojai yra vadinami kortikosteroidais ir jie yra receptiniai. Phenibut tam tiktu - uzdraude. Lyrica turetu atpalaiduoti per gliutamato blokada, mirtazapinas per serotonino/histamino receptoriu blokada, nors siaip ieskociau geriau naturaliu budu ir vaistais remtis kiek imanoma maziau.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#411003 Na kaip jums ta žinia, kad nebėra kvetiapino xr (prailginto veikimo)? Šiuo metu guliu ligoninėj. Išrašys šią savaitę. Paskyrę buvo 200 mg xr. Dabar nėra jo nei ligononėj, nei pirkti.
Išties net priežasties nežinau, kodėl dingo iš rinkos. Gal ką daugiai esat girdėję?
Vartotojo avataras
Parašė superbipo
#411922 Man nelabai patiko, geriau 25mg, po triju dienu tragiskos savijautos meciau, nenorejau kankintis.

Jau 5 metus vartojau tik background vaista Lamotrigine ir pora kartu citalopram, nes reikejo greit nuimti depresija. Nezinau, ar labai gera kombinacija, issauke manija.

Gal kazkas bandet alternatyvu? Man pasiule gydytoja Latuda, nes jis nekelia svorio. Ar zinot kitu, kurie taip pat nedarytu itakos svoriui? Quetiapine kiek zinau, labai sukelia svorio augima.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
superbipo rašė:Man nelabai patiko, geriau 25mg, po triju dienu tragiskos savijautos meciau, nenorejau kankintis.

Jau 5 metus vartojau tik background vaista Lamotrigine ir pora kartu citalopram, nes reikejo greit nuimti depresija. Nezinau, ar labai gera kombinacija, issauke manija.

Gal kazkas bandet alternatyvu? Man pasiule gydytoja Latuda, nes jis nekelia svorio. Ar zinot kitu, kurie taip pat nedarytu itakos svoriui? Quetiapine kiek zinau, labai sukelia svorio augima.

Lietuvoj ner Latudos, turbut gyveni kazkur kitur. Siaip dar ziprasidonas neturi itakos svoriui, aripiprazolis toks +- , buna visaip suveikia, bet dazniau svorio nekelia.
Vartotojo avataras
Parašė superbipo
#411925 Taip, gyvenu Londone.

Ar yra priezastis, kodel Lietuvoje neregistruotas Latuda? Kiek skaiciau, neatrodo, kad butu daug rimtu rizikingu pasaliniu efektu.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
superbipo rašė:Taip, gyvenu Londone.

Ar yra priezastis, kodel Lietuvoje neregistruotas Latuda? Kiek skaiciau, neatrodo, kad butu daug rimtu rizikingu pasaliniu efektu.

Negaliu tiksliai atsakyt, bet, greiciausiai, Latuda patentas nesibaiges dar ir brangu ji butu pirkti ar kompensuoti ligoniu kasoms. Cariprazinas dar yra, kuris lyg ir neturetu kelti svorio irgi, bet nera kompensuojamas kolkas ir gan brangus pirkti, todel visi renkasi aripiprazoli, kuris tekainuoja 10 ar siek tiek daugiau euru. Galimai ne kiek vaistas netikes, kiek is ekonomines puses nebutu pakankamai atsiperkanti rinkodara.
Parašė vitamin9
#413121 Uzvakar labai gerai issimiegojau ir atsikeliau gerai pamiegojes nuo quetiapino,galvoju biski didint doze,siandien tarkim,apskritai mano miego problema pastaruoju metu didziausia kogero yra,as atsikeliu kaip nuo tokio panikos priepuolio ar panasiai,va uzvakar taip apsidziaugiau galvoju didesne doze quetiapino viska padare o su dar didesne ir suda atsikeliau nors miegas geras buvo keltis nenorejau bet ant galo vistiek toks kaip nuo nerimo atsikeli,as cia galvoju quetiapinas ar tiesiog lorazepamo jau neuztenka ir jis mane prikele kaipnors kai nerimas susimaiso su sapnais ir gaunasi ten kokia panikos reakcija miegant.
Parašė Baran
#413174 Labas vakaras, pradejau gerti Kveatepina nuo 25 mg ir dabar jau vartoju 100 mg trumpo veikimo nakciai nuo nemigos, dabar man prasidejo stipri agresija, nervina kai kas nors seimoje kalba, valgo ir tas garsas sauksto stuksenimas ir panasiai man sukelia stipria agresija, kad as nebezinau ka daryti, taip mane nervina, net nors ir ausu kamstukus isidejes ir vistiek nors ir silpnas garsas ziovavimo, seimos nariu kalbejimas man sukelia nervinguma stipru, agresyvuma, nezinau ka daryti, be Kveatepino negaliu uzmygti, o pas gydytoja tik 22 diena uzrasytas, jau nera jegu, galvoju gal gultis i ligonine, gali buti nuo Kveatepino trumpo veikimo taip?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Baran rašė:Labas vakaras, pradejau gerti Kveatepina nuo 25 mg ir dabar jau vartoju 100 mg trumpo veikimo nakciai nuo nemigos, dabar man prasidejo stipri agresija, nervina kai kas nors seimoje kalba, valgo ir tas garsas sauksto stuksenimas ir panasiai man sukelia stipria agresija, kad as nebezinau ka daryti, taip mane nervina, net nors ir ausu kamstukus isidejes ir vistiek nors ir silpnas garsas ziovavimo, seimos nariu kalbejimas man sukelia nervinguma stipru, agresyvuma, nezinau ka daryti, be Kveatepino negaliu uzmygti, o pas gydytoja tik 22 diena uzrasytas, jau nera jegu, galvoju gal gultis i ligonine, gali buti nuo Kveatepino trumpo veikimo taip?

Ar yra teke kalbetis su daktarais del bipoliskumo? Pats quetiapinas yra gan stiprus antidepresantas bei ne pats geriausias medikamentas, kai yra kalbama apie misrias busenas. Su ta agresija, tai jei iseina susilaikyt nuo kazkokiu agresyviu veiksmu, tai gal ir nieko baisaus, nors i vidini diskomforta ir susierzinima reiktu paziureti kiek rimciau. Tas rimciau gali buti kad ir koks antiepileptikas, kad sumazintu itampa. Raminamieji irgi tinka, tik, jei imanoma, turetu buti vartojami tik iki tol, kol kiti vaistai pasieks savo veikima.
Parašė Baran
#413203 Siaip as geriu Kveatepina trumpo veikimo, kad galeciau uzmygt, nes be tableciu niekaip negaliu uzmygti, tai ir geriu Kveatepina, vakar 100 mg neuzmygde ir teko dadeti dar 25 mg, tik tada uzmygau. Siaip kalbejausi anksciau apie bipolini, bet kas is to, lyg, tai pas mane jo nera kaip ir. Mano problemos: depresija, generalizuotas nerimas, panikos atakos, agorafobija, socialine fobija.
Parašė Baran
#413207 Taip, Anafranili, Spitomina, Fluanxolio nebegeriu nuo siandien, man nuo jo blogai ( iskentejau 11 dienu, daugiau nebegalejau), geriu dar ekstra atveju Propranolol, Cyclodol ir Lorazepam.
Parašė Baran
#413225 Kazkada bandes, jis man gerai nerima nuimdavo, bet kai skambinau gydytojai ir paklausiau del Lyrikos, tai ji atsake, kad nepades, nes jie lyg, tai nuo skausmo, sake.. Zodziu, negaliu jau, nervina mane.