Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#413850 Šiaip žiūriu kuo daugiau skaitau šitą forumą, tuo baisiau darosi. Jums neatrodo kad su tokiais savo post'ais (kaip vitamin), tik blogini situaciją daugumai kas skaito? Šitos ligos juk ne tik į vaistus remiasi, labai svarbu ir nusiteikimas. Jei nusiteiksi kad kvetiapinas tau viską griauna... tai pyyp! tada išvis jį vartoji? Vartok tą kas tau atrodo "saugu".
Parašė Baran
#414434 Sveiki. Pradejau prie visu kitu vaistu vartoti Kveatepina 200 mg ( trumpo veikimo), nakciai. Jau savaite geriu ir vistiek blogai miegu, o kai atsikeliu rytais, tai norisi ziauriai miego, apsnudes jauciuosi, jokiu jausmu, toks bukumo jausmas visa diena ( nors neturetu visa diena taip but, nes yra trumpo veikimo), siaip visas dienas tik norisi miegoti, kava nepadeda. Kam taip yra buve? Ar praejo? Po kiek laiko praejo? Ziauriai nemegstu tokios busenos, beje kai nakciai isgeriu 200 mg jau neuzmiegu, nebemygdo.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#414471 Gal žinot kas ar galima jį nutraukt iškart? Vartoju 100mg nakčiai, 25mg ryte. Daktarė kažkaip įsitikinus jog jį galima staigiai nutraukt, bet truputį neramina toks įsitikinimas jog saugu neuroleptikus staiga nutraukt.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
Deividas rašė:Gal žinot kas ar galima jį nutraukt iškart? Vartoju 100mg nakčiai, 25mg ryte. Daktarė kažkaip įsitikinus jog jį galima staigiai nutraukt, bet truputį neramina toks įsitikinimas jog saugu neuroleptikus staiga nutraukt.

Nemesk 100 iskart. Nebent keisi i kita neuroleptika. Geriau pamazink. Kam ta organizma taip stresuoti
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#414474 Tai taip, keitimas vyksta, gal dėl to sakė jog nieko tokio. Dasidėjo mirtazapino 15mg ir rispolepto 1.5ml.
Parašė Baran
#414477 Labas rytas. Svoris dar labiau pradejo augti, gali buti nuo Kveatepino, nes ji ir gi antra savaite tik vartoju. Baisu del svorio. Ir taip priauges belekiek, o cia dar daugiau auga, nors ant dietos esu, nesuprantu kodel auga, nors vietoj butu tas svoris, o cia dar daugiau! Sake, kad jis beveik neaugina svorio, bet, tai netiesa.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#414483 Taip taip.. man nuo kvetiapino / paroksetino (nors ir labai stengiaus badaut..) priaugo 15kg per pusmetį. Nieko keisto, reikia susitaikyt. Jei nori kad stovėtų vietoj reikia valgyt tik pietus / vakarienę 6 vakaro ir tai labai mažai (kokį obuolį tiktai vakarienei). Ir sportuot. Gal tuomet ir nustos augt. Aš valgydavau normalius pietus, o vakarienei tiktai kokį obuolį. Ir beveik kiekvieną dieną sportavau. Ir beveik niekas nekrito, tik pora kg. Bet poto nebeatsilaikiau, biškutį vėl pradėjau valgyt ir iškart +6kg užaugo. Be šansų su neuroleptikais nepriaugt..
Parašė Baran
#414486 Kuom geriausiai pakeist Kveatepina? Man jis del miego paskirtas. Ziauru kaip puciuosi, kaip balionas siuo metu jauciuosi. Beda didziausia.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#414487 Šiaip man asmeniškai pradžioj vartojimo būna užkietėja viduriai, tai dar dėl to putiesi. Pabandyk palaukt kol užkietėjimas dings, gal poto pavyks neapriaugt. O šiaip nežinau... aš nuo visų neuroleptikų priaugu. Galbūt haloperidolis ar fluanxolis? Bet jie kitaip veikia, nežinau ar miegui padės jie tau. Nuo ketipinor aš buvau mažiausiai priaugęs, nuo abilify daugiausiai. Turi bandyt tiesiog užsispirt ir dietos griežtos laikytis. Juk vistiek neuroleptikų ilgai nevartosi, dažnai neuroleptikus skiria kokiai pusę metų, o poto žmogus tiesiog lieka ant antidepresantų.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#414488 Aš va pvz persimečiau ant rispolepto ir dar dadėjau 15mg mirtazapino. Ragai man bus išvis dėl svorio. Vėl panašūs šalutiniai (užkietėjimas, jautrumas garsams..) Jau 15kg priaugęs, o dabar vėl bus užkietėję viduriai kokį mėnesį. Tai jaučiu po rispolepto išvis būsiu +30kg jei nebadausiu. Galiu tiesiog šviesiai pasakyt.. man per visus tuos metus šitie vaistai visi įvarė beveik valgymo sutrikimus, nes labai stipriai dietinaus ir labai pradėjau kreipt dėmesį į svorį, badavau ir t.t.. O be vaistų tai niekaip nepriaugdavau, kad ir daug valgydavau. Bet.. na.. galva juk svarbiau. Visgi jeigu vyras esi, pakentėsi.. nusimesi tą svorį poto, jis pats nukris. Bet gal biggie ir kiti patars tau kažką, mano patirtis tai nuo visų neuroleptikų priaugdavau.
Parašė Baran
#414492 Sveiki. Gydytoja pasake, kad tik Aripiprazolis ( Abilify) neaugina svorio, tai pradejau nuo siandienos vartoti, 5 mg, nuo maziausios dozes tokie stiprus salutiniai..., drebulys, tremoras, nenustygstamumas ir t. t., gerai turiu raminanciu, bet ir tie nenuima salutiniu. Na, ziuresiu.
Parašė Mersas
#414547 Gal kas zinot pavadinima vaistu nuo miego, kurie patvirtinti nesenai nuo miego JAV . Yra kazkokie nauji, bet labai brangus. Sake pas mus gydytojai is vis nera vaistu nuo miego, iskyrus stilnoxsa ir somnoli. Visi kiti arbaneuroleptikai arba nuo depresijos.
Parašė Baran
#414573 Labas rytas. Vartoju Kveatepina ( trumpo veikimo), kad miegociau gerai, bet jis tik padeda uzmygt, o toliau vel prabudineju visa nakti! Atsikeliu ~ 04:00 valanda - ~ 05:00 val. ir toliau nesimiega. Kazkokia nesamone, kiek esu girdejes, kad jis kaip tik nemigai labai gerai, bet man taip nera. Kokie vaistai dar nemigai gerai? Kad ne taip smarkiai augintu svorio, nes ir taip priauges daug nuo siu visu vaistu!! Trankviliantus ir migdomuosius nesiulyti, trankviliantai man nepadeda nuo nemygos, o migdomuju gydytoja neisraso del priklausomybes jiems. Aciu atsakiusiems.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#414581 Mirtazapinas