Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#420246 Aktyvina ta prasme kad niekada nenoriu miegot, nervingas pastoviai, nejaučiu nuovargio. Bet visi kiti simptomai išlikę. Aš lygint galiu tik su paroksetinu, tai lyginant su juo man nerimas irgi buvo, bet bent kartais užsimanydavau miegot, dėl to ir galvoju kad gal zoloftas aktyvina. Tik tokį skirtumą pastebėjau zolofto vs. paroksetino.
Parašė Edita z
Deividas rašė:Aktyvina ta prasme kad niekada nenoriu miegot, nervingas pastoviai, nejaučiu nuovargio. Bet visi kiti simptomai išlikę. Aš lygint galiu tik su paroksetinu, tai lyginant su juo man nerimas irgi buvo, bet bent kartais užsimanydavau miegot, dėl to ir galvoju kad gal zoloftas aktyvina. Tik tokį skirtumą pastebėjau zolofto vs. paroksetino.

Mano atveju, atsiradus nemigai ir nerimukui prie 75 mg Zoloft gydytoja pasiūlė sumažinti iki 50 mg, stebint savijautą, jei nepatinka, grįžti prie 75 mg. Nes prie 50 energijos trūko, norėjosi jos, prie 75 jau erzino dėl nemigos ir nerimo. Vaistų keisti nesiūlo kol kas, sako bus kitų bet.... Gal Jums Deividai pabandyti 75 mg, atrodo nedaug , bet skirtumas jaučiasi, gal miegoti uzsinoresite, kol nepakeitet pamėginkite.Zinosite , kad ismeginote įvairių variacijų Aš dabar naudoju apie 63mg ty tabletę 50 mg ir 1/4 tabl per pietus, čia atrodo nedaug, o ėmiau miegoti, nereik Tritico kol kas...ptu ptu, čia gal tik man , bet ir nerimą nuėmė per savaitę kol dozė susireguliavo.
Parašė Mersas
#420249 Bet gal nereikia tau to zolifto, jei nera ramybes. Zinau kam jis netiko, nes pastoviai aktyvino, tai tiko lyrica, nes nueme ta neramuma. Gere kviatepina ir lyrika nakciai be jokiu ad, kol praejo tas neramumas.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#420250 Nžn. Kadangi pas mane ir sunki depresija ir kitų simptomų pilna tai daktarė būtinai liepė SSRI vartot. Bet jo, man irgi jau klausimas kyla ar tikrai man reikia jų. Panašu kad vos tik nutraukt bandau kvetiapiną arba mirtazapiną ir liga iškarto grįžta. Tarsi tie ssri nieko nedaro man jau.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#420261 as tai kelciau is pradziu iki 150, o tada iki 200 ir tada ziureciau kaip is tikro yra tau su SSRI. O gert vien del to, kad gert tai irgi ne variantas
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#420263 Na turbūt vienintelis variantas išsiaiškint ar SSRI kažką išvis daro tai juos nutraukt. Bet kažin ar daktarė sutiks.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#420266 Kodel nutraukt? Tada patirsi nutraukimo sindroma. Tai visiskai nelogiska.

Pagal visus Guidelines'us depresijos gydymo pradedant AD keli doze iki tol kol gauni reikiama efekta - kad ir iki max dozes. Jeigu nera efekto - tada keiti AD arba pridedi neuroleptika.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#420267 Na tartis reikės. Jeigu jau kelt iki maximumo gal tada prie Escitalopramo peršoksiu max dozės. Labiau turėtų ramint nei zoloft. Bet nieko aš per daug nesitikiu jau. Paroxetiną irgi buvau jau užkėlęs iki maximumo. Ir nieko, jokio efekto.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#420268 Jei 60mg paroxetino nieko nedare, tai kazin ar kazkas kitas labai padarys. Reikia tada gert max doze ssri + kveti, nes jis 5ht1a agonistas, tai veikia irgi panasiai kaip ssri is principo. Prailginta versija yra patvirtinta depresijai. Nzn, gali bandyt, aisku. Jei taves kvetis nebemigdo, tai gal padetu
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#420269 Tai va būtent, dėl to jau ir nžnau ką daryt su tais SSRI. Jei vienas maximalia doze neveikė, tai abejoju kad ir kiti kažką įspūdingo padarys. Na 50mg kvečio tai jo, jau beveik nieko nedaro. 200mg tai manau neblogai suveiktų, tik labai man rankos nuo jo dreba. Svarbu krč kad pradėtų pagaliau gydyt tie vaistai, o ne vos tik sumažini dozę arba nutrauki vaistą ir vėl viskas grįžta. Jei taip bus tai čia niekada iš tų vaistų neišsikapstysi. Mano tikslas visad būdavo nusimest viską ir likt ant SSRI. Bet dabar jau nežinau.. gal atvirkščiai šį kartą bus, kad nereikės SSRI, o reikės ant kokio kvetiapino sėdėt visam gyvenimui. Na dar dėl Venlafaxino reikės pasiklaust. Gal SNRI man padėtų labiau.
Parašė vitamin9
#420404 Na quetiapinas nerima tikrai veikia nes bandant ji pamazint buvo subine,tai klausimas gal ji didnt reiktu? na jis brudas daug salutiniu neuroleptikas ir taip toliau baltuju kuneliu lygi mazina ir t.t. bet nerimui gal jis geras vaistas? jei nuo 50 pakelciau iki kokio 100 bent jau gal nereiktu tu raminanciu? ar nu max 200? ar kasnors geret ji didindami ir kaip didesnes dozes atsiliepe i nerima? biggie cia labiausia padetujauciu :D
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#420406 Nelabai iš tikro jaučiau skirtumą tarp 100 ir 200. Jaučiau skirtumą tik tada kai ne tik vakare kaldavau bet ir ryte/dienos metu. Vietoj raminamųjų tiesiog pastoviai kvetiapiną kaldavau iš pat ryto, tai tada tikrai buvo geriau su nerimu.
Vartotojo avataras
Parašė Opaque
#421302 O gali Ketipinor (quetiapinum) bloginti atmintį? O gal haloperidolis blogina? Sunkiai sekasi mokytis anglų kalbos, ypač naujų žodžių. Ketipinor geriu vieną 300 mg tabletę pailginto veikimo vakarais, o haloperidolį leidžiuos 1 mg kas tris savaites.
Vartotojo avataras
Parašė Aldona Julita
#421305 Mano manymu ir tas ir tas blogina atmintį. As taip pat geriu siuos vaistus. Ir su atmintim bėda. Bandziau mokytis uzsienio kalbas, nelabai sekasi. Man kardiologė liepė išvis kreiptis į psichiatrą dėl vaisto keitimo. Sakė, kad haloperidolis žiauriai slopina
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#421322 Man irgi su atmintim problemos. Trumpalaikė normoj, bet eigoj laaabai daug pasimiršta... Bet šiaip ir nebe niolika man, tai velnias žino kame reikalas. Psichiatrė sakė atseit negadina atminties. O nuo kai kurių vaistų atseit net gali pagerėt kognityviniai gebėjimai, bet nežinau nežinau...