Moderatorius: signs

Parašė vitamin9
#421641 Pradejus gert zolofta pradejau atsikeldineti naktim pavalgyt visada,jau nenormalu,pirmus 5 menesius buvo ramu o dabar kasnakt. Quetiapino salutinis sitas zinomas kaip carbs cravings,ir as ji turejes kai pradejau gert tarkim. Bet va dabar geriant quetiapina pridejus zolofta nu koki lapkriti prasidejo atsikelimai nakti,o as ju neturejau priestai apart ten kai pradejau gert kazkada senai. Na kaip ir tipo nesamone kad po 5menesiu pasidaro nuo zolofto pradejus bet pasidare kaip pasidare. Gal kamnors tiesiog nuo quetiapino ar irgi su kokiu antideprsantu buvo tokie dalykai ir suradot su kuo butu galima counterint ta poveiki? Nu blemba KIEKVIENA MIELA DIENA po 4h miegu atsikeliu valgyt,to pasakoj neissimiegu pilnai.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#421645 Šiaip šiti vaistai interactin'a vienas su kitu. Galbūt dadėjus zoloftą pakilo quetiapino koncentracija kraujyje. Daktarė išvis pasakojo kad blemba kartais žmonėm padarai mixą iš tarkim zoloft+mirtazapine+gabapentin ir gaunasi vos ne kaip neuroleptikų poveikis. Žodžiu.. velniai žino kaip jie vienas su kitu susišneka.
Parašė Ramunyte
Virtual rašė:nuraminsiu labiau: jei pradzioj labiau apsinesi, nebijok, su laiku [iki menesio] praeis..

nors jei pereini nuo kokio olanzapino, risperidono tai panasus apsinesimas, gal net svelnesnis. Bent man jokiu nesamoningu drebuliu ner net negeriu parkopano, retkarciais tik.

na man tai vaistas nr.1, as jau mazinu AD, sita paliekant 600-700-reciau 500 pagal situacija. Ir stebuklu sis vaistas padare mano pazistamu tarpe daug. Turiu ne viena pavyzdi, kad zmones dirba atsakingus darbus [as irgi] ir net neitarsi kad jie isvis kazka vartoja.

Tema sena,bet kaip šis vaistas gydant šizofrenija?
Vartotojo avataras
Parašė signs
#422330 Na jis naujesnis antipsichotikas, manau, kad puikiai tiktu. As sergu bipoliniu sutrikimu II tipo, tai man pora maniju greitai pagyde, ir jos buvo su psichoze.

Beje, vartoju quetiapine jau kokius 4 metus pastoviai, pries miega. Bandziau susimazinti nuo 200 iki 150mg, tai ir prasidejo visi blogumai. Miegas prastas, nerimas, tokie nutraukimo simptomai. O sia nakti, gryzau prie 200mg ir viskas susitvarke :/ Ir sako, kad nera pripratimo... Galvojau isprotesiu susimazinant doze
Parašė Ramunyte
signs rašė:Na jis naujesnis antipsichotikas, manau, kad puikiai tiktu. As sergu bipoliniu sutrikimu II tipo, tai man pora maniju greitai pagyde, ir jos buvo su psichoze.

Beje, vartoju quetiapine jau kokius 4 metus pastoviai, pries miega. Bandziau susimazinti nuo 200 iki 150mg, tai ir prasidejo visi blogumai. Miegas prastas, nerimas, tokie nutraukimo simptomai. O sia nakti, gryzau prie 200mg ir viskas susitvarke :/ Ir sako, kad nera pripratimo... Galvojau isprotesiu susimazinant doze

Mums paranoidinė šizofrenija diagnozavo,bet dabar geriam zeldox ir lamotrigina ,bet atsiradus ikirioms mintims ir paūmėjus pridėjo dar puse tabletes haloperidolio ,bet sūnus griežtai atsisako nes jam verčia akis nuo jo,tad gydytoja galvoja jam vietoj halo prideti ar kvetepina ar olanzapina maža doze.O sūnus nori išvis keisti zeldox nes jam sako nepadeda,bet be ligonines nekeicia,o ligoninėj sakė jog laukia kol bus 16m tada įvesti nores leponex ,Ojej kaip bijau…bet nesam bande dar kvetepino,su olanzapinu iššauke nedekvatu elgesį juoka valge neatsiminė anas ka kada gal dize tada uzkele per didele vaikui iki 20mg.zodziu nežinau mums svarbu haliciunacijas naikintų ir psichozių nebutu…
Parašė Ramunyte
#422342 Plius olanzapinas kelia svori ir leponex ,gal bandyti kvetepina mums dar nes ,kaip gydytojai sako išbande kelis neuroleptikus eis prie leponex ,bet jis svori augina,bet sakom ,kad tik butų efektyvus ir norim labai remisijos ,bet jai augina svori bus vel kita problema …Dieve kaip viskas sukasi ratu…
Vartotojo avataras
Parašė signs
#422343 Siaip kvetiapinas labai geras. Aisku pagasdinau, kad pripratau, bet as ji virs 4 metu vartoju. Kai anksciau budavo manijos, hipomanijos, psichozes, tai nuolat getiau 200mg ar didesne doze pries einant miegoti, ir per visa ta laika jokiu maniju, psichoziu, hipomaniju nebuvo.

Aisku jis ir svori augina, reiks atsispirti naktiniams uzkandziavimams.

Man jis neugino,nebent diena vartodavau (daugiau niekad gyvenime). O nakti tai liuks. Keisti sito nenoriu, tik susimazinti doze. Bet atrodo 200mg mano optimali doze, bent jau pakolkas
Parašė Ramunyte
#422344 Na taip baisu kai priprantama,bet kadangi mums liga visam gyvenimui niekur be vaistų nedingsime ,labai noreciau pabandyti ji,kalbėsim su gydytoja,nes mums irgi buna ir hipomanija ir depresija ir psichozės,bet jis mažiau augina negu olanzapinas svori ?nes aš su gydytoja kiek esu kalbėjus jog pas sūnų irgi yra biboliskumas,bet diagnoze šizofrenija va gavom.tik labai baisu ,kol leistume iš zeldox į kvetepina ar įmanoma be ligonines ?ir sūnus labai nori vaistus gerti viena karta dienoj.bes su zeldox geriam ryte, vakare.o kaip ikiriom mintims jis padeda?
Parašė Ramunyte
signs rašė:Siaip kvetiapinas labai geras. Aisku pagasdinau, kad pripratau, bet as ji virs 4 metu vartoju. Kai anksciau budavo manijos, hipomanijos, psichozes, tai nuolat getiau 200mg ar didesne doze pries einant miegoti, ir per visa ta laika jokiu maniju, psichoziu, hipomaniju nebuvo.

Aisku jis ir svori augina, reiks atsispirti naktiniams uzkandziavimams.

Man jis neugino,nebent diena vartodavau (daugiau niekad gyvenime). O nakti tai liuks. Keisti sito nenoriu, tik susimazinti doze. Bet atrodo 200mg mano optimali doze, bent jau pakolkas

O ar turi kokiu šalutiniu ?
Vartotojo avataras
Parašė signs
#422369 Quetiapinas beabejo turi salutiniu, kaip ir visi vaistai. Slopinimas vienas is ju. Jis per pora savaiciu pagereja, nesitikekit is karto kad viskas praeis. Del to slopinimo ji reikia vartoti priest pat miega.
Parašė Ramunyte
signs rašė:Quetiapinas beabejo turi salutiniu, kaip ir visi vaistai. Slopinimas vienas is ju. Jis per pora savaiciu pagereja, nesitikekit is karto kad viskas praeis. Del to slopinimo ji reikia vartoti priest pat miega.

Ačiū,taip taip nesitikim iskarto ,tik daugmaž orientuotis po kiek laiko gerėja ,ačiū,žinosime dabar.taip taip geriam prieš pat miega,ir krenta vaikis per 5min.bet kaip jis sako kolkas tik tiek,geriam trečia diena,tai kantriai lauksim.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#422371 Quetiapinas nera labai greitai suveikiantis, bet labai saugo nuo depresiju. Grynai psichoziniams reiskiniams silpnokas, bet be judesiu sutrikimu rizikos net ir aukstomis dozemis.
Vartotojo avataras
Parašė Egidam
#422384 Man tai po 6 metų vartojimo po 25mg kasdien atsirado drebėjimas ir kažkaip manau, kad nuo quetiapino, ir neina jo atsikratyti. Tik fluanxol šiek tiek sumažina jį.