- 2015 06 21, 01:33
Lifelover rašė:wasteland rašė:Aš labai daug žiūriu arthouse, avant-garde, visokių kitokių gerų dalykų.
Iš modernesnių, mūsų laikų, ko gero labiausiai verti dėmesio būtų šitie:
Guy Maddin (vos ne Lyncho pasekėjas, tik labiau trenktas)
Andrey Iskanov
Shôjin Fukui (labai trenktas, gilaus siužeto neverta tikėtis, bet jis ypač išradingas)
Svetlana Baskova (jos šedevras "The Green Elephant" yra tiesiog MUST WATCH kiekvienam gero kino gerbėjui)
Taip pat vertėtų pažiūrėt ir ne su kinu susijusių menininkų darbus kaipo Genesio P Orridge "First Transmission" arba kokio nors Monte Cazazza "SXXX-80" arba kad ir Bruce Le Bruce kūryba (beveik visa) yra tikrai meniškas reikalas :-)
Oi čia tai nusvaigai konkrečiai, siūlyčiau truputį į gryną orą išeit, kad galvą pravėdintų, jei Green Elephant rekomenduoji KIEKVIENAM gero kino gerbėjui . Nieko nesu skaitęs absurdiškiau. Nieko asmeniško, jei ką, tik reikėtų gal realiau žiūrėti.
Man iš šio sąrašo S. Fukui labai patinka. O šiaip iš tokių filmų kategorijos labai laukiu The American Guinea Pig, nes žinau, kad bus geras, žinant kas režisuos (tikrai nebus nutolta nuo klasikos); German Angst (trijų filmų rinkinys, vieno iš jų režisierius - Jörg Buttgereit (Nekromantik) ir ketvirtos The Vomit Gore dalies, jau nebepamenu koks jos pavadinimas... Dar žinau, kad iš šitos visos serijos man labai patiko Melancholie der Engel, Red Room abu ir turbūt mano mėgstamiausias filmas, bent jau kai buvau paauglys - MARTYRS.
O iš japonų man Shinya Tsukamoto labai patinka ir jo Tetsuo trilogija ir Kotoko (ypač rekomenduoju šitą filmą šitame forume).
Oi ta mano paauglystė
Bet Tu įdomus - tyras rusiškas purvas blogai, o tyras japoniškas absurdas jau gerai
https://www.youtube.com/watch?v=u-OBGhuLJDE
Tetsuo labai gražus dalykas, gražus stilius, gerai nufilmuotas.
O jei jau leistis prie švelnesnių dalykų, kad per daug neišgąsdinti mažiau išprususių filmomanų, na tai tada lieka visokie In a Glass Cage, Salò, or the 120 Days of Sodom, etc etc snobiški mindfuckai. Bet užtat ilgam atsimenami. Bet aišku tuos esi matęs (kaip ir 99% kas ieško po visokius IMDB ko nors "pakankamai krūto", kreivo, durno, nešvaraus kino)
Paskutiniu metu, kai tiek daug peržiūrėjęs esu visko nuo jaunystės, tai ieškau ko nors naujo ir neatrasto. Maloniai nustebino toks atmosferinis Balabanovo filmukas "Me Too" (gaila kad aš visiškai rusiškai nemoku, vėpsojau su eng subtittrais)
Labai "stalkeriškas" reikalas sakyčiau, kam patiko Stalkeris (jis beje yra mano vienas geriausių matytų filmų apskritai, tiksliau, stipriausiai mane kada paveikusių filmų per gyvenimą), tai šitas irgi turbūt kažkuo gali sudomint, tik aišku jis yra jau mūsų laikų Rusijos kontekste (kas man neypač patiko), tačiau atmosfera, stilius, idėja - cool. Gal teko matyti?