- 2011 03 31, 15:20
Žinau šitą, bet nerandu ko reikia.
Moderatorius: Astro-Meška
- 2011 07 15, 13:55
Gal yra skaiciusiu Imanuelio Kanto "Antropologija pragmatiniu poziuriu " , ka galit pasakyt apie ja ?
- 2011 07 18, 23:50
Yra, bet nežinau ką tiksliai nori, kad pasakyčiau. Na, jei domiesi filosofija ir ji tau patinka, tai skaityti verta, nes mano manymu Kantas joje pakankamai svarbią vietą užima. Tik tiek, kad kiek sunkiau skaitosi nei koks Šopenhaueris ar Nyčė, bet lengviau už kokį Hėgelį (bet ko norėt, čia juk ne kokia pramoginė knyga porai valandų).
molochas rašė:Gal yra skaiciusiu Imanuelio Kanto "Antropologija pragmatiniu poziuriu " , ka galit pasakyt apie ja ?
Yra, bet nežinau ką tiksliai nori, kad pasakyčiau. Na, jei domiesi filosofija ir ji tau patinka, tai skaityti verta, nes mano manymu Kantas joje pakankamai svarbią vietą užima. Tik tiek, kad kiek sunkiau skaitosi nei koks Šopenhaueris ar Nyčė, bet lengviau už kokį Hėgelį (bet ko norėt, čia juk ne kokia pramoginė knyga porai valandų).
- 2011 07 19, 10:04
Tik tiek ir norejau suzinot ar sudetinga . Bandysiu skaityt
- 2011 07 22, 14:40
Baigiau Bukowskio „Paštą“, dabar pradėsiu Welsh'o „Traukinių žymėjimą“, nes patiko filmas.
- 2011 07 24, 06:21
Šiuo metu skaitau Murakamio "1Q84" antrą dalį jau, o bus trys. Patinka man visos jo knygos. Kas mėgsta realistišką mistiškumą, surrealizmą, tam patariu skaityt jo knygas. Beveik visas perskaitęs.
Norvegų giria - vienintelė jo knyga, be fantastinių elementų, tragiška meilės istorija, bet vis tiek galima apčiuopti kažkokią mistiką ir suprast, kad kažkokia jėga vis tiek paveikia visus veikėjus.
Yra net filmas pagal "Norvegų giria".
ČIa treileris: http://www.youtube.com/watch?v=tqiYXmpb41I
Norvegų giria - vienintelė jo knyga, be fantastinių elementų, tragiška meilės istorija, bet vis tiek galima apčiuopti kažkokią mistiką ir suprast, kad kažkokia jėga vis tiek paveikia visus veikėjus.
Yra net filmas pagal "Norvegų giria".
ČIa treileris: http://www.youtube.com/watch?v=tqiYXmpb41I
- 2011 07 26, 09:42
Baigiau traukinius, tad pradėsiu skaityti „Prisukamą apelsiną“. Vėl dėl to, kad filmas geras.
- 2011 07 31, 13:06
Baigiau Kanta , dar nelaikas tokiai literaturai Pradejau Aldous Huxley "Suvokimo durys / Dangus ir pragaras"
- 2011 07 31, 13:28
Kaip knyga? Kazkada maciau filma Mechaninis apelsinas (arba prisukamas).
nemoku rašė:Baigiau traukinius, tad pradësiu skaityti „Prisukamà apelsinà“. Vël dël to, kad filmas geras.
Kaip knyga? Kazkada maciau filma Mechaninis apelsinas (arba prisukamas).
- 2011 07 31, 23:15
O aš bandžiau skaityti Heideggerį. Kažkelintą kartą savo gyvenime. Apžvalgininkai sako, protingai ten parašyta, su užmoju, revoliucingai beveik. Kita vertus, neveltui jis nacis. Rašo taip, kad tik arijai arba Šliogeris suprastų.
- 2011 08 04, 18:13
Neseniai baigiau skaityti F. Dostojevskio "Nusikaltimas ir bausmė". Labai įdomi knyga, nors ir nepritariu Raskolnikovo apsisprendimui.
Paskutiniu metu bandau skaityti Ė. M. Remarko "Trys draugai", tačiau jau labai daug romantikos man joje..
Paskutiniu metu bandau skaityti Ė. M. Remarko "Trys draugai", tačiau jau labai daug romantikos man joje..
- 2011 08 09, 20:51
N. Sparks "Laiškai iš jūros". Pagal ši romaną ekranizuotas filmas "Message in a bottle" (Žinutė butelyje).
Trumpa knygos recenzija (pastarųjų rašyti nemoku):
Tai nuostabi istorija apie didelę meilę, netikėtą nei vienam iš jos dalyvių. Tai romanas apie nepaprastą jausmą, jo trapumą ir dramatiškus išgyvenimus. Neįtikėtina, kaip greitai gali nutrūkti ilgai puoselėti santykiai, ryšys, kuriam sukurti prireikė daugybės pastangų. Tačiau greičiausiai pastarųjų būta per mažai. Jie išbandė viską – draugavo per atstumą, lankė vienas kitą kai tik galėjo, buvo pasiryžę kurti ateitį kartu, bet... praeitis ne taip lengvai paleidžia.
Visa ta istorija, perteikta knygoje, itin stipriai išjausta. Skaitydama ne kartą susimąstydavau, ar tik pats knygos autorius nebus susidūręs su skaudžia, staigia mylimo žmogaus netektimi - visi apmąstymai, dialogai, poelgiai, emocijos tokios tikros, neišgalvotos, jos itin stiprios. Pirmą kartą verkiau skaitydama istorijos pabaigą ir pirmą kartą nedrįstu imti kito meilės romano į rankas, kad nebūtų sunaikintas paliktos istorijos, apie dviejų žmonių stiprius jausmus, pėdsakas.
Trumpa knygos recenzija (pastarųjų rašyti nemoku):
Tai nuostabi istorija apie didelę meilę, netikėtą nei vienam iš jos dalyvių. Tai romanas apie nepaprastą jausmą, jo trapumą ir dramatiškus išgyvenimus. Neįtikėtina, kaip greitai gali nutrūkti ilgai puoselėti santykiai, ryšys, kuriam sukurti prireikė daugybės pastangų. Tačiau greičiausiai pastarųjų būta per mažai. Jie išbandė viską – draugavo per atstumą, lankė vienas kitą kai tik galėjo, buvo pasiryžę kurti ateitį kartu, bet... praeitis ne taip lengvai paleidžia.
Visa ta istorija, perteikta knygoje, itin stipriai išjausta. Skaitydama ne kartą susimąstydavau, ar tik pats knygos autorius nebus susidūręs su skaudžia, staigia mylimo žmogaus netektimi - visi apmąstymai, dialogai, poelgiai, emocijos tokios tikros, neišgalvotos, jos itin stiprios. Pirmą kartą verkiau skaitydama istorijos pabaigą ir pirmą kartą nedrįstu imti kito meilės romano į rankas, kad nebūtų sunaikintas paliktos istorijos, apie dviejų žmonių stiprius jausmus, pėdsakas.
- 2011 08 10, 22:39
Gera knyga, tik man jos skaitymą gadino gausybė rusiškų žodžių. Įtariu, kad skaitysiu kitą variantą, kuriame vietoj rusiškų angliški.
Gavelinni rašė:Kaip knyga? Kazkada maciau filma Mechaninis apelsinas (arba prisukamas).
Gera knyga, tik man jos skaitymą gadino gausybė rusiškų žodžių. Įtariu, kad skaitysiu kitą variantą, kuriame vietoj rusiškų angliški.