- 2022 11 19, 22:27
Opaque rašė:Aina sau. Beskaitydama tavo postą, galvoju parašysiu apie video kur vokalo mokytojas klauso ir komentuoja Dimash dainavimą ir vienoj vietoj galvoja, kad ten dirbtinai "patobulinta" viena vieta, o ten tradicnė vokalinė technika ir įkėlei tą patį video
cha cha, geras sutapimas.
Aš puikiai žinau kas yra oktavos, oktava.
Labai daug žinau muz. teorijos. Turbūt daugelis terminų man yra bent jau girdėti. Nors gal ir nedaugelis.
Kaip ir kiekvienoj srity... kuo tolyn, tuo daugiau medžių, tuo daugiau info ir pan... Kodėl sakau kad turbūt daug kas girdėta? Nes aš studinau muzikos teoriją kaip specialybę.
3 metus šio speco, plius 3 metus muz. pedagogikos, kur taip pat gilinau žinias iš teorijos.
Tiek kad mano muzikinė klausa nėra absoliuti.
Todėl dabar iškart negaliu pasakyti apytiksliai kiek yra oktavų tarkim tam gabale. Kad pasakyčiau kiek tų oktavų man reik prisėsti prie muz. instrumento. Taip iš lempos ar iš savo balso aš negaliu pasakyti...
Vaizduotė neveikia šioj vietoj.
Turintys absoliučią muzikinę klausą iškart pasakytų.
Todėl žiauriai pavydžiu tiems, kas turi absoliučią muz. klausą.
Žinoma, kai mokiausi muzikos mano muzikinė klausa buvo žymiai geresnė... Dabar kai nebegroju, tai neatskirčiau turbūt ir septakordų apvertimų, kuriuos gliaudydavau užsimerkus.
Nekalbant jau apie muzikinius diktantus.
Opaque rašė:...kur c4 yra vadinamoji "middle c" pagal kažkokį mokslinį natų užvadinimą...)
d, e, f, g - natos... Tai skiemenų re,mi, fa, sol atitikmenys lotyniškom raidėm... Reiktų pasitikslint kodėl būtent, nes jau nepamenu...
ir tingiu skaityt.
O re mi fa sol... skiemenis Gvidas iš Areco (natų ženklinimo sistemintojas) paėmė iš kažkokio bažnytinio himno iš kiekvieno posmo pirmos eilutės... ut, re, mi fa sol... Sorry, nebepamenu jau kokio himno tiksliai... tuo labiau teksto
Bet galima pagooglint Guido of Arezzo...Kietas vyrukas buvo. Pervertė muzikos notacijos sistemą... Iki tol muziką žymėjo kableliais, taškeliais, brūkšneliais, kurie buvo vadinami neumomis. Kaip jie tik su tuo vertėsi - neįsivaizduoju.
Gvidas iš Areco natą pradėjo žymėt kaip kvadračiuką ir pavadino ženklą "nota quadrata". Na plius pridėjo dvi linijas prie linijinės sistemos ir t. t... Neumos buvo rašomos ant dviejų linijų...Penktą liniją pridėjo 14 amžiuje berods.
Išsiplėčiau vėl...
I am a silent warrior...Forumo taisyklės
[//>>>čia<<<\\]driuokti@gmail.com