Moderatorius: Astro-Meška

Parašėnegative
Gr3ta rašė:Dozė / Spun
filmas apie narkomanus, vietomis tikrai žiaurus ir net šlykštus, be jokių pagražinimų, bet visai nieko, kam patinka tokie filmai

šitą filmą vertinu tik dėl to, kad nuostabiai atskleidžia narkomanų realybę. daugiau jokios nei meninės vertės, nieko, neturi. bet statyčiau į pirmą vietą filmuose apie narkotikus.
Parašėnemoku
#241132 Net rekvymą aplenkia? :oops:
Parašėhappymouse
#241209 Šlykštumu - gal (išskyrus tą Rekviem vietą, kai beda adatą į tą supuliavusią ranką, tada klasiokė žiaukčiot pradėjo :bloga ), bet pagal išpildymą ir meninę man Requiem pirmoj vietoj.
Parašėnegative
#241213 requiem tai man per daug toks dramatiškas ir ta idėja, koks blogis yra narkotikai, jau verčia seniai vemti.
Parašėnegative
#241214 na, ne idėja, realybė. nvm.
ParašėKūnas
Vitalija rašė:Vakar maciau filma ,,Melancholija''. Tikrai paliko ispudi. Filmas su mintimi.

Su kokia pvz.?

Jeigu taip norit atskleistos narkomanų realybės, gal kokią dokumentiką tada geriau žiūrėt. Pvz. kad ir Konstantino Bojanovo Invisible. Nuoroda tik į pirmą dalį, tačiau yra visas įkeltas. Bet dokumentikos taigi nuobodžios (pradžioje gal tikrai, bet kai sportiškai apsirengęs vyrukas pradeda porinti apie Blake ar antropologiją, kiek nustembi, a), tad galit žiūrėt iškart paskutinę dalį, kur bičas beveik nusibaigia prieš kamerą. Kitu atveju laukia purvinos Sofijos gatvės, beviltiški veidai, šašuotos merginos ir žaizdoti vyrai. Jeigu ką, meno filme irgi yra, ir nemažai.

Paveikslėlis
ParašėCikadelė
#241236 Kūnas,kaip tu atrandi filmus?Gal galėtum pasidalinti dar kuo nors,ką žiūri?
Vartotojo avataras
Parašė Vitalija
#241239 Kunas, filmas ,,Melancholija'' ne apie narkomanus:)
Paziurek filma ir pamatysi kokia ta mintis. Man asmeniskai filmas paliko ispudi. Bet girdejau ir kitokiu nuomoniu.
ParašėKūnas
Vitalija rašė:Kunas, filmas ,,Melancholija'' ne apie narkomanus:)
Paziurek filma ir pamatysi kokia ta mintis. Man asmeniskai filmas paliko ispudi. Bet girdejau ir kitokiu nuomoniu.

Jo. Nu tai ir noriu sužinot Jūsų nuomonę, kokia toji mintis. Kad filmas ne apie narkomanus tai pritariu. Žiūrėjau visą filmą ir galvojau: prie ko čia narkomanai. Ir tada paaiškėjo - ogi ne prie ko!

Filmais ir čia, ir dnr neretai pasidalinu, ir šiaip jie turi išplaukti iš konteksto, o ne kokiais nors sąrašais. Mano tokia nuomonė :]
Vartotojo avataras
Parašė Vitalija
#241277 Na, tas filmas toks, kad kitas zmogus gal izvelgtu ir ka kita, ka rezisierius norejo pasakyti. Man ta mintis, is tikruju, pasirode labai paprasta - mes, musu problemos, tas musu gyvenimas yra toks menkas visatos poziuriu ir toks trapus. Bet mes cia gyvendami, taip susireiksminame, kazkur skubame, kazkur lekiame, kazka darome...Nezinau net kaip tiksliau issireiksti, ten reikia paziureti ta filma:)As filma ziurejau kino teatre, tai labai daug ka pridejo efektai, ypac garso. Toks nuolatinis nerimas, kazko laukimas...
..atrodantis stiprus ir tvirtai ant zemes stovintis zmogus lemiama akimirka tampa panikuojanciu ir besiblaskanciu....nors is tikruju - zmogus kuris, neturi ka prarasti ir yra stiprus...
Na, toks savotiskas filmas. Man jis vienas is geriausiu siais metais. Bet ne is vieno girdejau, kad jis nieko gero.
Parašėnemoku
Lollypop rašė:One Flew Over the Cuckoo’s Nest (1975)

Šį ne per seniausiai žiūrėjau.
Net sunku vertinti, nes kadangi prieš tai buvau skaičius knygą, tai nuolat pastebėdavau, kad visgi ne visas idėjas pavyko perteikti filme. Žiūrėjau su draugu, jis irgi neseniai buvo skaitęs knygą, pagal kurią pastatytas filmas, jo nuomonė tokia pati.
Yra tekę matyti geresnių knygų ekranizacijų, ši pasirodė silpnoka. Nors manau, kad nuomonė tikriausiai būtų kitokia, jei nebūčiau skaičius knygos, gal nesimatytų tiek trūkumų. Na, bet jei filmas užima 8 vietą imdb top'e, tai tikriausiai ne visi juos pastebi.
Parašėnemoku
#241665 Beje, nemačiau, kad kas nors čia minėtų filmą ''Quills'' (yra ir lietuviškai, vadinasi „Skandalingoji plunksna“, kelis kartus rodė per TV3). Apie Markizą de Sadą ir beprotnamį. Paauglystėj padarė stiprų įspūdį, žiūrėjau ne kartą.
Paveikslėlis
Vartotojo avataras
Parašė Lollypop
#243116 Pries pora sav ziurejau Melancholija, visiskai nepatiko. Meninis filmas? Fe, praktiskai jokio veiksmo, bet uzkabinantis, nes tai apie siuolaikinio zmogaus vidine drama, gyvenimo beprasmybe, neisvengiama mirti, kuri neisvengiamai ateis (nesieju to su ta zeme susprogdinusia planeta). Labai slogi nuotaika po jo laikesi dar kelaita dienu. Antra kart jo niekad neziureciau!

Kyla klausimas kam isvis ziurerti tokius slogius filmus? Kad dar labiau save ivaryt i tokia busena is kurios ir taip labai sunku iseit? Kam ta busena dar gilint?

Mokininkai ir gydytojai sutartinai teigia, kad tokiu filmu ziurejimas, kaip ir visokiu siaubeku neigiamai veikia psichika.
Pvz as kai nustojau ziureti siaubo filmus, slogius filmus, biski pagerejo nuotaikos. Bent jau siuo metu as geriau renkuosi kokia komedija, ar kokia drama, kurios nesukelia tokio baisaus slogulio ir dar labaiu neaptemdo minciu.
Vartotojo avataras
Parašė Vitalija
#243120 Lollypop, o man tas filmas labai vykes pasirode ir nepaliko jokios slogios nuotaikos, gal tik nuteike taip melancholiskai :angel Kaip ir pavadinimas.
Na, sio rezisieriaus filmai beveik visi tokie savotiski ir skirtingai vertinami.
Vartotojo avataras
Parašė leviatanas
#243122 Larso von Triero turbūt beveik visus filmus esu peržiūrėjęs. Mano favoritas
"Antikristas". "Melancholija" irgi visai nieko, bet kažkaip tikėjaus daugiau. Dar parekomenduočiau jo "The element of crime", "The idiots" ir "Medea".