Moderatorius: Astro-Meška

Parašė incognito
#148400 man ir nesiseka su Gegutėm. vos ne vienetinė knyga, kurią taip problematiška buvo iš pradžių skaityt.
Parašė Nematoma
#149322 "Apie mirtį ir mirimą". Labai naudinga knyga tiems, kas studijuoja psichologiją, socialinį darbą, slaugą ir aišku visiems, kas domisi šiomis sritimis :). Knygoje išdėstyti visi išgyvenami merdėjančių žmonių jausmai, artimųjų elgesys ir reagavimas į ligonio ligą, ligoninės personalo elgesys su šiais žmonėmis. Šioje knygoje labai aiškiai išskiriami neigimo, pykčio, derybų, depresijos, susitaikymo, vilties etapai. Kiekviename iš jų yra pateiktas dialogas su sergančiu ligoniu, jo jausmai, išgyvenimai, reakcijos, artimųjų bandymas įveikti netekties jausmą, bandymas susitaikyti su artėjančia ligonio mirtimi ir taipogi jų perėjimas per tuos pačius minėtus etapus.
Asmeniškai skaitydama išliejau ne vieną ašarą, bandžiau įsivaizduoti, kaip aš pati reaguočiau į artimo žmogaus merdėjimą, kaip aš bandyčiau susitaikyti su jo mirtimi. Knyga gal išties sunki gali pasirodyti jautriems žmonėms, tiems, kurie susidūrė su mirtimi, artimo žmogaus netektimi, bet išties yra naudinga.
Vartotojo avataras
Parašė dangiska
#149326 paulo coelgho 11 minuciu...ten tiek tiesos, apie meile....sexa....
patricko suskindo kvepalai...man tada tai buvo knyga apie aistra
Vartotojo avataras
Parašė Ponia.Popo
#150311 Isijauciu i dauguma skaitomi knygu, bet iki siol jauciu Nabokovo Lolitos, waildo Doriano grejaus, Burgess Heroino itaka...
Vartotojo avataras
Parašė Arigatou
#150346 Paauglystėje skaičiau knygą apie princą, kuris sirgo nemiga. Taip pat joje buvo princo antrininkas, kurio tėvas buvo budelis. Antrininką nusamdė tam, kad, kai princas neklausys, nusižengs, tai vietoj princo, nubaustų tą antrininką. Viskas baigėsi tuo, kad pricas paliko pilį ir išėjo.
Labai norėčiau tą knygą dar sykį paskaityti, bet nepamenu nei pavadinimo, nei autoriaus.
Vartotojo avataras
Parašė dangiska
#150390 dabar skaitau ivanauskaites mieganciu drugeliu tvirtove...sudomino mane labai..
Parašė Cinderella
#150394 Gera šita knyga,mielai dar kartelį perskaityčiau :da
Vartotojo avataras
Parašė dangiska
#150404 as tai galvoju kad dar jos knygu pirksiu..man patinka jos stilius..
Parašė zvalgas
#150840 Fritz Riemann "Pagrindinės baimės formos" pradžia supratimo koks velnias čia dedasi ,iki tol nelabai skaičiau.
S.Freud "Psichoanalizės įvadas " palengvėjo :super
Sekanti bus F. Dostojevskio "Nusikaltimas ir bausmė" anotacija užkabino , gal yra skaičiusių ?
ParašėKūnas
#150851 Yra, tik nei anotacija, nei jie patys nepasakys net mažos dalies to, ką sako pati knyga. Šią knygą skaityti ne tik verta, bet ir privalu.
Parašė Deraword
#150859 "Krikstatevis" (Godfather) nuostabi senuju laiku mafijos knyga. Kyla daug ideju :D beje yra ir filmu trilogija. :da
Vartotojo avataras
Parašė vikute
dangiska rašė:paulo coelgho 11 minuciu...ten tiek tiesos, apie meile....sexa....
patricko suskindo kvepalai...man tada tai buvo knyga apie aistra

kaip tik paėmiau ją skaityti :)
Vartotojo avataras
Parašė dangiska
#150908 ir kaip tau ji ?
gal kas skaitet ragana ir lietu ivanauskaites ?? ar ji siurpi ? bijau pirkt dabar :D
Parašė zvalgas
viskozė rašė:Yra, tik nei anotacija, nei jie patys nepasakys net mažos dalies to, ką sako pati knyga. Šią knygą skaityti ne tik verta, bet ir privalu.
po šių žodžių nusipirksiu ją ne poryt , o rytoj :super
ParašėKūnas
#150943 Labai gerai :)