Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Vienišas vilkas
#311874 Mano kova prieš depresija nenueina veltui. Mano bendravimas pagerėjo, viskas galvoje nėra užsiblokavę kaip anksčiau, geriau išdėstau savo mintis, surikiuoju geriau, mano emocinis intelektas pakilo, nes jaučiu ką jaučia kitas žmogus, turiu draugą dar turiu dvi draugės, nors nevisai, mokausi ir gyvenu, skaitau knygas, keičiu savo mastymą į teigiama pusė ir požiūrį į pasaulį, sprendžiu kryžiažodžius, analizuoju, eksperimentuoju su bendravimu, kontroliuoju savo veiksmus, po biški įveikinėju baimės, užsiminėjų savitaiga, raminu save. Žodžiu: judu į priekį ir nežadu sustot.
Vartotojo avataras
Parašė Vienišas vilkas
#311875 Fobijų man nevisai pavyko atsikratyti, nes jos ne įšnyko, o tik sumažėjo. Mano nuolatinis palydovas baimė manęs nepalieka, bet kiek galėdamas bandau ja įveikti.
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#311876 Tai labai šaunu. Aš tarkim vaistų nevartoju nuo 2009 rugpjūčio, tačiau yra išlikę ir nerimo šiek tiek, ir baimių - iki šiol bijau būti namuose viena. Manau, kad tai liekamieji reiškiniai gal ir visam gyvenimui, svarbiausia nepasiduoti ligai, o su tokiais dalykais jau galima gyventi.
Parašė Bosistas2
#313373 Labas, papildes savo mityba trukstamais mineralais visiskai pagijau nuo bipolinio sutrikimo :)
Vartotojo avataras
Parašė Spalvininkas
#313383 Dabar jau atrodo sekmingai su depresija,fobijom ir pan. stumiuosis gan stipriai i prieki , nes tai jau ne kelias sav. tesiasi . Vis dar tabletes , bet nezinau ar galiu ju atsisakyt , nes vidutine depresija antroj vietoj po kitos diagnozes , bandziau mazint vaistus ,neisejo , bet per 6 metus jau daugiau nei metai geriu maziausias dozes :)))
Vartotojo avataras
Parašė Ernesta23
#314379 Sweiki, o po kiek laiko emet justi ksd sweikstat?
Parašė kupina vilties
Ernesta23 rašė:Sweiki, o po kiek laiko emet justi ksd sweikstat?

Matau, Ernesta, kad ieškote pagalbos. Tikrai ne iš karto pajauti sveikimo požymius. Pradėjusi vartoti cipralexą, gerėjimą pajaučiau maždaug po 4 mėnesių. Nors pirmus 4 mėnesius tikrai stengiausi ir kasdien ieškojau gerėjimo ženklų.
Vartotojo avataras
Parašė Ernesta23
#314619 taip domiuosi kas ir kaip nes pati susirgau dabar pirma karta ir baisu pasidare ,as geriu citaloprama tai idomu kas ir kaip tie antidepresantai padeda .
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#314621 Ernesta23, nenoriu gąsdinti, bet būna, kad nemažai laiko praeina kol atitaiko vaistus, tai tenka visokių jų išbandyt kai kuriems... Matai, sunku pasakyt, kiek trunka, kol gydymas suveikia, nes vienam gali trukti kelias savaites, kitam porą metų. Priklauso nuo diagnozės, o ypač nuo žmogaus, nuo situacijos sudėtingumo, aplinkos ir aibės šiaip dalykų. :bloga
Vartotojo avataras
Parašė Ernesta23
#314624 na kolkas geriu citaloprama ir sake turi pagereti po 2.3 savaiciu,bet nieko dar kaip ir negereja.
Parašė kupina vilties
#314867 Ernesta, nusiraminkit. Geriau nesilankykit šioje svetainėje. Kai sužinojau, kad sergu depresija, mane ištiko šokas. Kai apsilankiau šioje svetainėje, paskaičiau istorijas, atkryčius, kiek laiko sergama, pasijaučiau dar blogiau. Pagalvojau, pasmerkta visam gyvenimui. Labiausiai šioje svetainėje pritrūko sėkmingų istorijų. Matyt, kai žmonės pasveiksta, čia nebesilanko. Taigi, ieškokit pasveikusių žmonių. Labai džiaugiuosi, kad darbe turėjau sielos draugę (tarp kitko gydytoją), kuri taip pat sirgo depresija. Jos palaikymas, paaiškinimai labai padėjo. Dabar mažinu cipralex. Atrodo savijauta neblogėja. Tikriausiai jau seniai reikėjo mažinti, nes energijos antplūdis. :DD
Vartotojo avataras
Parašė malonas
#314925 Mano vienas iš sveikimo požymių buvo, kai nebesupratau, kodėl reikia žalotis. Įvyko didelis emocinis sukrėtimas, tai galvojau: nu va dabar tai susižalosiu! Parėjau namo, užsidegiau žvakę, pasikaitinau virbalą... Ir staiga apėmė visiškas nesupratimas, kodėl turėčiau degintis. WTF, smegenys? Ką jūs čia sugalvojot? Net žvengt pradėjau iš to nesupratimo, kokią nesąmonę norėjau čia dabar padaryti. :achtung Daugiau niekada taip ir nesižalojau, net nekilo noras.
Vartotojo avataras
Parašė Ernesta23
#314984 jau trecia sawaite geriu tabletes nieko nesijaucia jokio pagerejimo galwa tuscia tustutele lyg isoperuota viskas butu :( nebesuwokiu kas darosi toks nemalonus jausmas
Parašė kupina vilties
#314991 Ernesta, palūkėkit. Ateis pagerėjimas. Pirmą mėnesį, kai pradėjau vartoti cipralex, buvo žiaurus pablogėjimas. Net mintis apie savižudybę neatrodė baisi. Nekalbu jau apie tai, kad poilsis Kipre atrodė kaip didžiulis vargas. Bet ieškojau bet kokio pagerėjimo požymio. Po trijų mėnesių padidino cipralex dozę iki 20 mg. Labai pagerėjo. Bet galvojau, jeigu netiks šitie vaistai, neištversiu prisitaikymo prie kitų vaistų.
Parašėnemoku
#314994 Tas tiesa - pirmas AD vartojimo savaites gali net pablogėti, aplankyti suicidinės mintys, ypač tas pasireiškia jaunesnio amžiaus žmonėms... Vėliau turi praeiti.