- 2014 09 06, 12:25
Jau seniai norėjau išeiti iš šio klubo, bet nėjau todėl, kad kai neturėdavau ką veikti, užsukdavau čia paskaityti, kartais parašyti, kol vis beužeinant pajutau, kad skaitant kartais sukyla pyktis, nesupratimas kaip žmonės nesistengia ir švaisto savo laiką, o kartais atvirkščiai – gailestis. Turbūt dar ir nuo situacijos priklauso. Ką aš noriu pasakyti net pati nežinau, čia turbūt kaip išėjimo iš klubo raštelis, oficialus išbraukimas. Vieni sako, kad pasveikau, kiti, kurie mano praeities nežino, nieko apskritai nesupranta ir net neįtartų, kad kažkada “sirgau”. Įdomus tas gyvenimas, kai supranti kiek kvailysčių prikrėtei tam, kad gautum dėmesio, gautum kažko. Daug diagnozių buvo priklijuota mano pačios prašymu, gydytojų sutikimu.. O kam? Tam, kad būtų lengviau gyventi nedirbant ir dar gaunant dėmesio dėl to, kaip tau “negerai”.. Ir iš tikrųjų atrodė, kad yra negerai. Bet tik vienas dalykas buvo negeras. Tai, kad aš paprastą vienatvę ir liūdesį paverčiau kažkuo daugiau, taip įklampindama save į vaistus ir ligonines, kuriose man reikėjo tik pažinčių, o ne gydymo. Va taip žiūrėjau į gyvenimą, va taip užtęsiau savo paauglystę, ir va taip šiandien į visa tai žiūriu, kaip į pamoką sau ir gal kažkam kitam, nes laiko buvo prarasta. Visada galima labai paprastus dalykus paversti dideliais ir sunkiais, bet kam to reikia.. Gyvenimas ir taip nėra lengvas.
Šiandien gyvenu visai kitaip. Jau keleri metai be bandymo gydytis “nuo saves”. Supratau kas yra svarbu, kaip noriu gyventi ir kokiu žmogumi noriu stengtis būti. Atradau save. Verčiu visiškai naują gyvenimo lapą, su to pačio gyvenimo atsijotais žmonėmis. Nežinau kas bus rytoj, kitą savaitę.. Tik žinau, kad nebenoriu būti tokia, kokia buvau tada. Pažvelgiu į ten, o ten taip juoda. Ir kas svarbiausia – pati buvau tai pasirinkusi..
Šis klubas pamažu pradėjo mane slėgti ir tikrai pasijutau nekaip supratusi, kad nebesuprantu žmonių, nesuprantu kodėl jie nesistengia, o sėdi čia. Kiekvieną dieną, su tomis pačiomis problemomis, kurios nedingsta net pakeitus šimtus rūšių vaistų.. Gal kažkam tikrai sunku, tikrai sunkiai bei nepagydomai serga, bet kiek skaičiau – ir su šizofrenija žmonės labai gražiai sugyvena, jei tik patys to nori ir stengiasi, kai kurie net pasveiksta, o juk ši liga dažnai “nurašo” žmogų visam laikui. Turbūt kažkas supyks, kažkas nesupras, tiesiog tokia mano nuomonė.
Nesakau, kad klubas man nepadėjo visiškai. Savo laiku suradau įdomių žmonių, pažinčių, bent yra kažką prisiminti Bet iš savo susikurtos būsenos išėjau pati, vos tik pajutusi, kad atsibodo, kad noriu kvėpuoti švariu oru. Linkiu tai suprasti kiekvienam iš čia esančių.
Sėkmės sveikstant.
Šiandien gyvenu visai kitaip. Jau keleri metai be bandymo gydytis “nuo saves”. Supratau kas yra svarbu, kaip noriu gyventi ir kokiu žmogumi noriu stengtis būti. Atradau save. Verčiu visiškai naują gyvenimo lapą, su to pačio gyvenimo atsijotais žmonėmis. Nežinau kas bus rytoj, kitą savaitę.. Tik žinau, kad nebenoriu būti tokia, kokia buvau tada. Pažvelgiu į ten, o ten taip juoda. Ir kas svarbiausia – pati buvau tai pasirinkusi..
Šis klubas pamažu pradėjo mane slėgti ir tikrai pasijutau nekaip supratusi, kad nebesuprantu žmonių, nesuprantu kodėl jie nesistengia, o sėdi čia. Kiekvieną dieną, su tomis pačiomis problemomis, kurios nedingsta net pakeitus šimtus rūšių vaistų.. Gal kažkam tikrai sunku, tikrai sunkiai bei nepagydomai serga, bet kiek skaičiau – ir su šizofrenija žmonės labai gražiai sugyvena, jei tik patys to nori ir stengiasi, kai kurie net pasveiksta, o juk ši liga dažnai “nurašo” žmogų visam laikui. Turbūt kažkas supyks, kažkas nesupras, tiesiog tokia mano nuomonė.
Nesakau, kad klubas man nepadėjo visiškai. Savo laiku suradau įdomių žmonių, pažinčių, bent yra kažką prisiminti Bet iš savo susikurtos būsenos išėjau pati, vos tik pajutusi, kad atsibodo, kad noriu kvėpuoti švariu oru. Linkiu tai suprasti kiekvienam iš čia esančių.
Sėkmės sveikstant.