- 2020 10 18, 15:40
Emar, kur as rasiau, kad per mazai stengiasi??? Pacituokite prasau. Pakartoju, ne per mazai stengiasi, o kazka ne taip dare, arba aplinka gal bloga, tai sunku buvo teisingai buvo atlikt savipagalbos veiksmus. As lovoj per visus depresijos epizodus pragulejau 5 metus gryno laiko kartu sudejus. Tai patikek, jau zinau, ka reiskia busenos NUO visiskos manijos iki ABSOLIUTAUS dugno ir man cia moralu neskaityk.
PetrasvarduPetras rašė:Deividas rašė:PetrasvarduPetras rašė:Tai pas tave "tik" depresija ir taip vargsti? Labai keista, kad taip kankiniesi, nes zmoniu cia yra, kurie turi daug rimtesnius kodus. Galbut gyvenimo aplinkybes ir seima labai itakojo? Nes negali but, kad sitaip ilgai vargai su depresija.
na matai.. depresija depresijai nelygu. yra žmonių, kurie išlipa po pirmo epizodo. yra žmonių, kuriems vis atsinaujina ir tenka gydytis vos ne visą gyvenimą. nepamenu aš jau tų kodų, tik žinau kad yra lengva/vidutinė/sunki (su psichoze ir be psichozės epizodo). pirmą kartą buvo su psichozės epizodu. antrą kartą buvo vidutinė be psich. trečią kartą jau įrašė kaip sunkų epizodą, bet kažkaip stengės per daug to nepabrėžt ir nesigilint į kodus. nenustebčiau jei buvo įrašyta ir 34.1.
Nu tai zinok, kad rimciausi kodai prasidedantys 20.0, tai ivairios sizo formos, yra n kartu blogiau ir ten gydymasis truko ir truks visa gyvenima GARANTUOTAI. Daugybe tokiu zmoniu nuolat galvoja apie savizudybe, susiduria su nuolatiniai valios sunkumais, nuotaiku kaita, darbo sunkumai ir dar n.
Man labai keista kaip su silpnesniu vaistu pagalba nesusitvarkei su savo liga per tiek metu. Tai gal nezinau daugiau aplinkybiu.
F kodai su depresija yra vieni lengviausiai iveikiamu.
Nenoriu net išvis komentuot į tokį ignorant atsakymą. Na.. pabandysiu.. Tvarkoj, džiugu kad mano diagnozė nėra tokia svarbi kaip Šizo. Gal matyt dar turiu šansų (pastarieji 13metų rodo atvirkščiai, bet ką gali žinot). Kas sakė, kad nenuolat galvojama apie savižudybę? Kas sakė, kad nebuvo bandymų, kurie buvo labai arti tikslo? Kaip manai koks tokios ligos padarinys "valiai/darbui/nuotaika/karjerai"? Taip. Padarinius gyvenimui +- gali įsivaizduot manau. Dėl vaistų jei įdomu.. na.. arkliškom dozėm buvo ryjami: Cipralex/Seroxat/Abilify/Fluanxol/Haloperidol/Ketipinor ir dar pora neuroleptikų/atpalaiduojančių, kurių pavadinimų tikrai nebeatsiminsiu. Pora AD dar buvo naujos rūšies išbandyti, bet neilgam. Beabejo visada raminamieji prie širdies, tam atvejui "jeigu ką".
PetrasvarduPetras rašė:As nieko nekaltinu, bet kazkas cia ne taip. Arba neisbandyti visi vaistai, arba kazkas nedasakoma, arba kazkaip blogai zmogus veda savo gyvenima, arba tiesiog dabar yra depresyvi nuotaika. Netikiu, kad per visa eile metu nebuvo geru epizodu, laikmeciu. Taip nebuna su tokiais kodais.
I visa kita as nesivelsiu diskutuot, nes nera prasmes. Kiekvienas gali tureti savo nuomone.
Turiu draugu/pazistamu is Rokiskio ir kitu istaigu, kur suluosinti gyvenai dar jaunam amziuje, ir jie tikrai net neturi galimybes rasyti i sitoki foruma, kai kurie seniai nebe sitose dimensijose gyvena, darzovem palike.
Taip kad, DAUG dar MES TURIM, jeigu esi samoningi, galimieskot pagalbos. VERTINTI tai reikia.
Na kaip ir sakiau.. į šitą forumą rašiau tik per pirmą epizodą. Antrasis/trečiasis - manęs čia nebūtum radęs. Aišku - tikrai neneigiu, kad yra ir žiauresnių ligų ir atvejų. Bet kiekviena liga kerta per tam tikrus centrus. Ir taip tarp kiekvieno epizodo būna remisija. Juk minėjau tai. Bet praeina metai ar mažiau ir vėl krenti atgal.
Pvz: Teko bendrauti su žmogumi su tavo taip minėtom Šizo formom. Iš vienos pusės tikrai baisu. Garsai/vaizdai, kurie beveik privedė prie savižudybės. Kita vertus: jokio nerimo, jokios panikos, jokios prislėgtos būsenos. Negaliu "pasigirt" vaizdais/garsais, bet kitų dalykų bagažą gan didelį sukaupęs. Na bet džiugu, tarsi turėčiau geriau pasijaust nuo to kad kažkam būna tavo nuomone "dar blogiau"? Taip - aš žinau, kad gali būt blogiau, dugnas visada labai gilus.
Kiekviena liga yra liga ir panašu, kad daktarai tikrai gerą patarimą davė "nesigilint į kodus". Vieniem vienaip, kitiems gali būt visai kitaip net ir su tuo pačiu kodu.
Nežinau ką dar ir besakyt. Jeigu manai kad kažkas "nedasakoma" gali klaust, atsakysiu tiek kiek atmintis dar leidžia. Beabejo daug dalykų įvyko per tuos metus, sunku viską išsakyti, bet juk neįmanoma išdėstyti savo viso gyvenimo kaip 2x2 vienu post'u. Aš tik norėjau atsakymo ar yra daugiau tokių, kurie kovoja su "F kodu" tiek daug laiko.
F33.2
Sertraline100mg Quetiapine100mg Lamotrigine50mg
Sertraline100mg Quetiapine100mg Lamotrigine50mg