- 2020 10 20, 16:08
Deividas rašė:PetrasvarduPetras rašė:Nesusilaikysiu nepaklauses tada esmes. Jeigu nenori, neatsakyk.
Kiek tau metu? Kaip jauteisi mokykloje? Kokie santykiai seimoje su tevais, broliais, seserimis(jei tokius turi)? Ar turi/turejai santykius su moterimis? Nes pirmam poste nieko neparasyta apie depresijos preizastis, tik rezultatai.
PetrasvarduPetras rašė:Dar pamirsau paminet, kaip su darbais, pomegiais, kokio charakterio(intravertas?)?
Hmm. Kiekvienam "esmė" yra skirtingi dalykai. Kodėl tau atrodo jog "esmė" man yra santykiai su šeima/antra puse? Geri santykiai ir jie nemanau, kad įtakojo depresiją. Nebent kaiptik padėjo kažkiek juodu laikotarpiu. O apie priežastis rašiau, kad realiai nebuvo aiškių konkrečių priežasčių. Išdygo kaip iš giedro dangaus. Apie darbus/pomėgius/tikslus irgi buvau užsiminęs, kad liga neigiamai įtakojo ir praktiškai sugriovė viską. Nebeliko nei pomėgių, nei noro kažko siekt - jokios motyvacijos niekam žodžiu. Charakteris - intravertas. Minėjau, kad mokykloj irgi nebuvo lengva bendraut, užsidaręs buvau (bet patys mokslai sekės neblogai.) Tiesiog nemėgau žmonių ir nereikėjo/nenorėjau aš jų. Tą galima just iki šių dienų (dabar 31eri).
Santykiai su seima/antra puse yra svarbu, nes daugelis del to turi problemu. Tai nebutinai tavo problemu beda, tiesiog paklausiau, kad butu aiskiau. Nes turi buti priezastys tavo depresijai.
Bent man pvz. visiskai aisku del ko as depresavau ir kodel viskas tiek ilgai tesesi. Nors esu lankesis tik pas viena psichoterapeuta ir jis man nieko naujo nepasake, ko as pats nezinociau.
O kad nemegsti zmoniu, tai cia nieko blogo.
O man pvz pirma didele depresija atsirado irgi panasiai, apie 20ies metu, bent ne staigiai, o per pusmeti/metus. Ta prasme, stebina faktas, kad pas tave, lyg ir sveika/normalu taip staigiai viskas, be konkrecios priezasties.