Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė Opaque
#416266 Šioje temoje dalinamės atrastomis, naudojamomis, patinkančiomis mobiliosiomis programėlėmis.

Papasakokim kokiam tikslui skirta programėlė, kas patinka/nepatinka joje, kokia programėlės kalba (angliška, lietuviška, rusiška ir pan. programėlė), kaip jums ji praverčia, iš kokios internetinės programėlių parduotuvės ją galima atsisiųst ir visa kita ką norėtumėt apie ją papasakot.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#416327 Kažkokia panaši tema buvo lyg. Apie app'sus... :? Bet ten "Appsai įpročių keitimui ir psichinei sveikatai"...
Čia turbūt klausi apie bet kokius naudingus appsus?

Aš planšetėj turiu robotą-psichologą. :achtung Woebot
https://play.google.com/store/apps/deta ... l=lt&gl=US

Mokausi tokiu būdu anglų ir sužinau ką naujo. Ten paremta KET psichologija. Aišku ten labai trafaretiška, juk ne žmogus, bet įdomu, būna video iš youtube įmeta ar kokį juokingą memą ir pan. :)
Rekomenduoju. :super
Vartotojo avataras
Parašė Opaque
#416544 Taip, Astronaute, temą sukūriau, kad pasidalintumėm bet kokiom programėlėm :) Pati daug naudoju, tik neprisiruošiu patalpint šitoj temoj.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#416546 Aš dar naudoju grojant gitara app'są "Loopz" ten mušamieji įgroti.

Skaitymui naudoju "ReadEra".

Vėl pradėjau sekti nuotaikas su "Daylio".

"Artifex" - rusiškai apie meną.

"Pinterest" - dėl paveiksliukų. :D

"Goodreads" - puslapis skaitantiems. Fiksuoti kokias skaitai knygas, kokias perskaitei ir kokias skaito draugai.

"Moises" - vėl grojimui. ten įsimeti gabalą ir gali išjungt kokį nori instrumentą ir pats groti.

"Antistress" - toks žaidimo pobūdžio...

"soundcloud"

Na ir žaidimų krūvą, kurių nebežaidžiu. :D

P.S. Aš nelabai daug naudoju. :) įdomu ką tu naudoji. :)
Vartotojo avataras
Parašė Opaque
#416606 Aš irgi naudoju "ReadEra", neapsakomą daugybę elektroninių knygų turiu atsisiuntus, tai šita programėlė vienintelė, kuri visas pakrauna ir nustatymuose rodo visą skaičių knygų kiek yra plančetėj.

Naudoju "Read More" knygų skaitymo sekimo programėlė. Gali pats "susikurt" knygą: viršelį, pavadinimą, autorių, aprašymą ir išsisaugot kaip perskaitytą, skaitomą ar būsiančią skaitoma vėliau. Kai pradedi skaityti naujai knygą, suvedi, kiek knygoj yra puslapių ir tada ta knyga atsiranda pirmam puslapį. Galima sekt skaitymo progresą, tik reikia suvest kiek per vieną kartą perskaitei puslapių ir kiek praleidai laiko skaitydamas ir tau po suvedimo didėja perskaitymo procentas, o kai baigi skaityt, reikia progreso lange pažymėt varnele, kad baigei skaityt ir išsaugot.

Taip pat naudoju "MyFitnessPal". Čia kalorijų skaičiavimo programėlė. Suvedinėji produktus maisto ar patiekalus į pusričių, pietų ir vakarienės bei užkandžių skiltis. Tik reik žinot produkto ar patiekalo svorį, pasirenki jį iš duomenų bazės ar pats susikuri, įvedi svorį ir tau apskaičiuoja to produkto ar patiekalo kalorijas. Reikia programėlėj paskyros, registruojantis reikia suvest ūgį, svorį ir lygtais lytį ir amžių bei pasirinkt tikslus - numest svorio ar išlaikyt. Tada tau apskaičiuoja tavo tikslinį dienos kalorijų kiekį, kad numest ar išlaikyt svorį. Dar galima programėlę susiet su kitom programėlėm, kurios seka žingsnius ir tada atsiranda joj žingsnių skaičius ir kiek sudeginta su jais kalorijų ir yra tuomet padidinamas dienos kalorijų kiekis pridedant tas sudegintas kalorijas. Naudoju daugiau negu du metus ir numečiau 20 kg su ja

Dar naudoju daugiau programėlių, bet gal kitą kart aprašysiu, nes dabar tingiu :D
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
Opaque rašė:... Naudoju daugiau negu du metus ir numečiau 20 kg su ja

Oho !!! Čia man žiauriai naudinga būtų. :DD Reiks išbandyt. :DD
Opaque rašė:Dar naudoju daugiau programėlių, bet gal kitą kart aprašysiu, nes dabar tingiu :D

:D aha, man irgi būna rašau rašau, po to bac... ai... gal užteks jau. :D einu kokios arbatos... :achtung
Vartotojo avataras
Parašė Opaque
#416660 Angliškiems žodžiams naudoju "AnkiDroid". Joj galima susikurt kortų kalades (angl. decks) su kortom (angl. cards), vienoj kortoj būna vienas žodis ir jo vertimas. Kaladę sukuri paspaudus ant pliuso apačioj kampe, kortą pridedi, kai po sukurimo kaladės, paspaudi ant jos pavadinimo, - apačioj turi rašyt "This deck is empty" ir mėlynom raidėm "add card", ant pastarojo paspaudi ir atsidaro langas kortos kūrimo. Suvedi žodį, jo vertimą ir gali nustatyt "basic", kas padaro tą kortą tik vieną arba "basic and reversed", kas sukuria kortą ir kitą jai atvirkščią. Pvz., jei pirma pildydama į pirmą eilutę parašei anglišką žodį ir į antrą eilutę lietuvišką ir pasirinkai tik "basic", kai peržiūrinėsi kaladę ir išmes šitą kortą, tau rodys anglišką žodį ir tu turėsi atspėt koks lietuviškas vertimas ir galėsi pasitikrint bei nuspręst po kiek laiko norėsi, jog vėl mestų tą kortą, užsifiksuoja paspaudus ant "mygtukų" apačioj, - būna po 1 minutės, po 10 minučių, 3, 4, 7... dienų, po 1, 2, 3... mėnesių ir net po metų. Jei kurdana kortą pirma eilute bus angliškas žodis, antra - lietuviškas ir pasirinksi "basic and reversed", tada susikurs dvi kortos ir peržiūrinėjant kaladę tau mes arba anglišką žodį ir reiks atspėt lietuvišką vertimą arba atvirkščiai - lietuvišką žodį ir atspėt anglišką. Kartais per vieną ir tą pačią sesiją meta abi kortas, pirmą ir atvirkštinę. Kuriant kortą perapėja programa, kada jau yra įvestas toks pat angliškas žodis, tad galima sekt kad nesidubliuotų, galima jau esamose kortose taisyt rašybos klaidas, keist iš "basic" į "basic and reversed" ir trint nereikalingas kortas. Programėlės esmė paremta "spaced repetition" (nežinau kaip lietuviškai) idėja, kad informacija atmintyje išsilaiko tik tam tikrą laiką ir kad tos informacijos nepamiršt, reikia kas kiek laiko pasikarto tą informaciją kažkur atėjus beužmiršimo momentui. Iš pradžių laiko tarpai tarp tų kartojimo seansų būna trumpesni, po to ilgėja, nes vis daugiau informacijos persikelia į ilgalaikę atmintį. Beje, man rodos šita programėlė, sprendžiant iš pavadinimo, tik androidams.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#416668 Oho, ačiū, kad taip išsamiai aprašei. :DD
Aš tai pati kažką panašaus darydavau. :D Prisikarpiau popierinių lapelių ir turėjau jiems dėžutę. Rašydavau ant lapelio EN žodį ir jei reik tarimą. :) Bet čia žymiai žymiai patogiau. Ačiū. :renku
Vartotojo avataras
Parašė Opaque
Kurama rašė:aš beveik nesinaudoju telefonu. Nėra kas man rašo. :achtung

O planšete? Ten ir mobilusis įrenginys, galima jame mobiliasias programėles naudot :)
Vartotojo avataras
Parašė Opaque
#420954 Aš dar taip pat naudoju Pinterestą. Turiu dvi paskyras, vieną su oficialiu email'o adresu, kitą su pirmu email'o adresu, kurį patį pirmą susikūriau (antrą kūriau, kad reprezantatyviai atrodytų, pateikinėjau studijuodama, darbo ieškodama; pirmasis toks, net nežinau, nerimtas :achtung ). Pintereste galima kurti lentas (angl. boards) ir į jas išsisaugot smeigtukus (angl. pins). Galima vienoje asmeninėje ( t. y. ne verslui) paskyroje susikurti iki 2000 lentų, išsisaugot iki 200 000 smeigtukų (įskaitant grupines lentas ir jose išsaugotus smeigtukus). Tik deja nežinau ar į smeigtukų maksimumą įsiskaito vartotojo sukurti ir patalpinti smeigtukai. Taip pat asmeninėje paskiroje galima sekti iki 50 000 žmonių, o tave gali sekt neribotas skaičius žmonių. Mano paskyra su tuo nerimtuoju email'o adresu yra kaip ir asmeninėm reikmėm, laisvalaikiui praleisti skirta. Turiu lentas, susijusias su knygom, rašymo patarimais, anglų kalbos smeigtukam, - iš esmės anglų kalbos mokymuisi skirta, gražiom citatom, hariu poteriu. Seka joj mane 71 žmogelis. Antra paskyra susijusi su mano pirmu išsilavinimu (turiu jų du). Lentos: makiažo, manikiūro, odos priežiūros, plaukų priežiūros smeigtukams skirta. Bet turiu joj dar ir lentas sveikai mitybai, svorio metimui ir palaikymui (visa vienoj lentoj) ir dar mano mėgstamam animaciniam filmui (pasidariau ją privačią). Taip gavosi, kad pastarasias susikūriau pagal užgaidą, bet nepagalvojau, jog grožio tematiką visą paskyros "sulaužo" šios dvi lentos. Jei galėčiau, perkelčiau bent animacinio lentą į laisvalaikio paskyrą. Seka mane šitoj 132 žmogeliai. Beveik visų lentų per abi paskyras pavadinimai angliški. Kaž kaip tarp lietuvių nepopuliari programėlė. Buvau radus straipsnį nete 10 metų senumo, rašė, kad nepopuliarus lietuvoj pinterestas, tai ir dabar po tų dešimt metų nieko aš ten lietuviškai nerandu, gal nemoku ieškot :achtung Tai savo grožio tematikos paskytoj neseniai susikūriau lietuvišką lentą "odos priežiūra" ir talpinu savo sukurtus smeigtukus :).
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#421001 Aš Pinterest kažkada užmačiau kai tattoo ieškojau, po to dėl dizaino idėjų, kai buvau įstojus į kraštovaizdžio dizaino studijas... Nesu tokia įgudusi vartotoja. :achtung Šiaip super, kad aprašei. :)))
Vartotojo avataras
Parašė Opaque
Astronautė-Myška rašė:Aš Pinterest kažkada užmačiau kai tattoo ieškojau, po to dėl dizaino idėjų, kai buvau įstojus į kraštovaizdžio dizaino studijas... Nesu tokia įgudusi vartotoja. :achtung Šiaip super, kad aprašei. :)))

Neturėjau vakar kas veikia, tai aprašiau :D Atsakomybė jaučiasi, nes pati šią temą sukūriau :)