- 2023 05 05, 08:46
Ar uzimtumo tarnyba dabar tebenurasineja zmones man taip atsitiko kad pries 10 metu gal daugiau susirgau ir tuo metu atsimenu kaip ir buvau ten registruotas kazkoky laiko tarpa bet mane kaip ir nurase ai tai jis niekada nedirbs ir kai gavau neigaluma tai tiesiog issiregistravau kaip dabar situacija nebaigusiam mokyklos turbut nieko kaip ir neturetu pasiulyt?
Moderatorius: Astro-Meška
- 2023 05 05, 12:05
Dabar rūšiuoja bedarbius į pasiruošusius darbo rinkai ir nepasiruošiusius. Jei pasi ruošes tai gali siulyti darba. Mano brolis tik mokykla baige, tai jam kiemsargio darba pasiūlė. O jei nepasiruoses, tai pasalpa is savivaldybes gausit ir kompensacija. Tik reik vis tiek darbo birzoje registruotam buti. Bet su neįgalumu gali mokslus pasiūlyti. Tik nežinau, kiek jums metų. Bet jei niekad nedirbes ir mokslu nebaiges gali i nepasiruosusius uzrasyt. Tada ir darbo nesiulys
- 2023 05 06, 08:42
O kokius mokslus su neigalumu pasiulytu jai as 10 klasiu baiges?
- 2023 05 06, 10:58
Dabar sako truputį kitaip, gali pasiūlyti ir pagalbą darbo vietoj. O kokiam tu mieste? Šiaip reiktų užsiregistruoti ir pasikonsultuoti.
- 2023 05 06, 13:11
Studijos orentuotos pagal darbuotojų poreikį gyvenamoje vietoje. Kai buvau registruota darbo biržoje, man siūlė kažką su menu. Darbdaviai daro užklausą, o darbo biržą siunčia mokytis
zaliasis rašė:O kokius mokslus su neigalumu pasiulytu jai as 10 klasiu baiges?
Studijos orentuotos pagal darbuotojų poreikį gyvenamoje vietoje. Kai buvau registruota darbo biržoje, man siūlė kažką su menu. Darbdaviai daro užklausą, o darbo biržą siunčia mokytis
- 2023 05 06, 13:14
Arba paciam susirasti darbo vieta, kur dirbsi. Nes uz studijas moka stipendija. Ir po studijų reikia atidirbti kazkiek. Siaip ilgai nelaiko darbo birzoje
- 2024 04 23, 18:30
Na tarkim ne mane bet zinau zmogu kuri jau 5 metai laiko nei ten ka meta nei siulo darba daba gavosi da blogiau ipiso 25% darbinguma tai jauciu net kokioj latvijoj lengviau darba butu rast nei cia. Miestas kaunas.
Aldona Julita rašė:Arba paciam susirasti darbo vieta, kur dirbsi. Nes uz studijas moka stipendija. Ir po studijų reikia atidirbti kazkiek. Siaip ilgai nelaiko darbo birzoje
Na tarkim ne mane bet zinau zmogu kuri jau 5 metai laiko nei ten ka meta nei siulo darba daba gavosi da blogiau ipiso 25% darbinguma tai jauciu net kokioj latvijoj lengviau darba butu rast nei cia. Miestas kaunas.
- 2024 04 23, 18:49
Vilniuje tai girdėjau dideli pasikeitimai, bet kiek tas realu praktikoj dar nežinau. Aš kai nusvilau nuo darbuotojos užimtumo tarnyboj, tai pagalvojus, kad ji ten tebedirba keliai linksta man. Po mokymų pareiškė, kad jei neįsidarbinsiu reiks sumokėt visą kainą už mokslus. Ten keli tūkstančiai buvo. Kurių aš aišku neturiu. Pradėjo gąsdinti. Labai nemaloni moteris. Šiaip reikėjo rašyt skundą dėl tokių darbelių, bet neturėjau jėgų tada.
- 2024 05 24, 17:17
Aš irgi esu nepatenkinta darbo biržos darbuotojom. Kai pirmais pandemijos metais išėjau iš apskaitininkės darbo, registravausi darbo biržoj, nors tuo metu man net nemokėjo bedarbio pašalpos per sodrą, nes dar įstatymai neleido sodrai tam pačiam žmogui mokėt ir neįgalumo, ir bedarbio pašalpos. Paskyrė konsultantę darbo biržoj asmenim iki 30 metų. Tuo pačiu reikėjo pačiam skambintis konsultacijai, kaip buvo parašyta man per el. paštą, kad reiks skambintis. Tai paskambinau man nurodytu laiku. Sulaukiau priekaišto, kad pati skambinaus, tipo turėjo konsultantė skambint man. Tuo metu ieškojaus nuomotis darbo vietą grožio salone. Konsultantė priekaištingu tonu klausė "tai jūs ieškot ar neieškot, kur dirbt?"... Tai aš pradėjau vardyt kokių leidimų ir pažymėjimų reikia gaut, kad legaliai dirbt salone. Tai ji atkirto, jog ji čia neturi laiko klausyt mano paaiškinimų... Košmaras kažkoks Dar negana to, prisijungus prie savo darbo biržos paskyros, radau tokį, alia įdarbinimo "planą", su datom ir jas tą dieną praeita, pavyzdžiui, "(data)- cv kūrimas"; "(data) - pasiruošimas darbo pokalbiui" ir pan. Visos datos prisijungimo prie paskyros dieną jau buvo praėjusios, ir š... aš jų girdėjau. Nebuvo jokios pagalbos cv kuriant , ar ten kas nors su darbo pokalbiu. Aišku aš ne į samdomą darbą ėjau dirbt. Tai klausimas, kodėl jie iš vis tą įdarbinimo "planą" rengė ir talpino? Š... malimas kažkoks... tikriausiai tik todėl, kad parodytų, jad dirba ten kažką. Bet kai JŲ nurodytu laiku skambinies ir konsultuojies, sulauki priekaištų... Iš vis ką jie ten veikia? Sub*nes trina... Išstojau iš biržos savo noru vien dėl tokio bendravimo, nors dar galėjau nedarbo pašalpą gaut (bestovint darbo biržoj pasikeitė įstatymai ir sodra pradėjo mokėt ir neįgalumą, ir nedarbo pašalpą). Po kiek laiko radau savo miesto laikraščio internetinėj svetainėj straipsnį apie mano miesto darbo biržoj dirbančią darbuotoją. Visas straipsnis buvo apie tai, kaip su bedarbiais nemaloniai bendraujama. Vienai moteriai pasiūlyta buvo vyrą susirast, kitai - pas kosmetologę apsilankyt (suprask - "negražiai" atrodo žmogus)... Tai galvoju ar ne ta pati darbuotoja čia kaip ir man pakliuvus konsultantė.
Ketipinor 300 mg, Haloperidol 1 mg
- 2024 05 25, 14:45
Na o kaip kitiem jau metai praejo po mano sitos temos sukurimo nelabai kas ka pakomentuojat.
- 2024 05 25, 19:07
Manau, dauguma patys ieško darbo. Aš irgi turiu neigiamų patirčių su užimtumo tarnyba. Tai pati ieškau, žiūriu skelbimus.
- 2024 05 25, 20:59
Kai stovejau darbo birzoj, tai teko išprašyti bedarbio pašalpą. Net nenorejo duot, nes neigalumo ismoka gaunu. Vejus visokius siule, o darba pazistami pasiule. Tai ir dirbu iki siol.
Aplamai valstybines institucijos suintetesuotos kuo maziau isleisti valstybiniu pinigu.
Aplamai valstybines institucijos suintetesuotos kuo maziau isleisti valstybiniu pinigu.
- 2024 05 25, 21:02
Ka cia pakomentuosi... Dauguma forumo dalyviu turi grupes ir gyvena is pensijos....
O valstybinem institucijoms dar yra kur tobulet
zaliasis rašė:Na o kaip kitiem jau metai praejo po mano sitos temos sukurimo nelabai kas ka pakomentuojat.
Ka cia pakomentuosi... Dauguma forumo dalyviu turi grupes ir gyvena is pensijos....
O valstybinem institucijoms dar yra kur tobulet