Moderatorius: Astro-Meška

Ar yra DIEVAS?

47
51%
9
10%
16
17%
11
12%
10
11%
Vartotojo avataras
Parašė linn
#80190 dievai mes esame patys sau
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
#86476 Kodel taip manai?
Vartotojo avataras
Parašė Horacijus
#88107 6. Aš esu
Vartotojo avataras
Parašė smekla
#88157 O Dievas tavyje?..
Vartotojo avataras
Parašė Morpheus
Horacijus rašė:6. Aš esu

:D
Vartotojo avataras
Parašė JDWT1Y
#103797 Aš manau, kad dievo nėra, nes yra daugybė senesnių religijų už krikščionybę (ar kitas didžiąsias religijas) su tom pačiom istorijom, kurios minimos šv. rašte ir taip pat religija yra nemokslinis paaiškinimas gamtos reiškiniams, tik šių laikų didžiosios religijos taip mutavo iš pagonybės, kad pradėjo garbinti vieną abstraktų dalyką - Dievą, kuris iš esmės yra saulė.
Vartotojo avataras
Parašė GalvosDaktaras
#103815 taip, žmogus yra išskirtinis, vienintelė tokia gyvybės forma žemėje, kur kas geresnis už kitas, kurias gali engti ir naikinti, ir pačią Žemę, ir už tai jis gyvens 1000 metų ir jo siela nemirtinga.

ir murkdomės šitam purve mes dėl to, kad esam sukurti pagal dievo paveikslą, todėl nenustojam vilties ir tuirėtume būti nuolankūs, nes mūsų laukia atpildas, apie kurį žinome tiek pat, kiek ir apie priešgimiminę būseną.
Vartotojo avataras
Parašė TasPats
#114428 Buvau lb religingas ir tikejau i Dieva. Kiekviena sekmadieni ejau i baznycia, per visas sventes visada. Bet va mociute numire ir pradejau juom netiket, ne jau Dievas egzistuoja jei mociutei dave tokia kankinio role visa gyvenima, nors ji razanciu skaite kiekviena vakara ir meldesi ir t.t. Tikrai ne toks turejo jos gyvenimas but, jei Dievas egzistuotu. O be to per musu seimos nelaimes praradau tikejima absoliuciai kazkuom. Na bandau atrast is naujo Dieva, bet nesigauna :bloga
Parašė Kal-el
#114440 Manau, kad religingumas Dievo malonės neužtarnauja :) O nuoširdumas gali. Mums per daug perplautos smegenys su ta religija, kuri buvo suformuota žmogaus. Tai dabar tenka patiems atrasti Dievą, nes `autoritetai` laikosi savo melagingų erezijų ir nėra net ko pasiklaust... Nors yra keletas kunigų (o gal tik pora ir vienas jau numiręs :bloga ), kurie jaučiasi, kad daro kažką gero, o ne plauna smegenis. Man atrodo, kad vienuoliai skleidžia malonesnę žinią nei kunigai.
Vartotojo avataras
Parašė out of space
#115083 Netikiu dievu jau nuo vaikystės, nors artimieji visaip bandė priversti tapti katalike.
suprantu, kad kai kuriems tiesiog reikia kažkuo tikėti, galbūt jie tuomet jaučiasi ne tokie vieniši, stipresni, tarsi turi į ką atsiremti. Bet niekaip nesuprantu, kad galima tikėti į tokią religiją, kaip krikščionybė. Tas visas tarsi prievarta kišamas nusistatymas prieš normalų gyvenimą, kalimas kitiems į jų pasamonę, kad vien gyvendamas savo gyvenimą, darydamas tai ką tu nori, nusidedi. Tuomet turi eiti į bažnyčią, atgailauti, prašyti atleidimo būtybės, kuri atseit yra tobula, vien už tai, kad darei tai, kas tau atrodo galbūt normalu ir gyvenimiška. jei ir tikėčiau dievu, negalėčiau būti krikščionė. Visos nuostatos, visos tiesios, pripažintos krikščionybėje, man tiesiog kelia juoką ir nusivylimą žmonių patiklumu.
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
out of space rašė:Netikiu dievu jau nuo vaikystės, nors artimieji visaip bandė priversti tapti katalike.
suprantu, kad kai kuriems tiesiog reikia kažkuo tikėti, galbūt jie tuomet jaučiasi ne tokie vieniši, stipresni, tarsi turi į ką atsiremti. Bet niekaip nesuprantu, kad galima tikėti į tokią religiją, kaip krikščionybė. Tas visas tarsi prievarta kišamas nusistatymas prieš normalų gyvenimą, kalimas kitiems į jų pasamonę, kad vien gyvendamas savo gyvenimą, darydamas tai ką tu nori, nusidedi. Tuomet turi eiti į bažnyčią, atgailauti, prašyti atleidimo būtybės, kuri atseit yra tobula, vien už tai, kad darei tai, kas tau atrodo galbūt normalu ir gyvenimiška. jei ir tikėčiau dievu, negalėčiau būti krikščionė. Visos nuostatos, visos tiesios, pripažintos krikščionybėje, man tiesiog kelia juoką ir nusivylimą žmonių patiklumu.

Vienas ka patarciau padryti, tai issiaiskinti skirtuma tarp religijos, filosofijos ir DIEVO.tada bus galima kalbei apie tikejima
Vartotojo avataras
Parašė Unfortunate
#115133 Rinkausi antrą variantą, nes man visaip užeina.
Dažniausiai tikiu, tačiau tikrai ne tuo krikščioniškuoju, bažnyčia jau seniai netikiu ir į ją nevaikštau, nes tarpininkų tarp žmogaus ir Dievo nereikia, Jis yra visur.
Parašėnemoku
#124388 Pasirinkau trečią variantą. Norėčiau tikėti Dievu, bet netikiu ir viskas...
Vartotojo avataras
Parašė Silva
#124497 nreciau tiketi bet pasaulyje tiek neteisybes jei jis yra kodel tai leidzia
ParašėKatinas
linn rašė:dievai mes esame patys sau

:super