Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
Svaja rašė:Laba diena, jei jūsų neapsunkinsiu..., tai...turiu keletą nuotrupų iš sapnų...
Viename iš jų žiūrėjau ir grožėjausi savo nulakuotais juodais, juodais nagais(gyvenime to nepraktikuoju). O kitame labai labai graudžiai verkiau ir dusau, nes mane paliko labai svarbus žmogutis...
Oi, šizo, šizo...aš...

Esu linkusi manyti, jgo sapnas nei is tolo nepateisina tamstos lukesciu - as turiu galvoje zargona "sizo"...:)
Dabar apie simbolius - lakuoti nagai yra turtingumo, puosnumo, nepaprasto ivaizdzio simbolis.Siuo atveju manau isgyventas saves visiskas nuvertinimas - juoda spalva.
O verkti sapne yra gerai ir naudinga, nes tokiu budu atpalaiduojamos musu neigiamos emocijos, kuriu dienos metu susikaupia apsciai , o laiko joms skirti mes "neturime".Tai kaip ir saviogynos mechanizmas:)
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
Agni rašė:ką reiškia sapne žiūrėt į veidrodį ir matyt save?

arba plaukti upe ir tuo pačiu plaukti valtyje? t.y. vienu metu būti dviejuose kūnuose?

Simboliskai tai ganetinai reiksmingas sapnas.Esi tarpsnyje , kada imi vertinti savuosius atspindzius arba seseline savo puse. Todel nesudetinga pasijusti vienu metu dviejuose kunuose.Kadangi vanduo simbolizuoja emocijas,laivas simbolizuoja tavo sugebejima izvelgti, pamatyti, suvaldyti ir net vertinti savo jausmus.

Atvaizdas veidrodyje zenklina pradzia naujo etapo, kada pradedi suprasti pacios savo vidu ir esi linkusi pradeti atsizvelgti i giluminius savo pacios jausmus, mintis ir isgyvenimus. Esi pasiruosusi pazvelgti i pacias paciausias savo gelmes
NAMASTE
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#33801 ačiū :) tik sapnavau ne aš, o viena moteris su kuria paskutiniu metu gan artimai bendraujam. ir tie sapnai ja labai isgasdino, ji pagalvojo, kad pranasauja mirti, bet as zinojau, kad tu rasi normalu paaiskinima :)))
Vartotojo avataras
Parašė Svaja
#33828 Auksinežuvele, ačiū labai :flo
Vartotojo avataras
Parašė Medeja
#33844 jau menesi laiko nuolat sapnuoju ta pati sapna: kad blaskausi po daugybe kambariu, graziu, negrazui, dideliu, mazu, tvarkingu, apsnerkstu, visokiausiu... ir niekur nerandu savojo. ir visur blaskausi kartu su savo broliu dvyniu (kurio realiai neturiu). man paciai atrodo jog tai mano vidiniu pasikeitimu simboliai. bet yra kazkas dar, ko as pati neperskaitau tuose sapnuose
Parašėnemo
#33961 ačiū, žuvele, už atsakymą :flo
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
Medeja rašė:jau menesi laiko nuolat sapnuoju ta pati sapna: kad blaskausi po daugybe kambariu, graziu, negrazui, dideliu, mazu, tvarkingu, apsnerkstu, visokiausiu... ir niekur nerandu savojo. ir visur blaskausi kartu su savo broliu dvyniu (kurio realiai neturiu). man paciai atrodo jog tai mano vidiniu pasikeitimu simboliai. bet yra kazkas dar, ko as pati neperskaitau tuose sapnuose

Namas su kambariais tai mes su ivairiais musu paciu aspektais.Zmogus ne tik sviesa, jis taip pat ir seseliai.
Jei skaitai angliskai, tau pades knyga "The Dark Side of the Light Chasers" parasyta Debbie Ford.Buvusi narkomane/alkoholike, ji perprato visatos desniu veikima ir dabar dirba su tais, kurie iesko iseities.
Ji aiskina, kad zmogus , kuris nori buti mylimu, ima elgtis adekvaciai kitu reikalavimams, tokiu budu pamindamas save pati, supresuodamas savo jausmus, isgyvenimus ir bandydamas prisitaikyti prie kitu zmoniu lukesciu, tuo paciu pamindamas save ir savus poreikius.KieK kartu esi girdejusi - tu esi savanaude arba nu kokia tu egoiste arba ale kas per melqage ir t.t. ir t.t.? Visa tai palieka pedsakus, isdarko musu suvokima apie santykius, poreikius ir musu paciu jausmus.Tad nenuostabu, jog visi isgyvenimai seda i musu subtiliuosius kunus/kambarius, kas matosi is tavojo sapno simbolikos.Bet yra nuostabi detale/smulkmena - tai tavasis dvynys, o metafizikoje tai simbolizuoja tavaja pasamone. As isitikinusi, kad jei tau pavyks nuosirdziai ir be baimes padirbeti su savimi ir atsirinkti kas yra tavo ir kas yra primesta zmoniu, tu greitu laiku atsirinksi kas yra kas ir rasi savaji ikambari :DD
Parašė autodafe
#34312 Sapnavau, kad gyvenu tokiam ankštam, tamsiam kambarėly, sienos juodos, nėra langų, iš baldų tik lova. Labai noriu ištrūkti iš to kambarėlio, ardau sienų tinką ir randu siauras duris. Išlendu pro jas į praštmanaus viešbučio koridorių. Velniškai aukštos lubos, palubėse milžiniški sietynai, labai erdvu, be galo dideli langai, ir vazonai su medžiais, kurie beveik siekia lubas. Kairėje pusėje daug kambarių durų su numeriais, bet gyventojų nesimato. Čia prie manęs prieina viešbučio darbuotojas, ir sako, kad nuo šiol galiu gyventi šitam viešbučio koridoriuje, tik turėsiu kiekvieną dieną laistyti medžius. Bematant sutinku. Ką tai galėtų reikšti, šitoks sapnas?
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
autodafe rašė:Sapnavau, kad gyvenu tokiam ankštam, tamsiam kambarėly, sienos juodos, nėra langų, iš baldų tik lova. Labai noriu ištrūkti iš to kambarėlio, ardau sienų tinką ir randu siauras duris. Išlendu pro jas į praštmanaus viešbučio koridorių. Velniškai aukštos lubos, palubėse milžiniški sietynai, labai erdvu, be galo dideli langai, ir vazonai su medžiais, kurie beveik siekia lubas. Kairėje pusėje daug kambarių durų su numeriais, bet gyventojų nesimato. Čia prie manęs prieina viešbučio darbuotojas, ir sako, kad nuo šiol galiu gyventi šitam viešbučio koridoriuje, tik turėsiu kiekvieną dieną laistyti medžius. Bematant sutinku. Ką tai galėtų reikšti, šitoks sapnas?

Visa kas mes esam, atsispindi sapnuose namo simboliu
Ankstas, juodas kambarelsi be baldu akyvaizdziai simbolizuoja "suspaudima", kas butu depresija arba saves nepazinimas.Bet - pastangu deka vistik matosi rezultatai - palygink pati tuos skirtnigus kambarius - aukstos lubos - erdve mastymui, augimui, langai - tai tavasis poziuris i pasauli...kaireje puseje teka moteriskoji energija, kas reikstu nepasitenkinima su savimi, tik jis dar nera atsiskleides. Darbuotojas - pasamone imasi iniciatyvos su salyga.O salyga - laistyti medzius simbolizuoja krupstumas, atyduma, darba su savimi, kad isliktu gyvybines jegos, kas pades pasveikti Grazu - tiesiog sakyciau vulkaninis prasiverzimas.Dabar tik nenuleisk ranku ir dirbk su savimi:) IR kas ka besakytu, klausyk savojo vidinio balso, kad ir kaip "nesamoningai" visa atrodytu :)
Vartotojo avataras
Parašė oksana
#34490 Sapnavau,kad pirkau duona-sviezia,dar silta ir kvepejo ,o as vis uosciau uosciau kol atsibudau :D
Parašė Praeive
#34586 Ačiū auksinežuvele, padėjai man suvokti labai svarbų aspektą: tai, kas mano gyvenime labai vertinga, kol kas yra pamesta/paslėpta pasąmonėje, bet tai turi galimybę iškilti į sąmoningumą. Ir, kas įdomiausia, dabar ėmė kilti kai kurie labai stiprūs dalykai, esminiai, susiję su depresijos šaknimis.
O tas mano "šaltasis kambariukas" ko gero nėra saugi vaikystė, tai toji sąstingio zona, kurioje buvau, ši vieta pasižymi šalčiu, tuštuma ir nebūtimi, tačiau joje reikia išbūti, joje būtina ir privalu išbūti, man kilo asociacija su geštalt terapijos sąvoka "aklavietė": tai taškas, kurį prieina žmogus, kai senieji elgesio modeliai nebeveikia, o naujų dar nėra, turi pasiekti patį dugną ir išbūti jame pakankamą laiko tarpą, kad imtum kilti.
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
Praeive rašė:Ačiū auksinežuvele, padėjai man suvokti labai svarbų aspektą: tai, kas mano gyvenime labai vertinga, kol kas yra pamesta/paslėpta pasąmonėje, bet tai turi galimybę iškilti į sąmoningumą. Ir, kas įdomiausia, dabar ėmė kilti kai kurie labai stiprūs dalykai, esminiai, susiję su depresijos šaknimis.
O tas mano "šaltasis kambariukas" ko gero nėra saugi vaikystė, tai toji sąstingio zona, kurioje buvau, ši vieta pasižymi šalčiu, tuštuma ir nebūtimi, tačiau joje reikia išbūti, joje būtina ir privalu išbūti, man kilo asociacija su geštalt terapijos sąvoka "aklavietė": tai taškas, kurį prieina žmogus, kai senieji elgesio modeliai nebeveikia, o naujų dar nėra, turi pasiekti patį dugną ir išbūti jame pakankamą laiko tarpą, kad imtum kilti.

Sutinku, labai svarus argumentai. Visko gali buti, jog kilimas nebeuzkalnu:)
ParašėGabs
#34658 Mano sapnas... labai keistas. Viena akimirka sapnuoju kaip ziurineju nuotraukas ir noriu jas visas padaryti nespalvotas ishskyrus vaikystes nuotrauka, daryta sporto aikshteleje, kur mes visi stovejome ishsirikiave eileje. Ir visas nuotraukos vaizdas atgyja. Ash lyg iish virshasu leidziuosi i aikshtele, matau kaip kazkas labai auklshtas imeta i kashi ir ash dziaugiuosi, vis svarstau aks tai gali buti.
Nusileidziu i aikshtele ir tarsi manes nera, ash vis dar stebiu kaip vaikai zaidzia stengiasi kazka nuveikti. Pasidarau matoma ir girdziu, kaip mano aukletoja, kuri manes vaikysteje nemego ir shiek tiek engė, liepe man lipti i stulpa. matau, kaip visi vaikai lkipa i stulpus, visiems puikiai pavyksta. Kaikas net rodo puikius triukus. Ash žinau, kad man neikada nesisekdavo ilipti i stulpa ir ash garsiai skundziuosi, bet.... shoku prie stulpo ir vis meginu lipti, uzsispiriu ir ilipu. Budama vaika nesuvokiau, jog buvau nemegstaa, dabar, sapne, ash esu pasiruosusi atremti moktojos pykti.
Nusliuogusi vamzdziu griebiu tashe. Klausiu mokytojos ar dar ka reiks padaryt, bet ji kazkodel apshalusi ir pasipiktinusi... neiko neishgirdusi shaukiau 'tai jau viskas, vadinasi galim eiti namo, viso gero mokytoja'.
Isheinu ish keimo su tokia blondine mergaite. Ash jau didele. Tokia kaip dabar =) Ir meginu su mergaite uzmegzti pokalbi kiap su sau lygia. Ir sakau:
-Manes aukletoja neikados nemego...
-Baik skusti. Nera reikalo. Ji nera bloga.-atsako man lyg staiga man butu 11 metu, o jai virsh 20. Protingai, bet grubiai.
-Ash pakeiciau net 4 mokyklas. Ash galiu palyginti- pompastishkai rodau ishkelusi keturis pirshtus, meginu vis teisintis. Truputi perdedu, nesmokiausi tik trijose.
pokalbis vis tesiasi... Bet nereikshmingai. Kai taip mane grieztai sudraude ash sutrikau. Bet emiau galvoti. Man mama prishnekejo, akd mokytoja manes nemego, ash nelabai tureciau teise shiuo faktu mosikuotis ir i kaire, ir i deshine. Imu galvoti ir ant mano veido atsiranda suraukti antakaii. Susimastau ir aprimstu... Nebeliko euforijos, del pasiekto tikslo.
Mes einame kazkur Klaipedoje. Ishejom ish aikshteles, medziais nuklota gatve susileija su didmiescio gatve. Vasara. Taip skaisciai shveicia saule, kad visi pastatai perdetai balti, o visos spalvos nublukusios, zole ishdziuvusi ir beveik negyva. Gatves pilnos dulkiu. Vaziuoja mashinos. Einame tiltu. Dar shnekames, ir ash vel pavirstu zmogumi, pagal savo amziu, o ji... ji vis dar subrendusi. Jai aju reikai nusukti. Nusileisti apleistu takeliu nuo tilto, jsi nuklotas shiukshlem. Zinau, akd ji pasuks i remontuojama gatve, kur daug apleistu namu, kur daug bomzu. Nemalonus kelias. O ash eisiu tiesiai, tolai tilto, veliau pagrindine gatve, ishremontuotu tiltu. Zinau, akd mane pasiims mama ir vaziuosime geru keliu namo. Ilgu bet geru keliu.
Mergaite pazvelgia i mane ir sako, jog noretu su manimi dar pabendrauti... ji duoda man centus ir akmeneli, ant kuriu tureciau uzrashyti savo el pashta. Meginu rashyti ant penkiu centu, bet nesimato. Paimu akmeneli, ant jo rashosi puikiai. uzrashau savo adresa ir einu savo keliu....

kaip ir dauguma mano sapnu, kraupaii realistishkas. pamenu netik jausmus, bet ir spalvas, akrtais net kvapus...

Zinau, akd cia labai daug prirashiau, bet ar galetum man padeti, auksinezuvele?
ParašėTomash
#34666 sapnavau jog esu jav prezidento patarejas, ir kazkas nusove jo antrininka per konferencija, tada pagrobe ji pati, pradejau as vadovauti. staiga ivyko kazkokia didziule katastrofa kuri palaidojo daugiau nei puse zmonijos... as su kazkokiu zmogumi likau gyvas ir kazkaip netycia atradau kazkokia slapta saugykla kurioje buvo saugojimi pinigai (buvo 1,374 bilijonu.... :D ) bet netycia bandydamas juos paliesti suveike signalizacija ir as buvau tesiogine prasme isrukytas is tos patalpos... taciau is jos prie mano koju iskrito 3 popieriai su slapta informacija kuriuos is manes poto ateme.. veiksmas persikele i po nuosliauza palaidota dangoraizi, buvom 7: as, mergina su kudikiu,ir da keli vyrai taciau bandydami dasigauti iki pavyrsiaus dirbom tik 2 iki virsaus buvo like dasikasti 13 ausktu.. poto kazkaip nusikeliau kazkur prie gelezinkelio kazkaip lenkynes vyko maciau 2 traukinius ir salymais kiek pamenu is inercijos riedanty viena vagona, taciau ne begiais o zeme, maciau kaip jo isartas gylias vezias...poto persikeliau i kalnus ziema, slidu as i juos lipau, poto sutikau savo teva jis paklause ka as nuveikiau per diena, ir as pradejau pirstu ant aprasojusio skiklo ar metalo rasyti, uzlipau i kalna ir panasiai.... poto skaita atsiradau kalno papedeje, suradau kazkokius 3 ziedus... ir norejau kazka iskviesti tam reikejo surinkti kazkokius 4 rutulius.... istraukiau melyna, raudona, be traugdamas zalia ji reikejo uzpylti vandeniu nes buvo ikaites iki raudonumo taciau jis buvo suduzes... poto pamaciau velnia kuris su manim kalbejo taciau as jam atsakiau jog man giliai dzin ka jis man sako... poto sapnavai jog taisau dzipa jog galeciau pabegti nuo kazko (3dienas iki tol taisiau tevo dzipa kuri pats sugadinau dar pries kaledas...)po atsiradau dykumoj su tuo dzipu vaziuoju dideliu greiciu ir salia sedi mergina atrodo sese ir sako ka tu slepi? atsakau jog nieko taciau ji vel sako nemeluoj as tave gerai pazystu.. tada atsakau jog kopija vieno is 3 tu lapu, ir pasakiau jog tai pakeis pasauly..... (lapas is pradzios sapno)...
Vartotojo avataras
Parašė Stewie
#34702 jau kelinta karta sapnuoju,kad esu nescia....arba galvoju kad esu nescia bet nesu,arba isitikinusi kad esu nescia....