Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė OnDrugs
#159210 O man atrodo, kad kiekvienas turi savo dievą.
Kiekvienas sau yra Dievas. Kiekvienas daro savo sprendimus.
O turėt vieną Dievą manau yra netgi kvaila (tikintys, atsiprašau, tiesiog reiškiu nuomonę).
Esu girdėjus, kad tai yra sekta, tiesiog žmonės tą kitą žmogų įtikina visais įmanomais būdais,
o tas žmogus ir patiki, ir tampa sektos nariu ir garbina tą Dievą, daug kur jį prikiša.
Netgi dauguma prikiša jį prie "žemės atsiradimo".
Vartotojo avataras
Parašė dangiska
#159295 prisiruosiau krykstytis nes labai jau man nesiseka...ir nzn kaip i ta dieva normaliai itiket ..o reiktu :) tikiu kad yra dvasios ..energija...bet ar yra viena protinga butybe valdanti pasauli nelabai...
Parašė reaktorius
#190132 VIENAS IŠ BŪDŲ PAŽINTI DIEVĄ SIEKTI GYVENTI IŠMINTY IR HARMONIJOJ
Jonas Markūnas 2010 05 10 skaitė super puikią paskaitą "MINTIES IR GYVENIMO HARMONIJA" SIŲSKITĖS VISI IR DALINKITĖS NUORODA, ĮSIMESITE IŠMINTIES LIKS TIK PRAKTIKOJE PRIITAIKYTI
http://www.adrive.com/public/76d9fcfced ... 920a1.html
Vartotojo avataras
Parašė dangiska
#190178 beprociu uzveze paskutinem dienom...
Parašėnegative
#190192 dangiska, juk pavasaris. :) rudeniais taip pat būna.
Vartotojo avataras
Parašė xDMx
#193360 Krikščionybėj tikėjimo esmė yra suprasti kryžiaus slėpinį. Mes pasirinkome nuodėmę, nusisukome nuo Dievo ir už tai gavome atpildą - mirtį. Bet Dievas mums siūlo išsigelbėjimą. Kristus mirė už kiekvieno iš mūsų nuodėmes nepaisant to, kad mes to nenusipelnėme. Kristaus auka parodo kaip Dievas mus myli. T.y. krikščioniško tikėjimo esmė - Dievas mus myli ir nori, kad mes gyventume per Kristų, su Juo ir Jame, ir kad turėtume gyvenimo apsčiai. Patikėjus tuo, atsakyti Dievui su meile. Dievas laukia kol atversime jam širdies duris. Tikėjimas be meilės yra bevertis. Todėl tikėjime reikia augti. Tai nėra lengva. Galbūt norime visko iškart, todėl nusiviliame? Arba norime kažkokio dieduko debesyse, kuris būtų mums patogus ir tarnautų mūsų įgeidžiams? Tokio dieduko nėra. Bet yra Dievas, kuris yra Meilė. Pasitikėkime Juo. 1 John 4:16

Pažiūrėkit filmą 'Fireproof', turėtų įkvėpti.

------

Diskusiją eina apie Dievą apskritai, o apie Dievą kalba ir daug kitų religijų. Beveik visos religijos (induizmas, budizmas, stoicizmas, gnosticizmas, kabala, sikhizmas, daoizmas...) kalba apie tą patį tik kitais būdais. Aš asmeniškai nevadinu savęs krikščionimi, nors ir sutinku su krikščioniško tikėjimo esme. Man artimiausias yra stoicizmas.
Paskutinį kartą redagavo xDMx 2010 06 20, 18:59. Iš viso redaguota 2 kartus.
Vartotojo avataras
Parašė Morpheus
#193456 Perduok jam linkejimus :)
Parašė softice
#194014 Man atrodo kad dievas tai yra gamta. Būtent ji mus sukūrė, ji yra visur, ji atleidžia mūsų nuodėmes. Nėra nieko kantresnio už gamtą. Depresiją kaip ir kitas ligas mes gauname kaip dievo(gamtos) bausmę. Pridarę nuodėmių, turime jas atpirkti: Pasodinkime medį, vaikščiokime pėsčiomis, dirbkime ne ofise, o laukuose ir pasveiksime nuo daugelio ligų. Gamtą buvo sudievinę ir mūsų protėviai, prisiminkime kaip atkakliai jie gynė savo tikėjimą. Aš net neabejoju kad viską ką darome prieš gamtą bumerangu grįš su kaupu.
Vartotojo avataras
Parašė xDMx
#194106 softice, esi labai teisi. Dievas=Visata=Gamta. Tai yra panteizmas. Bet tai neatsako į klausimą iš kur gamta atsirado. Gamta yra vienybė, vienas Dievo kūnas, o mes jame lastelės. Gamta tai Dievo manifestacija. Bet pats Dievas yra ne tik gamta bet ir tos gamtos principai ir priežastis - tai metafizika. Na bet toliau čia filosofų, matematikų ir fizikų reikalas :)
Jei esi pakankamai 'kieta' loginiam ir racionaliam mąstyme, tai skaityk Spinozos "Etika" ir Leibniz'o "Monadologija". Tai yra panteizmo filosofinė sistema.
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
OnDrugs rašė:O man atrodo, kad kiekvienas turi savo dievą.

Manau tiksliau būtų sakyti jog kiekvienas turi savitą dievo įvaizdį. Nes teiginys jog kiekvienas turi savo dievą suponuoja tai jog yra begalė dievų.

Beveik visos religijos (induizmas, budizmas, stoicizmas, gnosticizmas, kabala, sikhizmas, daoizmas...) kalba apie tą patį tik kitais būdais.

Ką turi omenyje jog dauguma religijų kalba apie tą patį?
Parašėnemoku
#210326 Gal kas netyčia turite kažkokios informacijos ar bent nutuokiate kur rasti straipsnį ar dar ką nors apie tai, kiek žmonių augę X tikėjimo šeimoje, auklėti pagal X religijos principus, ateityje pasirenka Y (bet kokią kitą) religiją ir savo šeimoj (su savo vaikais) Y religijos vertybes? Na, pvz kiek žmonių iš katalikiškų šeimų vėliau renkasi budizmą kaip pagrindinį tikėjimą?
Vartotojo avataras
Parašė the ending
insomnia rašė:
Ką turi omenyje jog dauguma religijų kalba apie tą patį?

manau,kad kiekvienas tikejimas skelbia kažka panasaus,meile,Dievo aukstinima,mastyma apie pomirtini gyvenima,seja geruma....
neleiciant satanizmo,visos religojos,pvz budizmas,induismas,kristuizmas,islamas,visos seja geri...tik kiekviena religija tai perteikia kitaip.bet svarbiausia yra tai,akd visos religijos turi bendra panasuma-Dieva...svarbiausia,kad tiki,ir juo pasikliuja,ir jis neliepia zudyt ar kersyt....
vienas kunigas man sake"Dievas visam pasauliui pranese apie save,Jis yra visur,tik tame 'visur' jis yra interpretuojamas,bet svarbiausi dalykai skleidžiami,o tai ir yra svarbiausia"

is tiesu dažnai yra taip,kad krikscionys sako,kad ju religija yra vienintele ir teisinga..bet tai kvaila,nes jie smerkia kitas religijas,patys nežinodama,kad galbut klysta ir pasikliauja visai kitokiu Dievu,negu jsi yra is tiesu...cia tik siaip :)
Vartotojo avataras
Parašė MERGYTE555
#211476 Sveiki.Esu naujoke jusu forume.Noreciau jums pasiulyti savo informacijos puslapi.Gal jums patiks ir jus susidomesyte.Gal ir padiskutuosite ar suteiksite kokios nors informacijos.
Tai bus grupe apie Dieva!
http://groups.google.com/group/mergyte841

http://groups.google.com/group/i-tykeji ... -viespatie

Su meile lauksiu jusu![/i] :flo
Vartotojo avataras
Parašė the ending
#211489 kaip supratau,cia dvi nuorodos i du skirtingus saitus? :kazokas

kalbant apie pirmaja nuoroda..jei saitas pavadintas 'Dievas' prie ko cia ten temos apie mesa,mc'donalda,kailius ir medu? :D :D
antra nuoroda dar puse velnio....
Vartotojo avataras
Parašė MERGYTE555
#211497 As dedu visa informacija kuri susijusi su Dievu taip pat ir su sveika gyvensena.Pati laikausi sveiko gyvenimo taip pat noriu ir su jumis pasidalinti ka zinau! :super