Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė Vitalija
#296801 O ka reiskia sapnuoti save esant vyru? Man kelis kartus teko taip. Ir ne siais laikais - o kazkur viduramziais, su sarvais, kazkokioj karinej stovykloj pries ar po musio...nu kazkokioj militarinej aplinkoj...Ir dar galvojau ,,cia dabar kas? as nebe moteris? kas cia per laikai? Velnias ir dar visi vyriski ,,atributai'' yra :bloga '' :achtung
Vartotojo avataras
Parašė Piko
Vitalija rašė:O ka reiskia sapnuoti save esant vyru? Man kelis kartus teko taip. Ir ne siais laikais - o kazkur viduramziais, su sarvais, kazkokioj karinej stovykloj pries ar po musio...nu kazkokioj militarinej aplinkoj...Ir dar galvojau ,,cia dabar kas? as nebe moteris? kas cia per laikai? Velnias ir dar visi vyriski ,,atributai'' yra :bloga '' :achtung

Tai yra dažni sapnai.
Tai aprašė austrų psichiatras Alfred Adler savo veikale ,,Apie nerviškajį charakterį" ir ,,Homoseksualumo problema". Jis manė, kad šiuos sapnus dažnai sapnuoja neurotiškos moterys dėl didelių reikalavimų kėlimo sau ir nesugebėjimo jų vykdyti.
Yra galimybė, kad jūsų keliamas reikalavimas sau yra ,,būti vyru", būti stipresne, galingesne, daugiau įtakos turėti kitiems, todėl sapnuojate save su vyriškaisiais ,,atributais". Galbūt iš didelių raikavimų kėlimo sau ir negalėjimo jų įvykdyti kyla problemos, o sapnas bando ,,prisibelsti" ir pasakyti, kad išties turite leisti sau kartais būti silpnai, nekelti per didelių reikalavimų, atsipalaiduoti.
Sapną galime siekti ir su šiuolaikine sicialine situacija - feministinės organizacijos kovoja už lygybę tarp vyrų ir moterų, vienodą algą dirbant vienodą darbą, bet tos lygybės kolkas neturime. Vyrai toliau uždirba daugiau, užima geresnius postus, turi daugiau galių. Todėl geriau yra būti vyru.
Ką manote jūs? ;flash
Vartotojo avataras
Parašė maingirdas
#296814 matosi ,kad Piko apie sapnus nusimano .Reikes ir paklausti . :super
Vartotojo avataras
Parašė Vitalija
#296825 Na taip - turiu feministes bruozu :) Ir daznai is tikro nenoriu pasirodyti silpna (ypac pries vyrus :bloga ).
Na taip - yra daug tiesos!

O as galvojau, kad del to jog per daug I istorija pasinesiau :) :achtung
Vartotojo avataras
Parašė Agni
grincas rašė:
Agni rašė:Kalbi nesąmones, vestuvės sakyčiau itin tiksli pranašystė, ką čia dar galima būtų labiau patikslinti? Ir išvis, jei tavęs tas nedomina, tai neik čia. Kas yra? sukilo noras tradiciškai lietuviškai pasidergt?

Statistikos nežinau bet manau jog apie 95% žemės gyventojų bent kartą buvo susituokę ar ketina tuoktis. Juk susirasti gyvenimo partnerį yra vienas iš pagrindinių žmogaus gyvenimo tikslų, tai kokia čia pranašystė jeigu visi žino, kad ji beveik 100% išsipildys? Čia tas pats kas jeigu aš išpranašaučiau, kad rytoj ryte atsikėlus tu kvėpuosi, kaip ir šiandien. Žinoma yra galimybė, kad per naktį tu mirsi nuo širdies smūgio ar dar ko, bet manau jog ši pranašystė išsipildys beveik kiekvienu atveju.

p.s Gal apsieinam be tokių komentarų, kaip "jei tai tavęs nedomina, tai eik iš čia", arba "ko čia iš vis sėdi, jei tuo netiki " ir pan. Tokie pasisakymai yra labai jau vaikiški ir šiek tiek įžeidžiantys. Perfrazuojant jie reiškia tai: Tavo nuomonė yra priešingai manąjai, aš nieko neturiu ką atsakyti į tavo argumentus, tai gal geriau eik iš čia nes tu mane nervuoji.

aš turėjau omenyje vestuves konkrečiam terminui. O kadangi aš čia šeimininkė, tai bus taip kaip pasakysiu, tema yra sapų analizei, o ne beprasmei diskusijai apie tai verta tuo tikėti ar ne. Taigi paprašyčiau čia jokiais kitais klausimais nesireikšti. Kitu atveju gausi įspėjimą, po to baną.
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#296848 O man įdomu, kodėl sapnuojami apokaliptinio pobūdžio sapnai? Labai dažnai tokius sapnuoju - pasaulio pabaigą dėl atominio sprogimo, milžiniško gaisro, pasaulinio karo ir t.t. Praktiškai tai ko gero beliko vieninteliu mano atsimenamu sapnu.
Parašė Kokosinė
#296850 Aš irgi panašius sapnuoju kaip Agni. Paskutinis sapnas buvo: naktis, kazkas kazkur kazka issove, buvo didelis sprogimas, zeme pavirto lava, ir as sau galvoju, nejaugi cia jau pasaulio pabaiga ir susitaikyt su mirtim? O siaip daznai budavo sapnuoju, kad ziuriu į dangų (realybėj tai dažnai darau) ir matau, kad lyg NSO, kartais raketos ar dar kažkas skleidžia garsus ir lyg šaudosi vienas su kitu, pabundu baisiausiai persigandusi...
Vartotojo avataras
Parašė maingirdas
#296856 Piko,kodel aš sapnuoju visus mirusius ,per sapnus aš su jais kalbu ,nes jie tada būna gyvi .Ir taip pastoviai ,visą giminę sapnuoju .Mes sapnuose nesipykstam ,gražiai pasikalbam. Aš jau esu vyresnio amžiaus ,galvoju ,gal mane kviečiasi ... :angel
Vartotojo avataras
Parašė Piko
Agni rašė:O man įdomu, kodėl sapnuojami apokaliptinio pobūdžio sapnai? Labai dažnai tokius sapnuoju - pasaulio pabaigą dėl atominio sprogimo, milžiniško gaisro, pasaulinio karo ir t.t. Praktiškai tai ko gero beliko vieninteliu mano atsimenamu sapnu.

Sapnuose labai svarbios yra emocijos - šiuo atveju ką jaučiate tuo metu, kai sapnuojate pasaulio pabaigą. Prėjusios dienos emocijos ir sapno emocijos dažnai gali būti siejamos, tos pačios.
Pvz. nerimo ir baimes kupimas sapnas apie pasaulio pabaigą galėtų sakyti, kad manote, jog šie jausmai (baimė ir nerimas) jus ,,prives" iki jūsų asmeninės pasaulio pabaigos, arba kitaip - jie labai trugdo jums gyventi. Ir galbūt prėjusi diena buvo kupina streso, baimių, nerimo, abejojote ar pajėgsite susitvarkyti su šiais jausmais.

Negalime pamiršti, kad svarbūs sapnuojant patiriami dirgikliai: vidiniai (skausmas, pilnos šlapimo pūslės dirginimas) arba išoriniai ( triukšmas namie ar už lango). Pvz esant audrai ir griaudžiant yra įprasta sapnuoti karą, šūvius. Tokie sapnai pasitaiko labai dažnai ir nemanau, kad juose gali būti kažkokios informacijos :)
Vartotojo avataras
Parašė Piko
maingirdas rašė:Piko,kodel aš sapnuoju visus mirusius ,per sapnus aš su jais kalbu ,nes jie tada būna gyvi .Ir taip pastoviai ,visą giminę sapnuoju .Mes sapnuose nesipykstam ,gražiai pasikalbam. Aš jau esu vyresnio amžiaus ,galvoju ,gal mane kviečiasi ... :angel

Tokie sapnai yra gedėjimo proceso dalis, kartais juos sapnuojame kai negalime galutinai susitaikyti su mirtimi, netektimi, kartais per savo veiklą darbą stengiamės išsaugoti ryšį su mirusiaisiais ( pvz tęsiame jų pradėtus darbus). Su juo galutinai neišiskiriame, toliau palaikome ryšį. Laikui bėgant keičiasi kalba su mirusiuoju, po truputį susitaikoma su jo netektimi, suprantame, kad gyvenimas pasikeitė.
Paskutinis gedėjimo etapas yra naujo santykio su savimi ir pasauliu atradimas. Vis dar būna momentų, kai verkiame, liūdime, bet grįžta stabilumas, energija, gebėjimas džiaugtis. Vėl atrandame gyvenimo prasmę. Tada miręs asmuo tampa ,,vidine figūra", mūsų vidinio pasaulio dalimi. Taip mes išlaikome ryšį ir kartu ,,paleidžiame" mirusį.
Prie gedėjimo grįžtame per mirusiojo metų sukaktis, metines, galime net nepastebėti ir nesusieti liūdesio su datomis, bet jos yra svarbios.

Taigi turbūt pati jaučiate ar jūsų gedėjimo procesas jūsų neįklampina į pastovų liūdesį, sielvartą, depresiją ir ar jums sekasia atsisveikinti su mirusiais.

Liūdna yra gridėti, kad galvojate, jog jus ,,kviečiasi". Ar tai labiau tikėjimo ir prasmės ieškojimo klausimai ar apatija, noro gyventi nebūvimas? :dream:
Parašėnemoku
#296914 Neseniai sapnavau, kad nuejau i savo buto balkona (gyvenu aukstai) ir pamaciau, kad mano suo uzlipes ant tureklu. Kelis kartus sapnavau, kad mano iguana ant tureklo. Norejau begt i balkona ji isgelbet, bet kazkas tarpdury uzstojo kelia (manau, kad ten buvo mano vaikinas, bet nesu tikra). Suo iskrito pro balkona, apie 15 metru toliau nuo namo. Man pasirode, kad jis dar gyvas, todel begau laiptais i lauka, bet laiptai buvo kazkokie keisti, jais buvo sunku lipti, nes kai kur jie baigdavosi ir nezinojau kaip jais nulipti. Kai kur visai buvo isnyke laiptai, aukstus viena nuo kito skyre tik tuscia erdve be laiptu.

Ka tai galetu reiksti?
Vartotojo avataras
Parašė Agni
Piko rašė:
Agni rašė:O man įdomu, kodėl sapnuojami apokaliptinio pobūdžio sapnai? Labai dažnai tokius sapnuoju - pasaulio pabaigą dėl atominio sprogimo, milžiniško gaisro, pasaulinio karo ir t.t. Praktiškai tai ko gero beliko vieninteliu mano atsimenamu sapnu.

Sapnuose labai svarbios yra emocijos - šiuo atveju ką jaučiate tuo metu, kai sapnuojate pasaulio pabaigą. Prėjusios dienos emocijos ir sapno emocijos dažnai gali būti siejamos, tos pačios.
Pvz. nerimo ir baimes kupimas sapnas apie pasaulio pabaigą galėtų sakyti, kad manote, jog šie jausmai (baimė ir nerimas) jus ,,prives" iki jūsų asmeninės pasaulio pabaigos, arba kitaip - jie labai trugdo jums gyventi. Ir galbūt prėjusi diena buvo kupina streso, baimių, nerimo, abejojote ar pajėgsite susitvarkyti su šiais jausmais.

Negalime pamiršti, kad svarbūs sapnuojant patiriami dirgikliai: vidiniai (skausmas, pilnos šlapimo pūslės dirginimas) arba išoriniai ( triukšmas namie ar už lango). Pvz esant audrai ir griaudžiant yra įprasta sapnuoti karą, šūvius. Tokie sapnai pasitaiko labai dažnai ir nemanau, kad juose gali būti kažkokios informacijos :)

o aš manau, kad jie gali būti susiję su praeities įvykiais. daug metų aš sapnuodavau, kad mane vejasi žmogus, pagauna ir kankina, galiu pasakyt, kad tai prilygdavo rafinuotam siaubo filmui, ilgainiui aš bijodavau eit miegoti, nes jau kiekvieną naktį sapnuodavau. Po to kai pradėjau sveikti, sapnai pasikeitė, tiksliau juos pakeitė apokalipsiniai. Aš manau todėl, kad taip išsikrauna mano psichika. Ryte aš jaučiu emocinį palengvėjimą, sapnuodama tiesiog gyvenu, vyksta labai daug įvykių, nejaučiu baimės ar neigiamų emocijų. Realybėje mano gyvenimas labai uždaras ir be jokio veiksmo - darbas kompiuteriu 10 -12 valandų, po to vaikai, maisto gaminimas, namų ruoša. Viskas. Todėl, manau, kad protui, psichikai ar pan. reikia aštresnių pojūčių, kas ir pasireiškia miego metu. Bet čia tik mano nuomonė, galiu ir klysti :)
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#296941 Piko, man įdomu, ką manote apie sąmoningą sapnavimą?
Vartotojo avataras
Parašė Piko
Agni rašė:Piko, man įdomu, ką manote apie sąmoningą sapnavimą?

Sąmoningas sapnavimas yra miego laboratorijų tyrimų objektas. Nuo nesąmoningo skiriasi kitų smegenų sričių veiklos aktyvumu (galima nustatyti elektroencefalograma). Manoma, kad liucidiniai sapnai yra susijęs su REM( greitų akių judesių) miego fazės metu.
Viena miego fazė nebūtinai yra priešinga kitai miego fazei (pvz REM miego fazė ne REM miego fazei), nes kliniškai tai atsispindi tokių būklių kaip narkolepsija, miego paralyžiaus, lunatikavimas, naktinis siaubas, sąmoningas sapnavimas metu.
Manoma, kad šios išvardintos būklės gali turėti sąsajų su būklėmis, kurių metu sutrinka realybės suvokimas: autizmas, šizofrenija, degeneracinės smegenų ligos (pvz. Alzheimerio liga).
Sąmoningo sapnavimo tobulinimo technikos yra naudingos, norint išvengti košmarų, nes tada gebame kada norime pabusti iš nemalonaus sapno.
Galime išmokti valdyti ne tik savo kūno organų veiklą, emocijas, bet ir savo sapnus. :dance
Vartotojo avataras
Parašė Piko
nemoku rašė:Neseniai sapnavau, kad nuejau i savo buto balkona (gyvenu aukstai) ir pamaciau, kad mano suo uzlipes ant tureklu. Kelis kartus sapnavau, kad mano iguana ant tureklo. Norejau begt i balkona ji isgelbet, bet kazkas tarpdury uzstojo kelia (manau, kad ten buvo mano vaikinas, bet nesu tikra). Suo iskrito pro balkona, apie 15 metru toliau nuo namo. Man pasirode, kad jis dar gyvas, todel begau laiptais i lauka, bet laiptai buvo kazkokie keisti, jais buvo sunku lipti, nes kai kur jie baigdavosi ir nezinojau kaip jais nulipti. Kai kur visai buvo isnyke laiptai, aukstus viena nuo kito skyre tik tuscia erdve be laiptu.

Ka tai galetu reiksti?

Manau, kad šiame sapne yra nemažai simbolių, kurių prasmė tik jums vienai yra žinoma.
Gal lipinas į viršų yra jūsų gyvenimo ,,pakylimas", esate namie- ten kur ir turite būti, jūs turėtumėte būti rami, bet susiduriate su gyvenimo realybe, kuri nelabai džiugina - nesaugus jūsų gyvūnas - iguana. Iguana galbūt atspindinti kažkokią jūsų pačio asmenybės pusę ( šaltumą, ramuma, lėtumą, vyriškumą, draugiškumą, intelektualumą , jūs pati labiau žinote, kas būdinga jūsų gyvūnui ir kuo jis į jus panašus, o kad panašus tai neabejotina).
Kodėl jūsų vaikinas jums neleidžia kažko daryti, žinote tik jūs pati. Ar jis stengiasi apsaugoti jus nuo kažkokios savo pačios asmenybės dalies, kurią simbolizuoja iguana? Ar jis neleidžia susidurti su realybe?
Kaip išėjo, kad iguana buvo nesaugi, o iškrito tai šuo? Kokią jūsų dalį turi šuo? Kuo jūs į jį panaši?
Lipinas žemyn laiptais galbūt yra sekanti depresija patyrus netektį (simboliškai praradus šunį, kažkokią savo paties dalį ). Laiptai keisti- ne visi iš jų baigiasi, gal tai nerimas susidūrus su sunkumais, depresija. Abejonės ar pavyks įveikti ją, išeiti į dienos šviesą ir susitaikyti su realybe, galimu praradimu.