Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė Agni
#31800 viskas yra todėl, kad manyje kažkoks nesveikas kaltės jausmas. žinau, kad vos tik padarysiu nors ką, kas įskaudins tegu ir patį didžiausią niekšą, paskęstų juodoj nevilty. negaliu gyvent kol tas žmogus man neatleidžia, ir kuo ilgiau neatleidžia, tuo didesnė kaltė mane slegia. o dabar po kažkurio laiko pradėjau pykt. pastebėjau, kad žmonės puikiai supranta jog manim galima naudotis ir manipuliuoti.
aišku, iš kitos pusės, geri darbai grižta. ir galiu pasakyti, kad tikrai už tai, ką esu padariusi dėl kitų, esu gavusi pakankamai didelį atlygį (kalbu apie tikrai nuoširdžius darbus, kuriuos dariau, tik todėl, kad juos padaryt, o ne kad pasiekt kokią tai naudą).
bet dabar išgyvenu tarsi kokią tai krizę, kai pamatau savo artimųjų nusiimtas kaukes ir kas slypi po jomis. ir tada galvoju, viešpatie kaip aš galėjau būt tokia akla ir apie tokį vilką galvot, kad tai švelnus ėriukas...
Parašė Praeive
#31814 Agni, o tu pati-vilkas ar ėriukas? : )
Man atrodo, kad tai tik krašutinumai-žmonės yra ir tai, ir tai.
Mes/kiti labai retai elgiasi sąmoningai blogai/skaudindami kitą, dažniau juk taip vyksta iš nežinojimo/nesąmoningumo ar tai skirtingos sielos brandos, žmonės dažniausiai sprendžia savo pačių uždavinius ir gydosi savo žaizdas nei yra vilkai.
O kodėl tu nori skaudinti tą kad ir didžiausią niekšą? Gal tau jau nebetinka toks įprastas mūsų pasaulyje-akis už akį? Gal viduje norisi surasti kitokių reagavimo būdų, nujauti, kad jų yra ir kad juos galėtum pasirinkti. Tai tik mano patirtis....
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#31815 aš nieko nenoriu skaudinti. neteisingai supratai. bet kartais mūsų poelgiai, net jeigu jie ir yra teisingi, skaudina kitus.

kas aš ir man pačiai paslaptis.
Parašė Praeive
#31843 Žinau apie ką kalbi-teisingi poelgiai, kurie skaudina kitus. Tačiau-atvirumu, šiluma, ketinimu-galima ir reikia tai labai sušvelninti ir išlyginti, nes jei tikrai žinai ką turi daryti-tavo ir atsakomybė didesnė.
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#31845 tik tiek, kad dažnai būna taip, jog peržengi save dėl kito žmogaus gerovės ir po truputi žmonės pradeda tuo naudotis...
Parašė autodafe
#31847 Dėl kitų pamiršti save. Todėl pyktis natūralus, atsakantis į situaciją. Niekas negali būti svarbiau už tave pačią.
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#31849 manau, kad gali. bent jau šiuo metu man vaikas svarbiau negu aš pati. šito net lygint negaliu.
Parašė autodafe
#31851 Apie vaiką net nekalbu. Turiu omeny kitus, jau suaugusius, žmones, kurie patys gali pastovėti už save.
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
Agni rašė:manau, kad gali. bent jau šiuo metu man vaikas svarbiau negu aš pati. šito net lygint negaliu.

Mes visi darom tokias pacias klaidas...
Musu vaikai - jie tik ateina per mus, bet mums jie nepriklauso.Tai begalo svarbus momentas musu susivokime.
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
Agni rašė: nieko nenoriu skaudinti. neteisingai supratai. bet kartais mūsų poelgiai, net jeigu jie ir yra teisingi, skaudina kitus.

kas aš ir man pačiai paslaptis.

O tu pati esi kas - ar niekas? Juk skauda labiausiai tai tau.Pataisyk jei as klystu.Tai pirmiausia.
Antra - kas apsprendzia teisingas ar ne teisingas poelgis?
Trecia - skaudinam ne mes.Zmones renkasi buti iskaudinti

Mes esam emociju kamuoliai.Emocijos simboliskai kalbant yra kaip vanduo.Kartais banguojantis, kartais ramus, kartais tekantis galingomis srovemis per akmenis.Tad bet kuriuo atveju, protingas zmogus, matydamas povandeninius akmenis, nerizikuos bristi.Palauks kol vandenys nuslugs.O ego valdomas asmuo, puls kaip be galvos i situacija , prasiskels pakausi, issisuks koja ir islipes apsauks kita, jog tas jo neperspejo apie pavojus tokiame vandenyje

Dabar atejo i galva geras pavyzdys.Kazkurioje temoje tu atsakei kazkuriam is forumo dalyviu - kad gal geriau neiti i si skyriu, nes cia ezoterika, nera pasirengimo ar tiesiog skiriasi paziuros, ir "konfliktas" nurimo, konfliktas parasiau kabutese samoningai, nes as jauciausi tvirtai savo pozicijoje ir kalbejau tik tiek, kiek esu isgyvenusi ar patyrusi.
Manau jog skaudziausia ir pavojingiausia tada, kai situacija suvedama i asmeniskumus:)
Vartotojo avataras
Parašė Marko-7
#34423 Pyktis
Paskutinį kartą redagavo Marko-7 2008 03 21, 23:23. Iš viso redaguota 1 kartą.
Vartotojo avataras
Parašė LinaS
#34425 O koks tikslas pykti ant saves ir saves gailetis? Ka tai duoda?
Mane cia nuvede neseniai pas vaikus kurie serga kraujo veziu sunkia stadija ir jiems nera sansu isgyventi bet jie zaidzia jie linksmi jie kalba ir t.t. supratau tada kad jiems is tikro yra blogai o musu bedos labai mazos nuo tos dieno keista, bet man nebuvo bloga... offtopic
Vartotojo avataras
Parašė Marko-7
LinaS rašė:O koks tikslas pykti ant saves ir saves gailetis? Ka tai duoda?
Mane cia nuvede neseniai pas vaikus kurie serga kraujo veziu sunkia stadija ir jiems nera sansu isgyventi bet jie zaidzia jie linksmi jie kalba ir t.t. supratau tada kad jiems is tikro yra blogai o musu bedos labai mazos nuo tos dieno keista, bet man nebuvo bloga... offtopic

tada žmogus degraduoja ,kai pradeda savęs gailėtis, (čia tik mano nuomonė)
Parašė autumn
LinaS rašė:O koks tikslas pykti ant saves ir saves gailetis? Ka tai duoda?

Gerai, kai svetimos nelaimės taip veikia.
Nes man nusispjaut, kad Afrikoj vaikams blogai, kad mano kursiokė turi dėl daugiau dalykų liūdėt ar kad kažkam dabar labai liūūūdna. Net ir susidūrus su tokiais dalykais, kaip va tu, įspūdis man lieka labai trumpam. Visas tas "dammit, kaip aš anksčiau to nesupratau, man nėra dėl ko liūdėt, aš viską pakeisiu, aš gyvensiu laiminga" praeina per kelias valandas, jei ne greičiau.
Kiekvienam savo bėdos didžiausios.
Vartotojo avataras
Parašė AUmba
Auksinezuvele rašė: Dabar atejo i galva geras pavyzdys.Kazkurioje temoje tu atsakei kazkuriam is forumo dalyviu - kad gal geriau neiti i si skyriu, nes cia ezoterika, nera pasirengimo ar tiesiog skiriasi paziuros, ir "konfliktas" nurimo, konfliktas parasiau kabutese samoningai, nes as jauciausi tvirtai savo pozicijoje ir kalbejau tik tiek, kiek esu isgyvenusi ar patyrusi.
Manau jog skaudziausia ir pavojingiausia tada, kai situacija suvedama i asmeniskumus:)

Paveikslėlis Ponia silke, Ar ne pernelyg įsijautėte? Paveikslėlis Paveikslėlis
Diskusija yra diskusija, kai vienas iš dalyvių neįsijaučia į visažinio mokytojo rolę. beveik pono dievo. kitu atveju aišku virsta "konfliktu".
Neinu paprastai čia, nes nesirengiu gelbėti badaujančių Afrikos vaikų Paveikslėlis