Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė Morpheus
#211555 Babaju burgeriai, McDonald ir CocaCola vienintelis man likes dziagsmas po to kai tipo meciau rukyti. Nei uz ka ju neatsisakyciau :super
Vartotojo avataras
Parašė MERGYTE555
#211575 Kekvienas turi savo pasirinkima! :super
Vartotojo avataras
Parašė Morpheus
#211654 Nepagalvokit jog isdirnejau, taciau siandien dievas yra :)))

Kaip bus ryt, parasysiu rytoj vakare :achtung
Vartotojo avataras
Parašė MERGYTE555
#211660 LINKIU TAU DIEVA TURETI VISADA SAVO SIRDI! :da
Parašė 2R
#232845 Kaip? Išsirinkti religiją, lankytis kulto vietoje, skaityti raštą, bendrauti ir bandyti suprasti tikinčiuosius ar kitaip pakutenti ant "padebesies sėdintį senuką". Kol dašus. Bent jau taip manau. Pats Dievu tikiu, bet neesu religingas.
ParašėKatastrofa
#232854 Aš esu agnostikė.
Parašė mariusss
2R rašė:Kaip? Išsirinkti religiją, lankytis kulto vietoje, skaityti raštą, bendrauti ir bandyti suprasti tikinčiuosius ar kitaip pakutenti ant "padebesies sėdintį senuką". Kol dašus. Bent jau taip manau. Pats Dievu tikiu, bet neesu religingas.

Sveikas, pirmiausia bandyk domėtis filosofija, vėliau suprasi religija. Neskubėk. Neforsuok savęs. Viskas ateina su laiku, ir su tavo pažinimu. Šiuo atvėju, nenorėk įtikėti per kelias minutes, tačiau eik ta linkme.

Sekmės
Vartotojo avataras
Parašė Mellisa
#245378 Sutinku, mariuss, as ilgai ejau...

Paveikslėlis
Vartotojo avataras
Parašė Mints
#247998 Įsiterpsiu į šią įdomią diskusiją.

Mormono Knyga yra raštai senovės tautos kilusios iš Izraelio, ir iškeliavusios ieškoti naujos Pažadėtosios žemės maždaug 600 m. prieš Kristų. Pamenat Biblijoje yra vieta, kai Kristus sako savo apaštalams "turiu ir kitų avių ne iš šios kaimenės..."

Na bet ne apie tai esmė. Ten yra viena vieta, kur toks pranašas pasakoja vargšams kurie visą gyvenimą nebuvo įleidžiami į sinagogas dėl savo skurdumo ir jie norėjo tikėti, bet nežinojo nuo ko pradėti. Labai panašu į šios temos diskusijų pradžią.

Tai va, ten tikėjmas prilyginamas sėklai. Jūs esate dirva, bet dar nežinote ar ta tikėjimo sėkla gera ar bloga. Bet niekada nesužinosite jei nepamėginsite ją pasodinti ir pamatyti ar iš jos kažkas auga ir ar tas augalas geras. Taigi mano supratimu "aplamai" savarankiškai tikėti neįmanoma (nebent būtum pranašu), jei neatsigręži į kokios nors bendruomenės mokymus. Dar netnežinant ar jau tiki ar dar ne, galima priimti nuostatą "tarkim jie yra teisūs" ir pabūti šalia jų, mokytis su jais apie Dievą, melstis kaip moko jie ir tai bus tarsi šios pasodintos sėklos laistymas (kas jie bebūtų, Katalikai, kitos krikščioniškos atšakos tikintieji...) ir žiūrėti ar ta "sėkla", kurią sodina jie, auga.

Va ištraua iš knygos: http://dl.dropbox.com/u/15178737/LDS/saints-lt-public/Alma-apie-tikejima.png

Labai brukti nenoriu, bet Mormono knyga yra nemokama ir ją galima užsakyti ir gauti be kažkokių įsipareigojimų ar mokesčio: http://saints.lt/mormono-knyga/ Bent jau man ji tikra atgaiva sielai. Na ir Biblija, be abejo, ypač patarlių knyga, kažkodėl labai padeda.

:relax:
Parašė mariusss
Mints rašė:...Labai brukti nenoriu, bet Mormono knyga yra nemokama ir ją galima užsakyti ir gauti be kažkokių įsipareigojimų ar mokesčio: http://saints.lt/mormono-knyga/ Bent jau man ji tikra atgaiva sielai. Na ir Biblija, be abejo, ypač patarlių knyga, kažkodėl labai padeda.

Aš labai norėčiau gauti Biblija, tačiau nenoriu jiems duoti savo adreso, nes paskui eis ir eis.
Ką man daryti?
Vartotojo avataras
Parašė Mellisa
mariusss rašė:
Mints rašė:...Labai brukti nenoriu, bet Mormono knyga yra nemokama ir ją galima užsakyti ir gauti be kažkokių įsipareigojimų ar mokesčio: http://saints.lt/mormono-knyga/ Bent jau man ji tikra atgaiva sielai. Na ir Biblija, be abejo, ypač patarlių knyga, kažkodėl labai padeda.

Aš labai norėčiau gauti Biblija, tačiau nenoriu jiems duoti savo adreso, nes paskui eis ir eis.
Ką man daryti?

Tu Kaune? Lietuviskai? Ir nori butent pilnos?
Parašė mariusss
#248099 Taip aš Kunietis, norėčiau lietuviškos Biblijos, tiesiog norėčiau pasigilinti Biblijų skirtumus.
Vartotojo avataras
Parašė Mellisa
#248103 Siaip inete yra Biblija.
Vartotojo avataras
Parašė Vitalija
#248109 Knigynuose ir religines tematikos parduotuvese ju pilna.
Parašė neturiuvardo
#250890 Mormonai yra prikibę ir Vilniuj ir užsieny. Kažkodėl jie mėgsta lietingais vakarais šlaistytis, su šlapiais plaukais atrodantys kaip vargšai. O kai jau duodi savo numerį tai šakės. :D