Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė Stewie
intentions rašė:O jus viena sakini is konteksto istraukiat ir jau putotis pradedat? As siaip apie vetybes snekejau, o ne kazka su kazkuo tapatinau.
O jusu vaikui auklejimo perteklius negresia, galite nepergyventi, jei kitokia zmogaus nuomone diskusijoje jus puolate vadinti pievom ir marazmais :achtung

Šiaip aš diskutuoti mėgstu, o ne putotis :D , nuomonė turi būti logiškai pagrysta , taip iš konteksto ištraukiau , užkabino ir ištraukiau, kas tame blogai?
Vartotojo avataras
Parašė mumu
#275650 Hari, labai geros nuorodos, skaitau, ten beveik viskas, ką noriu pasakyti.
Parašė Haris
#275658 :lakstau as dar tik pradedu mokintis logikos pradmenu, ir mokslinio skepticizmo... jeigu kur suklysiu, tai pataisykit..nes savamokslis :bloga :aciu :flo
Vartotojo avataras
Parašė Būsena
#275677 Nepriskiriu savęs prie tikinčių-greičiau prie abejojančių.
Tačiau turiu draugę, kuri labai tiki ir tas tikėjimas-labai tvirta atrama jos gyvenime. Be jos kažin ar ištvertų vienatvę, konfliktus darbe ir pan.
Tai jos ramstis. Kito ramstis yra šeima. Kito draugai ar tam tikra filosofija.
Kiek pastebėjau, gyvenimo sunkumus lengviau ištveria tie, kurie kažkuo tiki, kažką vertina, kažkuo remiasi.

Vienu tarpu buvau apsvaigus nuo psichologijos kaip mokslo-atrodė, kad jos pagalba galima viską išspręsti. Deja egzistuoja dar ir egzistenciniai, būties klausimai, į kuriuos nėra ir manau nebus vieno teisingo atsakymo.

Man iš esmės nesvarbu ar žmogus tiki šeimos svarba, ar mokslu, ar Dievu, ar likimu, ar pašaukimu-svarbu, kad tai padeda jam gyventi.
Vartotojo avataras
Parašė grincas
Būsena rašė:Vienu tarpu buvau apsvaigus nuo psichologijos kaip mokslo-atrodė, kad jos pagalba galima viską išspręsti. Deja egzistuoja dar ir egzistenciniai, būties klausimai, į kuriuos nėra ir manau nebus vieno teisingo atsakymo.

Į kiekviena klausimą yra atsakymas, tik mes jų nežinom. O kas liečia tokius egzistencinius klausimus yra mokslas filosofija, labai pagilina žinias tokių dalykų. Ir kol kas man jos užtenka, ir nereikia teologijos :)
Vartotojo avataras
Parašė Būsena
#275703 Filosofija mano požiūriu labiau teorinis mokslas. O nuo teorijos iki realybės-kartais kaip iki mėnulio. Bet jeigu tau tai tinka ir patinka-puiku.
Vartotojo avataras
Parašė grincas
#275709 Tikriausiai norėjai pasakyti kad teorija ir praktika labai skiriasi. Nes realybė yra tai kur kažkas(pvz.: teorija ir praktika) tikrai egzistuoja. Sutinku kad filosofija yra teorinis mokslas, ne taip kaip teologija, kur ten viskas konkrečiai ir aiškiai išdėstyta kaip gyventi ir kaip elgtis. Tačiau norint prisikasti arčiau tiesos jos žinojimas yra neišvengiamas :)
Parašė Haris
#275728 Vienu tarpu buvau apsvaigus nuo psichologijos kaip mokslo-atrodė, kad jos pagalba galima viską išspręsti. Deja egzistuoja dar ir egzistenciniai, būties klausimai, į kuriuos nėra ir manau nebus vieno teisingo atsakymo.
isivaizduok, kad mums chirurginiu budu, o veliau ir keliais chemoterapijos kursais pasalintas antgamtinio mastymo modulis. todel mums, ieskant atsakymu i kazkokius egzistencinius klausimus, jokie antgamtiski reiskiniai - dievas, pomirtinis gyvenimas, dvasios ar dar kas nors - neiskyla nei kaip butinybe, nei kaip galimybe. i savo ir sau uzduotus egzistencinius klausimus mes atsakome patys, ir turbut kiekvienam skirti atsakymai yra labai individualus
:heart :))) :bloga =)
Vartotojo avataras
Parašė grincas
Haris rašė:isivaizduok, kad mums chirurginiu budu, o veliau ir keliais chemoterapijos kursais pasalintas antgamtinio mastymo modulis. todel mums, ieskant atsakymu i kazkokius egzistencinius klausimus, jokie antgamtiski reiskiniai - dievas, pomirtinis gyvenimas, dvasios ar dar kas nors - neiskyla nei kaip butinybe, nei kaip galimybe. i savo ir sau uzduotus egzistencinius klausimus mes atsakome patys, ir turbut kiekvienam skirti atsakymai yra labai individualus

Šiaip tai nebūtina nieko šalinti, jei nori negalvoti apie tokius dalykus, ir dabar tai nėra būtinybė, kas nori tas pamasto, kas nenori tas nemasto :) Bet jei taip ir atsitiktų ir nebegalėtume mąstyti apie tokius klausims, tai jie neišnyktų. Klausimas "Kodėl mes gyvename" jis būtų ir be mūsų suvokimo, ir problemos tai neišspręstų. O kas liečia atsakymus tai sutinku, kiekvienas atsakome kaip galvojame, tik skirtumas yra šių atsakymų teisingume, nes yra tik vienas teisingas atsakymas, tačiau spėjimų yra tiek kiek ir žmonių.
Vartotojo avataras
Parašė Būsena
#275790 Grinčai-gal logikos uždaviniuose ir yra vienas teisingas atsakymas. Bet gyvenimo situacijose, santykiuose, problemų sprendime-taip nebūna.

Nes tai, kas teisinga, nuostabu ir gera man-gali kenkti tau.
Parašė Haris
#275822 prie temos, apie religija...Bažnyčia homoseksualumą gydo maldomis :bloga :aciu idomu, jei baznyciai nepavyks si programa, ir visi joje dalyvave gejai vis tik liks gejais, ar bus atlyginti nuostoliai, kas atsakys uz neveiksnuma ir kas prisiims atsakomybe, kad suklydo? si programa tai bus puikiausias irodymas, kaip baznycia, eilini syki, suklydo, ir jos dogmos tera pezalai, kuriais tiki tie, kas nesugeba pats racionaliai mastyti
Vartotojo avataras
Parašė Paukstis
Haris rašė:prie temos, apie religija...(...) jos dogmos tera pezalai, kuriais tiki tie, kas nesugeba pats racionaliai mastyti

Eilini Hari, tu ne ten pataikei. :achtung Pažiūrėk, kaip tema vadinas: "Ar Dievas išgirsta?''. O apie religiją blevyzgauk čia:

"Jūsų santykis su religija"

http://www.depresijosklubas.lt/forumas/ ... .php?t=620
Paskutinį kartą redagavo Paukstis 2012 09 14, 13:14. Iš viso redaguota 1 kartą.
Parašė Haris
#275826 Šiaip tai nebūtina nieko šalinti, jei nori negalvoti apie tokius dalykus, ir dabar tai nėra būtinybė, kas nori tas pamasto, kas nenori tas nemasto :) Bet jei taip ir atsitiktų ir nebegalėtume mąstyti apie tokius klausims, tai jie neišnyktų . Klausimas "Kodėl mes gyvename" jis būtų ir be mūsų suvokimo, ir problemos tai neišspręstų. O kas liečia atsakymus tai sutinku, kiekvienas atsakome kaip galvojame, tik skirtumas yra šių atsakymų teisingume, nes yra tik vienas teisingas atsakymas, tačiau spėjimų yra tiek kiek ir žmonių.[/quote]o kas butent nutinka, kai ignoruojamas tas antgamtinis faktorius? is mano asmeninės patirties - absoliuciai nieko.
Vartotojo avataras
Parašė grincas
#275828 Maldų neveiksmingumas jau senai buvo įrodytas eksperimentais. Tai nedėčiau didelių vilčių, kad visuomenė taps laisva nuo homoseksualų :)
Vartotojo avataras
Parašė Vitalija
#275829 ..prie ko cia sioj temoj homoseksualai... :bloga