Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė the ending
#219076 maumuo sake,kad inkvizicija nenužude nei vieno ateisto,o ne eretiko ;)
eretikas taip apt tiki ir vadovaujasi Biblija,tik ne taip,kaip visa visuomene.viduramžiais buvo labai išplautos smegenys žmonems,buvo pasidengta Kristaus vardu,tie akrai ri t.t. labai valde žmones.eretikai ir buvo tie,kurie išdriso tam pasipriešint,bet jie tikejo.jie nebuvo ateistai.tiesiog jie tikejp kitaip,bet tuo paciu dalyku.tiesiog visuramziais ju mastymas buvo labai enpalankus zmoniu valdyme,del to tos inkvizicijos ir prasidejo.sutinku su maumuo,kad inkvizicijoj nebuvo nukankintas nei vienas ateistas.
dabartinę antipatiją krikščionims suformavo tie kryžiaus žygiai ir viduramžio santvarka.bet nežinau,koks dabartinis krikščionis galetu tai palaikyt??tai tebuvo popiežiaus nroas dominuot ir kaupti turtus.ir jie tikrai entikejo taip,kaip turejo tiketi.jie tikejo pažodžiui.(čia konkrečiai apie ta zmoniu valdymą viduramžiais)
o kalbant apie kryžiaus žygius,jie norejo atgauti Jeruzale,bet to apsekoje zude ir plete savo ribas.nors Dekaloge sakoma nežudyk,vadinasi jie patys sau preštarauja.
daugumoje kaimų ir miesteliu liko tas davatkiškumas,kuris pasilikes prei sovietiniu zmoniu.bet dabar,jei pažiūreti i jaunimo bendruomenes yra 0.1 % davatkų tarp jų.yra dirbama su vaikais.kaip Morpheus paminejo Anglikonus,kad su arbatyte ir sausainiais dirba suv aikais ir t.t. to yra ir katalikybej.
as pastebejau,kad cia kritikuojama pati krikscionybe,o tai anglikonai lygtais ne krikscionys? :achtung
ir man rodos,kad tas žmonių priešinimasis ir netoleravimas krikscionybes yra ne del pacios krikscionybes,o vien del pasipriesinimo aukstesniajai jegai ri nenorejimo zinot,kad jus galbūt kasnors valdo.juk jei Lietuvoje ir aplamai Europoje butu islamas,jus sakytumete ta pati,ka dabar sakote apie krikscionybe.
ar žinote kodel musulmonai rengia teroro aktus?nes uz kitatikio nuzudyma jiems zadamas rojus.nors ta,jus jau turetumet zinot.nors pats koranas buvo rasytas,kaip meiles knyga,nors joje daug preispriesu,kaip ir Biblijoj.
kiekviena religija turi savo pliusus ir minusus.
bet nereiketu painioti religijos ir tikejimo.juk tikint nera butina išpažinti kažkokia viena religija,nes kiekvienas tikintis remiasi kažkokia religija,bet kai nera to tikejimo,yra leidžiama visiskai save valdyt religijai,taip ir atsiranda davatkiškumas.
Vartotojo avataras
Parašė Apsižiok
dabartinę antipatiją krikščionims suformavo tie kryžiaus žygiai ir viduramžio santvarka.bet nežinau,koks dabartinis krikščionis galetu tai palaikyt??tai tebuvo popiežiaus nroas dominuot ir kaupti turtus.ir jie tikrai entikejo taip,kaip turejo tiketi.jie tikejo pažodžiui.(čia konkrečiai apie ta zmoniu valdymą viduramžiais)

Va čia aš nesutinku. Manoji antipatija grįsta kvailu konservatoriškumu ir, mano galva, nepagrįstomis taisyklėmis, kurios visiškai paneigia žmogaus laisvumo idėją. Taip pat, aukštųjų bažnyčios galvų materialistiškumu. Absurdiškomis pasakomis apie tokius magus,kaip Jėzus Kristus. Fantastinėmis istorijomis apie rojų ir t.t.
Mano nuomone, religija/tikėjimas (tapatinu šias dvi sąvokas todėl, kad jos turi bendrų taškų) vienas iš būdų apsaugoti trapią mūsų sąmonę nuo mirties suvokimo, didelių sąžinės priekaištų ir kitų negandų.

P.s. Religiją ir tikėjimą tapatinu todėl, kad tiek vienu, tiek kitu atveju žmonės pripažįsta aukštesniosios jėgos egzistavimą. Tai, manau, yra vienas didžiausių panašumų.
Vartotojo avataras
Parašė Stewie
the ending rašė:maumuo sake,kad inkvizicija nenužude nei vieno ateisto,o ne eretiko ;)
eretikas taip apt tiki ir vadovaujasi Biblija,tik ne taip,kaip visa visuomene.viduramžiais buvo labai išplautos smegenys žmonems,buvo pasidengta Kristaus vardu,tie akrai ri t.t. labai valde žmones.eretikai ir buvo tie,kurie išdriso tam pasipriešint,bet jie tikejo.jie nebuvo ateistai.tiesiog jie tikejp kitaip,bet tuo paciu dalyku.tiesiog visuramziais ju mastymas buvo labai enpalankus zmoniu valdyme,del to tos inkvizicijos ir prasidejo.sutinku su maumuo,kad inkvizicijoj nebuvo nukankintas nei vienas ateistas.
o kalbant apie kryžiaus žygius,jie norejo atgauti Jeruzale,bet to apsekoje zude ir plete savo ribas.nors Dekaloge sakoma nežudyk,vadinasi jie patys sau preštarauja.
daugumoje kaimų ir miesteliu liko tas davatkiškumas,kuris pasilikes prei sovietiniu zmoniu.bet dabar,jei pažiūreti i jaunimo bendruomenes yra 0.1 % davatkų tarp jų.yra dirbama su vaikais.kaip Morpheus paminejo Anglikonus,kad su arbatyte ir sausainiais dirba suv aikais ir t.t. to yra ir katalikybej.
as pastebejau,kad cia kritikuojama pati krikscionybe,o tai anglikonai lygtais ne krikscionys? :achtung
ir man rodos,kad tas žmonių priešinimasis ir netoleravimas krikscionybes yra ne del pacios krikscionybes,o vien del pasipriesinimo aukstesniajai jegai ri nenorejimo zinot,kad jus galbūt kasnors valdo.juk jei Lietuvoje ir aplamai Europoje butu islamas,jus sakytumete ta pati,ka dabar sakote apie krikscionybe.
ar žinote kodel musulmonai rengia teroro aktus?nes uz kitatikio nuzudyma jiems zadamas rojus.nors ta,jus jau turetumet zinot.nors pats koranas buvo rasytas,kaip meiles knyga,nors joje daug preispriesu,kaip ir Biblijoj.
kiekviena religija turi savo pliusus ir minusus.
bet nereiketu painioti religijos ir tikejimo.juk tikint nera butina išpažinti kažkokia viena religija,nes kiekvienas tikintis remiasi kažkokia religija,bet kai nera to tikejimo,yra leidžiama visiskai save valdyt religijai,taip ir atsiranda davatkiškumas.

Iš kur tokios žinios apie Islamą, truputėlį žinių per daug žiurėta? Kaip čia toks paradoksas gaunasi, katalikai nužudo savo vaikus tėvu draugus ir brolius, bet vat žiniose sakoma, kad tai padarė Jonas, Petras ar Martynas, Bet ne katalikas Jonas Petras ar Martynas....Taip darant tai religija išsisklaido kaip rūkas....Na mes gi baltesni nei kiti, gudresni...Nesu pacifistė ar dar velnia žino kas, bet nemėgstu kai stumia...
Vartotojo avataras
Parašė maumuo
Morpheus rašė:Stalina su Mao paminejai pats.. taip kad nevaidink profesoriaus :da :achtung

čia buvo offtopic'inis atsakymas į tavo ofttopic'ą apie inkviziciją
Morpheus rašė:Man keistai atrodo, jog tokie gana fanatiski tikintieji religijoje ir dvasiniuose lyderiuose mato tik teigiamus dalykus. Jus tiesiog uzsimerkiate pries visas blogybes ir toliau giedate savo dainele.
Religija kaip ir visokiausi "zakonai" ar "panetkes" yra elementari masiu valdymo priemone, kuri susuka silpnavaliams (kuriu sioje zemeje yra dauguma) smegeneles ir jie nieko nebemato tik apsiseilejusiai grazu pasauleli.

žavingas stilius, stipri argumentacija :D
Nemaisykime religijos ir dievo ar tikejimo juo. Tai visiskai skirtingi ir niekaip nesusije dalykai.
visiškas absurdas - be tikėjimo Dievu(supernatural) religija neįmanoma. Gal būt tu turi omenyje žmonių istoriją ir tikėjimą Dievu, juos galima nagrinėti atskirai
Morpheus rašė:P.S. Apie religija minteles bei kalbeles ir eina. Tik as vienintelis kuris drista garsiai pamineti blogasias jos puses (krikscionybes)

Šiaip dar niekur nepaminėjai krikščionybės blogųjų pusių, =) , rašiai tik apie blogasias tikinčiųjų puses, kurie pagal sugebėjimus, bando gyventi pagal Dievo Žodį.
p.s. teisingai raudonas kryžius ant balto apsiausto tai vienuolių kryžiuočių hospitalierių ordino ženklas tai jie pirmieji pradėjo kurti mums įprastą pasaulinį ligoninių tinklą, laikui bėgant tai transfomavosi į Maltos ir kitus ordinus ir įvairias pagalbos misijas (sąvoka misionieriai) visame pasaulyje kurios gausiai veikia iki šiol (kur ateistų humanitarinės misijos kenčiantiems?)
p.p.s.
neskaitei įdėmiai aš niekur neteigiau jog inkvizicija nenužudė nė vieno eretiko.. prašau nelygint ateisto su eretiku :D , o apie inkvizicijos istoriją pažiūrėk wiki, angliškas variantas išsamesnis nei lietuviškas (nors kiek skaičiau Romos katolikų bažnyčios ir Europos istorijas, neišsamus)
Vartotojo avataras
Parašė Apsižiok
#219083 Hm, nesu skaitęs jokių istorinių ar dar, balažin kokių, šaltinių, bet ar žmogus trimituojantis apie tai, kad dievo nėra, nebūdavo pavadinamas eretiku?
Parašėeggle
#219084 Anksčiau tikėjau magija ir kitokiomis nesąmonėmis, turbūt suaugau ir dabar nebetikiu niekuo išskyrus pačio žmogaus jėgomis.
Vartotojo avataras
Parašė maumuo
Apsižiok rašė:<...>visiškai paneigia žmogaus laisvumo idėją.

maniau lyg Jėzus atnešė išsilaisvinimo idėją į mūsų "pirk parduok, šik ir dauginkis iki mirties" pasaulį, tame krikščionybės razinka
Apsižiok rašė:Taip pat, aukštųjų bažnyčios galvų materialistiškumu.

Yep.. tai erzina visus, taip pat ir tikinčius, ir pačias tas galvas:D
Absurdiškomis pasakomis apie tokius magus,kaip Jėzus Kristus.
Jei manai jog Jėzus teigė esas jogas ir žadėjo išmokyti visokių magiškų bayerių savo pasekėjus, tai tavo žinios apie krikščionybę truputį nepilnos :da
Vartotojo avataras
Parašė comes
#219086 Neisizeiskit brangieji, bet manau jog tik "drasuoliai" gali taip spjaudyti Dievui i "barzda" ..... Bet, net tokiu atveju, kiekvieno yra laisvas pasirinkimas. Siaip, gal tesiog vertetu pasiskaitykit Evangelija, pries tai, kaip viska drabstyti purvais.....
Vartotojo avataras
Parašė Apsižiok
maumuo rašė:
Apsižiok rašė:<...>visiškai paneigia žmogaus laisvumo idėją.

maniau lyg Jėzus atnešė išsilaisvinimo idėją į mūsų "pirk parduok, šik ir dauginkis iki mirties" pasaulį, tame krikščionybės razinka

Išėmei gabaliuką iš konteksto. Buvau parašęs, dėl ko būtent taip manau. Išsilaisvinimo idėja per taisykles ir dogmas? Atsiprašau, skamba, kaip seksas už skaistybę.

maumuo rašė:
Apsižiok rašė:Taip pat, aukštųjų bažnyčios galvų materialistiškumu.
Yep.. tai erzina visus, taip pat ir tikinčius, ir pačias tas galvas:D

Erzina, bet toliau ima aukas ir skatina (ne visuomet tiesiogiai) aukoti. Kas čia? mazochizmo apraiškos?
maumuo rašė:Absurdiškomis pasakomis apie tokius magus,kaip Jėzus Kristus. Jei manai jog Jėzus teigė esas jogas ir žadėjo išmokyti visokių magiškų bayerių savo pasekėjus, tai tavo žinios apie krikščionybę truputį nepilnos :da

Stop. Kur aš sakiau, kad jis kažką teigė apie savo "stebuklų mokymą"? Nepradėkim pripaišyti nebūtų dalykų :). Aš kalbu apie jo legendinius visur aprašytus fokusus: vaikščiojimą vandeniu, vandens vertimą vynu ir panašiai. Atsiprašau, nieko nenoriu įžeisti, bet, jei šiuo metu būtų parašyta tokia istorija ji pretenduotų tapti dar viena Hario Poterio dalimi.

comes rašė:Neisizeiskit brangieji, bet manau jog tik "drasuoliai" gali taip spjaudyti Dievui i "barzda" ..... Bet, net tokiu atveju, kiekvieno yra laisvas pasirinkimas. Siaip, gal tesiog vertetu pasiskaitykit Evangelija, pries tai, kaip viska drabstyti purvais....

Pilnai pademonstruoji įsižeidusio krikščionio bendravimo klišę: bandymas sugėdinti, siūlymas skaityti evangeliją, idant "neteisieji" atsiverstų.. Atsiprašau, jei kažką savo pasisakymais įžeidžiau. To visiškai nesiekiu.
ParašėŠiršė
#219089 Evangeliją perskaityt tau nepakenktų, nes kai dergi kad tik dergt net kaip reikiant nesusipažinęs su krikščionybės idėjom...

Ir dar būtų ne pro šalį suprasti, kad Biblijoje yra daug simbolikos bei metaforų.
Vartotojo avataras
Parašė Apsižiok
#219090 Dar kartą atsiprašau, bet nesuprantu kame čia dergimas.
Čia yra mano nuomonė, kuria nesiekiu kažką pažeminti arba įžeisti.
Vartotojo avataras
Parašė comes
#219092 Manau, cia vyksta pazeminimas ir izeidimas paties Viespaties.....
Bet tai vel gi, paties laisvas pasirinkimas, ir tik mano nuomone.....
Tuo ir pasireiskia Dievo tolerancija savo kurejams, jog visiems duota visapusiska laisve, kaip poelgiuose, taip ir zodzio laisveje.....
ParašėŠiršė
#219093 Lygini Jėzų su Hariu Poteriu, bet tai čia ne įžeidimas, mm

Išvis man nedaeina, kaip galima kažką kritikuoti nepažįstant. Kritikuoji knygą - perskaitai įdėmiai, bandai pažvengt iš autoriaus pozicijos, kodėl jis mąsto vienaip ar kitaip. Kritikuoji simfoniją - perklausai ją penkis kartus, kad pamatytum, kur kas ne taip. O kritikuoti religiją daug sunkiau nei simfoniją, turi kaip reikiant apie ją nusimanyti, o ne iš oro traukt klišes apie krikščionybę tų, kurie tikėjimą supranta tik iš davatkų kaimuose supratimo apie jį. Jei kritikuoji, tai bent jau kritikuok remdamasis ta pačia Biblija, skaityk ją. Nes dabar tu apie krikščionybę elementariausiai nenusimanai. Net nematau prasmės tokiu atveju diskutuoti ir kažką įrodinėti, nes tu mano argumentų nesuprasi jokių žinių neturėdamas. Apsišviesk.
Vartotojo avataras
Parašė Apsižiok
Širšė rašė:Lygini Jėzų su Hariu Poteriu, bet tai čia ne įžeidimas, mm

Išvis man nedaeina, kaip galima kažką kritikuoti nepažįstant. Kritikuoji knygą - perskaitai įdėmiai, bandai pažvengt iš autoriaus pozicijos, kodėl jis mąsto vienaip ar kitaip. Kritikuoji simfoniją - perklausai ją penkis kartus, kad pamatytum, kur kas ne taip. O kritikuoti religiją daug sunkiau nei simfoniją, turi kaip reikiant apie ją nusimanyti, o ne iš oro traukt klišes apie krikščionybę tų, kurie tikėjimą supranta tik iš davatkų kaimuose supratimo apie jį. Jei kritikuoji, tai bent jau kritikuok remdamasis ta pačia Biblija, skaityk ją. Nes dabar tu apie krikščionybę elementariausiai nenusimanai. Net nematau prasmės tokiu atveju diskutuoti ir kažką įrodinėti, nes tu mano argumentų nesuprasi jokių žinių neturėdamas. Apsišviesk.

Mhm, o su kuo dar lyginti žmogų "dariusį" stebuklus, jei ne su burtininku? Sutinku, galbūt per stipriai čia pasakiau.
Vėl sugrįžome prie pasiūlymo skaityti Bibliją/Evangeliją. Ar ją perskaitęs jau susipažįsti su religija? Šventraščiai tik viena iš religijos dalių.
Aš nekritikuoju kažko, ko nežinau, todėl ir nerašau apie tam tikras Šventojo Rašto eilutes ar kažką panašaus. Kalbu apie, elementariai, iš savo patirties man žinomus dalykus.
Apskritai, pernelyg daug dėmesio vienai religijai, nors tema ne apie tai.
Aš taip pat nematau reikalo kažką diskutuoti, nes Jūs elementariai supykstate ir drebiate savo "pasiskaityk, susigėsk". Negebate priimti kitokios nuomonės jos nesmerkdami ir neperleisdami per savo prizmę.

Tramdyk savo pyktį, pakvėpuok giliai, sako padeda.
Vartotojo avataras
Parašė comes
#219097 Mes viska gebam priimti.... tik gal iki tam tikros ribos.....
Tik tiek.... :dream:
Forumo tema labai grazi.... tad gal ir kalbekime apie santikius su Dievu....
O dabar toks jausmas jog kelinta diena diskutuojam apie ju nebuvima..... :bloga
O gal tai irgi viena is santikiu forma..... :bloga