Moderatorius: Astro-Meška

ParašėŠiršė
#219098 Tu gali Bibliją visą gyvenimą skaityt ir vis vien niekada negalėsi sakyti, kad puikiai pažįsti religiją, bet bent jau pažinsi daugiau. Kalbi elementariai? Vadinkim daiktus tikraisiais jų vardais, tu diletantas. Ir aš neapsimesiu, kad daug išmanau apie krikščionybę, tačiau bent jau stengiuosi suprasti, skaityti, gilintis. Ir nežeriu šiurkščių, menkai pagrįstų argumentų apie sritis, kurių neišmanau.
Vartotojo avataras
Parašė maumuo
#219099 to Apsižiok
oops, atsiprašau, atrodo tikrai nurėžiau mažumą ir iškreipiau tavo mintį.
Tačiau turiu paprieštarauti, laisvė yra jausmas, todėl vienas nuoširdžiai tikėdamas jog Jėzus yra Viešpats, gali jaustis laisvu kalėjimo karceryje prieš sušaudant, o kitas, turėdamas didžiausią galią, lėšas ir valdžią rinktis ką daryti su savo ir ktų gyvenimais jaustis aplinkybių vergu. Kaip minėjau išsilaisvinime pagrindinis krikščionybės BANG'as, todėl nors trumpam tą jausmą patyrę atrodo mažumėlę nupušę iš laimės :D todėl matyt tave tai taip erzina.
Taip, kad laisvė pasiekiama per savidiscipliną, būti kaip dangaus paukščiu ar vandens lelija reikia mokytis, o to lyginimas sexu už skaistybe ir kita smagia demagogija naudos duoda kaip burbulų pūtimas.
(Apie tokią laisvę labai įdomiai parašė danų filosofas Siorenas Kierkegoras savo knygelėj, kuri, berods, taip ir vadinas "Dangaus paukščiai ir vandens lelijos" suprask čia nuoroda į Evangeljos metaforą)
Toliau - nereikia auką painioti su klubiniu mokesčiu. Auka tai maldos forma, kreipimąsis į Dievą aukojant savo darbą ir laiką (galima pinigine išraiška, galima darbais, galima kailiais ir t.t.) aukos dalis tenka bažnyčios ir bendruomenės išlaikymui ir dalis Dievo Žodio skelbimui (nuo knygų leidybos iki labadaringų misijų Ruandoje).
O dėl tų "fokusų" tai toks reikaliukas - Jis teigė jo esąs Dievas ir tie fokusai juokas palyginti ką gali Dievas (Dievo sąvoka apima visagalybę, uber alles, virš laiko ir materijos ir t.t.)
Taigi C.S.Lewis'as ta proga pasiūlė trilemą - jei Jis buvo ligonis tai kodėl turėjo tokią įtaką mūsų civilizacijai, jei sukčius (išmintingas mokytojas atpuola savaime, niekas neapgaudinėja mokinių ir pasekėjų) tai mes apgaulės kuri tesiasi beveik pora tūkstančių metų vergai (nepriklausomai tikim ar ne).. ir trečia Jis sakė tiesą ir yra tas kas esąs - Dievas. :da
Vartotojo avataras
Parašė dangiska
#219109 as tai noreciau kad dievas butu ir tiket i ji...tada gal nesijausciau tokia vienisa ir issigandusi...anksciau mano tikejimas buvo daug stipresnis , bet dabar as tiesiog nzn kaip yra is tiesu...o taip kalbeti tiesiog negrazu..tikejimas gali buti visai grazus dalykas jei viskas daroma su protu...biblijoje mokoma daug gero...jei visi laikytumemes tu isakymu pasaulis tikrai butu grazesnis...
o apsiziok tiesiog pasislykstejimas religija ir net visais tikinciais kazkoks keistas...
Vartotojo avataras
Parašė comes
#219112 Mes visi ieskom to vienintelio teisingo kelio link Dievo. Tik vieni randa anksciau, kiti veliaui...... Kiti uzsirustine taip ir nenori nei pajausti, nei pamatyti nei izgirsti Dievo malones ju gyvenime..... Ir net gi cia, mes tirume izvelgti Dievo valia.....
Vartotojo avataras
Parašė Morpheus
#219232 Dziaugiuosi jog dvieju zmoniu diskusija taip suaktyvino sia tema :)

Maumuo - tesiam kova :D
Ateistas ir eretikas - kuo jie skiriasi? Eretikas tai aisku.. tokiu zodziu sioje temoje galima apibudinti mane. Ateistas - siaip is esmes ateizmas tai lyg ir tikejimas ar poziuris jog nera nei dievu, nei velniu. Tai jei as garsiai isreiskiu minti jog tikejimas yra prisigalvojimas as esu eretikas, o jei nutyliu tai as ateistas? Keistas poziuris ir zodziu zaismas, daugiau nieko.
Beja ta pati inkvizicija zude visus is eiles, tiek religinius tiek ir politinius oponentus. Taip, kad manyciau labai drasu is tavo puses teigti jog nuo inkvizitoriaus budelio rankos neuzverte kanopu nei vienas ateistas, kai is esmes tiek vienas tiek ir kitas turi ta pati poziuri.
žavingas stilius, stipri argumentacija

Tau tai juokinga? man tai visai ne :) Kaip minejai senais laikais religija buvo lygi valstybei. Siais laikais mes turime kruvas rasytu ir nerasytu istatymu. Jei zinotum kaip, kur ir kas sugalvojo tokius terminus nesijuoktum, o pastebetum labai daug sutapimu. Tai yra elementari masiu valdymo priemone ir daugiau nieko.
visiškas absurdas - be tikėjimo Dievu(supernatural) religija neįmanoma

Mano nuomone visiskas absurdas yra tavo teiginys.
Šiaip dar niekur nepaminėjai krikščionybės blogųjų pusių, , rašiai tik apie blogasias tikinčiųjų puses, kurie pagal sugebėjimus, bando gyventi pagal Dievo Žodį.

Tavo minetus dievo zodzius ir parase tie patys "tikintieji". Kas yra krikscionybes atstovai? Zmones.. tie patys sventikai. Ju blogosios puses ir yra visos sistemos blogosios puses, nes jie patys ir sukure ta sistema.
.... ligoninių tinklą, laikui bėgant tai transfomavosi į Maltos ir kitus ordinus ir įvairias pagalbos misijas....

Neisizeisk, bet tavo naivumui ribu nera.

The ending
kritikuojama pati krikscionybe,o tai anglikonai lygtais ne krikscionys?

Kaip anksciau rasiau as nesakau jog krikscionybeje yra vien blogi dalykai. Tiesiog as isdisau pajudinti dumbla kuris yra nusedes ir niekas kitas is cia esanciu nenori apie tai net pagalvoti. Tai forumas ir jei visi bus vienos nuomones nesivystis diskusija :)
ar žinote kodel musulmonai rengia teroro aktus?

Visiskai nesutinku su tavo teiginiu ir manau pernelyg drasu teigti jog teroro aktus rengia musulmonai!!! Gal but, kazkiek ir yra fanatiku, taciau jie nera zverys ir patys musulmonai (afganai, iranieciai ir t.t..) sako jog per daug neigiamos reklamos per tv buvo paleista. PVZ daugiabuciu sprogdinimai Maskvoje - paviesinta daugiau faktu jog tuos vadinamus teroro aktus vygde vidaus spec tarnybos nei tai jog sprogdinimus organizavo ir vygde uzsienio paslaptingi musulmonai teroristai. Kazkam reikejo preteksto karui ir jis atsirado. Garsusis OSAMA - Oficialiai CIA pripazino jog sia persona "uzaugino" ir visko ismoke ju agentai. Jie sponsorivo, tieke ginkluote ir t.t.. Kazkam reikejo preteksto karui ir jis atsirado. Dabartiniai ivykiai rytuose ir afrikoje.. Nori pasakyti tai suorganizavo bezdzioniukai sedintys kalnuose? Nejuokauk.. (IMHO) Beje, rojus jiems zadamas ne uz kitatikio nuzudyma, o uz mirti kovoje su priesu (saltinis - vietinis musulmonas)
Vartotojo avataras
Parašė maumuo
Morpheus rašė:Tavo minetus dievo zodzius ir parase tie patys "tikintieji". Kas yra krikscionybes atstovai? Zmones.. tie patys sventikai. Ju blogosios puses ir yra visos sistemos blogosios puses, nes jie patys ir sukure ta sistema.

krikščionys musulmonai ir judėjai tiki jog tuos žodžius užrašė žmonės įkvėpti Dievo, t.y. pranašai, o pranašas tai Dievo balsas, pats nelabai suprantu jog JIS nusprendė taip keistai bendrauti su mumis, juk galėjo atsųsti SMS :angel
Morpheus rašė:
.... ligoninių tinklą, laikui bėgant tai transfomavosi į Maltos ir kitus ordinus ir įvairias pagalbos misijas....

Neisizeisk, bet tavo naivumui ribu nera.

Nė maž neįsižeidžiau :D nebuvo dėl ko, paprasčiausiai išgūglink kiek pasaulyje veikia krikščioniškų pagalbos misijų vietose kur žmonės kenčia, paskaičiuok kiek tai galėtų kainuoti (kad nekaltint žmonių aukojančių bei tas aukas paskirstant), o po to babandyk išgūglinti kiek yra ateistinių organizacijų užsiimačių humanitarine pagalba. Štai ir visas naivumas TA.. DAAAA.. =)
Vartotojo avataras
Parašė Stewie
#219249 Echhh...Musulmonu, yra sakoma, kad reikia ginti valstybę nuo priešų, kaip jau kai kurie fanatikai iššifruoja koraną, tai jau jų ligotų galvelių reikalas....Koranas - gyvenimo knyga nuo mirties iki gimimo, su smulkiomis instrukcijomis...Čadra- nu apie čadrą korane nerašoma, yra tik moters kūnas, kuris turi būti apdengtas, ir vėl gryžtu prie to paties, jei kokie "ale tikintintieji" sumąsto , kad turi būtinai būti čadra, tai netiesa....
Bet lengviau gi žiurėti per TV ir purtytis, kaip jie tą ir aną daro...Atskirkim pagaliau fanatikus nuo tiesiog religingų žmonių, atskirkim filmą nuo realybės...Jei per LT TV parodys kad LT gyvena beždžionės, ar tai reikš kad jų čia 3 milijonai, ar 3 vargšės zooparke?
Terorizmas neturi religijos, gal kam nors dašils next time kai sakys (MUSULMONAS TERORISTAS)...
ParašėKatinas
#219263 Morpheus, joks tu ne eretikas, ne penkioliktas amzius, kad netikinciuosius taip vadintume, pasenes terminas. Yra paprastesnis zodis -ateistas, nebent tu labai nori jaustis isskirtiniu.
O siaip man jau itartinai ima atrodyti zmones labai kazko nemegstantys ir vis jauciantys poreiki apie tai diskutuoti. Galiu pradeti galvoti , kad jis pasamoningai ilgisi tikejimo :D
Vartotojo avataras
Parašė Morpheus
maumuo rašė:
Morpheus rašė: Dievo balsas

Kai girdi ir matai tai ko nera.. ai ka cia ir bepasakysi..
http://www.depresijosklubas.lt/forumas/ ... .php?t=760
humanitarine pagalba

Man nereikia to googlinti, as pakankamai gerei ta zinau. Nes cia (saloje kur as gyvenu) apie tai kalbama visur. Ir is salos milijonai vaziuoja pakistano asiliukams ir afrikos vaikuciams. O, bet, taciau.. pagooglink isorija tu saliu kur dirba tavo vadinamieji misionieriai. Arba ten tie patys dievobaimingi krikscionys nusiaube sali ir dabar gerieji samarieciai visus gelbsti. Standartiniai karo zaidimai.. nusiaubiam krasta, o paskui ji isgydom "nieko" uz tai neprasydami.
Ir nera cia jokiu " TA.. DAAAA.. " nes tai jau nebe diskusija.
Vartotojo avataras
Parašė comes
#219292 Toks jausmas, jog Morfeus taip isijautes i savo mintis,
kad net nemato ka kiti zmones raso.....
O gal net ir nenori..... Tad ko toliau, to si diskusija darosi beprasme ir jau net pasakyciau nemaloni..... tarsi persmelkta cinizmo..... :(
Margas tas pasaulis.... bet yra daug tykinciuju (visu konfesiuju) daranciu gerus darbus, ir nelaukiancius uz tai sloves is siuo pasaulio..... Jie iseis uzmarstin.... ir mes niekados nesuzinosim ju vardu.... bet ten kur Dievas jiems nurode palikti savo "pedsaka", ten jis liks amzinai.....
Taip rasau is dydeles savo gyvenimiskos patirties.....
Vartotojo avataras
Parašė maumuo
Morpheus rašė:Man nereikia to googlinti, as pakankamai gerei ta zinau. Nes cia (saloje kur as gyvenu) apie tai kalbama visur. Ir is salos milijonai vaziuoja pakistano asiliukams ir afrikos vaikuciams. O, bet, taciau.. pagooglink isorija tu saliu kur dirba tavo vadinamieji misionieriai. Arba ten tie patys dievobaimingi krikscionys nusiaube sali ir dabar gerieji samarieciai visus gelbsti. Standartiniai karo zaidimai.. nusiaubiam krasta, o paskui ji isgydom "nieko" uz tai neprasydami.
Ir nera cia jokiu " TA.. DAAAA.. " nes tai jau nebe diskusija.

Na dabar žinau kas kaltas dėl potvynių ir sausrų bei kas užkrėtė Afriką AIDS ir kitomis ligomis :D
Vartotojo avataras
Parašė Apsižiok
#219303 Hm, aš čia keista tendenciją pastebiu.
Didžioji dalis diskusijų apie krikščioniškąją religiją. Suprantama, Lietuva Marijos žemė, blah blah.
Bet tai, chebra, jei netiki krikščionių dievu jau esi ateistas :D? Man čia šiaip juokingai pasirodo.
Aš pats, pritariu kai kurioms budizmo idėjoms, pastoviai stengiuosi medituoti, tai kuo pavadinti mane tada?
ParašėKatinas
#219307 As nesakyciau, kad tu ateistas, jei kazkuo tiki ( mano nuomone net nereikia kad priskirtum save kazkokiai religijai, uztenka tiketi dievu ar ten dar kuo nors) .
Kuo tendencija keista? Juk krikscionybe cia labiausiai paplitusi religija, tai apie ja ir daugiausiai diskutuojama.
Gali sau drasiai rasyti apie tavo santyki su budizmo religija
Vartotojo avataras
Parašė Apsižiok
#219309 Neįsiskaitei.

Ta prasme, jei netiki krikščioniu dievu, vadinasi, esi ateistas.

beje, budizme nėra jokio dievo. Į tai aš žiūriu ne kaip į religiją, o kaip į filosofiją, nors iš esmės visos jos yra filosofija, daugiau mažiau. Kai kas man atrodo teisinga, kai ko per daug.
ParašėKatinas
Apsižiok rašė:Neįsiskaitei.

Ta prasme, jei netiki krikščioniu dievu, vadinasi, esi ateistas.

beje, budizme nėra jokio dievo. Į tai aš žiūriu ne kaip į religiją, o kaip į filosofiją, nors iš esmės visos jos yra filosofija, daugiau mažiau. Kai kas man atrodo teisinga, kai ko per daug.

Kur neisiskaiciau? Is kur istraukei, kad zmones netikinti krikscioniu dievu vadina ateistu? Absurdas.