Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė Apsižiok
#219317 Atsiprašau, pats ko gero ne taip perskaitęs būsiu. Gali pratrinti tuos post'us :)
Vartotojo avataras
Parašė maumuo
Katinas rašė:
Apsižiok rašė:Neįsiskaitei.

Ta prasme, jei netiki krikščioniu dievu, vadinasi, esi ateistas.

beje, budizme nėra jokio dievo. Į tai aš žiūriu ne kaip į religiją, o kaip į filosofiją, nors iš esmės visos jos yra filosofija, daugiau mažiau. Kai kas man atrodo teisinga, kai ko per daug.

Kur neisiskaiciau? Is kur istraukei, kad zmones netikinti krikscioniu dievu vadina ateistu? Absurdas.

terminas ateistas (bedievis) atsirado seovės Romos imperijoje, taip buvo vadinami pirmieji krikščionys nes negarbino daug dievų ir jų dievas buvo nematomas.. romiečiams atrodė keista. :DD
Vartotojo avataras
Parašė Morpheus
#219350 Keista atrodo ne tik romieciams bet ir man :achtung teigti jog kazkas egzistuoja kai to nera.. na isties yra keista.

comes
Toks jausmas, jog Morfeus taip isijautes i savo mintis,
kad net nemato ka kiti zmones raso.....

Tas tiesa, visko neskaitau ir berods pats minejau jog tai jau nebe diskusija:) Vieno sventuolio ego nerimsta ir tiek ;)

Maumuo paminejo AIDS - egzistuoja tokia teorija jog si liga nera naturaliai atsiradusi. Ir sia teorija kelia mokslininkai kurie tiria si virusa ir bando rasti jam priesnuodzius. Faktas yra tai, jog tiek rusai tiek amerikieciai afrikoje atlikinejo bandymus su zmonem. Yra paviesinta medziaga jog rusai bandydami sukurti super kareivi kryzmino zmones su bezdzionem. Kad ir kaip ten bebutu teisybes apie AIDS mes niekada nesuzinosim, o ir apie stebuklinga visokio brudo atsiradima..
terminas ateistas (bedievis) atsirado seovės Romos imperijoje, taip buvo vadinami pirmieji krikščionys nes negarbino daug dievų ir jų dievas buvo nematomas.. romiečiams atrodė keista.

Manau anksti piesi ta laiminga veiduka :) del zodzio ateistas reiksmes jau labai seniai nesutariama ir tavo variantas tikrai nera tas vienintelis. Siulau nesikabineti prie zodziu reiksmiu, nes esmes ir temos tai jokiu budu nekeicia. Krikscionybe niekada nebuvo ir juo labiau dabar nera sventa. Asmeniskai man nei silta, nei salta tikekite kuo tik norite. Taciau man bloga darosi kai zmones uzsimerkia matydami koks meslas yra toji religija. Paprasciausias budas yra nurasyti viska zmogiskajam faktoriui, taciau nepamirskime jog biblija kaip ir valstybes istatymus parase zmones. (Jei pareigunai buna blogi - vadnasi bloga buna ir visa sistema. Jei sventikai buna blogi - vadinasi bloga visa sistema. Krikscionybes centras yra vatikanas - ten sventu taip pat nera.. kol neislindo pedofilijos skandalai jie tokius faktus slepe ir nieko nedare.) Taip, kad nuo realybes nepabegsim. Belieka kai kam tik apsimesti jog to nera ir girdeti bei matyti tai ko isties nera.

Patiko vieno zmogaus zodziai parasyti man asmeniskai :) - "Duok durniui kelia ir lai eina jis juo netrugdomas" Peace
Vartotojo avataras
Parašė comes
#219351 Religija - yra politika ir ja sugalvojo zmones.....
O krikscionybe ir tikejimas is Dievo.....
Ir kodel viskas kemsama i viena katila :ufo
Vartotojo avataras
Parašė Morpheus
comes rašė:Religija - yra politika ir ja sugalvojo zmones.....
O krikscionybe ir tikejimas is Dievo.....
Ir kodel viskas kemsama i viena katila :ufo

Mums jau reikia naujos temos "dievas" :achtung Neisizeisk, bet pati katik viska sukimsai i ta pati katila. Krikscionybe yra eiline zmogaus sugalvota religija, tad logiskai mastant ir dievas isgalvotas.

Visiems sekmes.. Morpheus kuriam laikui pasitraukia is sios smelio dezes susirinkes visus savo velniukus. Tebunie taika sioje zemeje :heart
Vartotojo avataras
Parašė maumuo
maumuo rašė:
Morpheus rašė:Mums jau reikia naujos temos "dievas" :achtung Neisizeisk, bet pati katik viska sukimsai i ta pati katila. Krikscionybe yra eiline zmogaus sugalvota religija, tad logiskai mastant ir dievas isgalvotas.t

Aha,.. dar žmogus išgalvojo fiziką, matematiką ir panašius dalykėlius, logiką taip pat :D dėl pastarųjų abejonių nekilo kartais? na bent truputį? :DD
Vartotojo avataras
Parašė Morpheus
#219472 Prie fizikos ir matematikos prasyciau dievybiu nekaisioti. Jei nesupranti matematikos ar fizikos desniu vadinasi to nesimokei ir dievai cia nieko deti. Jau nusisneki ir pats nejauti :) Tiek ziniu is mano fronto puses :achtung O ir zaisliukus as jau seniai susirinkes bei issikraustes i kita smelio deze ;)
Vartotojo avataras
Parašė neko-chan
#219513 o aš vėl patikėjau Dievu, aišku ne tokiu seniu su barzda ir perkūnais, bet Aukštesne Jėga. o daug metų tiesiog nenorėjau. bet dabar labai palengvėjo. o juk aš realistė :bloga
Vartotojo avataras
Parašė maumuo
Morpheus rašė:Prie fizikos ir matematikos prasyciau dievybiu nekaisioti. Jei nesupranti matematikos ar fizikos desniu vadinasi to nesimokei ir dievai cia nieko deti. Jau nusisneki ir pats nejauti :) Tiek ziniu is mano fronto puses :achtung O ir zaisliukus as jau seniai susirinkes bei issikraustes i kita smelio deze ;)

:D jei pasakysi, kad fizika ir matematika ne žmonių išmislas, galėsi pirmas į mane mesti akmenį :D :D
Vartotojo avataras
Parašė Morpheus
#219599 Tikslieji mokslai yra zmoniu "ismislas", as ta ir sakau, tik nesuprantu kuo cia detos dievybes ir religijos.
Vartotojo avataras
Parašė maumuo
Morpheus rašė:Tikslieji mokslai yra zmoniu "ismislas", as ta ir sakau, tik nesuprantu kuo cia detos dievybes ir religijos.

ufff.. negausiu su akmeniu :D
ar žinai, kad Kopernikas buvo katalikų kunigas?
Vartotojo avataras
Parašė Morpheus
#219614 Yra ir daugiau senuju mokslininku kurie buvo kunigais. Ir tai normalu, nes kito budo gauti issilavinima kaip ir nebuvo.

Nesupratau, ka tuo norejai pasakyti. O tu ar supratai? :) Maumuo, ar tik nebus isizeides tavo dvasingasis ego, o gal tavo tikejimas suslubavo :achtung Labai nukrypome nuo temos.
Vartotojo avataras
Parašė maumuo
Morpheus rašė:Yra ir daugiau senuju mokslininku kurie buvo kunigais. Ir tai normalu, nes kito budo gauti issilavinima kaip ir nebuvo.

Nesupratau, ka tuo norejai pasakyti. O tu ar supratai? :) Maumuo, ar tik nebus isizeides tavo dvasingasis ego, o gal tavo tikejimas suslubavo :achtung Labai nukrypome nuo temos.

ne į savo "dvasingą ego" žiūriu dar kritiškiau nei tu :achtung , net prie išpažinties einu tuo klausimu :da . Nuo temos nenukrypome, "asmeniškumai" čia būtini nes tavo santykis su religija asmeniškas reikalas. Apie fizikos dėsnius aš išmanau labai neblogai, bet nedemonizuoju mokslo priešpastatydamas jį religijai, tai ne mokslo sritis. Pagrindinė ateistų klaida tokiose diskusijose - jie kala vinis mikroskopu (čiut kas čia metafora buvo). Norėjau pasakyti jog tikėjimas Dievu ir išsimokslinimas niekur nesikerta jei žmogus pakankamai aukšto intelekto, kad galėtų mąstyti abstrakčiai ir Dievo egzistencija ne mokslo (tiksliojo) tyrimo sritis. Visi teiginiai "moksliškai įrodantys" jog Dievo nėra man juokingi kaip Nikitos Chruščiovo pareiškimas jog J.Gagarinas buvo danguje ir ten Dievo nematė :D
Štai toks mano santykis su religija, rašau atsakingai ir suprantu apie ką.. Nors, taip pat, puikiai suprantu ir žmones kurie turi kitokį santykį arba visai jo neturi (pats didžiąją gyvenimo dalį buvau netikintis ir panašiai argumetavau savo netikėjimą)... bet esu nusidėjėlis - mėgstu kartais pasišaipyti :kazokas
Vartotojo avataras
Parašė maumuo
#219680 Čia viena tokia urban legend (abejoju ar jos veikėjas tikrai buvo Einšteinas, bet vis tiek graži) =)

Ar pasaulyje egzistuoja blogis ?

"Vienas protingas profesorius vieną kartą universitete savo studentams uždavė tokį klausimą : ,,Ar viskas kas egzistuoja yra sukurta Dievo‘‘?, vienas studentas drąsiai atsakė : ,,Taip sukurta Dievo‘‘. ,,Dievas viską sukūrė? ‘‘, paklausė profesorius. ,,Taip, sere‘‘ atsakė studentas. Profesorius paklausė ,,Jeigu Dievas sukūrė viską, reiškia jis sukūrė blogį, nes jis egzistuoja. Ir vadovaujantis tuo principu, kad mūsų veiksmai apsprendžia mus pačius, reiškia Dievas yra blogis‘‘. Studentas nutilo išgirdęs tokį atsakymą.
Profesorius buvo labai savim patenkintas. Jis pasigyrė studentams, kad dar kartą įrodė, kad tikėjimas Dievu- tai mitas. Dar vienas studentas pakėlė ranką ir paklausė ,,Ar aš galiu jums užduoti klausimą, profesoriau?‘‘, ,,Žinoma‘‘ atsakė profesorius. Studentas atsistojo ir paklausė ,,Profesoriau, ar šaltis egzistuoja?‘‘, ,,Kas per klausimas, žinoma egzistuoja. Tau niekada nebuvo šalta?‘‘. Studentai pradėjo juoktis dėl jaunuolio klausimo. Jaunuolis pasakė ,,Iš esmės, sere, šaltis neegzistuoja. Sutinkamai su fizikos dėsniais, tai ką mes vadiname šalčiu, faktiškai yra šilumos nebuvimas. Žmogų ar daiktą galimą ištirti ar jis turi arba ar perduoda energiją. Absoliutus nulis (-460 laipsnių pagal Farenheitą) tai visiškas šilumos nebuvimas. Visa materija tampa inertiška ir nebegali reaguoti esant tokiai temperatūrai. Šaltis neegzistuoja. Mes sukūrėme tą žodį, aprašyti tai ką mes jaučiame nesant šilumos‘‘.
Studentas tęsė toliau ,,Profesoriau, ar tamsa egzistuoja?‘‘, profesorius atsakė ,,Žinoma egzistuoja‘‘. Studentas atsakė, ,,Jūs sere, vėl esate neteisus. Tamsa taip pat neegzistuoja. Tamsa iš esmės tai šviesos nebuvimas. Mes galime išstudijuoti šviesą, bet ne tamsą. Mes galime panaudoti Niutono prizmę, kad išskaidyti baltą šviesą į daug spalvų ir ištirti kiekvienos spalvos bangos ilgį. Tačiau mes negalime ištirti tamsos. Paprastas šviesos spindulys gali įsiveržti į tamsos pasaulį ir jį apšviesti. Kaip jūs galite sužinoti kokio tamsumo yra kokia nors erdvė? Jūs matuojate, koks šviesos kiekis patenka. Ar ne taip? Tamsa tai terminas, kurį žmogus naudoja, kad aprašyti kas vyksta kai nėra šviesos‘‘.
Galų gale jaunuolis paklausė profesoriaus ,,Sere, ar blogis egzistuoja?‘‘. Šį kartą profesorius neužtikrintai atsakė ,,Žinoma, kaip aš jau sakiau. Mes jį matome kiekvieną dieną. Žiaurumas tarp žmonių, daugybė nusikaltimų ir prievartos visame pasaulyje. Visi šie pavyzdžiai yra ne kas kita kaip blogio išraiška‘‘.
Į šitą klausimą studentas atsakė ,,Blogio nėra, sere, arba kraštutiniu atveju jis neegzistuoja pačiam sau. Blogis tai Dievo nebuvimas. Tai panašu į tamsą ir šaltį- tai žodis, sukurtas žmogaus, kad aprašyti Dievo nebuvimą. Dievas nesukūrė blogio. Blogis tai ne tikėjimas ir meilė, kurie egzistuoja kaip šviesa ir šiluma. Blogis – tai Dieviškos meilės žmogaus širdyje nebuvimas. Tai kaip šaltis, kuris atsiranda kai nėra šilumos ar kaip tamsa, kuris atsiranda kai nėra šviesos‘‘. Profesorius atsisėdo, o jaunuolio vardas buvo Albertas Einšteinas." =)

O čia dar pabandžiau pritaikyti tamsos sinonimą depresiją - iškart lengviau pasidarę TA.. DAAA =)
Vartotojo avataras
Parašė Morpheus
#219712 Pasikartosiu, religija ir dievo buvimas ar nebuvimas man yra visiskai skirtingi dalykai. Tu plaki viska i kruva, as ne. Paminejai ispazinti, mano nuomone tai yra pati didziausia nesamone, kokia tik galejo sugalvoti zmones. Nuo to, kad papasakosi ka esi iskretes kazkokiam zmogystai niekas nepasikeis ir neteisingi poelgiai teisingais nepavirs.