Moderatorius: Astro-Meška

Parašė MartynasSG
#13295 Meditacija veiksmingas budas... Yra daug rusiu...
Efektas toks minties sustabdymas veikia labai efektingai... na, kad ir nemiga... Mano nemiga pasireiskia tuo, kad buna labai didelis ivairiu minciu srautas.... toks didelis, kad net miegoti neiseina.

Kai sustabdai minti gali miegoti. Pati meditacija mane paveikia taip, kad atsiduriu tarp miego, budravimo busenos. Kunas tolygiai isyla, kvepavimas suleteja... Svarbiausia nieko negalvoti (jokios minties jokio vaizdinio)...ispradziu tai sunku galedavau nieko negalvojima islaikyti tik iki5 sec.... dabar 30min. uztenka.

Meditacija yra tik budas...nuraminti savo kuna ir mintis...

DAr vienas meditacijos variantas ..kada pasineri i tustuma susikoncentruoti ir mintyse kalbeti kokia malda... nekreipiant demesio i kuno ir minties gundrybes...ar pradeda ka nors niezteti, ar burna atsiveria ir seiles pradeda tysti :D ...nesvarbu...
As sita propoguoju ..nes isskristi nenoriu..nezinau ka galiu isskrides parsigabenti.

Deje kaip Tai-Chi manksta, medituoti reikia nuolatos...kaip ryte issivalai dantis taip ir medituoti...

Viena is depresijos prevenciju yra disciplinos savo gyvenime ivedimas..

Beje Tai-chi manksta yra puikus meditacijos ir mankstos derinys.
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
MartynasSG rašė:Meditacija veiksmingas budas... Yra daug rusiu...
Efektas toks minties sustabdymas veikia labai efektingai... na, kad ir nemiga... Mano nemiga pasireiskia tuo, kad buna labai didelis ivairiu minciu srautas.... toks didelis, kad net miegoti neiseina.

Kai sustabdai minti gali miegoti. Pati meditacija mane paveikia taip, kad atsiduriu tarp miego, budravimo busenos. Kunas tolygiai isyla, kvepavimas suleteja... Svarbiausia nieko negalvoti (jokios minties jokio vaizdinio)...ispradziu tai sunku galedavau nieko negalvojima islaikyti tik iki5 sec.... dabar 30min. uztenka.

Meditacija yra tik budas...nuraminti savo kuna ir mintis...

DAr vienas meditacijos variantas ..kada pasineri i tustuma susikoncentruoti ir mintyse kalbeti kokia malda... nekreipiant demesio i kuno ir minties gundrybes...ar pradeda ka nors niezteti, ar burna atsiveria ir seiles pradeda tysti :D ...nesvarbu...
As sita propoguoju ..nes isskristi nenoriu..nezinau ka galiu isskrides parsigabenti.

Deje kaip Tai-Chi manksta, medituoti reikia nuolatos...kaip ryte issivalai dantis taip ir medituoti...

Viena is depresijos prevenciju yra disciplinos savo gyvenime ivedimas..

Beje Tai-chi manksta yra puikus meditacijos ir mankstos derinys.

Kalbos nera, jog visa kas cia surasyta - veikia.
Jei meditacija butu galima "paversti" tabletemis, visi "medituotu"...ir serganciu nebutu :(
Kodel zmonem lengviau sirgti ir mirti, nei KEISTIS? Kas galit atsakyti?
Vartotojo avataras
Parašė Agata
#14084 manau zmones bijo ka nors kweist savo gyvenime...juos tai gazdina...
Parašė mika
#16927 na, kazkaip vangiai vyksta pokalbis...Siulau padiskutuot apie isgyvenimus, kuriuos patiriate meditacijos metu. Ir apie tai kaip apskritai meditacija veikia kazdienini gyvenima.. Man atrodo , kad as is meditacijoa kazka "atsinesu" ir i buitini gyvenima..nezinau, kazka subtilaus...bet tai jauciu..
O meditacijos pobudis kazkaip keiciasi man atrodo.is pradziu budavo vienoki pojuciai, dabar lyg kitokie...Gal kas zinot, ar tiesa, kad sugebejimas atsipalaiduot ir atsiribot nuo aplinkinio pasaulio meditacijos metu yra tam tikras igudis.. Jauciu, kad man kazkaip tai jau lengviau tai padaryt, negu buvo is pradziu. As dar tik naujoke, medituoju tik keliata menesiu, todel tiek klausimu kyla :angel
Parašė Praeive
#17005 Man asmeniškai tiek meditacijos, tiek maldos tikslas yra-daugiau ramybės ir darnos kasdieniniame gyvenime. Išoriškai gali niekas nepasikeisti-tu atlieki tuos pačius darbus, tik tavo buvimas pasaulyje jau yra kitoks-ramesnis, lygesnis. Stebėdama vieną pažįstamą, praktikuojantį budizmą, pagalvojau, kad pagrindinė jo savybė yra nuolankumas/puikybės nebuvimas/nesusireikšminimas. Bet, manau, kad darną galima pasiekti labai įvairiais būdais.
O patys pojūčiai meditacijos metu nėra tiek svarbūs. Visad prisimenu vienos praktikės žodžius, kad atliekant bet kurias dvasines praktikas būtina kontrolė- žinojimas, kad jei tik aš noriu, tai čia ir dabar sugrįžtu į šią realybę.
Aha, atminty iškilo trumpa istorija: ateina žmogus pas žymų dvasinį mokytoją ir sako: "mokytojau, padėkite man, aš labai norėčiau pasiekti ramybę, pamokykite mane, prašau. Mokytojas jam ir sako: numesk "aš", numesk "noriu" ir tau liks ramybė.
Parašė mika
#17009 labai taiklus zodziai. Vienas zymus mokytojas yra pasakes, kad lukesciai tarsi krislas akyje...jie neleidzia matyti, to kas yra dabar :bloga
Vartotojo avataras
Parašė Agata
#19482 kada teko pirma karta medituoti?
Parašė Perla
#19665 pries metus pirma karta meditavau
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
ateneee rašė:pries metus pirma karta meditavau

Ar medituoji nuo to laiko pastoviai?
JEi taip, kokie pokyciai?
Vartotojo avataras
Parašė Inga D
#25781 Meditacija susidomėjau po vieno pokalbio su psichoterapeute. Tada tik buvau pradėjusi pas ją lankytis ir mane taip stebino, kad ji tokia rami ir susikaupusi, kažkaip pasakiau, kad gal ji labai ypatingas žmogus, o jinai man taip užtikrintai pasakė, kad aš galiu būti tokia rami.
Iš pradžių pamokė relaksacijos, o paskui - kaip medituoti, davė ir literatūros pasiskaityti.

Nežinau ar mane labai pakeitė, bet vyras sako, kad pasidariau žymiai ramesnė :angel

Va, dar - miegu ramiau. Žodžiu, ramybė :DD
Vartotojo avataras
Parašė Svaja
#25792 Inga D, jei ne paslaptis, gal galėtum kokį pavadinimą brūkštelėt tos literattūros? :angel
Vartotojo avataras
Parašė Inga D
Svaja rašė:Inga D, jei ne paslaptis, gal galėtum kokį pavadinimą brūkštelėt tos literattūros? :angel

Sveika,
prieš kelias dienas gavau žinutę iš (atrodo?) Auksinės žuvelės, kad būtų įdomu apie meditaciją. Tai ieškojau savo užrašų (nes tas knygas tai atidaviau), bet neradau...
Porą knygų tada davė paskaityti, bet jau senokai buvo, prieš kokius trejus metus, neatsimenu autorių :bloga
Abi tokios nedidukės. Viena buvo apie meditacijas krikščioniškoje tradicijoje, atrodo, kažkokio vienuolio parašyta, o kita - budistinėse, induistinėse, jogų ir pan. praktikose taikomą meditaciją. Na, nelabai aš čia padėjau... Man atrodo, kažkurioj D. Chopra knygoj nemažai apie meditaciją rašoma.
Techninė pusė iš esmės nesudėtinga (jeigu praktikuoji, nes iš karto nesigaus, reikia praktikos), bet svarbu suprasti, ką ir kodėl darai.
Vartotojo avataras
Parašė Svaja
#28479 Inga D. ačiū labai, paieškosiu literatūros tuo klausimu. :flo
Aš turiu dabar internete paplatintą šviesos ir meilės meditaciją. :)
Vartotojo avataras
Parašė Inga D
Svaja rašė:Inga D. ačiū labai, paieškosiu literatūros tuo klausimu. :flo
Aš turiu dabar internete paplatintą šviesos ir meilės meditaciją. :)

Gaila, kad nedaug kuo galėjau padėti :flo
Vartotojo avataras
Parašė LinaS
#29781 Meditacija ura nenutrukstama suvokimo ar minties tekme, lyg vandens stuvenimas upeje...
Meditacija-neatskiriama jogos praktikos dalis, ji yra svarbiausia siekiant proto ramybes ir dvasines harmonijos. Reguliarus meditavimas teikia mentaline, psichine ir dvasine gerove.
Tik pramoks ir suprast meditacija reikia 6 menesiu kazkur toliau viskas praktika reikia pastangu, pabandykim paprasciausia asana lotoso zieda islaikydami nugara tiesia ir medituoti 100 pirmu kartu bus pravalas bet tai ismokstama reikia tik noreti ir stengtis..
Daug cia pasakoti, gal knygu atskanuoti ideti ar kaip cia nes rasyti tai cia tikrai daug hmmm