Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė Ramu5
#202090 Vat, būtent. Tą ir aš norėjau pasakyti (apgalvota-netobula-šlifuojama)
Parašė Vydūnas
#209726 Įdomu būtų sužinoti, ar yra lankančių sekmadieniais pamaldas, nebūtinai katalikų , ir kokį poveikį nuo to patiria.. aš pats asmeniškai lankiau ilgą laiką, kas sekmadienį, tada tikrai gerai jaučiausi, ir dvasiškai ir psichologiškai, perkėlimas kažkoks įvykdavo, jau link savaitgalio laukimas būdavo...
Vartotojo avataras
Parašė the ending
#209727 lankau sekmadieniais misias..mm...na,anksciau jausdavau ramybe,pilnatve,neigiamu empciju pasitraukima ir etc po misiu..o dabar..hmm..tiesiog nejauciu tikejimo savo parapijoj ir tiek.
Parašė Vydūnas
#209731 aš lankiau pas reformatus, budavo tema iš šventojo rašto, antroje dalyje pastudijavimas švent.rašto, tai duodavo daug džiaugsmo, nusiraminimo, psichologinės pusiausvyros, nemažai endorfinų išsiskirdavo smegenyse... buvo tarpas, kai ėjau pas katalikus, bet kurį laiką palankius kažkaip sieloje pesimizmo atsirasdavo...
Vartotojo avataras
Parašė the ending
#209746 emm...na,as kaip nuo mazens toj pacioj parapijoj,tai nelabai keliavau po kitas...na,vos i viena krikscioniska sekta neistojau,bet ten tai grynas smegenu plovimas buvo,tai laiku mane sustabde...... :bloga
o siaip,pas mus Biblijos studijavimo nera,bet butu smagu,jei butu..vat,o kai neseniai rekolekcijose buvau,tai gan idomiai analizavom tikejima ir kai kuriuos Biblinius siuzenus,pvz sūnu palaiduna ir apie Jezu kalbanti su samariete prie sulinio.....ir siaip,visai idomiai buvo......
asmeniskai man rodos,kad jei as pakeisciau(pabandyciau pakeist) tikejima,kad ir ta pacia krikscionybe is kataliku i kokius protestantus,tai manau butu didelis booom mano sirdy...... :bloga
Vartotojo avataras
Parašė maumuo
Ramu5 rašė:Vat, būtent. Tą ir aš norėjau pasakyti (apgalvota-netobula-šlifuojama)

tobulas tik Dievas
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
maumuo rašė:
Ramu5 rašė:Vat, būtent. Tą ir aš norėjau pasakyti (apgalvota-netobula-šlifuojama)

tobulas tik Dievas

Ir ačių Dievui kad bažnyčia netobula. Nes kai atsiranda koks nors vienas šventasis tai visi aplink jį automatiškai tampa kankiniais.
Tik todėl ir einu į bažnyčią kad ten nėra šventųjų buveinė.
Vartotojo avataras
Parašė maumuo
#211083 čia pamislyjau - o gal viskas yra tobula, ta prasme VISKAS (bažnyčia, žmonės, katės, pasaulis, ugnikalniai, šaukšteliai, debesys, depresijos, mirtis, gyvybė ir t.t.)
Mes tik nematom viso paveikslo, na kaip skruzdžiukai ropodami nuostabios mozaikos paviršiumi :da
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
#211084 Na taip, viskas tobula, bet sugadinta
Vartotojo avataras
Parašė maumuo
insomnia rašė:Na taip, viskas tobula, bet sugadinta
pasakė vienas planktoniukas kitam planktoniukui tupėdami ant tobulo banginio uodegos =)
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
#211086 o tai manai nesugadinta?
Vartotojo avataras
Parašė DankanasMaklaudas
#211089 Insomnija, ar tu tikrai laikai save pajėgia aprėpti savo prote visumą ir to pasekoje pareikšti, kad ta visuma yra sugadinta? O tai kokia ji turėtų būti nesugadinta? Kas ją sugadino? Kaip tai sutaisyti? Apskritai, man maumens požiūris yra artimesnis... Mes esam žmonės. Gamta (ar Dievas-priklausomai nuo to, kuo kas tiki) mus sutvėrė. Ir, deja, deja, netikiu, kad galim būti aukščiau jo(s).

Tai, kaip viskas vyksta man primena tobulą, idealiai suderintą mechanizmą. Viskas turi priežastis ir pasekmes. O kad mums kažkas nepatinka.. Tai jau mūsų pačių problemos. =)
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
#211095 Maklaudai:
I. Aš nesakau kad aprėpiu visumą
II. Matau kas dedasi man pažiniame pasaulyje: neapykanta, karas, ligos, egoizmas.
III. Tiek kiek pažįstu pasaulį jis nėra idealumo viršūnė.
IV. Nemanau kad mus gamta sukūrė
V. Nemanau kad žmogus yra aukščiau už kitus gyvūnus (nebent tik intelekto galia)
VI. Kiekviena religija mini in illo tempore buvusius įvykius, t.y. pirmapradį rojų, iš kurio iškeliavus pasaulis ėmėm griūti. Kas tas pirmapradžio rojaus ilgesys jei ne troškimas tobulesnio pasaulio?
Vartotojo avataras
Parašė DankanasMaklaudas
#211096 Antras punktas yra mūsų pačių veiksmų pasekmė. PASAULIS čia niekuo dėtas. Tą ir turėjau omeny sakydama, kad "kas mums nepatinka-mūsų pačių problemos". Techniškai žiūrint, pati sistema/mechanizmas viso to, kas ir kaip vyksta man atrodo... tobulai suderinta. :)
Vartotojo avataras
Parašė Morpheus
#211098 +100%