Moderatorius: Astro-Meška

Ar yra DIEVAS?

47
51%
9
10%
16
17%
11
12%
10
11%
Vartotojo avataras
Parašė jomajolt
#9718 hmm.. :) pasiskaiciau as cia tas jusu mintis, ir galiu pasakyti viena- kiek galvu, tiek ir nuomoniu ;) dziugu yra tiek, jog kiekvienas masto uz save ^^

toliau , truputi pilstymo is tuscio i kiaura xD ieskojau temos, gan placios, neradau. naujos kurti tingiu (aha, tinginys esu xD ) tai, akdangi cia nuo dievo ligi krokodilo einama, tai papilsiu ir as savo minciu, nesupyksit gal epr daug (tiesa, sry iskart uz klaida tiek gramatines tiek skirybos, nelabai sutariu su lietuviu kalba xDDD )

taigis tataigis, visu pirma, ko cia krokodilus uzsipuolet? xD gi, pvz, egiptieciai bent jau savo laiku, senovei, garbino krokodilus kaip sventus dalykus ;) taigi, krokodilas visai i tema, prie religijos :P

o toliau.. kas yra dievas ir pagalba..hmm..
taip, kaip paskaites suvokiu, kiekvienas turi savus isitikinimus, vieni krikscionisku sablonu, kiti reinkarnacija, treti tiesiog aukstesnem galio.. whatever, sme tame kad kas ka nori tas ta tiki :)

nenoriu nieko izeisti, bet kad ir ta pati krikscionybe..? gi paprasciausia sekta! anksciu buvo pagonys. vikingai. egiptas. graiku dievai. kur jie dabar? ju vietas uzeme islamas, krikscionybe, staciatikiai, and so on.. bet pradzioi tai tebuvo paprasciausios sektos, kaip kad dabar, tarkim jehovos liudytojai, ar seip kokie satanistai ^^ viskas prasidejo is niekur, tad kuom tiketi jusu reikalas, bet mano manymu- cia viso labo pasakos. nesakau kad nenaudingos, nes tikejimas geras dalykas, padedantis nepasiduoti, tureti villties, tad ir ta religija, ar tikinntis zmogus, meldziasi dievui, laukia jo pagalbos, jo reikalas. tiesiog jei sunkus psichologiskai metas, niekas pagalbos neistiesiai, puiku- pasimelskit, tikekit nuosirdziai, jum gal lengviau pasidarys nuo to, jei sugebat savo bedas iveikti patys- puiku, religija nebutina. ir nebutinai krikscionybe ar dar kas :) ir nepeikit labai amnes uz mano nuomone, nes tai mano nuomone ^^ "IMHO" taip sakant :)

o va toliau, pasakysiu tai del ko ir jieskojaus temos.. nors jau kaip ir radau atsakymu xD bet visvien:

ka jus manot esant mirciai? kas tai? butent kazkokie vartai i geresnis pasauli? (arba blogesni ^^) vartai i kita gyvenima? vartai i amzina tamsa? ar sviesa? ar i tamsu tuneli, kurio gale svyti uzrasas "no exit" ? xD mane butent domina kaip skirtingi zmones isivaizduoja visa tai.. :) ar begalini cikla- mirsti, prisikeli, mirsti prisikeli, mirsti.... .... ir taip visa amzinybe kol zemes planeta isnyksta, o gal ir toliau, kitose galaktikose. ar po mirties keliavima i kita apsauli ir ten gyvenima amzinai? koks tikslas, prasme? :) stai cia ir prasideda tikejims, mastymas o kas bus tada.. :)

bet turbut niekas niekada neatsakys i sita klausima :? vistik kas ten isejo, skustis niekas nesiskunde.. :roll:

stai.. gal per daug padriku minciu neprivariau ir labai nenuspangau.. xDD

PS. kaip visada pamirsu pradzioi- hello to everyone xD
ParašėSandra
#9880 Sveikas, jomajolt, prisijunges. Klausimu daug, o atsakymu, tu pats, sakei - kiek zmoniu tiek nuomoniu...
As zinau tik tiek, kad mes pomirtinio gyvenimo NEPAJEGUS PROTU suvokti...Taip ir testamente teigiama. Todel nereikia stengtis suvokti kaip bus ten, nes mes NEPAJEGUS TA SUVOKTI...Taip kaip 6 metu vaikas nepajegus suvokti tikimybiu teorija...reikia tiketi,o ne suvokineti...
Vartotojo avataras
Parašė jomajolt
Sandra rašė:Sveikas, jomajolt, prisijunges. Klausimu daug, o atsakymu, tu pats, sakei - kiek zmoniu tiek nuomoniu...
As zinau tik tiek, kad mes pomirtinio gyvenimo NEPAJEGUS PROTU suvokti...Taip ir testamente teigiama. Todel nereikia stengtis suvokti kaip bus ten, nes mes NEPAJEGUS TA SUVOKTI...Taip kaip 6 metu vaikas nepajegus suvokti tikimybiu teorija...reikia tiketi,o ne suvokineti...

bet mokslas gi nestovi vietoje :) anksciau zmones buvo nepajegus zinoti kas yra virs ju galvus, virs dangaus, kosmose, o dabr jau suvokia, zinoma ne viska, bet daug ka ;) o kode, suvokia? nes aiskinosi, aiskinosi, aiskinosi :) zino kas yra saule, zino kas yra menulis, zino kodel viena yra vienaip, o kita kitip :) asq, yr daug ko ko ir nezino, bet vistik.. gincuose gimsta tiesa ;)

o del pasakymo, jog reikia tiketi.. o va, as esu netikintis, zmogus be religijos, nepeikit manes del to, bet nematau prasmes tiketi tuom, kas nera realu ;) taip, sutinku- kristus buvo realii egzistuojntis zmogus, bet jau senokai iskeliaves kazkur, net pats velnias nezino kur :) tad ir nemtau galimybes tiket- ieskau atsakymu, kuriu turbut nelemta rasti xD bet vistik pats ieskojimas zavi ;) o mn ir smlsu butent yra suzinoti ka masto skirtingi zmones :) visvien bendru tasku rasti galima ;)
Parašė autodafe
#9936 Svarbiausia: tikėt. Nesvarbu kuo... Negalėčiau įvardint, kas ir koks yra mano Dievas, tik aišku: jis yra. Atsiuntė daug žmonių į mano gyvenimą. Suteikė daug galimybių. Niekas šiaip sau nevyksta.
ParašėGabs
#10355 Mano požiūris į tikėjimą ir sudėtingas. Tikėjismas-visuomenę jungiantis veiksnys, dogmų, taisyklių rinkinys, kuris pasako kaip mums elgtis. Tikėjimas taipogi suteikia stiprybės.

tikiu, kad dievas yra. Tikiu, kad po mirties yra kita erdvė.10 dievo įstatymų man yra svarbūs kaip elgesio taisyklės . Bet visa kita yra netikra, žmonių sukurtos iliuzijos. Net istorija teigia jog Krikščionybė yra sukurta religija. Pvz zoroastrizmas teigia jod gruodžio 25d buvo dievo mitros gimtadienis, jų pamaldos buvo rengiamos prie altoriaus, taipogi buvo deginamos žvakės. Ir ne viena religija turėjo panašumų į krikščionybę. Netikiu žmonių paskelbtais šventaisiais. Motina teresė buvo geras žmogus, bet kas mes tokie , kad galėtume ją skelbti šventąj?

Man mirtis yra galutinis taškas. tad šį gyvenimą noriu nugyventi kuo reikšmingiau, džiaugiuosi tuo, ką turiu dabar. Ne daiktais bet jausmais. Džiaugiuosi, kad aš dar kam nors rūpiu.

Mano manymu po mirties 'siela' patenka į tokią būsena, kai nejaučia nei skausmo, nei džiaugsmo. Tiesiog ramybę, kur neegzistuoja laikas.

Dievo karalystė? Dievo karalystė yra kiekviename iš mūsų-tai yra mūsų sugebėjimas džiaugtis gyvenimu. Tad mes 'Dievo akralystę' galime sukurti čia ir dabar. Būtent ten kur esam.
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
#10602 Tai ir likau nesupratusi kas cia aptarinejama :roll: :?:

Norint nors kame nors susivokti, reiktu sutarti vistik kas yra kas.Va jau tada galima kalbeti ir placiau apie tai kas yra Dievas, kas yra religija, kuo skiriasi tikejimas nuo religijos ir ar is vis skiriasi. Nezinau kiek dokumentikos yra lietuvoje, bet US jau yra iprasta ir kasdieniu reiskiniu virte para/psichologu, mediumu, ekstrasensu bendradarbiavimas su policija ieskant ir tiriant kriminalines bylas.Bet apie tai nesiruosiu kalbeti, nes turetu buti pradeta nauja ir visiskai savaranikska tema . Esme ta, jog nesvarbu kaip labai musu kalbos sumaisytos - as turiu galvoje ta biblijini sumaisima -( tik as ji kitaip suprantu )- KUREJAS vienas ir vienintelis, save kuriantis per griovima mums dalyvaujant evoliucijos procese.Ar nuo to kaip tai vadinsim ir kuo save laikysim, desniai nustos galioti ar kas nors is vis pasikeis tikrai nemanau, nes - esme musu mastyme, per kur ateina savivoka, kas ir nulemia gyvenimo kokybiskuma, kas velgi suteikia galimybe vystymuisi per pazinima tiek saves tiek ir mus supancio pasaulio.Tad man asmeniskai mirtis tera buvio pakitimas, kaip kad sakysim vanduo uzvirintas virsta garu arba atsaldzius virsta ledu.Bet net dabar rasydama suvokiau, jog tai sielai netaikytina, nes siela islieka su visomis saltinio savybemis, tik su visiskai individulia patirtimi, uz ka ir esam kiekvienas individualiai atsakingi.Sakoma - pjaunam tai, ka sejam.Tad ar verta sukti galva kas nutiks kazkada, kai turim visas galimybes gyventi cia ir dabar:)
ParašėSandra
#13239 o cia jums, pralinksminti...:) vaiku mintys apie Dieva:

Na, gerai, Viešpatie, mane tėvams atnešė gandras, bet iš kur jis mane gavo? Erikas 3kl.
Labas, Dieve...kaip tavo reikalai,kaip gyveni, kaip tavo sveikata? Sofija 2 kl.
Jei tu padarysi pasaulio pabaigą, tai kas tada tau melsis? Jonas 4 kl.
Apskritai, tai aš Tavim netikiu. Vat pasakyk, kodėl tada žmonės tavęs nemato? Jurijus 2 kl.
Kiek šalių tu aptarnauji? Mantas 3 kl.
Ar limonadas tai vaikiška degtinė? Antanas 1 kl.
O koks tavo išsilavinimas? Greta 3 kl.
Kaip tu manai, kas skamba graudžiau :
,,Sušelpkite Kristaus vardu", ar ,,Sušelpkite dėl Dievo?" Tomas 3 kl.
O kai tu buvai mažas, ar klausei mamos? Monika 2 kl.
Aišku, kad aš tave labai myliu. Bet mamą ir tėtį – daugiau.Ar tai nėra blogai? Renata 2 kl.
O kai žvakes bažnyčioje pardavinėja, tai čia tavo biznis? Kristė 2 kl.
Kai mama man nenuperka saldumynų, tai čia tu jai patarinėji? Saulius 3 kl.
Aš perskaičiau, kad Kristus žydas, bet juk jis tavo sūnus. Tai ką, tu irgi žydas? Samanta 3 kl.
Nuo kada galima laikyti žmogų suaugusiu? Nuo tada kai jis jau nebijo skiepų, ar nuo tada kai jam patinka Emilija? Artas 2 kl.
Kiek gi tau metų, Viešpatie? Ilona 2 kl.
Ar tikrai, kad visos pasakos apie tave, teisybė? Linas 2 kl.
Na, gerai, Dieve. Kristus kentėjo dėl žmonių. O dėl ko tada kenčia žmonės? Živilė 2 kl.
Bet juk pirmieji pradėjo gimdyti vyrai. Prisimeni Adomą ir Ievą. Ir kas gi tau taip nepatiko, kad visą šitą sunkumą uždėjai ant moters? Agnetė 3 kl.
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
#13309 Sandra tu stebuklu stebuklas, kad randi tokiu dalyku - dekui tau...lol

:D :super B)
Vartotojo avataras
Parašė giedrulla
lynkute rašė:pomirtinis gyvenimas tikrai yra ir kad zmones atgymsta tai as tikiu,nes kartais pamatau kuria nors vieta ir sakau as ja kazkur jau esu macius,nors niekada neteko buti siam gyvenime taip keistai kazkaip :oops:
ar jums taip buna?

tai viso labo deja vu;] ne pomirtinis gyvenimas
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
giedrulla rašė:
lynkute rašė:pomirtinis gyvenimas tikrai yra ir kad zmones atgymsta tai as tikiu,nes kartais pamatau kuria nors vieta ir sakau as ja kazkur jau esu macius,nors niekada neteko buti siam gyvenime taip keistai kazkaip :oops:
ar jums taip buna?

O kas yra deja vu?
Vartotojo avataras
Parašė giedrulla
Auksinezuvele rašė:
giedrulla rašė:
ar jums taip buna?

O kas yra deja vu?

jausmas, kad pirma karta patiriamas dalykas jau yra ankscau isgyventas. Siaip yra ivairiu aikinimu apie deja vu (pavyzdziui, kad ta akimirka informacija iskart pereina i ilgalaike atminti, o ne trumpalaike ir todel mums susidaro ispudis, kad tos aplinkybes jau yra pazystamos). bet su pomirtiniu gyvenimu vargu ar tai turi ka bendra...
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
#13898 Dekui.
Visumoje man teko isgyventi "laiko nebuvimo" teorija praktikoje, tik sunku butu tai aprasyti, o ir ilgai uztuktu, bet esme ta, jog viskas vyksta vienu metu - cia ir dabar, gal del to ir persipina tokie dalykai kaip kad buvau, esu ir busiu:)
Vartotojo avataras
Parašė Horacijus
#15027 Koks skirtumas, po kiek metu atgimsiu? Gi vis tiek as busiu iki tol nebutyje... gimdami ateiname is jos, o mirdami i ja griztame... Viena ryta prasimerks mano akys (kitame gyvenime) ir as isnirsiu visu grazumu is vandens... aukstai issoksiu, pamojuosiu uodega, ir vel graksciai panirsiu i bangas... =) Tai taip grazu... Kad tik Dievulis manes neikistu i kokio zasino ar kirmino kaili...
Vartotojo avataras
Parašė Medeja
#16878 Dieve, kur tu?
Vartotojo avataras
Parašė Horacijus
Medeja rašė:Dieve, kur tu?

O, Medeja, diedu nekenteja apsireiske... Dievas yra visur... jis zoleje, sniege, medyje... Buvau taves pasigedes labai... trukuma koki tai baisu jauciau... gal tai meile?