Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė Vitalija
#271102 Taip, Ciaba - pasiekus reikiama dvasini lygi :) Tik esme tame, kad lengvas gyvenimas, kaip sakei milijonieriaus dukryte, dvasinio tobulejimo neduoda :)

O jei rimtai - manau niekas negali atsakyti i tuos tavo pajuodintus klausimus, nes niekas gi negryzo is anapus ir nepapasakojo kas ten dedas =)
Vartotojo avataras
Parašė Ciaba
#275597 Nežinau kodėl, bet labai bijau mirusių žmonių. Vengiu laidotuvių. Mano baisiausias košmaras- karstas, numirėlis ir jis karste pradeda judėti, dejuoti.
Gan dažnai sapnuoju, kad bendrauju su mirusiais žmonėmis- ir vėl siaubas.
Jeigu būčiau prie karsto vienas ir pasklistų koks garsas ar sujudėtų pvz. ranka( kūnui gendant, kaupiantis dujoms)- turbūt numirčiau iš siaubo vietoj.
Ar yra kam nors panašiai? Gal tai dėl to, kad būdamas vaikas sunkiai pergyvenau tėvelio mirtį?
Vartotojo avataras
Parašė maingirdas
#275598 Ir as bijau labai mirusiu zmoniu ,net savo artimu ,nezinau kas darosi ,bet jau nebe tas zmogus ,kuris buvo gyvas.As vienas salej niekada be gyvu zmoniu prie karsto nepasilieku.Man buvo geda rasyti ,kaip vyrui ,bet pastebejau ir kiti mirusiu lb bijo.Kazin kodel ?
As gyvu nebijau ,nors ir banditas butu ,bet numirusio labai bijau.Galvoju ,kai as numirsiu ,kaip ten viskas bus.As irgi sunkiai pergyvenau tevelio mirti ,man buvo 17 metu ,o per mano gimtadieni ,spalio 28 d .laidojo. :angel
Vartotojo avataras
Parašė Vitalija
#275599 Taip taip, Ciaba - man tas pats...brrrrrrrrrr.....
Vartotojo avataras
Parašė Ciaba
As gyvu nebijau ,nors ir banditas butu ,bet numirusio labai bijau.

Tai va. Logiškai mastant, gyvo bandito reikia bijot, o ne mirusio. Bet čia ir man logika negalioja.
Tikėkimės, kad mūsų kūnas yra tik priemonė nugyventi vieną gyvenimą, apvalkalas sielai. Ir po mirties, kai siela išeina- jis tampa nereikalingas ir sunaikinamas.
Vartotojo avataras
Parašė grincas
Ciaba rašė:Nežinau kodėl, bet labai bijau mirusių žmonių. Vengiu laidotuvių. Mano baisiausias košmaras- karstas, numirėlis ir jis karste pradeda judėti, dejuoti.
Gan dažnai sapnuoju, kad bendrauju su mirusiais žmonėmis- ir vėl siaubas.
Jeigu būčiau prie karsto vienas ir pasklistų koks garsas ar sujudėtų pvz. ranka( kūnui gendant, kaupiantis dujoms)- turbūt numirčiau iš siaubo vietoj.
Ar yra kam nors panašiai? Gal tai dėl to, kad būdamas vaikas sunkiai pergyvenau tėvelio mirtį?

Nu baimė yra tikro ar įsivaizduojamo pavojaus sukeliama emocija susijusi su pastangomis išvengti šio pavojaus. Tavo atveju įsivaizduojamo pavojaus. Aišku ši baimė galėjo atsirasti dėl vaikystėje patirtos traumos, ar kaip tu sakei tėvelio mirties. Bet mano nuomone tai tokia numirėlių baimė yra labiau būdinga dualistams, kurie sielą atskiria nuo kūno. Man asmeniškai prie numirėlio nejauku būti, bet aš taip pat suprantu, kad jis jau pajudėti tikrai negali, galbūt gal dėl to kad netikiu pomirtiniu gyvenimu.
Vartotojo avataras
Parašė enya
grincas rašė:bet aš taip pat suprantu, kad jis jau pajudėti tikrai negali, galbūt gal dėl to kad netikiu pomirtiniu gyvenimu.

Aš taip pat netikiu pomirtiniu gyvenimu, bet žinau, kad jis pajudėti tikrai gali ir tai nėra labai retas reiškinys. Tai paprasčiausios cheminės reakcijos vykstančios kūne. Manau, daugeliui nėra malonu būti šalia mirusiojo...
Vartotojo avataras
Parašė Vitalija
#275628 ..na ir pakrypo tema...(pyp, pyp, pyp)... :bloga
Vartotojo avataras
Parašė Vitalija
#275629 ...jei nera sielos (pomirtinio gyvenimo)...tai (pyp) ka as cia veikiu, (pyp) kodel as is viso gimiau...(pyp) kam vaikai, pasaulis, kazkoks gyvenimas ir jame kazko siekimas...(nu pyp pyp) susinervinau...nu (pyp) nieko nebenoriu tada...viskas be jokios jokios prasmes...ai nu :bloga

:girtas belieka
Vartotojo avataras
Parašė maingirdas
#275633 mane Vitalija vel juokina... :D kodel as is viso gimiau...belieka... :girtas
Vartotojo avataras
Parašė grincas
Vitalija rašė:...jei nera sielos (pomirtinio gyvenimo)...tai (pyp) ka as cia veikiu, (pyp) kodel as is viso gimiau...(pyp) kam vaikai, pasaulis, kazkoks gyvenimas ir jame kazko siekimas...(nu pyp pyp) susinervinau...nu (pyp) nieko nebenoriu tada...viskas be jokios jokios prasmes...ai nu :bloga

Visų pirma darai didelę logikos klaidą, taip samprotaudama, jog jei yra siela ir pomirtinis gyvenimas tai yra ir gyvenimo prasmė. Noriu pasakyti, jog sielos egzistavimas neįrodo gyvenimo prasmės buvimo ar nebuvimo.

Per daug nefilosofuojant, tai į visus šiuos klausimus kuriuos uždavei manau kiekvienas turi savo atsakymą. Kai kas gyvena nes nori kažko pasiekti, vaikus užauginti ir panašiai. Mano nuomone tai tas mūsų troškimas gyventi yra mūsų genuose, mes į priekį judame ne dėl to, kad teigiame jog siela yra ar mus varo tikėjimas į Dievą, bet dėl mūsų polinkio į gyvenimą, o ne į mirtį. Kaip išsiskleidžiantis gėlės žiedas sukasi į saulę, taip ir mes žiūrime į gyvenimą, o ne į mirtį. Ir siela čia nieko dėta, viskas genuose :)
Vartotojo avataras
Parašė Ciaba

Va, va. Taip ir norisi atsijungt ir negalvot.
Bet aš manau, kad kūnas yra apvalkalas sielai šiame gyvenime, kuris sielai išėjus paprasčiausiai supūva.[/code]
Vartotojo avataras
Parašė Vitalija
#275639 ...net nezinau kaip pasakyt..bet manes gyvenimas kazkiek tikint, kad kazkas po mirties yra nelabai dziugina, tai jau kai ten nieko nera..tai (pyp, pyp, pyp)...dar tos kalbos apie judancius lavonus (kurmi ir man taip bus)..eina (pyp)...zodziu.... :bloga

Gal chebra ka linksmiau?
Vartotojo avataras
Parašė maingirdas
grincas rašė: Mano nuomone tai tas mūsų troškimas gyventi yra mūsų genuose, mes į priekį judame ne dėl to, kad teigiame jog siela yra ar mus varo tikėjimas į Dievą, bet dėl mūsų polinkio į gyvenimą, o ne į mirtį. Kaip išsiskleidžiantis gėlės žiedas sukasi į saulę, taip ir mes žiūrime į gyvenimą, o ne į mirtį. Ir siela čia nieko dėta, viskas genuose :)
susimasciau,o gal taip ir yra... :angel
Vartotojo avataras
Parašė Vitalija
#275641 ...mano genuose jokio noro gyvent nera....as gyvenu vien del to, kad nenoriu skaudinti brangiu zmoniu iseidama...o siaip tempiu tokia guma...tikiuosi - gal kitam gyvenime bus geriau, cia kazkokie karminiai isbandymai...nu jei to nera...tai tik :girtas belieka....