Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė the ending
#206002 aisku..idomiai... :da
Vartotojo avataras
Parašė groowax
#206441 „<...> išgirdęs tai, Jėzus tarė: ne sveikiems reikia gydytojo, bet sergantiems. Eikite ir mokykitės, ką tai reiškia: aš noriu pasigailėjimo, o ne aukos. Nes aš atėjau ne teisiųjų šaukti, bet nusidėjėlių.“
Vartotojo avataras
Parašė comes
#206637 Štai Viešpaties ranka nesutrumpėjo, kad negalėtų gelbeti, ir jo ausis neapkurto, kad neišgirstų. /Iz.59:1-3/
Vartotojo avataras
Parašė groowax
#207748 „Aš, tiesa, jus krikštiju vandeniu atgailai, bet tas, kuris ateina paskui mane, yra stipresnis už mane; jo kurpių aš nesu vertas nešioti. Jis krikštys jus Šventąja Dvasia ir ugnimi. Jo vėtyklė jo rankoje, ir jis visiškai išvalys savo klojimą, ir subers savo kviečius į klėtį, o PELUS SUDEGINS NEUŽGESINAMA UGNIMI.“

Mato 3,11-12
Parašė Vydūnas
#208114 Žyd 11 1 Tikėjimas laiduoja mums tai, ko viliamės, įrodo tikrovę, kurios nematome.[i1] 2 Per jį protėviai gavo gerą liudijimą.[i2] 3 Tikėjimu suvokiame, kad pasauliai buvo sukurti Dievo žodžiu, būtent iš neregimybės atsirado regima.
Vartotojo avataras
Parašė groowax
#209305 "Arba, kaip gali kas nors įeiti į galiūno namus ir išplėšti jo rakandus, pirma nesurišęs galiūno? Tik po to jis išplėš jo namus."
Vartotojo avataras
Parašė the ending
#210093 "Dviem yra geriau negu vienam..Jei vienas iš jų suklumpa,kitas padeda bičiuliui atsikelti"(Plg.Koh 4,9-10)
Parašė Vydūnas
#210106 Trumpa tema apie emocijas liūdesį ir džiaugsmą:

Jėzus kalno pamoksle mus guodžia:
Mt 5, 4 Palaiminti liūdintys: jie bus paguosti.
ap. Paulius akcentuoja dvi liūdesio rūšis:
2 Kor 7,10 Mat liūdesys pagal Dievo valią per atgailą atveda į išgelbėjimą, ir to netenka gailėtis; o šio pasaulio liūdesys veda į mirtį.
Saliamonas patarlėse vertina linksmumą:
Pat 15,15 Visos vargšo dienos yra sunkios, o linksmaširdžiui gyvenimas – visad šventė.
Pat 15,30 Linksmas žvilgsnis pradžiugina širdį, o gera žinia duoda stiprumo kaulams.
Pat 17,22 Linksma širdis yra geras vaistas, o niūri dvasia džiovina kaulus.
Taip pat:
Sir 13,26 Laimingos širdies ženklas yra linksmas veidas;
Sir 30,22 Linksma širdis yra žmogaus gyvenimo šerdis, o džiugesys prailgina jo dienas.
Karalius Dovydas turėdamas pasitikėjimą Dievo ištikima meile ir jausdamas dėkingumą nori džiaugauti...:
Ps 31,8 Leisk man džiūgauti ir būti linksmam dėl tavo ištikimos meilės, nes tu pažvelgei į mano kančią – rūpinaisi manimi didžiame varge.

ap. Paulius pabrėžia ir ragina butinybe džiaugtis:
Rom 12,12 Džiaukitės viltyje, būkite kantrūs varge, ištvermingi maldoje.
2 Kor 13,11 Galiausiai, broliai, džiaukitės, tobulinkitės, vienas kitą guoskite, būkite vieningi, taikiai gyvenkite, ir meilės bei ramybės Dievas bus su jumis.
Fil 2,18 Taip pat ir jūs būkite linksmi ir džiaukitės kartu su manimi.
Fil 3,1 O šiaip jau, mano broliai, džiaukitės Viešpatyje! Man rašyti vis tą patį nesunku, o jums tai pastiprinimas.
Fil 4,4 Visuomet džiaukitės Viešpatyje! Ir vėl kartoju: džiaukitės!
Tepadeda mums Dievas vėl atrasti džiaugsmo gyvenime, kad turėtume linksmą širdį ir išbristume iš sielvartų ir depresijų !
Vartotojo avataras
Parašė groowax
#217868 “<…> O kirvis jau yra pridėtas prie medžių šaknies. Taigi kiekvienas medis, kuris neneša gero vaisiaus, yra nukertamas ir į ugnį įmetamas.“

(Mato 3, 10-11)
Vartotojo avataras
Parašė groowax
#218276 „Aš, tiesa, jus krikštyju vandeniu atgailai, bet tas, kuris ateina paskui mane, yra stipresnis už mane; jo kurpių aš nesu vertas nešioti. Jis krikštys jus Šventąja Dvasia ir ugnimi. Jo vėtyklė jo rankoje, ir jis visiškai išvalys savo klojimą, ir subers savo kviečius į klėtį, o pelus sudegins neužgesinama ugnimi.“

(Mato 3, 11-12)
Vartotojo avataras
Parašė groowax
#218469 „Palaiminti, kurie jaučia savo dvasinį neturtą, nes jų yra dangaus karalystė.
Palaiminti, kurie liūdi, nes jie bus paguosti.
Palaiminti romieji, nes jie paveldės žemę.
Palaiminti, kurie alksta ir trokšta teisybės, nes jie bus pasotinti.
Palaiminti gailestingieji, nes jie ras pasigailėjimą.
Palaiminti tyraširdžiai, nes jie regės Dievą.
Palaiminti taikdariai, nes jie bus vadinami Dievo sūnumis.
Palaiminti, kurie yra persekiojami dėl teisybės, nes jų yra dangaus karalystė.“

(Mato 5,3-10)
Vartotojo avataras
Parašė the ending
#218738 42(43) psalme

Spręsk mano bylą,o Dieve,
mano reikalą gink nuo žmonių nedorųjų;
iš tų klastūnų,pikteivų mane išvaduoki.

Juk tiktai Tu esi mano stiprybė,o Dieve!
Tai kodel mane Tu atstūmei?

Kodėl turiu vaikščioti nuliūdęs,
priešo prispaustas?

Atsiųski man savo šviesą ir tiesą,
tegu man jos vadovauja
ir mane veda į Tavo Šventąjį kalną,Tavo padangę.

Tenai prie Dievo aukuro žengsiu,
pas savo linksmybes džiugesio Dievą.

Ten Tave šlovinsiu kankliais,o Dieve,
o mano Dieve!

Ko tu,manoji širdie,nusiminus?
ko taip nerimsti krūtinej?

Pasitikeki Dievu: aš Jį garbinsiu vėl iškilmingai,
tikrąjį Dievą-vaduotoją savo
Vartotojo avataras
Parašė groowax
#218750 “Nemanykite, kad aš atėjau įstatymo ar pranašų panaikinti; aš atėjau ne panaikinti, bet atbaigti. Nes iš tiesų sakau jums, kol dangus ir žemė pranyks, nė viena jota ar brūkšnelis nepranyks iš įstatymo, iki viskas bus įvykę. Taigi, jei kas panaikina vieną šitų, mažiausiųjų, įsakymų ir taip moko žmones, bus vadinamas mažiausiu dangaus karalystėje. Nes aš sakau jums, jei jūsų teisybė žymiai neperviršys Rašto žinovų ir fariziejų, jūs nieku būdu neįeisite į dangaus karalystę.“

(Mato 5,17-20)
Vartotojo avataras
Parašė comes
#218794 Ps 37:3-6

Turėk vilties Viešpatyje ir daryk gera, kad gyventumei žemėje ir naudotumeis saugumu.
Gėrėkis Viešpačių, ir jis duos tau, ko geidžia tavo širdis. Pavesk Viešpačiui savo kelią, ir pasitikėk juo, o jis veiks.
Ir padarys, kad tavo teisybė užtekėtų kaip šviesa ir tavo teisė kaip vidudienis".
Vartotojo avataras
Parašė groowax
#218806 “Bet aš sakau jums: visai neprisiekite: nei dangumi, nes jis yra Dievo sostas, nei žeme, nes ji yra jo kojų krėslelis, nei Jeruzale, nes ji yra didžiojo karaliaus miestas. Neprisiek nei savo galva, nes tu negali nė vieno vienintelio plauko padaryti balto arba juodo. Bet jūsų kalba tebūnie: „taip,taip“; „ne,ne“; o kas išeina iš šito ribų, yra iš pikto.“

(Mato 5:34-37)