Moderatorius: Astro-Meška

ParašėSandra
#7438 nemoku paaiskinti...per praktikavima atsirado....per gilia kontempliacija....nu dabar, kai skiriuosi, apleidau truputi ir malda, ir gilius isgyvenimus... :oops:
einu i baznycia daznai, einu ispazinties, komunijos, skaiciau daug knygu, interente daug domejausi..Ziniu ir potyriu misinys ir leme tikejima....
Vartotojo avataras
Parašė Mints
#7443 Pratesiant idomia diskusija... As nezinau kodel tikintys zmones suserga depresija. Daznai del to kad depresija yra ne pirmine liga, o pasekme. Nesusiklosciusiu santykiu su zmonemis. Fizines ligos. Paveldimumo. Patirto smurto. Ir tt... Bet as zinau kad tikintys lengviau tvarkosi su depresija, bei su kitais gyvenimo nesklandumais.
Vartotojo avataras
Parašė AUmba
Mints rašė:Pratesiant idomia diskusija... As nezinau kodel tikintys zmones suserga depresija. Daznai del to kad depresija yra ne pirmine liga, o pasekme. Nesusiklosciusiu santykiu su zmonemis. Fizines ligos. Paveldimumo. Patirto smurto. Ir tt... Bet as zinau kad tikintys lengviau tvarkosi su depresija, bei su kitais gyvenimo nesklandumais.

Nebūtinai. Mūsuose populiarių religijų tarpe, katalikybėje yra tokia sąvoka - kaltė ir nuodėmė. Ir šie du dalykai išplėtoti nebesveikai, gali labai apsunkinti gyvenimą... tegul vadina kaip nori- liguista sąžine ar dar kaip nors, bet kartais prasilenkia su sveiku protu ir normaliais po reikiais..
Vartotojo avataras
Parašė Mints
#7454 Gal cia aplamai tautos mentalitetas? Pats nors ne kataliku tikejimo, esu bendraves ir su tevu Stanislovu ir siaip kataliku daug pazistu. Nei pas viena liguisti kaltes pozymiai nepasireiskia.

Va o su psichilogu kai konsultavausi toks pokalbis ivyko:

M: kad man nepagereja nei nuo vaistu nei nuo tu pokalbiu
P: o pats esi tikintis
M: taip
P: tada isivaizduok, kad tai Dievo bausme, kuria tau reikia iskesti

Nepanasus jis man i tikinti, o tokia nasta bando uzkraut. Na netikiu kad cia bausme, manau bausmems bus skirtas kitas laikas. Dabar tik ismeginimai ir gyvenimas salygomis, kur ne tiek svarbu kas tau atsitinka, kiek tai- kaip tose situacijose sugebi pasielgti pats. Aplamai jauciu kad Dievas man padeda - ir gerokai daugiau nei esu nusipelnes :)
Vartotojo avataras
Parašė Medeja
#7470 As manau, AUmba turejo omeny, kad kalte ir nuodeme nesveikai ispusti pacioje kataliku religijoje kaipo tokioje, o ne konkreciuose zmonese. o didziule kaltes ir nuodemes nasta yra vienas svarbiausiu depresijos pozymiu - tai yra liga.
tarkim as esu padariusi dalyka, del kurio kalte mane slegia siaubingai, as to niekada neispirksiu, net jei keliais aplink pasauli apeiciau, net jei gyvenima kokiems badaujanties Afrikos vaikams paskirciau. Katalikybe lygiai taip pat kaip ir liga sioje situacijoje mane stumia i nevilti, nes tai, ka padariau - neatperkama. ir daug yra kitu dalyku nepriimtinu, tokiu stumianciu i bedugne.
Todel ir "nepasirasau" ant katalikisku dogmu. taip, as esu tikinti, bet ne katalike tikrai, nes uzsigrauzciau negyvai.
Vartotojo avataras
Parašė linjurga
Zonderis rašė:kodel pas tikinciuosius kyla problemos su depresija ir nerimu? juk atrodo tikit dieva, tikit kad numirsit ir toliau gyvensit, juk viskas puiku turetu buti?

Tikintieji juk ne šventieji, Zonderi, jie tik silpni žmonės. Ir jie serga. Depresija tokia pati liga kaip ir diabetas, todėl ją būtina gydyt. Ir šokoladas šiuo atveju nepagelbės. Del seratonino ir kitų biocheminių medžiagų sutrikimo smegenyse būtina vartot antidepresantus, kitaip nepasveiksi. O bendravimas su savo likimo draugais, kitais tikinčiaisiais, taip pat ir bendravimas su Dievu per maldą veikia kaip patikima pagalbinė priemonė, padedanti įveikt depresiją :wink:
Vartotojo avataras
Parašė AUmba
linjurga rašė: O bendravimas su kitais tikinčiaisiais, taip pat ir bendravimas su Dievu per maldą veikia kaip patikima pagalbinė priemonė, padedanti įveikt depresiją :wink:

aš tai vertinu kaip saviįtaigą ir tiek... Žinau, kad depresija dviejų rūšių - fiziologinė ir psichologinė. Bet juk ir ta psichologine suserga tikintys...
ParašėSandra
#8191 Tikejimas - tai kelias. Kodel daug, kam atrodo, kad tikintis zmogus, tai stiprus kaip kalnas? Tikintys irgi gali sirgti ir psichologinemis...nes tai ka as suprantu apie tikejima, tai ka patiriu maldoje, pasaulietiskame gyvenime kazkaip vis dar nesusiintegruoja. Nezinau, ar supratote, ka norejau pasakyti....
Na tarkime, as issiskyriau su vyru...Gerai, remiuosi tikejimu:" Tai Dievo valia, Dievas man ras geriausia sprendima, Jo keliai nezinomi, gal jis taip grudina mano siela, gal jis taip ruosia mane pomirtiniam gyvenimui, o gal dar didesnei malonei, cia zemeje". Cia tikejimas
O dabar zmogiskos baimes :" Bet man skauda, as noriu buti laiminga, noriu laimes cia ir dabar....O jeigu as visa gyvenima liudesiu, o jei is vienatves palusiu"...
Dvi puses. Dvi zmogaus puses. Tikejimas ir zmogiskasis pradas su savo baimem...Ir jas reikia suintegruoti, kad liktu tik besalyginis tikejimas: "Kokia bus Dievo valia, taip ir bus"... Jokiu baimiu tik beribis pasitikejimas Dievo noru mums gero...
Bet tas suintegravimo kelias yra labai sunkus...Jei tikejimas ir visiskas pasitikejimas Dievu butu manyje kiekviena sekunde, gal depresija ir nesirgciau, bet dabar as sunkiame kelyje...as zmogus su tikejimu ir su baimemis. Taip Dievas mane grudina, taip Dievas stebi, ka as pasirinksiu...O jeigu nebuciau susirgusi depresija, jei mano gyvenimas butu rozem klotas...Ar as tada galvociau apie Dieva? Turbut NE. tAI GAL SIE GYVENIMO SUNKUMAI MUMS YRA DOVANA, NES JIE PRIARTINA PRIE DIEVO IR SUTEIKIA GALIMYBE TOBULET?
Vartotojo avataras
Parašė Mints
#8204 Kaip mano mama sako "laimingiesiems Dievo nereikia". Ji dar ne tokia jau sena, pati visko daug iskentusi.

Kita vertus turiu kita lyg ir gimine, tai pasake karta mazdaug taip: "ko tu pasidavei i ta religija? Va suprantu seni, ligoti zmones, jau ir mirtis arti, normalu kad apie ana pasauli masto..."
Vartotojo avataras
Parašė kalnas
#8220 :shock: :? :roll: :?:
Vartotojo avataras
Parašė AUmba
Sandra rašė: Na tarkime, as issiskyriau su vyru...Gerai, remiuosi tikejimu:" Tai Dievo valia, Dievas man ras geriausia sprendima, Jo keliai nezinomi, gal jis taip grudina mano siela, gal jis taip ruosia mane pomirtiniam gyvenimui, o gal dar didesnei malonei, cia zemeje". Cia tikejimas
O dabar zmogiskos baimes :" Bet man skauda, as noriu buti laiminga, noriu laimes cia ir dabar....O jeigu as visa gyvenima liudesiu, o jei is vienatves palusiu"...
Dvi puses. Dvi zmogaus puses. Tikejimas ir zmogiskasis pradas su savo baimem...Ir jas reikia suintegruoti, kad liktu tik besalyginis tikejimas: "Kokia bus Dievo valia, taip ir bus"... Jokiu baimiu tik beribis pasitikejimas Dievo noru mums gero...

tu nori sunaikinti savo žmogiškąją pusę, kad pasiektum tikėjimą? betgi tu esi žmogus.. ir jausmus turėsi visada.. gal geriau žmogus su visais jausmais - ir gerais ir blogais, negu fanatikas, aiškinantis kad skausmo nėra, yra tik tavo darbų pasėkmė...
Vartotojo avataras
Parašė linjurga
Sandra rašė:Jei tikejimas ir visiskas pasitikejimas Dievu butu manyje kiekviena sekunde, gal depresija ir nesirgciau, bet dabar as sunkiame kelyje...as zmogus su tikejimu ir su baimemis. Taip Dievas mane grudina, taip Dievas stebi, ka as pasirinksiu...O jeigu nebuciau susirgusi depresija, jei mano gyvenimas butu rozem klotas...Ar as tada galvociau apie Dieva? Turbut NE. tAI GAL SIE GYVENIMO SUNKUMAI MUMS YRA DOVANA, NES JIE PRIARTINA PRIE DIEVO IR SUTEIKIA GALIMYBE TOBULET?

Tu teisi. Krikščionis gali turėti labai stiprų pasitikėjimą Dievu. Bet jis tik silpnas žmogus, ir gyvenime neišvengia baimių ir silpnumo akimirkų. Pati išgyvenu labai sunkų gyvenimo periodą - esu bedarbė, neturiu sveikatos, draugų, artimieji elgiasi blogiau už svetimus. Todėl belieka tik pasitikėti Dievu ir užkrauti Jam savo rūpesčius. Pagal savo pažadą Jis neša mus, silpnus žmonelius, ant savo mylinčių rankų...
Parašė Perla
#8533 As nuejus i baznycia atsipalaiduoju,nusiraminu,kartais tiesiog pajauciu kad man reikia ten nueiti,parasyti ,padekoti
Vartotojo avataras
Parašė kalnas
#8547 as nesu tikintis i dieva. i baznycia nueinu kai ji buna tuscia vien tik delto kad ten ramu ir niekas nelenda. daugiau tikrai nezinau ka ten daryti. o gal as klystu??
Parašė Perla
#8548 o kodel tu netiki dievu?