Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė Lireta
Medeja rašė:
AUmba rašė:Medėja - taip, jeigu priimsi filosofiją.. Tikrą o ne adaptaciją vakariečiams :twisted: bet dažniausiai užtenka paviršiaus..

matai, aš prisiskaičiusi knygų, kurias man draugė tysė iš Tibeto vienuolynų, kuriuose daug laiko praleido... kurių kitur ir nerasi, tik ten... tai va, visur ten rašoma, kad mistifikuojant jogą ir meditaciją yra iškreipiama jų prasmė, kad vakariečiai taip iškraipo, nes jie be mistikos negali... kad meditacijos metu pvz negali rodytis jokie "stebuklai" ir jokio transo neturi būt - jei taip atsitinka - tai jau bėda galvoje, o ne meditacija... viskas žymiai paprasčiau, nei mes čia Vakaruose manom. sumazginam viską baisiausiai ir pridedam dar sugedusio telefono efektų, plius yra žmonės, kurie pelnosi iš silpnesnių žmonių lengvatikystės... taip ir gaunasi baisi dezinformacija.

is tikruju zinok taip ir yra. vien internete pasiziurek ka raso. atseit jogos mokytoja atvere kazkokia ciakra ir zmogus dabar vaiksto kaip paklaikes. arba kai as vienoj mokykloj mokiausi, tai instruktore mums sake negalima uzsiimineti savarankiskai per anksti atversit trecios akies ciakra ir jums tada iki gyvenimo galo psichiatrinej ligoninej guleti. arba kaip ta vyriausioji Lietuvos ragana Vilija Lobaciuviene sake be mokytojo praktikuosit ir siela atsiskirs nuo kuno ir nesugris. zodziu visi gasdina ir mokytojai ir net tie, kurie su ta joga visai nesusije ir suprask dabar zmogus, bet va knygose as tokiu dalyku neradau. o mokytojas mano manes niekad negasdino ir kai apie tuos isprotejimus klausiau tik juokesi. bet paumejimas man buvo ir fizinis ir dvasinis kai joga tik pradejau uzsiiminet.
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
Agni rašė:Audre, o tu paaiskink merginoms, kaip konkreciai reikia valytis? kaip ta valyma atlikti?

Kadangi pati esu gavusi is Audres nuorodas, galiu pasidalinti tuo, kaip as pati dirbau.
Man tai dave nei daug nei mazai - suteike ramybes ir stabilumo pojuti, padejo atstatyti balansa ir rimtai uzsiimti tiesioginio rysio su KUREJU atstatymu.Kadangi mano pacios rysys su Kureju arba visata buvo, o ir yra dar silpnokas del tam tikru aplinkybiu, ka tik patvirtino isgyventa ir jau praeityje likusi depresija, teko darbuotis labai paprastai - prie zvakes, geriau, kad ji butu sventinta (net ir man paciai dabar viskas atrodo lyg kokie burtai :) ), nors galima ir be jos, as pasirasiau DDI ant lapo popieriaus ir ties kiekvienu is ju masciau ir stengiausi prisiminti kaip, kur ir su kuo as prasilenkiau gyvendama .O svarbiausia dalis yra, prisiminus ir susivokus, sukurti "teisinga vaizdini" savo sirdyje ir naujai isgyventi situacija , tik jau pagal Kurejo valia.Sakyciau sunkus ir alinantis darbas, bet duodantis begalo gerus rezultatus.Nors kai kurie "apsamanoje akmenys" dar ir dabar tebekepso ir tenka prie ju vis gryzti, bet jau pramintas takelis i "skaldykla" nebeleidzia nuklysti i "pievas"...atleiskit kad rasau alegorijomis, bet taip lengviau atsiverti.Tai manoji atgailos dalis.Po atgailos nerdavau i KARSTO vandens vonia ir kvepuodavau Leonardo Orr taip vadinamu atgimimo kvepavimu.Nenoreciau dabar gilintis i tai kas teisinga ir nepavojinga.tiesiog pasidalinsiu netradiciniu budu ir technikomis, kurios man tapo kasdienybe, nes be ju nebuciau isgyvenusi :) Vanduo budavo tokio karstumo, kad dabar po pusmecio, neislaikau net rankos po ciaupu- taip karsta.O tada kunas nejaute karscio, sakyciau atvirksciai, dar karstesnio vandens norejosi.Pasirodo karstas vanduo padeda atpalaiduoti sukaupta vidini pykti, o saltas vanduo padeda iveikti bet kokia vidine baime..Sekantis zingsnis ryto meto praktikose budavo pedu tepimas aliejumi ir ju masazas.Ir po siai dienai nezinau, kodel man tai buvo gyvybiskai svarbu. Tada guldavau ant grindu ( mano tokia prigimtis, jei galiu rinktis grindis, niekada nesesiu ant kedes :) ) ir dirbdavau su REIKI.Man labiausiai padejo antrasis simbolis.Bet visumoje tai mane "istrauke" Audres siunciama ir jos suorganizuota visa reikistu grupes siunciama REIKI. Jau beveik metai laiko kai nutiko kazkas tokio, kas pakeite mano visa likusi gyvenima, atvere duris i kazka, ko suvokti niekada nepajegsiu, galiu bandyti isgyventi, ka ir stengiuosi daryti praktiskai dalindamasi patyrimais ir isgyvenimasi su tais, kurie iesko ir tiki, kad be to ka pasiekusi medicina, dar yra ir netradiciniai budai, kuriuos kartu sudejus galima vistik pasiekti nuostabiu rezultatu atstatinejant sveikata ir gyvybine energija.
Gal Audre, nesupyks, jog parasysiu, kad ji pati, kadangi turi neeiliniu sugebejimu, naudoja kitokias technikas, kurios man nepasiekiamos del 5,6 chakru nepakankamumo. Sunkiai sekasi vizualizacija, del ko paskutiniu metu jau ir nebesijaudinu, nes radau kita iseiti ir naudojamos technikos duoda rezultatus. Prie viso to patekau i darbine aplinka, kur "svarus" zmones ir su jais bendraujant pradeda atsipalaiduoti is labai giliai sankaupos pykcio,agersijos, arogancijos ir nepasitikejimo bei noro kontroliuoti :oops: .Taip, tikrai geda, bet ir tai tera dalis viso to, ka turiu atlikti - aspivalyti ir toliau gyventi susitelkus i samoninguma cia ir dabar. Tam kartui tiek.Klauskit jei kas neaisku ar nesuprantamai parasyta.Tik noriu paprasyti - pasistenkint nevertinti , bet pazvelkit is salies ,kaip kad zvelgiat i nepazystama zmogu
Vartotojo avataras
Parašė Sintija
#3943 Labai dėkui AuksineiŽuvelei ir Audrei už čia išsakytas mintis.Ši nuoširdžiai ir su meile papasakota gyvenimo patirtis yra labai vertinga.
Ačiū :)
Vartotojo avataras
Parašė Lireta
#4035 isverciau auksineszuveles teksta. jeigu kas moka gali isversti i lietuviu kalba. o as kadangi nemoku, tai vertimo programa gali isversti tik i rusu kalba:

Функция
Позвоночные умственные способности получают сигналы через нервы, прибывающие от датчиков организма. Эти сигналы тогда интерпретируются всюду по центральной нервной системе; реакции сформулированы основанные на отражении и узнали события. Подобно обширная сеть нерва освобождает сигналы от мозга, чтобы управлять мускулами всюду по телу. Анатомически, большинство центростремительных и выносящих нервов (за исключением черепных нервов) связано со спинным мозгом, который тогда передает сигналы и от мозга.

Сенсорный вход обработан мозгом, чтобы признать опасность, найти пищу, идентифицировать потенциальных помощников, и выполнить более сложные функции. Визуальный, контакт, и слуховые сенсорные тропы позвоночных животных разбиты к определенным ядрам таламуса и затем к областям коры головного мозга, которые являются определенными для каждой сенсорной системы. Визуальная система, слуховая система, и соматосенсорная система. Обонятельные тропы разбиты к обонятельной луковице, тогда к различным частям обонятельной системы. Вкус разбит через ствол мозга и затем к другим частям вкусовой системы.

Чтобы управлять движением, мозг имеет несколько параллельных систем контроля мускула. Моторная система управляет добровольным движением мускула, которому помогает моторная кора, мозжечок, и основные ганглии. Система в конечном счете проектирует к спинному мозгу и затем к исполнительным элементам мускула. Ядра в стволе мозга управляют многими ненамеренными функциями мускула, типа сердечной нормы и дыхания. Кроме того, много автоматических действий (простые отражения, передвижение) можно управлять спинным мозгом одним.

Умственные способности также производят часть гормонов тела, которые могут влиять на органы и гланды в другом месте в теле - наоборот, умственные способности также реагируют на гормоны, произведенные в другом месте в теле. В млекопитающих, большинство этих гормонов выпущено в циркулирующую систему структурой, названной гипофизарной железой.

Это вероятное, что развитые умственные способности получают сознание из сложных взаимодействий между многочисленными системами в пределах мозга. Познавательная обработка в млекопитающих происходит в коре головного мозга, но полагается на средний мозг и каемчатые функции также. Среди "моложе" (в эволюционном смысле) позвоночные животные, передовая обработка вовлекает прогрессивно ростральные (передовые) области мозга.

Гормоны, поступающая сенсорная информация, и познавательная обработка, выполненная мозгом определяют мозговое государство. Стимул из любого источника может вызвать общий процесс пробуждения, который сосредотачивает корковые операции к обработке новой информации. Это сосредоточение познания известно как внимание. Познавательные приоритеты постоянно перемещаются разнообразием факторов, типа голода, усталости, веры, незнакомой информации, или угрозы. Самая простая дихотомия, связанная с обработкой угроз - ответ борьбы-или-полета, установленный миндалиной и другими каемчатыми структурами.

Мозговая Патология
Клинически, смерть определена как отсутствие мозговой деятельности как измерено электроэнцефалограммой. Повреждения мозга имеют тенденцию затрагивать большие области органа, иногда вызывая главные дефициты в сведениях, памяти, и движении. Главная заставленная травма, например, транспортным средством и несчастными случаями на производстве, является ведущей причиной смерти в молодежи и среднем возрасте. Во многих случаях, больше повреждения вызвано результантом, раздувающим (отёк) чем воздействием непосредственно. Удар, вызванный блокировкой или разрыванием кровеносных сосудов в мозге, является другой главной причиной смерти от повреждения головного мозга.

Другие проблемы в мозге могут быть более точно классифицированы как болезни, а не повреждения. Нейродегенеративные болезни, типа Болезни Альцгеймера, Болезни Паркинсона, моторной болезни нейрона, и болезни Хантингтона вызваны постепенной смертью индивидуальных нейронов, приводя к декрементам в контроле движения, памяти, и познании.

В настоящее время только признаки этих болезней можно рассмотреть.
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#4036 aciu, Lireta.
Vartotojo avataras
Parašė Sintija
Audrė rašė:Malda yra labai geras dalykas, bet tai yra lašas jūroje žmogui, sergančiam depresija...Tai yra liga, kurią sunkumu galima prilyginti vėžiui. Bet- nėra nepagydomų ligų. Yra tik nepagydomi žmonės. Jei žmogus nori pasveikti nuo depresijos, jis turi pasiryžti kardinaliai pakeisti savo klaidingą mąstymą,kuris ir sukūrė ligą.

Man labai patio šis Audrės pasisakymas. Super :idea: :idea: :idea:
Paskutinį kartą redagavo Sintija 2007 11 18, 12:17. Iš viso redaguota 1 kartą.
Vartotojo avataras
Parašė Sintija
#4364 Labai sudėtinga išpildyti tavo norą- reikėtų visą knygą parašyti...
Pagrindinė depresijos priežastis yra pyktis. Tenka daug metų pasidarbuoti,kol tokia liga, kaip depresija, susergi...Nesu girdėjus, kad depresija sirgtų vaikai...Gal ir būna- nežinau. Nesu medikė.
Retorinis klausimas: ar galima išgydyti pyktį, geriant vaistus?[/quote]

Šis :idea: :idea: :idea:
Vartotojo avataras
Parašė AUmba
Sintija rašė: Nesu girdėjus, kad depresija sirgtų vaikai...Gal ir būna- nežinau. Nesu medikė.
Retorinis klausimas: ar galima išgydyti pyktį, geriant vaistus?

Serga ir vaikai. Masiškai diagnozuojama vaikų namų auklėtiniams. Taip pat ir regis normalių šeimų vaikams.
Vartotojo avataras
Parašė Lireta
AUmba rašė:
Sintija rašė: Nesu girdėjus, kad depresija sirgtų vaikai...Gal ir būna- nežinau. Nesu medikė.
Retorinis klausimas: ar galima išgydyti pyktį, geriant vaistus?

Serga ir vaikai. Masiškai diagnozuojama vaikų namų auklėtiniams. Taip pat ir regis normalių šeimų vaikams.
as itariu, kad man vaikystej prasidejo. :?
Paveikslėlis
Vartotojo avataras
Parašė Sintija
Audrė rašė:
Agni rašė:o kaip reikia dirbti?

Negaliu pateikti universalaus recepto. Kiekvieno ligos priežastis skirtinga, skirtingas dvasinis lygis ir skirtingi būdai pasveikti...[/quote

Pritariu ir šiai minčiai.
..... Seniai buvau pas psichoterapiautą, įdomu ar jie ką nors kalba apie dvasinį lygį? Ar ir jūs manote ,kad norint pasveikti, nereikia rūpintis savo sielelės būsena?Ar manote kad vaistų cheminė sudėtis gali pakeisti sielos būseną?
O dirbti reikia su savimi ir labai daug. Nesu profas :wink: , bet stengiuosi kaip įmanydama.Kad ir tą pačią jogą atlikdama.
Gyvenimo smūgiai labai stipriai prilenkia prie žemės, prispaudžia"keliais", neleidžia atsitiesti...., muša taip , kad oro pristingame, springstame, dūstame...ir turime priešintis -kapstytis,rangytis, spardytis, nepasiduoti,nenusileisti-atsitiesti.

Reikia mokytis neįsižeisti, suvaldyti savo neigiamas emocijas.

Pati to mokausi ir žinau kad einu teisingu keliu.
Psichoterapiautas jums gali viską aiškinti kitaip :wink:
Jūsų valia, kokiu keliu eiti.
Galima ir dešimt metų ,kaip buvo man, gerti vaistukus ir po to suvokti-chm...nepadeda : :?
Kai kas pasakys-visa tai žinau,
kai kas manęs visai nesupras.
Apie ką tu čia Sintija?????

:shock:
Vartotojo avataras
Parašė AUmba
#4381 Audrės ir Sintijos IP adresai nesutampa :idea:

Sintija - nėra dviejų vienodų žmonių, nėra ir dviejų vienodų gydymų. Susirgau kai buvau tikinti. Dabar laisva ir nuo vieno ir nuo kito :lol:

o neigiamos emocijos - irgi emocijos, jas geriau iškrauti ir paleisti velniop :lol: tai žymiai geriau negu "nugalėti" Reikia priimti save visokį - ir gerus ir neigiamus bruožus,nebijoti tų neigiamų dalykų - jie asmenybės dalis, jei gniaušime - išlįs per ligas arba pasąmoninėmis reakcijomis.

Lireta - aš įtariu kad irgi. tiesiog niekas nepastebėjo. nes ir nebuvo kam :? Ir nepasireikšdavo taip giliai, kaip paskutinį kartą, kai teko kreiptis į gydytoją.
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
#5547 Aumba pabreze svarbu elementa - asmenybes tipus.Yra pgrindiniai 4, kurie gilinantis dalinasi i daugybe po-tipiu.Apie tai placiai aiskina ir moko Caroline Myss

http://www.myss.com/CMED/workshops/

Ji yra medike intuityviste. Savo mokyma grindzia medicininemis ziniomis, tikejimu ir intuicija.
Dar tik isvardinsiu keturis pagrindinius archiatipus -

PROSTITUTE
SABOTAZININKAS
KARALIENE
AUKA

Kadangi nesiruosiu dometis Jungo veikalais del asmeniniu priezasciu (nesakau, jog nesu susipazinusi) sioje temoje jei pasisakysiu apie ARCHIATIPUS, tai bus isimtinai is C. Myss darbu, veiklos bei praktikos, nes man yra priimtinos jos siulomos praktikos ir suprantamas mokymas, kuris pagrystas tryju pagrindiniu pasauliniu religiju principais, KABALOS medziu ir medicininemis ziniomis bei ilgamete intuityvistes praktika.
Galim su depresija kovoti kaip kovoja DonKichotas su vejo malunais.O galima issiaiskinti gilumines priezastis ir susivokus savyje, padirbejus viena ar kita mums tinkama linkme - pasveikti.Pasirinkimas grynai musu ir tik musu.
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#5548 kadangi seniai studijuoju kabala, tai noriu tik įspėti, kad Auksinės žuvelės minima autorė naudojasi ne autentiškos žydiškosios kabalos žiniomis, o nuo jos atskilusios atšakos ir tapusios vakarietiškaja sekta Quabbalos, kurios mokymas yra gan stipriai iškreiptas ir visiškai neatitinka žydiškosios kabalos tradicijos.
Vartotojo avataras
Parašė AUmba
#5553 jei sutrikusi smegenų biochemija - giluminių priežasčių gali ir nebūti. gali tekti gyventi su vaistais. nes tik su jais toks žmogus jausis normaliai. (Esu susidūrusi - žmogus gyvena normalų pilnaertį gyvenimą, tik tiek, kad nuolat (apie 20 metų) vartoja vaistus.
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#5555 toks pat atvejis yra ir mano. jokios psichoterapijos, niekas neduoda jokių rezultatų, gydytojai patys pripažįsta, kad mano požiūris į save yra per daug sveikas ir logiškas. sutrikimas fizinis. kai geriu vaistus, galiu gyventi normalų gyvenimą dėl nieko per daug nesiparindama. ko gero turėsiu juos gerti visą gyvenimą. aš esu stipri. tačiau mano smegenys negamina reikiamų medžiagų, jei nustosiu gerti vaistus, vėl sirgsiu, lygiai tas pat būtų, jei diabetiką verstų gyventi be insulino.