Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė maumuo
#120124 ...gal mes Dievo dalis? nežinau... bet mano nuomone mes ne ką daugiau už pelėsį sergančiu didybės kompleksu ant šalančios planetos paviršiaus... be abejo mes mylimas pelėsis, bet pelėsis... ne daugiau...
Vartotojo avataras
Parašė smekla
#120170 Dulke buvai, dulke virsi.
Bet turbūt dažnai nė nesamoningai kažko Jo prašom, nepriklausomai kaip Jį suprantam. =)
Vartotojo avataras
Parašė Marse
Auksinezuvele rašė:Sveika Marija, malones pilnoji,
Viespats su mumis per tavo gailestinguma.
Esam palaiminti per tavaji gailestinguma
Ir per Jezaus , tavo Sunaus, stebuklingaja Meile
Sventoji Marija, Stebuklu Motina
Mes atsisakom savojo pykcio dabar ir visiem laikam,
Mes priimam Dievo besaligiska Meile
Ir laukiam Stebuklu Karalystes atejimo zemeje

Nepraktikuoju maldų, bet šitą perskaičiau ir kažkaip gera pasidarė
Vartotojo avataras
Parašė Prakeiktasis
#121627 Keista, bet senelių namuose kažkada pamačiau malda kuri skirta susitaikyt su ateinančia mirtimi. Prisitaikiau ir sau ir savo ligai. Kartais sukalbu Ramybės malda.
"Dieve suteik man ramybės, susitaikyti su tuo, ko negaliu pakeisti, drąsos, keisti ką galiu pakeisti, ir išminties tą skirtumą, suprasti."
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
Prakeiktasis rašė:Keista, bet senelių namuose kažkada pamačiau malda kuri skirta susitaikyt su ateinančia mirtimi. Prisitaikiau ir sau ir savo ligai. Kartais sukalbu Ramybės malda.
"Dieve suteik man ramybės, susitaikyti su tuo, ko negaliu pakeisti, drąsos, keisti ką galiu pakeisti, ir išminties tą skirtumą, suprasti."

Tai puiki, isminties ir gyvenimo patirties pilna malda...MAn dar labai patinka -
ESU violetines liepsnos butybe, tyrumas ,kurio troksta Dievas.
Parašė bambukas
#145917 Malda yra gerai.... Bet kam melstis per tarpininkus? Gal kreipkites i Dieva tiesiogiai? Marijos kultas ir kiti dauguma atsirade viduramziais, uzemus pagoniskas zemes ju tikejima pritaikyti krikscioniskam... Aplamai esu priesiskai nusiteikes pries begale katalikisku dogmu...
Vartotojo avataras
Parašė nakviša
#147536 Pritariu,man irgi daug kas nepriimtina iš visų tų dogmų.Ir malda geriau savomis mintimis,savais žodžiais,tegu netgi atodūsis-bet iš visos širdies...Ir tiesiogiai į patį Dievą,neįsivaizduoju,kam tie tarpininkai?Man pvz. neišeina įsijausti į tas formules,ritualus,šimtus kartų kartojamas sveika Marija-esmė ne kiekybėje,o kokybėje...Malda tikrai yra labai gerai,tačiau tik nuoširdi...Kai esi nevilty,užtenka mintyse šauktis,,Dieve,padėk,žinau,kad neapleisi'',padeda neprarasti vilties.
Vartotojo avataras
Parašė dangiska
#147610 nesimeldziu jau senai...turiu padeti pati sau..ir tvarkytis savo problemas..gyvenima...tikiu , kad mane saugo ir nesuteiks man tokio skausmo kurio negalesiu pakelt..na o prasyt dievo kokios sofos ar daugiau pinigu taip kvaila...esu prasius , kad daugiau nesusirgciau , kad mociute nemirtu..bet mire..as sergu..nes tiesiog taip turi buti...ta protingiausia nebent paprasyt stiprybes isgyvent sunkumus ir padekot uz gerus dalykus atsiradusius gyvenime..
pati malda yra beprasmis reikalas ..viskas yra skirta tiesiog saves nuraminimui..kaip ir baznycia.. o svarbiausia kaip tu gyveni..jei gyveni su sazine ..tai esi daug geresnis zmogus uz visus besimeldziancius bet vykdancius daug baisiu nuodemiu....
Parašė gruodine
#148747 ....nesimeldziu....man atrodo,kad Dievas suklydo...persunku kryziu man uzkrove....nebepanesiau,paluzau...nenoriu nei dejuoti,nei skustis,bet nepazistu zmoniu,kuriem atsitikto taip kaip man....
Vartotojo avataras
Parašė dangiska
#148792 nezinau ar paguos...bet patikek vien sitam saite kokiu siaubo istoriju is savo gyvenimo galetumem papasakot ....daug kam gali but nutike ir blogiau....
Vartotojo avataras
Parašė Ramu5
#151661 Zuvele nestokoja idomiu minciu ir regis turi atsakymus i visus klausimus. Kad taip man tiek idomios filosofijos ir vaizduotes kazkas "ipiltu", bet cia vis tiek zmogus turi buti patyres, i ta ar kita klausima is savo gyvenimo situaciju peremes atsakymus. Vat, kartais sunku pasakyti, kur protas, o kur ismintis. Bet sulig situo pavyzdziu galima matyti, kad ismintis pasizymi ir patyrimu, o ne isvedinejimu, isvedziojimu nebutu, nepereitu, nepajustu savu kailiu dalyku. Viskas is gyvenimo, rimta, patirta, preska. Bet gyvenimo skonio.
Vartotojo avataras
Parašė Marse
#152188 Kiek suprantu, žuvelė mus paliko
Vartotojo avataras
Parašė Ramu5
Marse rašė:Kiek suprantu, žuvelė mus paliko

uztat jos mintys liko!
Vartotojo avataras
Parašė John Kennedy
#202430 Mus Biblija moko melstis Dievui Tevui, Jezui Kristui ir Sv.Dvasiai, o ne mergelei Marijai. Tikejima Marija isgalvojo katalikai, bet skaitant Biblija apie ja beveik nieko neraso. Jusu teise rinktis kam melstis - stabams ar Dievui. p.s. man taip pat nepatinka kataliku dogmos.
Vartotojo avataras
Parašė comes
#203457 As ir linkus kalbetis su Sv. Trejibe. Su Jezumi. Kas be ko, pagarba Marijai, JI Dievo motina, ir istoriskai, pirma krikscione, nes pripazino Kristu, dar jam negimus. Tai pavizdis mums visiems. Bet...... ir tiek...... Nezinau kaip kietiem.... Viespats gal kada mums paaiskins..... bet gal nerikia labai laukti, o tesiog skaityti Sv.Rasta. :-)