Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė AUmba
Agni rašė:kadangi seniai studijuoju kabala, tai noriu tik įspėti, kad Auksinės žuvelės minima autorė naudojasi ne autentiškos žydiškosios kabalos žiniomis, o nuo jos atskilusios atšakos ir tapusios vakarietiškaja sekta Quabbalos, kurios mokymas yra gan stipriai iškreiptas ir visiškai neatitinka žydiškosios kabalos tradicijos.

dar pamąsčiau (gerai gi mąstosi, kai lubas tvarkau :lol: :lol: :lol: ) viena atšaka teigia vienaip, kita - beveik priešingai :lol: ir patikėk gi kad nori tom visom ezoterikom ir njueidžinėm dvasinėm mokyklom :lol:

Auksine žuvele - tai, ką aiškini apie gilumines priežastis - tuo užsiima psichoterapija, pagrįsta mokslinėm tiesom ir pakankamai kritiškai žvelgianti į visas ezoterijas..
Paskutinį kartą redagavo AUmba 2007 11 25, 17:54. Iš viso redaguota 1 kartą.
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#5557 na kabala nėra new ages. tai gili tūkstantmetė tradicija. tačiau šiais laikais apstu jos iškraipymu. aš neneigiu ezoterikos, tačiau netgi kabaloje teigiama, kad siela turi būti danguje, bet kūnas žemėje ir fizines ligas reikia ir gydyti fizinėmis priemonėmis. dabartinis dvasinis lyderis Michaelis Laitmanas niekada neslėpė, kad susirgęs kreipiasi į medikus.
Vartotojo avataras
Parašė AUmba
#5558 bet yra tavo minėtoji atšaka...
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#5559 taip. man asmeniškai jos mokymas yra nepriimtinas.
ParašėLiepa
Agni rašė:taip. man asmeniškai jos mokymas yra nepriimtinas.

susipainiojau... kuris mokymas tau nepriimtinas??
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#5567 atskilusios sektos: quabbalah.
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#5572 nors ištikrųjų tai man paskutiniu metu atrodo, kad visos ezoterikos kalba apie tą patį.
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
Agni rašė:kadangi seniai studijuoju kabala, tai noriu tik įspėti, kad Auksinės žuvelės minima autorė naudojasi ne autentiškos žydiškosios kabalos žiniomis, o nuo jos atskilusios atšakos ir tapusios vakarietiškaja sekta Quabbalos, kurios mokymas yra gan stipriai iškreiptas ir visiškai neatitinka žydiškosios kabalos tradicijos.

Apgailestauju jei toks ispudis pasilikes is ankstesniu diskusiju SM.
Galiu tik patvirtinti, kad ji neturi nieko bendro su tuo kas buvo ten diskutuojama ir juo labiau jos mokymai apie archiotipus, energijas, religijas ir tuo labiau KABALA.Nesiplesiu sia tema ir tik paminesiu jog skubotos isvados uzkerta kelia supratingumui.C Myss yra medike daktare intuityviste, kurios veikla yar zinoma visame pasalyje iskaitant Australija, Janpoija ir daugeli Europos saliu ir nieko bendro neturi su sektomis ar atskilusiomis sakomis..sory
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
AUmba rašė:

dar pamąsčiau (gerai gi mąstosi, kai lubas tvarkau :lol: :lol: :lol: ) viena atšaka teigia vienaip, kita - beveik priešingai :lol: ir patikėk gi kad nori tom visom ezoterikom ir njueidžinėm dvasinėm mokyklom :lol:

Auksine žuvele - tai, ką aiškini apie gilumines priežastis - tuo užsiima psichoterapija, pagrįsta mokslinėm tiesom ir pakankamai kritiškai žvelgianti į visas ezoterijas..

Taip ,sutinku su siuo teiginiu, tik yra vienas bet -
ir tas bet yra tai, jog "Lazda turi du galus, o medalis ir antraja puse" ka as ivetinau kai tradicine medicina bande man "padeti", deja nesekmingai
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#5578 taip pasakiau ne dėl SM. tikrąją kabalą gali skleisti tik žydų rabinai. kitų niekas neapmoko. todėl bet kuris žmogus, kuris nėra vyras ir nėra žydas, negali platinti kabalos paslapčių, nes paprasčiausiai negali prie jų prieiti.
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
Agni rašė:taip pasakiau ne dėl SM. tikrąją kabalą gali skleisti tik žydų rabinai. kitų niekas neapmoko. todėl bet kuris žmogus, kuris nėra vyras ir nėra žydas, negali platinti kabalos paslapčių, nes paprasčiausiai negali prie jų prieiti.

Tu nagrineji Kabala ir zinias ar suvokimus pritaikai savajame gyvenime, ar as klystu?
Tokiu arba panasiu principu gali buti naudojamos zinios ir informacija, narginejant ir aiskinantis priezastis, kad ir depresijos.Ir tai mane patenkina. Kaip kad ir KABALOJE yra ziniu apie depresija ir tai patikrinta mano asmeniskai per Lietuvos Kabalos instancija, kurios nuorodas paemiau is Laitmano puslapio.Todel apie tai rasau remdamasi savo patirtimi. KAdangi nesidomiu Kabala tiesiogiai, nes man tai per daug dvasiskai koncentruotas MOKSLAS, daugiau sia tema nebepasisakinesiu, del ko atsiprasau is anksto :)
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#5583 dabar man sunku pasakyti, ką aš nagrinėju ir pan. greičiau padariau pertrauką visame kame. galime apie kabalą nekalbėti, bet norėčiau, kad paaiškintum, ką reiškia per daug dvasiškai koncentruotas, nes panasu posakį vartoji jau ne pirmą kartą. o aš niekaip nesuprantu, ką tame matai blogo.
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
Agni rašė:dabar man sunku pasakyti, ką aš nagrinėju ir pan. greičiau padariau pertrauką visame kame. galime apie kabalą nekalbėti, bet norėčiau, kad paaiškintum, ką reiškia per daug dvasiškai koncentruotas, nes panasu posakį vartoji jau ne pirmą kartą. o aš niekaip nesuprantu, ką tame matai blogo.

Man dvasingumas yra savaime suprantamas dalykas.Nepamenu, jog esu kada akcentavusi jo giluma ar koncentracija, isskyrus cia . Atvirksciai, nekarta buvau kaltinama dvasingumo "vaidinimu", netikrumu, nes as, nors ir suvokiu save dvasioje, tesu zmogus su trukumais ar privalumais, bet zmogus.Dvasingumas ateinantis per prota is EGO man tera koncentruotas dvasingumas, nes begalo sunku ji praktikuoti, kas apsunkina vidini augima.Dvasingumas ateinantis is savivokos yra tai, ka as suvokiu kaip savaimini vidini augima dvasioje, kas yra naturalus zmogaus prigimtinis poreikis.Ir kaip galima tame izvelgti kazka blogo.... :shock: :roll: Bet ir ne tame esme. Svarbu rysys su KUREJU , o ne tai ka mes zinom ar ko nezinom.Net pasakius , jog zinojimas svarbu, man dar svarbiau ka su tomis ziniomis mes darome ir kaip jas panaudojame savimonei lavinti.Tai mano pozicija , poziuris ir labai viliuosi jog nei vieno neizeidziau isdescius ji cia ir atvirai su geriausiais norasi pazinti ir buti pazinta
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#5630 ghmz...būtent taip ir aš paskutiniu metu galvoju.
Vartotojo avataras
Parašė linjurga
Agni rašė:toks pat atvejis yra ir mano. jokios psichoterapijos, niekas neduoda jokių rezultatų, gydytojai patys pripažįsta, kad mano požiūris į save yra per daug sveikas ir logiškas. sutrikimas fizinis. kai geriu vaistus, galiu gyventi normalų gyvenimą dėl nieko per daug nesiparindama. ko gero turėsiu juos gerti visą gyvenimą. aš esu stipri. tačiau mano smegenys negamina reikiamų medžiagų, jei nustosiu gerti vaistus, vėl sirgsiu, lygiai tas pat būtų, jei diabetiką verstų gyventi be insulino.

Mano atvejis analogiškas. Man taip pat psichiatras sakė, kad smegenys nepagamina pakankamai seratonino ir noradrenalino, dopamino, todėl gali tekti su nedidelėm pertraukom visą gyvenimą vartot antidepresantus. Jaučiu, kad psichoterapija taip pat nebus labai veiksminga, nes esu linkus į savianalizę, todėl daug ką pati suprantu ir be psichoterapeuto pagalbos.