Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė insomnia
Anomaly rašė:Esu visiškai netikintis žmogus,bet jei reikėtų rinktis man artimiausias būtų-budizmas jau vien dėl to,kad šios religijos istorijoje nėra religinių karų ir ji yra žymiai taikesnė už kitas religijas.

Tavo žiniai budistai XIX a. darė masines mongolijos šamanų žudynes, o vergovė tibete buvo iki kol Kinai neišvarė dalai Lamos. Vergams galūnes net dažnai nukapodavo. Gerai ten kur mūsų nėra ar ne?
http://anomalija.lt/forum/index.php?top ... 40#msg4640

O apie voo doo religija tai galiu pasakyti tiek kad tai magijos ir religijos mišinys. Joje susimaišė afrikos vergų atsivežtas tikėjimas, vietinė haičio religija ir krikščionybė. Labai pavojingas dalykas vudu. gereiau jau juo neužsiimti, ypač jei nemėgsti aukoti vištų, ožių ir kitų gyvų padarų.
Vartotojo avataras
Parašė Anomaly
insomnia rašė:
Anomaly rašė:Esu visiškai netikintis žmogus,bet jei reikėtų rinktis man artimiausias būtų-budizmas jau vien dėl to,kad šios religijos istorijoje nėra religinių karų ir ji yra žymiai taikesnė už kitas religijas.

Tavo žiniai budistai XIX a. darė masines mongolijos šamanų žudynes, o vergovė tibete buvo iki kol Kinai neišvarė dalai Lamos. Vergams galūnes net dažnai nukapodavo. Gerai ten kur mūsų nėra ar ne?
http://anomalija.lt/forum/index.php?top ... 40#msg4640

Tavo nuoroda yra ne istorinis šaltinis,o abejotinos vertės tinklapis.Ir neaišku kieno parašytas post'as mano nuomonės apie budizmą tikrai nepakeis.
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
#265547 Niekas ir nenori pakeisti tavo nuomonės. Tiesiog visos didžiosios religijos yra perėjusios karus. Nereikia gyventi iliuzijose ir Dievo ieškoti kažkur už milijono kilometrų.
Vartotojo avataras
Parašė Paukstis
#265548 Na, insomnia, ale ir paisikaustei... Gal teologija studijuoji?
Vartotojo avataras
Parašė maingirdas
#265550 Cia insomnios darbas teologija .
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
#265553 Taip, studijuoju teologiją, o laisvalaikiu domiuosi religijotyra ir ezoterika.
Vartotojo avataras
Parašė maingirdas
#265554 jei turi laiko insomnia man paaikink ,kas yra ezoterika ?
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
#265558 ezoterika - (gr. tai kas paslėpta) šiaip į ją įeina magija, bioenergetika, okultizmas, ir kiti paranormalūs dalykėliai.
Vartotojo avataras
Parašė Paukstis
#265562 Tik ezoterika nera toks smerktinas dalykas,kaip kad magija...
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
#265565 ezoterika yra bendrinis pavadinimas visoms magijoms, parapsichologijoms ir t.t. Tad pasakymas jog mažiau smerktinas yra pats iš savęs klaidingas, nes tai tas pats kas sakyti: Valgymas mažiau smerktinas nei bigmakas.
Vartotojo avataras
Parašė Paukstis
#265567 Na matai, o as manau, kad ezoterika remiasi kitais pradais nei magija.
Vartotojo avataras
Parašė Paukstis
#265569 Bet jei tu savo srities asas, tai nenoriu savo neisprususio mastymo pirst. =)
Vartotojo avataras
Parašė Vitalija
#265573 O kuo magija blogai? Aisku ne juodoji :)

Patiko posakis ,,Valgymas mažiau smerktinas nei bigmakas'' :achtung :super
Vartotojo avataras
Parašė Mints
Paukstis rašė:Bet jei tu savo srities asas, tai nenoriu savo neisprususio mastymo pirst. =)

Biški ne į temą bet tas "pirst" netikėtai prajuokino. :D
Vartotojo avataras
Parašė Paukstis
#265576 Aaa, jo, tik dabar daejo... Paukstelio virs ''S'' reik, bet angl zodynu naudojuos.