Rėja rašė:Neradau, kur kitur paklausti, o kurti temos nesinori. Kaip manai, kas tai yra vadinamasis "Deja vu" ? Pakankamai neretai aplankantis jausmas, nepasakyčiau, kad nemalonus, bet keistas.
Isgyvenusi ir ne viena, stipriausias buvo per mociutes laidotuves kai man buvo 15 metu...susidare situacija, kurioje as pati "jau buvau dalyvavusi", tad jausmas buvo gilus, iki dabar pamenu...iejau i mazuti kamabreli kur ji gulejo pasarvota, mano rankose zibuokles, didziuliai ziedai, svyra, man nuo zvakiu kvapo darosi negera, as iseinu ir atsisukusi dar dirsteliu ir matau veidus nepazystamus bet taip gerai zinomus, kad ima svaigti galva, einu pro duris ir jau zinau ka sutiksiu ir tikrai, mane akimis pasitinka Tevuko pusbrolis, paskui ji dar dvi tetos, apkabina mane, paglosto skruosta, o as nuleidusi galva issiverziu is glebio ir neriu i kalneli... atisgrezusi dar matau viena vyriski, kuri pazystu iki kaulu ciulpu, tik nezinau kas jis toks...buna kad kvapai sukelia si reiskini, vaizdinys, garsas...taip, manau jog tai butent tai ir yra. Buna, kad tik akimirka, buna, kd nuotaika arba nugirsta fraze, bet balsas begalo pazystamas. Dabar kai tu uzklausei, pajutau poreiki daugiau pasidometi siuo reiskiniu, idomu ka suzinosiu, bet ka besuzinociau, butinai pasidalinsiu Dekui, idomus klausimas