Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
#47200 Labai geri ir tikri punktai surasyti ir perprasti.Tik beskaitant man kilo mintis - pati religija be ja ispazystancio zmogaus yra niekas - nulis, tustuma.Kad religija egzistuotu, reikalinagas tas, kuris ja ISPAZYSTA. Tad ar tikrai cia religija kalta ? O gal per religija islenda musu paciu trukumai, nes pats tikejimas labai silpnas? KAi susivokiau savyje, religija nebeteko prasmes, o Baznycia tera ta vieta, kur susiakupia dvasine energija ir ji arba tyra ir galinga, arba silpna ir ten buti nesinori.Per 13 gyvenimo metu US radau tik viena CERKVE, ne baznycia - cerkve, kur iejus nurimsta sirdis ir visai nesvarbu, kad zmoniu ten nedaug, bet jie nuosirdus ir maldos kaip karstas peilis per sviesta sminga kiaurai per sirdi ir kuna
Vartotojo avataras
Parašė Medeja
#47211 as manau, kad ne religijoje esme. religijoms priklauso tam tikri ritualai, dogmos ir panasiai. Taciau Dievas yra ir Jis yra visada tas pats. Svarbiausia - tikejimas ir pasitikejimas Dievu, svarbu, kad vidinis zmogaus dvasinis kelis ir jo psiekimai atsispindetu elgseyje, jo gyvenime tarp kitu zmoniu. tai gali buti religiniai isitikinimai, gali buti tiesiog moraliniai principai, gali buti tam tikra filosofija (kaip Rytu pvz, kuri daznai painiojama su religija), tacia zmogaus vidus - jei jis tyras ir kupinas atsidavimo Dievui - tai nuostabu. Ir visai nesvarbu kaip jis savo Dieva vadina, kokiais zodziais su Juo kalba ar nekalba, svarbiausia savo gyvenimu liudyti Dievo artuma...
(ak, nemanykite, kad as taip gyvenu, as tik bandau ir kolkas esu kudikis dvasiniame kelyje)
Vartotojo avataras
Parašė Marko-7
Auksinezuvele rašė:Labai geri ir tikri punktai surasyti ir perprasti.Tik beskaitant man kilo mintis - pati religija be ja ispazystancio zmogaus yra niekas - nulis, tustuma.Kad religija egzistuotu, reikalinagas tas, kuris ja ISPAZYSTA. Tad ar tikrai cia religija kalta ? O gal per religija islenda musu paciu trukumai, nes pats tikejimas labai silpnas? KAi susivokiau savyje, religija nebeteko prasmes, o Baznycia tera ta vieta, kur susiakupia dvasine energija ir ji arba tyra ir galinga, arba silpna ir ten buti nesinori.Per 13 gyvenimo metu US radau tik viena CERKVE, ne baznycia - cerkve, kur iejus nurimsta sirdis ir visai nesvarbu, kad zmoniu ten nedaug, bet jie nuosirdus ir maldos kaip karstas peilis per sviesta sminga kiaurai per sirdi ir kuna

Religija tai tarsi tam tikras mokslas kaip gyventi , o jeigu aš klistų man kyla klausimas , kam reikalingos bažnyčios ir kunigai, šventikai kurie sako pamokslus ir moko kaip teisingai gyventi ? " O gal per religija islenda musu paciu trukumai, nes pats tikejimas labai silpnas?" Na jei tikėjimo funkcija būtų paslėpti žmonių trukumus , kuria aš abejoju , bet tikėjimo funkcija būtų kaip gyventi su musų trukumais ir jų nebijoti , kaip trupučiuką save apgauti , kad galėtumėm lengviau gyventi , kad viltis visada būtų , jog rodytusi ,kad kažką darai kad viskas būtų gerai (meldiesi ) ? "bet jie nuosirdus ir maldos kaip karstas peilis per sviesta sminga kiaurai per sirdi ir kuna" - čia manyčiau ir gludi tikėjimo paskirtis ..
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
#47304 MArko, pasistenk suprasti, kad kunigai tai tokie patys zmones kaip ir mes, tik visu rimtumu tikintys i taiu kaipo jie gyvena, kaip jie tiki ir kokia jie isivaizduoja savaja gyvenimo misija.Jei yra religija, reikalingi ir ja propaguojantys kunigai.Negi dabar uzdrausi zmonems gyventi.Juk kai zmogus sugalvojo skristi i menuli, atsirado mokslas, tada ryztingi zmones, kurie patapo kosmonautais ir galiausiai ivyko pats skrydis... na vaikiskai as cia, bet esme manau aiski.
Sioje diskusijoje as izvelgciau ka kita - tai nepasitikejima, vertinima, sakyciau net smerkima kito, ar kitaip mastancio.As tvirtai tikiu, kad visa kas vyksta cia ir dabar yra reikalinga, net jei mes to dabar neizvelgiam ar nepavyksta mums suvokti. O mes turim laisva valia rinktis kaip mums gyventi tiketi ar ne, myleti ar nekesti bijoti ar atsiduoti, is ko velgi kyla visa ko pasekmes norim mes to ar ne.Todel ne veltui sakoma - ziurekit ko prasot, nes bus suteikta
Vartotojo avataras
Parašė Marko-7
#47306 Aš kuo geriausiai suprantu , o gal ir nesuorantu , kad pas mane per mažai nueita kelio jog istengčiau suprast .. Aš nesakau tai yra blogai ..Tiesiog vieniems to reikia , kaip oro o kitiems ne
Vartotojo avataras
Parašė Dead
autumn rašė:
Kal-el rašė:Nesuprantu, kodėl Dead buvo užsipulta dėl savo nuomonės išdėstymo ir metai čia ne prie ko, ir 30 m. žmogus gali turėti tokią nuomonę.

Aš nemanau, kad esmė yra tai, jog jai šešiolika. Pas mus gi yra ne vienas tokio amžiaus narys. Na, bent jau vieną tokio (ar +1 metai) amžiaus žinau. Ir ką - viskas puiku. Svarbu, kad pati Dead neužsikabintų ant to, kad jos amžiaus buvo paklausta, ir nustotų visur, kur kažkas jai priešiško pasakoma, kartoti, kad va, man šešliolika, dėl to jūs taip mane puolat.

Nu tai kas visi kartoja beveik nuolat apie ta sesiolika , tai ir prikisu...
Vartotojo avataras
Parašė Dead
Medeja rašė:na pabandysiu paaiskinti trumpai labai. tai ne nuomones uzsipuolimas. ir tai net ne nuomone. tu, Dead, rasei, kad tau nepatinka kazko tai garbinimas. o pagonybe buvo butent garbinimas gamtos reiskiniu ir jiems priskirtu ir su jais susijusiu "dievu", kuriu zmones nesuprato ir bijojo (del tuo metu dar neturetu elementariu gamtiniu ziniu).

Del tu nuomoniu nesigincysiu nes matau ner prasmes..
Zmones ne tiek garbino , bet gyveno ir GERBE gamta...
Ir tai manau nera vien neisprusimas, o jei taip manot pasiskaitykit okultiniu ar panasaus tipo knygu...
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
Dead rašė:
Medeja rašė:na pabandysiu paaiskinti trumpai labai. tai ne nuomones uzsipuolimas. ir tai net ne nuomone. tu, Dead, rasei, kad tau nepatinka kazko tai garbinimas. o pagonybe buvo butent garbinimas gamtos reiskiniu ir jiems priskirtu ir su jais susijusiu "dievu", kuriu zmones nesuprato ir bijojo (del tuo metu dar neturetu elementariu gamtiniu ziniu).

Ir tai manau nera vien neisprusimas, o jei taip manot pasiskaitykit okultiniu ar panasaus tipo knygu...

Puiku, kad paminejai okulta.O ar galetum paaiskinti, koks skirtumas tarp tikejimo ir religiju - ir religiju bei okulto
Matai kaip ura su tikejimu - kai tiki, religiju nebereikia, kai esi religingas, nesudetinga nukrypti i okultizma.O gal as klkystu.Butu idomi jusu nuomone
Vartotojo avataras
Parašė Dead
Auksinezuvele rašė:
Dead rašė:

Puiku, kad paminejai okulta.O ar galetum paaiskinti, koks skirtumas tarp tikejimo ir religiju - ir religiju bei okulto
Matai kaip ura su tikejimu - kai tiki, religiju nebereikia, kai esi religingas, nesudetinga nukrypti i okultizma.O gal as klkystu.Butu idomi jusu nuomone

Be tikejimo nebutu religijos...O i okultizma susipina daug religiju..Tam tikra religija ispazystantis zmogus su stipriu tikejimu niekad nenuklys i toki dalyka kaip okultizmas..Zmogus kuris nieko neispazysta , jis dazniausiai nukrypsta ta kryptimi...
Na as save to pavyzdziu laikau , as jau kaip 3 metai ar net 4 domiuosi okultizmu..
O jokios religijos neipazystu..
Kad kazkuo tiketum kaip vienas okultistas yra pasakes turi turet pagrinda jei jo neturi tai esi vargsas kvailas zmogus..
Vartotojo avataras
Parašė Medeja
#47830 ai net nežinau. aš kai pasimeldžiu man geriau. jaučiu, kad Dievas tikrai yra ir tai tikrai aukščiau už gamtą... tai aš taip jaučiu, kitiems gal kitaip.
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
Dead rašė:
Auksinezuvele rašė:
Dead rašė:

Be tikejimo nebutu religijos...O i okultizma susipina daug religiju..Tam tikra religija ispazystantis zmogus su stipriu tikejimu niekad nenuklys i toki dalyka kaip okultizmas..Zmogus kuris nieko neispazysta , jis dazniausiai nukrypsta ta kryptimi...
Na as save to pavyzdziu laikau , as jau kaip 3 metai ar net 4 domiuosi okultizmu..
Kad kazkuo tiketum kaip vienas okultistas yra pasakes turi turet pagrinda jei jo neturi tai esi vargsas kvailas zmogus..

Negaliu sutikti, kad be tikejimo nebutu religijos.Manau atvirksciai - ten kur tikejimo nera , ten atsiranda religija.O kur religiju gausa, kaip tu rasai- turbut atsiranda okultizmas.Vienu ar kitu atveju tai tikejimo paieskos, pasiekos kazko, kas mums nesuvokiama ir mus masina kaip muse medus.Kas nutiko, kad tave patrauke prie okultizmo? Gal pasidalinsi? O tas pagrindas tai kas? PYKTIS?
Vartotojo avataras
Parašė Dead
Auksinezuvele rašė:
Dead rašė:
Auksinezuvele rašė:
Dead rašė:

Negaliu sutikti, kad be tikejimo nebutu religijos.Manau atvirksciai - ten kur tikejimo nera , ten atsiranda religija.O kur religiju gausa, kaip tu rasai- turbut atsiranda okultizmas.Vienu ar kitu atveju tai tikejimo paieskos, pasiekos kazko, kas mums nesuvokiama ir mus masina kaip muse medus.Kas nutiko, kad tave patrauke prie okultizmo? Gal pasidalinsi? O tas pagrindas tai kas? PYKTIS?

Na galima mastyti visaip..Siaip i okultizma nereikia tiketi , tiesiog reikia zinot..
Okultizmas (nors daugelis su manimi nesutiksite) yra absoliucios tiesos siekimas, isilaisvinimas is sistemos kuri valdo visa pasauli..
Mane visalaika trauke prie okultizmo nuo pat mazumes...
Pagrindas tai nera pykstis , pagrindas tai kazkoks dalykas irodantis jog tas objektas i kuri tikime egzistuoja, ir tai ne dar viena musu iliuzija , kad pasijaustume geriau, kad turetume kuom pasitiketi ir panasiai...
Kiek bestudijuodama okultizma supratau ,kad reikia tik tiketi paciu savimi , savo galimybiu neribotumu..
Perskaicius esu kruva knygu , kruva straipsniu jau nebesuskaiciuoju.. taciau kuo daugiau skaitau tuo suprantu kad nieko isties ir nezinau..
Vat kaip nutinka...
Vartotojo avataras
Parašė ZNS
#47981 man patiko pirmasis Dead postas apie krikščionybę. Dead, dar išmok logiškai argumentuoti ir galėsi visus sumalti.

man, kaip tikrai lietuvei ji yra primesta religija, bandžiau gilintis, ją pažinti, pora metų buvau aktyvi katalikiškos organizacijos narė ir kuo toliau, tuo labiau mačiau, kad visa tai - ne man.
jei kam nuo to geriau - tikėkit. dėl manęs, nors ir į Antaną, kuris gyvena po lova ir sukeičia šlepetes vietomis.
Aš tikriausiai genetiškai esu pagonė. pakylėjimą patiriu gamtoje, tikrai nuoširdžiai ją garbinu.
Vartotojo avataras
Parašė Dead
ZNS rašė:man patiko pirmasis Dead postas apie krikščionybę. Dead, dar išmok logiškai argumentuoti ir galėsi visus sumalti.

man, kaip tikrai lietuvei ji yra primesta religija, bandžiau gilintis, ją pažinti, pora metų buvau aktyvi katalikiškos organizacijos narė ir kuo toliau, tuo labiau mačiau, kad visa tai - ne man.
jei kam nuo to geriau - tikėkit. dėl manęs, nors ir į Antaną, kuris gyvena po lova ir sukeičia šlepetes vietomis.
Aš tikriausiai genetiškai esu pagonė. pakylėjimą patiriu gamtoje, tikrai nuoširdžiai ją garbinu.

pripazysu man logiskumo gal kartais ir truksta...
O siaip prisiminti reiktu krikscionybe ir panasias jos atsakas senoveje, tarkime viduramzius...kokius jie sposus krete , kiek zmoniu kentejo...
kaip jie sau laimingai stabde progresa medicinoje , protingus mokslininkus degindavo ant lauzo uz ju pasiekimus, tu pasiekimu net nesuprasdami...
Del sio tikejimo zmones tapo tamsuoliais..
Jei nesuklysiu man regis velyvuosiose viduramziuose buvo isleista knyga " raganu kujis" del kurios pasaulyje mire daug talentingu zolininkiu ir panasaus tipo zmoniu..
Teoriskai jei dabar dar baznycia turetu tokia didele itaka kaip anksciau ir vadovautusi " raganu kuju" tada visi sau skruztume ant lauzo xD
Vartotojo avataras
Parašė ZNS
#47994 na, pagonybė senaisiais laikais irgi mėgo paaukoti vieną kitą žmogelį kokiam lietaus dievui.
Nors, žinoma, nepalyginsi su krikščionybės žala.

o krikščionybė dar dalinasi į įvairias atšakas. nepriimtiniausia man atrodo katalikybė, deja. kiek teko mokytis ir skaityti, labai sužavėjo m.webberio veikalas apie kapitalizmą ir protestantiškąją etiką. protestantizmas yra gerokai logiškesnis už katalikybę.

nors tikėjimas apskritai yra kažkokia psichoterapijos forma.
apkabinu medį ir jaučiu, kaip į mane plūsta jo jėga. gal kažkas patiria tai bažnyčioje. ir nereikia pyktis dėl tikėjimo skirtumų. svarbu toleruoti vieniems kitus, jei tikėjimo tema nėra apeinama.
jei egzistuoja dievas ar dievai, jie bet kuriuo atveju yra per sudėtingi suvokti mūsų proteliams.